icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

nuna55
7. jan 2012

@kohutovci tak ja určite ak stihnem tak epiduralku chcem,informovala som sa na nu ked som ležala v nemocke,ked ti ju pichnu tak ti zmiernia bolesti, ale nedaju ti až taku dávku aby si aj niečo cítila 🙂 a viem že po porode ti ju ešte dopichavaju ak máš velke bolesti, dostala som aj taký letáčik kde je všetko pekne rozpísané.

tak dnes sme dokupili asi už posledné veci ...moc sa z toho teším, ale som nejaká skapatá tak som si musela lahnuť a o druhej ideme k našim na obed bo moj ocko ma narodky,budeme mať pečenú kačicu mňamky 😝

nuna55
7. jan 2012

@petpop ta ihla ťa že vraj nijak neobmedzuje,mala by to byť taká silikonova a máš ju prilepenu s tou hadičkou niekde na pleci a tam ti to aj dopichávaju a znecitlivené je vraj len lono a bruško akže nohy si cítiš v poho aspon tak mi to vysvetlovali sestričky

kokorunecka
7. jan 2012

Ahojte babule 🙂
Ja som v noci asi cvičila alebo čo, lebo som sa zobudila s takou svalovicou, že koniec 😀
Do auta som nastupovala a aj z neho vystupovala skôr ako invalid a nie ako tehotná 😀

6mia6
7. jan 2012

@mell
@petpop
@kohutovci
ahojte tak ja mám prvého syna s vyvolávačkou 4dni po termíne a zabrala okamžite. tým bolestivejším sa myslí asi to že kontrakcie sú hneď silné a skoro v kuse, žiadny pomalý nábeh. mne sa darilo ich predýchavať a zabavili ma vypisovaním dotazníkov (z čoho som vtedy nebola dvakrát nadšená ale spätne to beriem ako + aspoň mi to zamestnalo hlavu) 😀 . všetko to prebehlo veľmi rýchlo asi 1,5 hodiny. doktorka už len s prekvapením, aký rýchli spád to má, prepichla vodu a išlo sa na to. Pani, ktorá dostala vyvolávačku asi 5 min. predomnou skončila o 17:00 sekciou. ale nemám info čo sa stalo.

kohutovci
7. jan 2012

@nuna55 buduci tyzden idem na poucenie o epiduralke.. tak budem mudrejsia.. chcem o tom vediet co najviac priamo od anesteziologa a urcite mi to pomoze v rozhodovani.. 😉
@kokorunecka ahojky.. he he .. ja nastupujem ako invalid uz asi od siedmeho mesiaca.. mame strasne nizke auto.. nenavidim ho odkedy som teho 😀 😀 😀
@6mia6 vaaaau tak to si mala super 🙂

jancag
7. jan 2012

@kohutovci no ved uvidime,u nas v nemocke je ale problem s tym,ze epi ti pichnu len vtedy ak rodis "v pracovnom case"to je od 7-do 15.tej,takze ak sa maly vypyta v inom case,tak moj problem s epi je vyrieseny..🙂

jancag
7. jan 2012

a inak ste sa raz bavili o V.I.P izbach,tak momentalne na takej som,stoji 10eur na noc,a hoc moj pobyt tu je v nedohladne,som rada,ze ju mam,lebo mam na izbe telku a navsteva moze hocikedy ku mne na izbu..no a v nemocnici to doobedu este ide,ale pak akoby cas zastal..

kokorunecka
7. jan 2012

@jancag Aj u nás to tak majú...V pracovnom čase a v pracovných dňoch, čo je cez víkendy a sviatky nemá nikto šancu epi dostať 😀

krakorka
7. jan 2012

@kokorunecka jako invalida si přijdu úplně normálně a ne jen když lezu nebo vylejzám z auta 😅 😀

já ten epidurál budu řešit až na místě,prostě až jak to půjde

jdu trochu poklidit,má přijet šagrová,tak ať nepřijedou do bordelu,do teď jsem odpočívala po obědě 😅

nuna55
7. jan 2012

@jancag u nas VIP-ka stoji 25€ a to je dosť

kokorunecka
7. jan 2012

@krakorka 😀 Keď mne sa sníva o cvičení a ja asi ozaj zo sna cvičím 😀
A epidurál tiež budem riešiť až priamo pri čine 🙂
To sa tak hovorí, že kto sa neohlási tak prišiel za tebou ako osobou a kto sa ohlási tak sa prišiel pozrieť ako máš upratané 😀

kokorunecka
7. jan 2012

@nuna55 U nás VIP stojí 20€ prvá noc a ďalšia 15€.

kokorunecka
7. jan 2012

@petpop Ja idem k dr. teraz v pondelok - o týždeň skôr.. Radšej teraz ako zasa týždeň čakať a hrýzť si nechty, trhať vlasy 😀 A čakať či sa niečo stane a či nestane 😀

jancag
7. jan 2012

@nuna55 fuu,to hej 10 je este ok..

veronika9686
7. jan 2012

Ahojte,tak tato noc dala znova zabrat,od vecera mi tvrdlo brusko,v noci som sa stale budila,snazila sa to rozchodit,a ked som konecne zaspala,tak ma ranochitili strasne krce do nohy.

kokorunecka
7. jan 2012

@veronika9686 Ja som zasa bola hore pri každom miernom pootočení sa.... Všetko ma bolelo jak čert.

veronika9686
7. jan 2012

@kokorunecka tak to poznam,moj mm sa smeje,ze sa pretacam ako medved,dnes som zasla len do obchodu,uz ma bolelo podbrusko a zapotila som sa ako keby som maraton zabehla

kokorunecka
7. jan 2012

@veronika9686 Tak si mala mužíka vyslať na nákup 😀

hanus177
7. jan 2012

Ahojte baby, v prvom rade všetko krásne v Novom roku.... 😀 A hlavne tieto posledné týždne... ja už asi tretiu noc za sebou rodím (vo sne) 😒 takže o spánku sa nedá ani hovoriť..... potom som strašne nervózna a všetci okolo mi to dávajú "pocítiť" no a keď si predstavím ešte tých cca 5 týždnov 😉
Inak u nás VIP izba stojí len 6 EUR na noc ale na oddelení je len jedna, takže je to o šťastí.... pri malej som ju "zázrakom" dostala a cítila som sa ako na hotely... dúfam, že aj teraz sa šťastie na mna usmeje....

xxx.klarka
7. jan 2012

@kohutovci piju, snažím se. Nevím co tak najednou, ale už je naštěstí lépe, chvíli jsem si poležela, pak trochu naobědvala a rozleželo se to. Uff.

Začínám se maličko obávat toho posledního měsíce, pokud mi bude špatně a mt nějáké posle jak to budu zvládat s malou. Při dceři jsem neměla nic, přišlo to z minuty na minutu a trpěla jsem "jen" 12 hodin před tím než jsme nakonec jeli do porodnice.

veronika9686
7. jan 2012

Chcela som si kupit kojo podprdu,ale mala tam len posledne kusy a aj to male cisla,tak som si ju aspon objednalaa mama mi ju cez tyzdne pojde vyzdvihnut

veronika9686
7. jan 2012

@hanus177 ahoj to kde tolko stoji?v trstenej?

6mia6
7. jan 2012

@kohutovci ešte som zabudla napísať že som sa nalievala čajmi z maliníku a z alchemilky na radu kamarátky, ktorá mala tiež super rýchly pôrod.

mell
7. jan 2012

@6mia6 tak tos měla hezký.. tipuju, že ta, co skončila sekcí, tak to bylo kvůli hypoxii - to je nejčastější důvod pro CS. To je právě kvůli tomu, že tělo ani miminko není připravené na porod a pak dochází k té hypoxii.

Vy máte nějaký levný nadstandardy... tady v Praze je to celkem drahota, nejlevnější to bývá kolem 1000 Kč za noc.
A ten epidurál jen v určitou dobu - to je nějaký zvláštní, ne? Vždyť to píchá anesteziolog a ten musí být v nemocnici přítomnej pořád, co kdyby došlo k nějakému úrazu nebo tak? Nebo je to nějak jinak?
U nás v porodce teda není vůbec problém to dostat kdykoliv a je to i zadarmo...

kohutovci
7. jan 2012

@6mia6 co je zase alchemilka? 😕 😕 baby uz sem prosim ziadne caje nepiste.. lebo mm mi zablokuje pristup na tuto stranku 😀 😀 😀 😀

jancag
7. jan 2012

@mell no ved v tom je problem ze musi byt pritom anestiziolog,a kedze je to mensia nemocnia,tak nocne a vikendy je 1doktor..no a keby prisiel pichnut epidural musel by byt pri porode a jeho oddelenie by medzitym bolo bez lekara

ginger32
7. jan 2012

@6mia6 ahoj, a od ktoreho tyzdna si pila malinik a alchemilku a v akom mnozstve? alchemilka comu napomaha?

6mia6
7. jan 2012

@ginger32 už si to presne nepamätám ale alchemulka sa pije aj pri bolestivej menstruacii. Skús uja googla. No a pila som to asi tri týždne pred terminom. Kazdy den pollitra. Musím si to tiež znova nastudovat.

bambula1307
7. jan 2012

@xxx.klarka no tak s tym hybanim suhlasim. Mimi ma sice menej miesta ale udery su silnejsie 🙂)..niekedy az hikam 🙂

bambula1307
7. jan 2012

@manila421 no ja mam vacsinu bodyniek s dlhymi rukavmi a dupacky radsej s dlhymi rukavmi tiez a so zapinanim v predu. Na obliekanie cez hlavicku moc rada nemam..malicke sa lepsie oblieka co najlahsie. Svetriky moc nemam. Pokial babo len lezka stacia dupinky a bodynka. Ked ideme von dame bundicku,alebo supeneme do toho tepleho overalu na zips a este do fusaku , deku na to a ide sa. Dve ciapocky na hlavicku 🙂)
Najmensi svetrik som mala 74 a moc som ho nevyuzila. No ale ved casom uvidis ako ti bude vyhovovat...dokupis si. No vela toho netreba. Najviac tych bodyniek..tie budeme zo zaciatku casto menit..ocikane ,pokakane...obcas to leti spod plienky aj bokom..pokial mimi papa len milecko je to dost riedke a caste :D