icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

sara45
18. jún 2011

@red.miky gratulujem k dvojčatkám🙂

sara45
18. jún 2011

awojte ako sa Vam darí ? My máme dnes zlý deň.Dnes nás zasa navštívil zlý hnedý výtok a dosť silný a strašne ma bolí v podbrušku . Ale snád to bude všeto v poriadku 🙂Prajem všetkým pekný víkend

xxx.klarka
18. jún 2011

ahojky ☹ Potřebuji podpořit a dodat sílu. Vím že některým z Vás dlouho trvalo otěhotnit, a některé o miminka přišlo, a já můžu být neskonale štastné za to zlatíčko co mám doma. Ale teď se nehorázně bojím. ☹ Dneska jsme byli na svatbě, a po obřadě jsme jeli na oběd, kam jsem přijela z krvavýma kalhotkama i šatama, tak jsem řvala jako kráva, hrozně jsem se vylekala, tak jsem se jela domů převléknout a jeli jsme do nemocnice. Doktorka mě zkontrolovala, říkala že pokud byla tmavá krev že to je pozitivum. Udělala ultrazvuk a miminko odpovídá 6+1tt, bylo vidět už srdíčko. Ale našla mi vedle miminka hematon 2x3cm a z toho jsem krvácela (rozdráždila jsem to tím že jsem na obřadě měla Natálku na ruce). Říkala že hematom je na dobré straně, že je u čípku, tak že se bude postupně vyplavovat sám. Chtěla si mě tam nechat, ale díky tomu že to bylo jednorázové krvácení mě pustila domů. Tak jsem hrozně ráda. Ale musím být v klidovém režimu, vůbec nezvedat malou Tak jsem zvědavá jak to zvládnu, to ještě měl manžel v pondělí na týden odject, tak to musíme nějak domluvit. V úterý jedu na kontrolu k mojí dr, tak jsem zvědavá. Dala mi recept na Dicynone, ale nikde v lékarně ho nemají, jen na objednávku, tak se lékarnice domluvila s doktorkou ať mi zatím dá celaskon - ve kterém je větší dávka rutinu, který zastavuje krvácení. Tak beru 6 tablet denně, i když je doporučená dávka 1 denně. Tak se modlím aby se mrňousek udržel a bylo všechno v pořádku.

elise
18. jún 2011

@xxx.klarka držím ti palce aby bolo už všetko v poriadku, ked ti na ultrazvuku potvrdili že je bábo v poriadku je to veľmi dobrá správa neboj udrží sa, skús zavolať na pomoc maminu alebo sestru švagrinu poprípade daj malu na týžden k rodičom aby si mohla ležať🙂

mimma17
19. jún 2011

ahojte tak ja som sa minuly tyzden v pondelok dozvedela vdaka tehotenskym testom krasnu spravu najkrajsiu na svete 🙂 den pred ms som mala taky pocit spravit si test ved ak sa zadarilo uz isto test ukaze dve aj ked slabucke a ked nic tak dalsi mesiac neuspechu snazime sa rok a pol dost dlho no a cuduj sa svete druha ciarka vyskocila asi za 30 sek ale kedze mam skusenosti s tymito testami kedze sa tolko snazime uz som zopar vyskusala 🙂 a niekedy nabehli dve sice nie tak rychlo ale nabehli a tehotna som nebola takj som rychlobezala do lekarne kupit digitalny ten je predsa spolahlivejsi no a vybehlo plus a pod nim ze by som mala byt v 2-3 tyzdni neverila som vlasnym ociam tolko stastia..kedze robim v nemocnici a sla som v ten den na nocnu tak som si nechala zobrat krv na hcg no a den pred menzesom bolo hcg 372 sice malicko ale bolo strasne som sa bala nasledujuceho dna ze ci menzes dorazi modlila som sa aby nie a nedosiel ani den potom ani doteraz v piatok som si dala znova zobrat krv na hcg a krasne narastlo za tie 4 dni na 2134 a objednala som sa k doktorovi ktory ma hned zobral a videl na sone krasnu machulku v maternici nie mimo co je super......inak mi vobec neni zle prve dni sa mi odgrgovcalo ale uz aj to preslo prsia bolia to ano ale zda sa mi ze menej no jedine co ma trapi je bolest taka tlakova na pravej strane podbruska myslite ze je to tym ako sa maternica zvacsuje vzdy som si myslela ze to bude boéliet v strede a nie na boku u mna na pravom ale kedze dr povedal ze to neni mimomaternicove tak toho sa nebojim ale co to teda moze byt a na vecer je to bolestivejsie taky tlak alebo neviem to ani poriadne opisat ale prejde to ked si pokrcim v lahu nohy ku prsiam...co vy nato mate niekto taku skusenost???dufam ze to neni nic zle ☹

red.miky
19. jún 2011

@mimma17: moc gratuluju, po tak dlouhém snažení si to moc zasloužíte!!! Strašně moc Ti přeju, aby se malé dobře vyvíjelo a byli jste oba v pořádku!!!
Nejsem doktor, tak nechci radit, ale myslím si, že to, že tě pobolívá na jedné straně místo uprostřed by mohlo být způsobené právě tím, že se roztahuje děloha a dělá místo pro drobka. Ale nejsem si jistá, jen si to myslím.
@xxx.klarka: jejda, tak to mě mrzí, že jste měli takové problémy. Ale ber to tak, že doktorka potvrdila, že je miminko v pořádku a že už má i srdíčko a že ten blbý hematom je na správné straně, tudíž by neměl nic způsobit. Já vím, že máš strach, to máme určitě všechny, ale brala bych jako směrodatnou informaci tu, kterou ti řekla doktorka. Určitě bude vše v pořádku, "jen" se musíš šetřit. Ale je mi jasné, že je to s malou dceruškou těžké... Achich, to jsou komplikace, co? 😒

red.miky
19. jún 2011

Já tedy taky přidám svou trošku do mlýna. Pořád lehce špiním, už od čtvrtka. Beru Duphaston, tak doufám, že by to mělo pomoct. V pátek, když jsem byla nečekaně kvůli toho špinění u dr, tak mi vlastně na utz zjistila, že jsou tam miminka dvě, ale hematom tam prý není a že to špinění může být způsobené zvětšováním dělohy. Tak doufám, že je to opravdu jen tím. Sice jsem odmítla jít na nemocenskou, že se v práci budu šetřit, ale jelikož mi bylo včera fakt hodně špatně, zvracela jsem, tak jsem si řekla, že nebudu nic riskovat a že zítra do práce sice dojedu, odučím pár hodin a pak řeknu vedení, že jdu na nemocenskou. Zajedu si ke svému obvodnímu lékaři a řeknu mu, aby mi tam něco napsal (nechci, aby v práci zatím o těhotenství věděli). Prostě si nechám napsat PN do pátku a od pondělka do čtvrtku mám 4 dny už nahlášeného volna. Sice je to blbé období, kdy potřebuju mít uzavřené všechny známky, ale tak dám všechny potřebné písemky ostatním suplujícím učitelům a bude. Zdraví mých mimi je pro mě důležitější. A navíc ty nevolnosti, které mě teď provázejí, jsou fakt nepříjemné.
Jak byste reagovaly vy? Snažily byste se to do pátku nějak v práci přežít nebo byste raději neriskovaly a raději zůstaly v klidu doma???

sara45
19. jún 2011

@red.miky ahooj ja som na pn uz od stredy a doktor mi povedal ze mam co najviac lezat ,tiez som chcela chodit do roboty ,ale doktor sa somnou o tom ani nebavil ,vypisal mi pn-ku a bola som vybavena a to ma este "potešil"že ak nerobim iba za počítačom tak sa do roboty už ani nevratim .tak teraz oddychujem a ležím a priatel ma užasne obskakuje a stará sa o mna.tiež je mi prednejší zdravý vývin nášho drobca 🙂

red.miky
19. jún 2011

@sara45: jejda, tak to tě opravdu velice "potěšil"... Taky mám strach, aby mě nakonec neposlali na rizikové, protože ve škole skoro vůbec nesedím, pořád jen stojím, když držíme dozory, tak je to i 30 minut v kuse, kdy hlídám děcka, aby něco neprovedla. Takže bojím, bojím... Ale jak píšeš, dítě je přednější...

mimma17
19. jún 2011

sara45 red.miky ja som chcela ist okamzite ako som sa dozvedela ze som tehotna na pn robim v nemocnici ako instrumentarka na chirurgicom operacnom sale a tam sa neustala rontgenuje naraba sa s karcinogennymi latkami ako formaldehyd a takisto su dlhe operacie pri ktorych sa stoji no len moj doktor povedal ze nema este dovod ma posielat na pn myslite ze to povedal koli tomu ze este nevidel srdiecko???? ale napisal mi listok aby ma preradili na menej rizikove oddelenie takze v mojej robote to uz vedia a nevadi mi to nech to len vedia a spravaju sa ku mne s ohladom a preradia ma na prevazovnu to budem od radana do 3 prevezovat rany pacientom po operaciach no to tiez neni ziadna vyhra pretoze tam je este vacssi pordel ako na sale uhnite smradlave diabeticke nohy a naozaj nikdy neviete kde mate aky zader kde sa cim pichnete a ci pacient nieco nema no strach...no na dalsie sono ked pojde a doktor uvidi srdiecko v co sa modlim tak ak ma nemieni dat na pn tak vymenim doktora alebo mu najsor skusim doniest nejaky uplatok 🙂 (flasku, bonbonieru) co vy nato ?

zuzik1983
19. jún 2011

ahojte dievcata,co myslite,pridam sa k vam? 😉 test mi ukazal 2ciarky a o den neskor mi prisla mrcha,tak neviem.mozem byt tehotna?mate niektora taku skusenost?ved ked mrcha odide,skusim znova urobit test 🙂 podla tehotenskej kalkulacky tu na nete mi vychadza termin porodu 27.2 😉

adenka
19. jún 2011

ahojte,
som tu s malou dusickou, predvcerom som si urobila test a do sekundy som tam mala 2 kolajnice... ako ratam, ak vsetko dobre dopadne, tak vo februari k nam pribudne dalsi prcek 🙂
zajtra sa chystam k doky, tak som zvedava co mi povie 🙂

irenka
19. jún 2011

@red.miky
Já to vědět fakt nechtěla... říkala jsem si, že to bude alespon překvápko na sále a dobrej adrenalin... 🙂 😉

lucika09
19. jún 2011

@red.miky gratulujem k dvojičkám 🙂 Ak máš možnosť choď na PN. Kolegovia, žiaci ... zdravie detičiek je prednejšie 🙂
@xxx.klarka držím palce, ako tu už radili baby skús o pomoc požiadať niekoho z rodiny, aby si naozaj oddychovala, lebo verím že pri ročnom dieťati sa to jednoducho nedá 😒 Pri minulom tehu som krvácala, špinila 3 týždne vyšetrovali ma odpredu odzadu a nič nezistili. Ak Ti zistili hematóm, na jednej strane je to dobré, lebo vieš z čoho to máš a ak ho ešte máš stále môžeš krvácať. Pevne verím, že všetko dobre dopadne 🙂
@mimma17 @adenka vitajte 🙂
@zuzik1983 závisí od toho, akú silnú a dlhú máš mrchu. Môžeš byť tehu ale mohla si aj byť tehu, no mimi odišlo 😔

lucika09
19. jún 2011

Cez víkend sme boli tiež na svadbe a mne na nej bolo tak zle 😝 Pendlovala som medzi terasou a veckom, no našťastie ostalo všetko vo mne. A to som si myslela, že tehu utajím ešte pár týždňov, no pozornej svadobnej mame nič neušlo a prišla na to čo je vo veci a aj väčšina ľudí asi už tuší 😅
Ako ste sa tu bavili o bruškách, tak ako druhorodičke tiež mi už začína vykúkať. Zatiaľ všetko oblečenie zapnem, no je už len tak tak. A asi sa budúci týždeň budem musieť obzrieť po nejakom tehu oblečení. Zatiaľ to istí sukňa a voľné oblečko, no obávam sa, že pri takomto tempe to nebude stačiť 😅

xxx.klarka
19. jún 2011

Děkuji 🙂
Malá je už celkem samotatná, vyhraje si, tak nějak se sama nají, vyleze a sleze kam chce, tak to je super 🙂 Na koupání a na odpolední procházku se vždy s někým domluvím a věřím že to bude v pohodě. 🙂

hejdita
19. jún 2011

ahojte mamuse 🙂
uz mate nektere i to ze vam vadi smrad z lednice? nebo kdyz se pripravuje maso nebo venku kour? nebo u plynovodove pripojky citie ten plyn? 😀 ja jeste teda nemam ale myslim ze je brzo 🙂 a ze to za dva tydny dojde zatim se fakt tehotne necitim 😀 uvidime jak se to bude vyvijet ja jenom chodim a ocuchavam ci uz mi je z toho spatne nebo ne.... 😀 ale jak rikam zatim neni su zvedava kdy to dojde 😀 a jake budu mit priznaky u kazdeho sem mela jine tak pak budu moct porovnavat 😀

irenka
19. jún 2011

Ahojky holky,

to mě mrzí když čtu jaké máte trápení, ale určitě to bude všechno OK.
Člověk se hlavně nesmí stresovat, pak je mu ještě hůř.
MOc vám držím palce.....

irenka
19. jún 2011

@hejdita
Lednice, maso, vaření... pot lidí v MHD, některé voňavky a hlavně poprděná plína našeho zlatíčka... to jsou pro mě katastrofy... 🙂
To je zvláštní, že jsi měla u každého dítka jiné příznaky. Já u Matýska nemohla ani cítit sladké a to jsem na sladký hodně. Tak jsem zvědavá, zda to ted bude stejné. Proto i jsem si myslela, že to bude kluk.
🙂

hejdita
19. jún 2011

@irenka a ktery si tyden?
no ja mela holku prvni a to sem maso nemohla ani citit a hodne sem ryby papala 😀 no a kupovala si kyzdy den vetrniky 2 potaji 😀 no a u jirinka to sem se prejidala jak mi chutilo jenom teda sladke sem nejedla to jenom obcas ale vetrnik mi nesedl to sem chtela skusit jestli budu bastit zase potaji 😀 no ale ted mi zatim jeste nic neni 🙂 tak nevim a su moc zvedava 😀

no a kdyz byla klarka pokakana tak to byl des to byla jeste malicka 🙂 a ja to nesla hodne tezko 🙂 dneska utrit bobek neni problem tak su fakt zvedava 🙂 ale jaksi si rikam ze jeste to dojde jako je mi ne upln eok kdyz mam hlad tak nosim cistou vodu sebou....

irenka
19. jún 2011

@hejdita
Ted to vypadá na 7tt. Ted v pátek jdu na kontrolu, tak doufám, že už bude vidět srdíčko.
Já teda ty pachy namůžu normálně, zvláště ted.
Taky jsem zvědavá, zda se mi to sladké zhnusí nebo ne. Zatím je mi tak divně a zle ze všeho.
Kousnu do sušenky a pak ji nechám.... a to fakt sladký miluju.
Tak budu zase tipovat asi podle chutí...
To je krásný, že budete mít třetí do páru. Obdivuju.... i když já bych možná třetí taky brala.. ale jak se říká "neříkej hop... " 😉

zuzik1983
20. jún 2011

@lucika09 chvilku pockam a uvidim 😉

loretana
20. jún 2011

@xxx.klarka kočko, drž se!!! Držím palce, aby to bylo v pořádku!!! je pravda, že když ví, co to způsobuje, dostala si na to lék, že by to mělo zabrat!!! A hlavě, když je mimi v pořádku a dokonce mu tluče srdíčko!!! Z toho si vem sílu a určitě to bude v pořádku!!!!

xxx.klarka
20. jún 2011

ahojky

tak odpočívám co se dá, furt mě pobolívá bříško, tak jsem furt taková na vážkách. Zítra jdu ke svojí dr. tak jsem zvědavá zda mi nasadí něco, a zda to bude třeba řešit častějšími kontrolami. No uvidíme. O malou se stará zatím tatíkem, ale odpoledne odjíždí, tak přijede nejmladší sestra moje ji zabavit a večer přijede máma ji vykoupat. Ráno zase přijede tatík ji hlídat a já pojedu v klidu k doktorce.

@loretana moc děkuju 😵

loretana
20. jún 2011

@xxx.klarka tak to je skvělé, jak to máš zařízené! Věřím, že to pomůže!!!

petra1303
20. jún 2011

Ahojte ako sa mate? Pomalicky Vas citam 🙂 aby som bola ako tak v obraze...mne zacina byt pekne zle zatial este nic neslo do wc ale poriadne to rozdychavam lebo aj na d ranom sa budim, ze mi je zle vecer mi je zle poobede mi je zle ☹

@xxx.klarka neboj sa malicke bude ok...vsak si krvacala z toho hematomu a malickemu bije srdiecko tak to je super drz sa a hlavne sa nestresuj...

loretana
20. jún 2011

@petra1303 ahojky, mám to podobě, je mi zle, i když nezvracím... jsou to takové návaly... a nejhorší je to ráno až do dopoledne (teď se to trochu uklidnilo, snědla jsem suchou housku) a večer, než jdu spát a vůbec nemůžu usnout... ráno jsem otevřela lednici a zase jsem jí rychle zavřela🙂🙂🙂

mintakam
20. jún 2011

Ahoj zienky, zatial len tak s povzdali citam, co pisete. Citim sa tehu, aj ked 2 testy boli zatial negat., no som len 3tt5d, takze M ma este cas. No citim sa tehu - jem aspon 10krat denne, grgam tak 40krat, rano sa budim aspon o 4, pretoze nemozem spat. Cele dni citim taky tlak v brusku, vecer este viac, tak ako pisala mimma17. Moze to byt z toho, ze sa malinke roztahuje a rastie? Uz som raz tehu bola, ale do 14 dni sme on prisli a vsetky tie priznaky som rozhodne necitila tak skoro. Okrem toho sladke nechcem ani vidiet, aj obycajne piskoty su na mna prilis. Inokedy som pred M pucila cokoladu ako diva. Teraz som na maso a strukoviny. Manzel sa zo mna smeje uz teraz. Tak poradte. Drzim vam vsetkym palce

moncicak.as
20. jún 2011

@mintakam Tak to jsme na tom podobně, taky se cítím těhu(hodně jim, nemusim naopak moc sladké, jinak ho miluju a povyrostla mi prsa), dokonce i testík 18.6. mi vyšel slabounce //, ale dnes jsem si dělala ten CLEARBLUE digitální a tam jsem měla minusko . A to jsem 32DC. Tak nevim ☹ Počkám do čtvrtka na další testík...

mintakam
20. jún 2011

moncicak.as, neboj sa. Pozri si tento clanok: http://www.zbynekmlcoch.cz/info/anatomie_jak_fu.... Uvidis, ze to HCG je na zaciatku este take zradne, resp. testy, lebo kazdy ma inu citlivost a mozno to odhalil ten obyc., ale digitalny je mozno iny. Budem na teba mysliet.