Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@katkamyska ahoooj.. a ako to 4D prebiehalo? my ideme 11steho a uz neviem od radosti ani spavat 😀 na dvd ste dostali zaznam alebo len zostrih fotografii? kde ste boli? juuj .. vsetko chcem vediet .. hovor, pis, prehanaj 😀
@martinamk my uz sme tiez zacali uz obstaravat vecicky.. na vianoce bude kopec inych starosti a v januari budeme radi, ze sa gulame 😀 my sme sa rozhodli pre kombinovanu postielku, podarila sa nam zohnat spod ruky za 110eur aj s kokosovym matracom a prebalovacou podlozkou.. myslim, ze lepsie sme uz ani nemohli kupit.. keby sa nam nepodarila takato kupa.. urcite by sme kupili postielku klups.. myslim, ze nemas co banovat, je skvela 😉
@nikolet_89 ja idem zajtra rano,tak som zvedava ako to dopadne,tiez mi chuti sladke.dufam,ze to dopadne ok,lebo sa mi nebude chciet testy opakovat alebo nedaj boze chodit potom na diabetologiu
@kohutovci je to krasny zazitok, len hlavne nechod tam s velkymi ocakavaniami, babatka vacsinou enspolupracuju, nasa mala ukazala tvaricku asi na minutku🙂a inak vascinou dostanes dvd a foto
@amouramour uz pri dvoch uzv sa mi potvrdilo, ze sa to drobakovi nepaci, ked mi chodia so sondou po brusku, asi ho to tlaci.. snazi sa tomu uhybat.. ked nam robili morfo hlavicky tak sme sa skoro uchichotali s doktorkou.. male sa normalne s ruckou ohanalo po mieste kde chodila so sondou 🙂 uvidime ako to bude teraz, snazim sa nemat velke ocakavania.. ale moc mi to nejde 🙂
@veronika9686 tak ti drzim palce a daj vediet ako to dopadlo 🙂
Ahoj holky, hlasim se k vam po mnoha mesicich, psala jsem naposled asi v cervnu....ale sem tam vas docitam.
Chtela jsem se zeptat jestli nemate nekdo problemy s krecovyma zilama? Me se hrozne vyrojily na nohach i mezi nohama, doktorka se tvarila ze zatim s tim nic delat nebudem, ze uvidime jestli se to jeste zhorsi....
Jinak prihodim taky par zkusenosti, plenky jednicky jsem pouzila pri malym jen jeden balik ten malinkej Huggies co jsem mela do porodky, dvojek asi 2 baliky Pampers new baby a pak jsem sla na trojky Pampers active baby, malej se narodil 3850g a ve 3 mesicich mel skoro 6 kilo...zato ted je to hovnousek desetikilovej v 17 mesicich. Porad jsme na Pampers, na ridky hovnouse mi vsechno ostatni proteklo, ted z financnich duvodu prechazim na Babylove, sice jsou o neco robustnejsi ale taky fungujou a tuhej bobek je v pohode. Takze budu dopredu kupovat zas ten maly balik jednicek a jeden balik dvojek. Odsavacku jsem temer nepouzila, chce to se s ni naucit, nastesti nebyl duvod, mam Medela Harmony.
Ahojky, přeji hezké ráno. Tak jsem byla včera večer u zubařky na předělání vypadlé plomby a ačkoliv jsem říkala, že se mi blbě nedělá, tak jsem jim tam málem omldela. Jak jsem ležela na zádech v teple, dlouho s otevřenou pusou, tak mě museli trochu křísit😀. No jo no, odříkaného chleba největší krajíc.
Za chvíli jdu poprvé na cvičení pro těhu ve vodě, tak jsem na to zvědavá.
@slunce_veruna Ahojky, prosím Tě, já osobně nemám křečové žíly na nohou, jen si píchám injekce do břicha na ředění krve. Ale na genitáliích je mám. Když jsem se ptala před měsícem doktorky, že mě to bolí a je to opravdu nepříjemné, tak se zatvářila podobně jako u Tebe, že s tím nic dělat nebude, že to holt někdo má. Tak nevím.... Je pravda, že někdy to bolí víc, někdy míň.
ahoj holky, chci se zeptat, neabsolvovala některá z Vás vyšetření štítné žlázy v těhotenství? Z krve se ukázalo, že jsem mimo normu, hladina je vyšší a ve čtvrtek jdu na endokrinologii, netušíte náhodu, jak to bude probíhat? Ach jo, jsem z toho vystrašená, hlavně musí být všechno v pořádku s miminkem!!!
@kohutovci
jaj no bolo to parádne, to prebiehalo ako normálne sono, len ja som mala oproti mňa obrazovku a muž vedľa seba, len to má takto doktor, neviem ako je to v iných ambulanciach. dostali sme aj normálne vytlačené fotky, asi tie najlepšie zábery,ale na cdčku sme mali aj videá, aj zvyšné fotky ktoré porobil.fakt to stojí za to. a ty kam ideš? a teraz si v koľkátom týždni?
@loretana ahoj, ja tiež chodim na štitnu, normalne raz za rok a teraz v tehotenstve raz za 3 mesiace. Vezmu mi krv, doktorka sa so mnou porozprava..ako spim a bla bla...a potom mi robi "ultrazvuk" na krku. Nie je to nič neprijemne tak sa nemaš čoho bať. Držim palce aby boli výsledky o.k.
@petja
@merry580 ahoj holky, moc děkuji... zjistili to až teď, ve 26 týdnu, z krve na interně... šla jsem tam s tlakem, který byl vysoký (poslala mě tam moje gynekoložka) a po všech možných testech z krve, mi zjistili tohle, že je zvýšená hladila š. žlázy... na endokrinologii jdu zítra, mám právě obavy, co všechno můžou zjistit... hned za vším vidím rakovinu a další horory:( ale co, hlavně ať je miminko v pořádku, to je nejdůležitější!!! takže myslíte, že léky na štítnou nemůžou mimi ublížit?
@loretana Proč rakovinu proboha? Prosim zvolni a zklidni se,to ti neprospívá,nemoc si mě stejně najde,pokud bude chtít,dle mě dané stejně neovlivníš,já k tomu takto přistupuju,nestresuju se předčasně a zbytečně.
Ten tlak ti dal najevo,že není něco v pořádku,určitě se to vychýlilo až teď,léky mu nemůžou určitě ublížit,jde o jód.Zeptej se na diagnozu a pak si sama zjisti co tě zajímá
@katkamyska jaaj velmi sa tam tesim.. dufam, ze aspon nieco uvidime, jedna mamickami tu pisala, ze sa cely cas malemu pozerali na chrbatik.. tak snad nas to tiez necaka 😠 ideme do Hlohovca.. mame to sice o par kilakov dalej ako do Ba no je to tam podstatne lacnejsie.. som v 27tt a ty?
Ahojte dievcata,
necitala som si spatne diskusiu, takze neviem ci ste sa bavili o falošnych kontrakciach takzvane Braxton-Hicksove kontrakcie... ja ich citim asi od 22 tyzdna.... co ma trosku mrzi je, ze mi doktorka nevedela povedat co to je ked som jej opisovala, ze citim akesi stahy v maternici akoby mi babo tlacilo na spodok ba dokonca miestami som mala pocit, ze sa zosuva.. zistila som si to az z internetu. vraj sa tak maternica pripravuje na porod.. su dni ked tieto kontrakcie necitim vobec a su dni ked niekolko hodin prelezim s nohami hore lebo ma to tak omina.. niekedy je to take silne, ze uz nedokazem rozlisit ci kope babo alebo mi zase trenuje maternica 😝 ake s tym mate skusenosti vy?
@petja moc děkuji, já jsem v tomhle hrzoná, vůbec nemůžu myslet rozumně.. ale děkuju za uklidnění, máš pravdu, nemá cenu se stresovat předčasně... a děkuji i za uklidnění, že to mimi nemůže pomoci.... já jsem otěhotněla po docela dlouhém snažení a po hormonální stimulaci, tak možná i to hraje svojí roli.... díky🙂
@kohutovci
jaj no ja som v 24tt, a bolo to už pekne vidieť, nám zase maličké malo hlavičku položenu na placente tak sme nevideli celu tváričku, tak to ma troška mrzelo, ale inak sme videli všetko. a aj doktor všetko skontroloval a pomeral, a presne to sadlo na termín.tak sa neviem dočkať ked budem toho malinkého chrustika držať v ručičkách. a už máš deti či prvé?
@loretana neboj,ja lieky na znizenu funkciu stit.zlazy uzivam uz niekolko rokov,vdaka tomu,ze mam pravidelnu kontrolu a vhodne nastavenu davku,mam aj svoje deticky,takze urcite pomozu,mne na to prisli este pred otehotnenim,no u niektorych sa to prejavi prave az v tehotenstve,vtedy treba prislusne hormony doplnit,pri navstevach lekarky,na endikronologii mi zvycajne robia odber krvi a kontrulu stit.zlazy pomocou utz,potom az v pripade specifickych problemov,trebars uzly sa zvykne robit aj punkcia,ale to urcite nie pri prvom vysetreni,na prvom prehmataju,povypytuju sa na pripadne tazkosti.Drzim palce 🙂
ja som dnes bola na poradni,len takej konzultacnej ako tomu hovorim 😉 najblizsie 30.11 to nam budu robit utz,hlavne aj kvoli nasim oblickam,ktore musime skontrolovat,inak asi zajtra pojdem na ten GTT,uz mam vymenny listok 😝
Kočky chcem sa spýtať ako často teraz chodíte na poradne? Ja som v 27tt a zatiaľ som chodila raz za 5 týždňov, a týždeň v nemocke. Nemalo by sa chodiť častejšie?
@kohutovci Ta postýlka s přebalovákem nemá chybu, ani jsem nevěděla že to dělají. 🙂 Fakt super. 😵
jinak zdravím
já toho mám až až a nevím co dříve, teď dokončuji snad poslední objednávku na háčkování a pak snad budu mít i čas na své věci (potřebuji neteřím udělat k narozeninám komplet - šála+čepice do 18.listopadu) a pak chci už začít vánoční úklid. Letos je 1.advent už brzy, tak mám co dělat. Ale hrozně se na Vánoce těším. .🙂
Už mám skoro komplet výbavu, ještě dokoupit kosmetiku a plenky a je to. Oblečky už mám vyprané, vyžehlené, včera jsem prala zavinovačky, deky a tak. 🙂
@vrabciatko Já chodím od začátku každé 4 týdny, Myslím že od 32týdne se pak chodí častěji. Ale jak přesně nepovím, už se nemapatuji.
@loretana Toho se opravdu vůbec neboj, já jsem na ni taky léčéná už dlouho a znamená to jen užívání léků. Talkže žádné strachy 😉
@vrabciatko Já chodím od začátku pravidelně po 3 týdnech, ale vím, že je to časté. Každý lékař to má jinak nastavené. Ale pokud nemáš problémy, tak se nic neděje. Časem Ti to zinetenzivní.
@amulienka boli sme v pondelok na 4 D a malá je o dva týždne menšia, aj malý bol presne 14 dní...vraj je to dedičné(-: Takže veľká nebude, ani som nepribrala, lern tak zmohutnela troška , na váhe 3 kg, ale hrozné kŕče mám v lítkach, som sa dočítala tu vo fóre, že je to málo magnézia ..... začíname kupovať výbavu, bože ja som už úplne všetko zabudla po tých rokoch(-:
@tunylyk ja prvý krát 45 min a bolelo ma to nijako(-: mama ma do poslednej chvile presviedčala ešte doma, že nerodím, lebo to inak bolí....ale bola som otvorená od 16 tt a ležala som. Teraz nič, boli aj stresy aj sťahovania a nič našťastie(-: takže čakám určite horší pôrod.
Koľko nás má rodiť vo februári 2012!(-: Rodíte niekto v Ružinove ?
@katkamyska prve 🙂 vymodlene, vyprosene, vyplakane 🙂 podla toho ako pises, asi tiez este neviete co to bude, ze? boze, tie deti su tajnostkari 😀 dam potom vediet, ake to bolo 😉
@siwinka1717 ja chcem rodit v Ruzinove.. termin mam zatial na 5.2. je to prve, takze neviem do coho idem, ale asi je to tak lepsie 😀 utesuje ma, ze moja mama porodila tri deti a nevie co je porod, ani ju nesili.. nic.. proste opisala mi to iba ako pocit ze si chce ulavit a nejde to.. tak snad som po nej a tiez to tam pridem ako mama vravi, vyprdnut 😀
@vrabciatko ahoj, presne aj ja chodim raz za 5 týždňov, tiež sa mi to zdalo malo, ved v knižke je že každe 3. Ale už som zvykla, ultravuk mi aj tak robola iba 2x, v 12-tom a 23-tom týždni.
@kohutovci jeej tak ta postielka je nadherna a z pekneho dreva 🙂 tiez som pozerala kombinovane, ale ceny ma trosku odradili. Ale za 110 euro je to fakt super! a mate presne rovnaku podlahu ako my!! 😀 Mna prekvapilo ze cez internet som to objednala s tym ze bolo napisane dodavka do dvoch tyzdnov. A prisla mi dnes sprava ze si mozeme tovar vyzdvihnut v Ba, co je fajn kedze tam pracujeme obaja 😉
@denkadenka dakujem za odpoved, to Magnesium idem dnes kupit, lebo okrem tych krcov v nohach mi zacalo aj tuhnut brusko a viem, ze aj na srdce je magnesium dobre. A ked to neskodi bambulku hned som kludnejsia 🙂

Ahojte maminy 🙂 ak dovolite pridavam sa k vam .. mam termin 5.2. cakame dietatko v utajeni 😉 11.11 ideme na 3D tak dufam, ze uvidime aj nieco ine okrem ritky a noziciek 😝