icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

jancag
10. jan 2012

@nuna55 isto kvoli tlaku v tvojom pripade...ten ako som zistila pri svojich pobytoch v nemocnici je velmi nebezpecny..a magnezium tlak tiez znizuje...hlavne sa nepremahaj...🙂)

nuna55
10. jan 2012

@jancag snazim sa oddychovat co najviac

bambula1307
10. jan 2012

ku kupkaniu. My mame vacsiu vanicku a mam aj platene lehatko, no mne sa lepsie kupkalo bez neho v rukach sa mi zdalo istejsie 🙂 babo

paja83
10. jan 2012

@nuna55 Tak to je něco jiného, pokud to je kvůli tlaku, tak určo je to méně nebezpečné, než to vysadit. Ale já to měla vyloženě kvůli tuhnutí břicha.

amrash
10. jan 2012

Zdravim spolubojovnice 🙂 Vcerejsek jsem mela "letecky" den - bylo mi blbe, zlucnikovy zachvat udelal sve a tak jsem jen litala 😝 Dnes mam o kilo mene, coz me ale vzhledem k nabranym 20 nemuze neudelat radost 😀

petpop
10. jan 2012

Babulky, jsem zpet. Byli jsme s Drahousem jeste ve meste nakoupit a vzal me na obed do sve prace (je kuchar) 😉 Takze, jako vzdy, nic moc noveho nevim, a co vim, z toho se spis smeju, nez abych to brala vazne 😒
Vzala mi krev na testy, udelala mi stery z nosu a krku na nejake infekcni onemocneni (nepamatuju si nazev) ale kdyz jsem se zeptala na testy streptotoka B, -to oni tady bezne nedelaji a tecka 😖 Ptala jsem se, co tedy jestli nakazena jsem.. Tak pry je to tak ojedinele, ze to proste netestuji, a jestli "tak to bude fajn" - jeji odpoved. Trochu sila, co? 😅 Ja se z toho smeju, jsem na ten jejich pristup uz zvykla. Holt se objednam soukrome na gynek.kliniku a udelam si test tam.. No jinak zmerila mi tlak, zkontrolovala moc, zvazila (10kg nahore, konecne 🙂 ), zmerila brisko-odpovida 35 tydnu. UTZ mi nedelaji, takze jen podle pohmatu ma pry prdolka idealni velikost, a porodni vahu odhadla na 3200g. Ale jako podle ceho? Netusim 😀
Dalsi kontrolu mam za dva tydny. Monitor se tady bezne nedela, az kdyz je nejaky problem.. Ale srdicko mi poslouchala takovym prenosnym pristrojem, a bilo jako zvon 🙂
Podtrzeno, zhrnuto: všechno je v pořádku, ..ale na konec mi pověděla, že je dost možné, že rodit můžu už kdykoli vzhledem k tomu jak jsem malá a chudá a mimi už je dost dole (hlavičkou dolů) 😉

nuna55
10. jan 2012

@petpop tak super a co si mala dobre na obed?

petpop
10. jan 2012

@nuna55 Dobra otazka, doprala jsem si nezdravy obed - steak, hranolky a coca colu k tomu 😅
Ale museli jsme se s prdolkou v brisku odmenit za tu navstevu Dr. 🙂
Kdepak mame ty nase holky @kokorunecka a @kohutovci?

martina77ba
10. jan 2012

@jancag tak potom daj vedieť, ako ti to magnézko dali, aspoň budem ohľadne toho do budúcna múdrejšia 🙂 Nevieš mi náhodou poradiť, mám už 18 dní nádchu, nemajú tam v nemocnici dievčatá takýto problém? Ak áno, čo im na to zaberá?

nuna55
10. jan 2012

@petpop ved to kde su?jedna v nemocke asi bez netu a druhá boh vie kde sa fláka
ja mozem o normalnom jedle iba snivat ked mi nasadili neslanu dietu ☹ dnes som mala cestoviny s cesnakom a zajtra zemiaky a cmar ufff normalne som hladna ked tu vypisujem o jedle idem si niečo pohladať 😀

eniciatko
10. jan 2012

Únorovky jak vám utíkají - neutíkají poslední týdny těhu? 🙂

petpop
10. jan 2012

@nuna55 O jaj, zapomela jsem o Tve diete. To bych ti radsi zalhala, nez Ti jeste delat chute 😅
No snad se tady aspon vecer devcata ukazou ..

petpop
10. jan 2012

Jo a zapomela jsem napsat, skoro polovina hlavicky je uz v panevni oblasti... Nevim jak presne tomu rozumet, no asi ze uz je Alik dost dole.. Kdo vi, jestli se uz treba i neoteviram. No bez vnitrni kontroly mi to nikdo nepovi, ze.. ☹

veronika9686
10. jan 2012

@katkamyska mne ju robila,nastastie bola ok,tak asi sa nemam dovod znepokojovat

jancag
10. jan 2012

@martina77ba fuu na nadchu neviem...sice bola tam holka co kaslala ako slon chdacik..ale neviem co jej na to dali...

veronika9686
10. jan 2012

@katkamyska neboj sa nic,moja mala laska bola tiez cely cas hlavickou hore,uz mi vraveli,ze mam isty cisarsky,lebo ze som aj po operacii vajecnika,tak nemaju na vyber,ale napokon ma asi posluchla a v 34tt sa otocila,ale pre istotu sa sklzla trochu nizsie ,nech sa moc netesime,ze je vsetko ok,takze nam pre istotu nariadili pokoj na lozku
😀

petpop
10. jan 2012

@petja Mohla by jsi mi prosim poradit v jakem poměru cca naředit ten olivový olej, který chci používat na mimi?
Diky 😉

skvele
10. jan 2012

ja neviem ako nizko mam male, ale od nedele ledva stojim na nohach, som zvedava kedy sa vypyta na svet. Dnes som sa pytala doktora, ci uz nieco a ze nic.

amrash
10. jan 2012

@nuna55 A jaky tlak ti namerili, ze mas dietu? Ja ted vcera mela take trosku vyssi, ale na testoviny s cesnekem, nebo kefir to zatim nevypada 😝

@eniciatko Mne to tedy ted leti hodne rychle, az se nestacim divit

krakorka
10. jan 2012

@petpop to jsou teda informace z poradny,zlatí doktoři tady!!!

@eniciatko neutíkají,táhne se to jak šnek

já jsem byla ve vaně a i jsem tam vytuhla,pak jsem se začala holit abych trochu manžovi usnadnila práci,protože vždycky nadává,že to nechávám přerůst,no tak jsem se pěně pořezala 😅

petrusew
10. jan 2012

@eniciatko No neutíkají moc rychle...dokázala bych si představit, že budou utíkat rychelji 😀

petpop
10. jan 2012

@krakorka Jo jo, nechci se ale nervovat, bo bych jeste do porodu zesedivela .. Proste verim a doufam, ze je opravdu vse OK..

oluska88
10. jan 2012

tak uz aj ja uzivam magnezium.tvrdlo mi strasne brucho aj ma cela prava strana velmi bolela.ale u dr.vsetko ok ale mam nakazany kludovy rezim a nohy vylozene...

petrusew
10. jan 2012

@oluska88 Tak hlavně odpočívej a nech se obskakovat. Užij si poslední chvilky rozmazlování sebe 😉

matulat
10. jan 2012

@petpop tak to ti teda pekne povedali, kamoska rodila na jesen v UK, rodila predcasne, lebo sa jej tratila plodova voda a tiez ked mi pisala ze jej zmerali len brusko, odvazili presne ako si napisal ty bolo mi to divne...ale teraz ked to citam aj od teba uz sa necudujem..anglicani maju taky pristup :naco sa stresovat, vsetko je ok, tak naco urobit nieco navyse:, Takze rodit mozes kedykolvek, no super. Ja som vcera vecer pozerala sutaznu relaciu 5 proti 5 a tak som sa nasmiala ze som mala pocit ze hlavicku babatka som posunula do porodnych ciest...
Inak my sme nejak rovnako tehotne, ja som tiez v 34 a pred tyzdnom som mla poradnu a lekar povedal ze by bolo fajn keby este aspon 4 tyzdne vydrzim, mala je este malicka odhadol ju na 2040g. NO ale to nie je tvoj pripad 3200 to je krasne vaha.

matulat
10. jan 2012

@petpop tak snad sa este neotvaras..ale urcite by si to mala uz za sebou a drzala bejby v naruci. My s manzelom sme cez vikend pripravili kolisku mam ju pri posteli a stale sa na nu pozeram... ale snazim sa uzivat si este obdobie bez dietata lebo potom to budu ine fofry ale tesim sa na ne

matulat
10. jan 2012

@oluska88 ja beriam magne b6 od zaciatku tehotenstva, a cca v 30 tyzdni mi zacalo viacej tvrdnut brusko tak mi dr. zvysil davku 3xdenne, tiez mam kludovy rezim. Ako to zvladas??? Ja som dost akcna lezat je pre mna dost narocne... ale pre dieta vsetko. drz sa

petpop
10. jan 2012

@matulat 3200g mi rekla, ze bude cca porodni vaha, ne vaha ted 🙂 Prave proto me divi, jak to muze vedet uz ted, kolik bude mimi vazit, kdyz nemuze vedet ani to, kdy se mimi narodi.. Oni jsou tady fakt drsni.. V necem s nima souhlasim, jsem rada, ze se ve me nikdo zbytecne nehrabe a nedelaji mi milion zbytecnych vysetreni, ale brala bych ke konci tehu jeste aspon jeden ultrazvuk, aspon jedno vnitrni vysetreni, ... No co nadelam 😖
Tady v UK nefunguje prevence, resi se teprve problemy - az nastanou...
Kazdopadne druha vec je, ze podle ceskeho gyn. je mimi skoro 2 tydny starsi, ..takze bych se fakt nedivila, kdybych porodila drive 🙂

petpop
10. jan 2012

@matulat Kolibku uz mame taky asi tyden. Prvni noc byla celkem drsna. Celou noc jsem se budila a koukala na ni, ...nevim co jsem cekala, ..ze tam asi do rana bude mimi nebo co? 😀

kristinaanna
10. jan 2012

@petpop ahoj, máš už na brušku tú tehu čiaru?