Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Malej mě uhání na pohádku,tak mu jdu nějakou přečíst 🙂.Když neusnu,tak ještě nakouknu,jinak zítra.Dobrou noc
natymaty Si ma trošku ukludnila lebo pri malej som to nemala a teraz sa už bojim že čo to len mam ked ma tam občas zabolí a to bruško moje ako keby mam polku tehotenstva za sebou.No uvidíme...hádam je to všetko ok. 😉
silvia.t No veru...to viem to si aj setra platila a nakoniec jej to nechytilo..a kamoška to stihla a teraz ma do tych 600euro....No a pre takych čo neplanuju dopredu pre takych nemaju nič...??My už ako nepotrebujeme peniažky či ako 🙂 🙂 a nevieš prosim ťa o niečom niekde kde by sa dalo neak šporiť alebo tak...
@hanka21 hani .platí sa 9mes.pred pôrodom,alebo pred pnkou.materskú budeš dostávať 8mes. 60% z platu a až potom 190€ skús počas tej materskej nejako zatial odkladat.daj si teda pravidlo,že budeš odkladať tolko aby ti zostalo len tých 190 a aby si videla ci ti to vydrží potom.takto budeš mať nejaké peniažky na horšie časy
Zienky este sa chcem spytat nepoznate nejaky dobry krem proti striam...uz si musim ist kupit a poctivo sa natierat....v prvom tehu som to total zanedbala,mastila som sa len niveou a uplne som cela pasikava jak zebra 😝 od ceckoch az po stehna 😒 potom som pouzivala nejaky krem na spevnenie a eliminaciu strii,hold pomohol ale v tehu je zakazany a nechcem zas cela popraskat,ked uz som sa prednedavnom dala dokopy po prvom tehu 😀
@irenka
Ahojky, tak jsem zpět z nemocnice. Blbé zprávy. Těhu nejsem, ačkoliv mi těhu testy vycházejí pozitivně a všechny příznaky těhu mám (i zvýšenou sliznici, apod.).
Za vším je vysazená nevhodná antikoncepce (brala jsem ji poslední 4 měsíce jen).
Tělo se natolik jí rozhátelo, že prostě se cítí a reaguje, jako bych byla těhu, ale těhu nejsem.
Dostala jsem vyvolávačku, aby se to rozjelo a musim prý tak 2 - 3 měsíce počkat, než se začneme snažit, abych se od té antiny vyčistila...
Takže Vám tu zatim budu jen fandit.. 😒 Ale hlavně, že jsem zdravá, jak řekl manža 🙂
@adenka ďakujem 🙂 dobrý nápad, nebude vadiť, ak sa nechám inšpirovať?
@hanka21 tiež mám brucho ako v 4mesiaci, presne ako píšeš, dole tvrdé a hore šunky 😀 Asi to bude údeľ druhorodičiek. Neboj všetko bude v poriadku, tiež som si pri prvom odskákala komplikácie od začiatku po koniec (aj som si niekoľko týždňov poležala v nemocnici) a zatiaľ klop klop sa aspoň v úvodnom štádiu nevyskytli, tak pevne verím, že to zlé máme za sebou a teraz nás čakajú len užívanie si tehu 😉
@red.miky malý bojovník 😉
@moncicak.as to mi je ľúto 😢 , snáď sa čoskoro zadarí
gubcikova Lenže ja som nerobila..Ja som s malou na predlženej materskej uz 4 roky...A druhe babenko sme neak neplanovali dopredu sme nechali čo nam osud prinese....A toto ma ozaj štve že ta socialna to ma takto že to treba dopredu platiť...Či je aj niečo ine??
@hanka21 ked stihneš pslať registračný list fyzickej osoby na sociálnu poisťovňu s dátumom od mája tak by si mohla stihnuť maximálny vymeriavací základ ale neviem či ti poisťovna bude akceptovať spätne dátum stačilo by dať 20.5. ak nie je vhodne platiť až od nástupu na rodičovský a potom občas zobrať očrku a pnku tak si čo to prilepšíš. ešte je šanca platenia 26 týždňov ale to ti vlastne sociálna určí kedy najskôr by sa bábo narodilo, ak by sa stihol termín tak by si mohla dosťať materskú. ak si na predženej materskej a máš zamestnávateľa vypočítaju ti matersku z predpokladaného vymeriavacieho základu a to by si mohla dostať viac ako 190 €
@silvia.t ahoj prosim ta aky krem si to pouzivala proti striam? Ja mam tiez na bruchu a mozem ta uspokojit, ze to nie je koli zanedbaniu ja som pouzivala eucerin tusim tak sa volal mastila som sa jak diva vsetky veci som mala zamastene a aj tak mi posledne dva mesiace popraskalo cele podbrusko od pupku nadol...
elise Hm ked to je take dskutabilne.Aj keby im poslem list , možno porodim skor a potom čo..A ja nemam zamestnavatela žiadneho...ja som na predlženej materskej...Celkovo asi žiadnym sposobom si ja neprilepším k materskej.... 🙂 ale dakujem za radu....len to presne nechapem že tych 26 tyždnov kde by som mala platiť...??to je tiež vyaratane na tie dni...že tolko a tolko treba mať zaplatene??
ahojky ja si robila dnes testy 2 pozitivne a clear blue a vysiel 3 plus cize som v 6 tyzdni mozno viac je tu niekto na tom podobne ??
@hanka21 tych 26 tyzdnov by si si mala platit dobrovolne nem.poistenie v socialnej poistovni...skus si kliknut na ich stranku,ale varujem ta,chvilu budes zmatena 😀 No mozno tam najdes aj svoj pripad 😵 No ja sa chystam tiez sa na to popytat osobne..Tak ta budem informovat 😉
@babatienko27 pocitala si si aj termin porodu ?
@lucika09 no taku postavu ako tu opisujem mam aj ja tak sa pridavam 😝
neviem sa zbavit kil navyse 🙄
inak vas zdravim, obcas prijdem nakuknut. este som nebola u dr. chystam sa buduci tyzden takze zatial mam len predbezny termin podla tabuliek😉
@hanka21 ano je to na dni ale to čo by si si platila ak by si stihkla aspon tentoi mesiac mohlo by ti to vyjsť na chlp, dá ssa to aj pri ročnom zúčtovaní uplatniť ako platné poistne, mne tak každý rok vracaju 150 € ja si platím dnp od roku 2007 hned ako mi skončila prvá materská a šla som na rodičovský.
ja idem v utorok na prvý ultrazvuk tak dufam že budú vidieť srdiečka, trošku mám strach.
veľa nás tu čaká druhé bábenka som rada že je nás tu dosť🙂
@moncicak.as
Ahojky,
to je mi líto. Ale hlavně že přišli na to, čím to je.... tak si dejte pauzu a na poprvé snažení se určitě zadaří 🙂
Moc držím palce.
🙂
ahojte mna caka v pondelok uz 3 sono prvykrat som bola minuly tyzden v piatok to mi potvrdil ze som tehu bola tam vidno machulka a aj podla hcg ktore bolo v ten piatok 2134 potom som bola znova v pondelok na krv tak aj vtedy ma pozrel sonom a ta machulka sa o nieco zvacsila ale este nebolo vidno plod no a objednal ma o tyzden to znamena ze tento pondelok idem a pvedal ze ma vezme na oddelenie kde je lepsie sono a uz by mohlo byt vidno aj srdiecko tak ja dufam a verim ze vsetko bude ok a chce mi dat aj tehu knizku..inak mi neni vobec zle len ma stale bolia prsia sem tam nejake pichnutie v podbrusku raz na jednej raz na druhej strane sem tam nejaky tlak citim a to skor navecer ale inak je to super.....kedy v ktorom tt vam doktor povedal ze uz je srdiecko krasne pocut? lebo ja som zhruba v nejakom 6tt
@momo35 ahojky 2 testy ukazali hned kolajnice a digitalny clearbule ukazal 3 plus....cize 6 a viac tyzdnov ze by stanovil lekar bolo tam napisane. mrchu som mala 21. maja normalnu par dni ale uz vtredy som musela byt ....takze niekedy prve majove dni asik ?? tak sa to pocita dakujem pondelok volam dr ale aj toho si musim vybrat mam tu trvale len 2 mesiace kolko je to to dobrovolne co si pytala hanke ako to je prosim porad
@mimma17 ahojky som na tom tak isto 2 testy ukazali hned kolajnice a digitalny clearbule ukazal mne 3 plus....cize 6 a viac tyzdnov ze by stanovil lekar bolo tam napisane. mrchu som mala 21. maja normalnu par dni ale uz vtredy som musela byt ....takze niekedy prve majove dni asik ?myslis ?
@babatienko27 tehotenstvo sa rata od prveho dna menstruacie, to je v tvojom pripade 21.5. ...prve 2 tyzdne vlastne ani nie si tehotna....tak ako ti ukazal digitalny test, tvoje babatko ma v skutocnosti 3+ tyzdna, ale lekar ti povie 5+, lebo on to rata od 1. dna menstruacie

@md.hs možná jestli třeba v dětství jsi je měla nějaky moc slaby...