Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@nuna55 tu v BA sa epiduralka da aplikovat, len ak ides vopred na pohovor k anesteziologovi a zaplatis si poplatok. O obmedzeniach cez vikendy a mimo prac. dobu som nepocula. Len nas poucovali, ze ak si to dopredu nevybavis..a poziadas priamo na sale ..nedaju ti ju. Ze vraj k tomu su potrebne nejake vyssetrenia.
nadstandard stoji 16,60 na noc...navstevy na izby nemozu, ale mas tam telku sprchu wc a su tam dve mamicky. No a vyber jedla z 5 moznosti.
Uz aj ja som zacala cajik z malin. listov popijat..zatial teda 1 salku denne. A vysadila som magnezium.
Unavena som hrozne aj ja, uz mam problem navarit obed, chrbat a nohy odopieraju poslusnost..unava ach jo. A ten spanok v noci tiez nic moc.
Dnes sme boli na nakupoch v brendone som si kupila podprsenku na dojcenie v CA nemali moje cislo..len velke ako F, D a tak.
Tie dake bodynka pre starsiu dcerku a malu decku pre mimi... manzel zahlasil, ze si musi najst inu pracu..bo je finacne zruinovany :(((
@bambula1307 Dakujem, velmi si mi pomohla
@bambula1307 o akom caji sa bavite? Zahliadla som tot u, ale neviem na co je dobry.Magnezium si brala kvoli krcom? a uz ti prestali, tak preto si ich prestala brat? ja este stale beriem, skodi to dako?
@manila421 dievcata tu pisali o caji z malinovych listov, ze je dobre ho pit od 35t..pripravuje maternicu na porod..par stranok spat som nakopirovala co som o nom nasla.
tu je to napisane tiez
http://tehotenstvo.rodinka.sk/tyzden-po-tyzdni/...
No a o magneziu vraveli ze sa 36 t vysadzuje..aby maternica trenovala a ze to oddaluje porod. Musim sa na to este lekarky spytat v Po.
@manila421 tak tak @bambula1307 dobre pise.. magnezko treba najneskor v 36tt vysadit.. mne bolo povedane, ze moze dokonca aj zastavit porod.. 😕
@bambula1307 mam pocit, ze som sa ta to uz pytala...ale nepamatam si odpoved 😝 kde v Ba budes rodit?
Tak nám odjela před hodinou návštěva a bylo to fajn,se švagrovou jsme pokecali,ale teda tři děti,to je hukot 😀 No né,akorá ta nejmladší nevěděla co dřív,ty dvě starší se zabavili sami,že jsme o nich nevěděli. 😀
zatím mi je kupodivu i dobře,ale stejně si asi půjdu zalést do postele,teda ještě si nejdřív musím umýt vlasy,včera jsem to nedávala.
Ale teda krásně se dočítá když je víkend,to tu skoro nikdo není😀
práve preberám Maťkove oblečenie aby sme mohli dať do pračky a zisťujem že som to mierne prehnala 🤐 som si to teraz počítala a len na oblečko som dala cez 300 eur (a to som nekupovala žiadne drahé veci), a z toho je väčšina vo veľkosti 56 a 62 😅 a je toho toľko že to nemáme šancu vynosiť...
nuž, keď to má človek každý deň pred nosom a vidí tie rozkošné vecičky, ach jo....ale teda hanbím sa za seba, mohla som sa trošku viac ovládať...hlavne že sebe nekúpim pomaly nič lebo nad všetkým príliš rozmýšľam 🤐
už len dúfať že keď sa narodí tak sa do toho vôbec zmestí, keďže na ultrazvukoch vyzeral vždy väčší než by mal byť podľa noriem 😅
Ahojte dievčatá, ako sa máte? Čítam tu samé zaujímavé príspevky. Ja sa v poslednej dobe tiež cítim ako "nemožná" mám riadne bolesti krížov keď ležím na chrbte, ak si zase ľahnem na bok, tak mám preležaniny a bolia ma svaly ☹ A čo som tu čítala to vystupovanie z auta 🙂 ako keby ste písali o mne 🙂 tiež sa z neho ledva vyhrabem. Inak, tvrdne mi bruško hlavne vtedy keď sa zohnem. Má niektorá z vás tiež taký problém?
@martina77ba nemylis si tvrdnutie bruska s tym, ze sa babo zapiera? ja som si tiez myslela, ze mi tvrdne brucho a bolo mi povedane, ze ked tvrdnutie a napatie citim iba na nejakom mieste, alebo len pri zdvihani, zohybani atd.. tak to sa babo zapiera.. ze ked tvrdne brucho tak tvrdne uplne cele a stava sa to aj ked je mamina v klude..
@kohutovci stáva sa mi to aj keď spím a som v kľude, ale možno máš pravdu, že sa vzpiera, mne to lekárka nehovorila. Ešte sa mi to stáva vtedy keď v kľude sedím a postavím sa, že sa idem napiť, vtedy mi stvrdne pri vstávaní
@suzamen moja rada je pokial citis babatka tak je vsetko ok...akonahle sa ti nebude nieco pozdavat utekaj. nemala by som to pisat ale stalo sa ze mamicka porodila mrtve dieta v 38tyzdni,babatko si pravdepodobne pricviklo pupocnu snuru... . Ja som prvorodicka ale dostala som instrukcie ze ked budem citim babo malinko alebo vobec treba utekat na porodnicu a nenechat sa odbyt...
@martina77ba pre istotu sa nato dokyni spytaj.. ja ked som sa nato pytala.. prva otazka bola kedy sa mi to deje a ked som povedala, ze pri vstavani alebo zohybani.. tak mi doktorka povedala, ze sa mam dvihat a pohybovat pomalicky.. nie vystrelit ako srnka 🙂 aby babano aj brusna stena stihali.. 😉 a veru.. mala pravdu 😅
@kohutovci V pondelok idem do poradne, tak sa opytam 🙂
Já nějak nevím, co psát, mám depku.... Věcičky od babiček a dědečka udělaly moc radost, vše už se suší vyprané, ...ale přišla i zlá zpráva, umřel nám v Čr pejsek, měli jsme ho 16 let, takže byl jak člen rodiny, prostě dítě.. No bolí to, bulím celý den 😢
@petpop jé tak to mi je líto!!!Věřím,že je to hodně bolavé.Drž se!!!16let je na pejska ale krásnej věk!!!Nám před dvěma lety umřelo štěně,bulela jsem jak kdyby mi umřelo dítě,myslela jsem,že to nedám a nic jiného mi nezbylo.Ale bylo to prro mě těžký to každému říkat a bylo to bolavé místo ještě hodně dlouho poté.
@petpop To ma mrzí... ☹ Ale ako píše @krakorka , tých 16rokov je na havina naozaj krásny vek..
@kohutovci Ty si dobrá srnka 😀 Ja sa celý deň ledva hýbem 😀 Myslím, že aj slimák dnes štartuje jak formula, keď kuknem na to jak z postele štartujem ja 😀
A ťahá ma celý spodok.. Našťastie už len zajtra a v pondelok k dr. 🙂
@manila421 co sa magnezia tyka, zalezi od toho, z akeho dovodu ho zena berie... pokial len z dovodu krcov, tak je lepsie vysadit ho po 36tt, ale pokial z ineho dovodu (ako napr. vysoky tlak), tak sa uziva aj nadalej.. Pri vysokom tlaku je potrebne udrzat ho do stanovenej hranice, magnezium je mensie zlo, nez preeklampsia...
Mne pomaly zacina 37tt a nesmiem ho vysadit v ziadnom pripade...denna davka 1500mg... vysoka, ale telo si vezme len tolko co potrebuje, co nepotrebuje, vyluci... No sme stastní, ze sme vydrzali az doteraz, aj ked mam tusaka, ze namiesto februarcatka, bude januarcatko... 🙂
Urcite je najlepsie spytat sa svojho doktora, ci odporuca alebo nie, uzivanie akychkolvek liekov, ktore predpisal pocas tehotenstva. 🙂
@matulat jasný já pořád hlídám jestli jsou v pořádku a dneska o sobě teda dávají vědět hodně 🙂 Taky znám jednu co se dlouho snažila o mimčo a nakonec jí udělali pozdě císaře a malý se uškrtilo ☹ naštěstí se jí podařilo znovu otěhotnět a za rok se jí narodilo zdravý miminko...
@petpop to mě mrzí ☹ my museli nechat uspat našeho ve 14ti letech a bylo to děsný...drž se a mysli na miminko
@nuna55 zial ano.. NIkdy som s tym problem nemala, ale od 30tt sa mi zvysil a odvtedy som na magneziu a dopegyte... Ale viem, ze to sposobila absolutne nepriechodna uterinna cieva, tak som dost sledovana... pomaly kazdy treti den kontrola, ctg...doma meranie tlaku, diagnosticke pruzky na bielkoviny... to ako opucham, to uz ani nevravim, prsty si ani necitim, tak mi v nich mravci...
Aj babo je mensie, sice rastie, ale pomalsie, ma proste svoju vahovu krivku.. Ak prestane rast, tehotenstvo budu musiet ukoncit skor.
No, uzili sme si toto tehotenstvo toho dost, ale snad vsetko dobre dopadne, nic ine si nezelam... len aby sme boli zdraví....
Díky holky, ..já se cítím jak blbec..bulím fakt celej den ,.. někdo si řekne, že je to "jen pes", ..ale věřím, že kdo sám hafina má nebo měl, tak chápe.. Ale snažím se to brát tak, že už na to fakt měla věk, a snad ji hlavně nic nebolelo..
Jinak, co u mě.. nějak funguju, prďolka se dneska asi otočil zády dopředu, takže od těch bolestivých pohybů byl klid, ale pro změnu mě asi kopal do páteře - ukrutně mě bolí záda ☹
Drahouš mi zrovna dělá na večeři špagety, sním a utíkám do pelechu. Tatulda mi k Vánocům poslal knížku o prvních třech letech života dítěte, tak budu zase studovat ať jsem chytrá😉
@veronika9686 aspon to bolo pred dvoma rokmi, aktuálnu cenu neviem..... ale aj keby bola drahšia tak sa určite vyplatí hlavne samostatné WC a sprcha.... lebo tie spoločné nič moc........ a aj ta starostlivosť v nadštardantnej izbe je lepšia.....
možno sa tam stretneme 😉 termín máme podobný
@petpop My sme plakali len keď sme ho u svokrovcov na dvore (vtedy po tme a v zime) nemohli nájsť...
Ale ozaj, mala krásny vek... 🙂
@petpop Ahoj,je mi to moc líto......
Vím co prožíváš... měla jsempejska od narození do 10let... byl to pro mě kamarád, lítala jsem jen s ním...někdo ho otrávil- moc to bolelo, najít ho ráno mrtvého, ztratila jsem svého nejlepšího přítele ☹
Potom táta domů donesl stejnou rasu, ale fenku.....nenahradí to co ztratíš, ale byla doma a milovala jsem ji také. Když jsem čekala synka.... naše fenka taky čekala štěňátka.... bohužel švagrová jí přejela a i přes léčbu....umřela,když mi to mamka volala, prožívala jsem to stejné!! Pro mě byla útěcha, že se netrápila.... ber to tak , je v nebíčku a je tam dobře 😉
ahojky,
začínám být na nervy. Vím že do porodu je daleko, porodu se nebojím, ale manžel i dcera jsou nemocný a bojím bojím aby nebyli ještě až půjdu rodit, aby za mnou mohli. ☹
Dcera jen kašle, té už začal pomáhat sirup. Ale horší to je s manželem, od středy kašel, rýma, a včera přišel s tím, že ho píchá na hrudníku a bolí jakmile kašle nebo pšikne, tak bojim bojím co to bude - zítra poletí k dr. pokud nebude lépe. Nejvíce se bojím, abych od nich nic nechytla. 😖

tak jsem se přišla podívat, jetsli jste všechny pořád 2 v 1, případně 3 v 1 😉 😀 ale vzhledem k rychlosti s ajkou píšete příspěvky nemám šanci dočíst. Ale psolední dvě strany nikdo nerodil, tak snad se ještě držíte 🙂
@jancag já jsem taky neměla citlivé místo po epi, cítila jsem jen ten vpich
@matulat díky za info - u nás bohužel nejsou bezlepkové potraviny na předpis, všechno kupujeme na vlastní náklady. Některá pojišťovna tedy proplácí účty, ale jen do určité výše (snad několik set korun na čtvrt roku) a v určitém věku. Třeba VZP proplácí, ale můj taťka už na to nárok nemá, už je moc starý 😉 😠 a pojišťovna u které je pojištěná dcera neproplácí nic.
dneska jsem konečně začala s praním a žehlením věciček pro prcka, ale pořád nemám nakoupené věci pro sebe do porodnice, nějak to odkládám. Ale snad v pondělí se už opravdu vypravím na nákupy🙂