Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@amulienka este som zabudla na bavlnene rukavicky.. tych mam 4 pary 🙂 ratam s tym ze babo ich bude zuzlat
mne s tymto velmi pomohli maminy na bazariku.. napisala som im, ze neviem co vsetko potrebujem.. ze nic nemam a oni mi pekne nakopkovali z kazdej velkosti nieco, co som si samozrejme vybrala z fotiek 😉
dnes sme boli na velkom výlete v bratislave v starom meste sa poprechádzať s prvorodenou a veru uz nevladzem bolia ma kríže dychčím a neskutočne mi je teplo, ludia okolo v bundách a kabatoch a ja v tričku ........
@rossalinda verim ti, ze je to uz obtiazne.. my byvame na tretom poschodi bez vytahu.. chodim hore dole 2x denne so psom a treti krat manzelovi naproti ked ide z roboty.. poviem ti, ze mam sto chuti vyjst z bytu stocit sa do klbicka a zdulat sa po tom schodisku ako jezko 😠 a hore ani nehovorim.. to je uplna hruza.. 😝
@kohutovci z mojej skúsenosti ti len mozem poradiť že radšej viac oblečenia ----- malinke babo vela kaka aj 4-5 krat denne a je to vačšinou riedke a pretečie a potom ešte moja mala stale grckala aj ked to nebol reflux a tak som stale stale prezliekala a potom nebudeš mať čas prať žehliť ..... a ešte si určite zaobstaraj neaky nosič alebo šatku moja mala bola najspokojnejšia v šatke pri mne ....
@rossalinda dakujem za radu... takze myslis ze si mam este nejake vecicky prikupit? do perinky a do postielky stacia tie tenke overalceky ze?
nosic maju obe segry a nevyuzili.. ja si tiez moc nechcem ucit babo na seba.. kvoli chrbtici.. takze ked bude velmi zle.. radsej pri sebe polezime 🙂
@kohutovci
ja neviem ja som bola na moju malu sama teda s MM ale ani jedna ani druha babka ani nikdo mi nepomohol a mala som komplikacie po cisarskom takže som nestihala absolutne nič.... pranie žehlenie atd ešte aj moja mala bola totalne nespava atď stale na mne no proste tentokrat som sa zásobila vecičkami aj z druhej ruky a tak teraz periem žehlim a ukladám aj keď to bude mať mimi len raz oblečené.....takto mam veci pripravene po veľkosť 74 potom uvidíme čo bude ako bude babo veľké či budeme potrebovať letne či zimné vecičky ....
a mimochodom dnes si dokážeš ísť kupiť vecičky napr. v tescu aj o polnoci a cherokee nie je zlé....... takže ak ti bude niečo chýbať možeš poslať aj muža tak ako ja akurát že mi vždy priniesol všetko v modrom pre moju ružovu princeznu 😵
@rossalinda presne toto ma napadlo.. ked si napisala, ze tych veciciek bude treba viac.. TESCOOO 😀 u nas je sice chvalabohu len do desiatej.. a uplne staci 😉
Dievcata pekne mate nachystane vecicky pre babatka. Najviac treba bodyniek, tie aj 3x denne treba menit zo zaciatku, ked kakaju deticky je to riedke. No ja som casto prala. Z 56 rychlo vyrastu, po mesiaci ich mozte odkladat..takze zase vela netreba. Pokym deticky len lezia rychlo priberaju. Niekedy aj viac ako kilo za mesiac. S rukavickami nemam dobre skusenost, mala ich nechcela a tazko sa mi natahovali. radsej som jej davala dlhsie overaliky na rucky . No a nasirokosme balili aj my asi 3 mesiace.
este som chcela k bodynkam super na zaciatok su tie co sa zapinaju v predu ..prekladaju sa a obliekaju ako kosielky. Kym som sa naucila s drobcom narabat 🙂 je to idealne. Maju v CA a HM
Ahojte a dobre ranko Maminky 🙂 viacere ste spominali ze ste kupovali vecicky cez bazarik. Viete poradit nejaky dobry a spolahlivy? Alebo to bolo tuto cez modreho konika? Ja planujem nakupit tie najmensie vecicky z bazarika, lebo nas drobec z toho urcite rychlo vyrastie a myslim ze sa aj narodi vacsie babo 😎 (Obaja s manzelom sme zirafky 😝 )
@bambula1307 dakujeme Bambulik 🙂 tvoje rady ukladam do pamate 😉
@martinamk ahojky.. ja som kupovala vecicky cez Bazos.sk je tam toho celaaa kopa.. kupovala som hotove baliky, aby som neminula majland na postovnom.. komunikacia s mamickami z mojej skusenosti perfektna.. vela krat som ju poprosila nech mi napise co este vsetko ma pre drobca.. nemaju vsetky veci inzerovane. platila som vzdy vopred na ucet a nastatie sa mi to nevypomstilo.. cez konika som si objednala zatial dve veci, ktore by v pondelok mali dorazit..tak uvidim ci budem spokojna aj s maminami cez konika 😉
Já taky doporučuji víc bodyček a overálků, jako @rossalinda
Ty se převlékají stále. Těch lepších věciček už toli mít nemusíš, stejně je oblékneš jen párkrát do poradny, na návštěvy atd., ale body a overálky má mimi na sobě doma stále. A já ještě nerada peru práznou pračku a ještě ke všemu každý den, takže jich mám opravdu hooooooodně, že bych ošatila snad i paterčata 😀 😀 😀 A přece nemusí mít mimísek všechno nové, v bazárku jsou za pár kaček, tak za cenu jednoho nového můžete pořídit 5 nošených 😎
ahojte,viete mi povedat ze ake cislo budem pre maleho potrebovat tych ortopedickych nohaviciek?a kolko asi kusov?
@silvia10131 A můžu se zeptat, co jsou to ty ortopedické nohavičky? Nikdy jsem o tom neslyšela.
@paja83 to su take co sa davaju na plienku ked babetko treba balit na siroko,su bud na suchy zips alebo na snurku,,, 🙂
@silvia10131 Aha, já to hledala a vyjížděly mi odkazy na sk, musím to vyhledat, jak se to nazývá u nás, ale opravdu jsem se s tím nikdy nesetkala. Já vím, že se dává více plínek a pokud je problém, tak potom se dávají nějaké řemínky.
@silvia10131 - ty nohavičky se u nás asi jmenují Frejkova peřinka, jiné neznám 😕 Každopádně v ČR jsou na předpis od ortopeda, až po kontrole kyčliček 🙂 My ji měly 😔
http://www.babyweb.cz/Upload/03-vyrobky_(fotogr...
Jinak tyhle "peřinky", třmínky apod. nemá smysl řešit dopředu, to je vše jen a jen na kontrolách na ortopedii.
Tady je o tom tématu více, ale stresovat se dopředu nemá smysl 🙂 Nám ji dali, ale za měsíc už nevěděli proč ... no comment 😅
http://www.babyweb.cz/Clanky/a3771-Chystate-se-...
@silente aha,tak dufam ze az tak to nam nebude treba,,
Musím si postežovat, včera celý den a dnes také celý den (až do sedmi) sedím ve škole (dodělávám si posledním rokem dálkově vejšku) a mimískovi se to evidentně nelíbí, protože pořád zlobí 😀. Ani se mu nedivím.
baby ,aj niektoru z vas tak velmi boli kostrc a krize?mna hrozne,nemozem poriadne ani sediet
Ahoj holky, resily jste tady vybavu - tu ja mam uz nachystanou, kvuli memu zdravotnimu stavu a planovanemu cisari. Jen nevim - doba od meho posledniho porodu poskocila - jsou nejake specialni vlozky po porodu? Kde se kupuji? V lekarne? Dik
@silvia10131 Tak ja som pre istotu jedny ortopedické nohavičky kúpila, veď 2,50€ nie je taká obrovská položka, ak by sme ich nevyužili... Kupovala som ich v obchode "Pre deti" a čo som si všimla, tak veľkostne sú značené že : 1, 2, 3.
@kokorunecka no ved praveze nie,,,a ake cislo si kupila?

@amulienka este som zabudla na bavlnene rukavicky.. tych mam 4 pary 🙂
mne s tymto velmi pomohli maminy na bazariku.. napisala som im, ze neviem co vsetko potrebujem.. ze nic nemam a oni mi pekne nakopkovali z kazdej velkosti nieco, co som si samozrejme vybrala z fotiek 😉