Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kacarina Gratulujem k detičkam.
Nebola som tu cez vikend a teraz tu čítam tolko noviniek, ani nestiham čítať a hlavne sa diviť kolko bab je už v nemocnici. Dufam že im a nam všetko dobre dopadne hlavne aby drobčekovia boli zdraví. Ja som bola včera v poradni a už som konečne na MD videla som drobca na ultrazvuku a dr. mi pustil aj jeho srdiečko bolo to take milé hned som si spomenula ked som po prvý raz počula dcerkino srdiečko v minulom tehu ale inak žiadne ine vyšetrenia ani neviem či sa neotvaram, že vraj toto vyšetrenie mi urobí na dalšej poradni ktorú mam 20.1. vtedy by mi mali robiť aj posledné odbery krvi a stery. Vravela som dr. aj o tom pichaní zo spodu tak vravel nech mam kludový režim aby sme vydržali aspon do toho 38tt, čiže ešte 4 týždne, uf 😀 .
A inak mala začala chodiť do školky, ale pači sa jej tam, ja to asi prežívam omnoho horšie ako ona 😀
@jahmara reagovala som na tú pupočníkovu krv, vraj ak dieťa trpí nejakou vážnou chorobou je infikovaná aj pupočníková krv. kamarátke umiera synček na leukémiu a ako písala, nevedeli použiť jeho pupočníkovú krv, brali z verejnej banky, ja ju tiež darujem
@kacarina Gratulujem!!!
@kacarina jé, první miminka. Moc gratuluji a dětičkám do života všechno nejlepší, hlavně zdravíčko. 😵 😵
@jahmara Ja si na prvý pôrod veľmi nespomínam, za 40 min. bolo po všetkom, bez nejakej bolesti.
Nepozerala som si radšej žiadne videá o pôrode, vôbec nič.
A neuveríš chytá ma taká panika, že sama zo seba nechápem! My nečakáme, až to prijde, my musíme ísť plánovane na vyvolávaný kvôli tomu, že mám trombofíliu a riedim si krv, takže budeme presne vedieť, že napr. zajtra ideme na to...
@kacarina gratulujem aj ja k drobčekom! 🙂
baby, dnes som vstala o jednej...normálne som bola nevládna, hrúúúza...ideme niečo schrumnúť, lebo malinký vyvádza...asi je vyhladovaný 🙂 včera nám prišla postielka, tak ju dnes rozložíme...som zvedavá 🙂 a konečne mám aj výbavičku pre drobca...ešte sebe zabaliť tašku, keby dačo.. už ste tu asi väčšina prichystaná 😉
@nuna55
@lucalf holky, děkuju moc za rady.... fakt mi to pomohlo.... zátka to tedy asi nebyla, ale přesně jak píšeš - když se ráno zvednu, mám pod sebou i mokré prostěradlo, je to fakt spíš vodovité, než že by to byl klasický výžtok.... v pátek jdu do porodnice na kontorlu, tak uvidím ,co mi řeknou🙂
holky, dnes se opakovala úplně stejná situace jako před týdnem - nemohla jsem spát, tak mě bolel kříž a tuhlo břicho, takové křeče, jako by se mi stahovalo celé břicho a k tomu taková píchání v podbřišku a pocit, že mi praskne močák, k ránu takové bolesti jako před MS - přesně stejný průběh jako před týdnem, ale s dopolednem to zase odeznělo.... takže asi zase poslíčkové.... Termín mám asi jako jedna z prvních z Vás 1.února, tak to monžá nakonec bude i dřív🙂
@krakorka uz ano,bola som skoro pol hodku v sprche,nechala som si ,nech mi chvilu voda tecie na brusko a chvilu na krize,trocha mi to uvolnilo.ale aj tak som zavolala mojej gynekologicke,akurat bola v MT na neakom seminari,ale upokojila ma,ze pokial nemam krvavy vytok,bolesti nie su v pravidelnych intervaloch a voda mi to zmiernila,tak si mam len lahnut,zdvihnut nohy a odpocivat a keby sa to nahodou stupnovalo alebo keby sa mi cokolvek nezdalo,mam ist na pohotovost a dat jej vediet.tak dufam,ze ma to prejde.vravela,ze to moze byt aj tym,ze mi mala tlaci na vajecnik a kedze mam len jeden,tak je trocha zvacseny,lebo podobne bolesti som mala,ked som mala cysty na vajecniku,ale vtedy mi nepomahala ani voda a lezanie.
@kacarina gratulujeem. vela zdravicka tebe aj drobcekom.
dnes som bola prvy krat v poradni v porodnici. vsetko v poriadku, malinky je dolu hlavickou, netopierik jeden 😉 Buduci tyzden pojdem aj na prietoky a ultrazvuk, tak sa tesiiim.
Inak ak chcete darovat pupocnikovu krv, tak jednou z podmienok je babatko cez 4kg, co je teda dost vela, takze u mna to zatial na darovanie nevyzera ☹ pre seba si odoberat nedam, ale chcela som darovat...
baby sa chcem opytat ja viem, ze sa to tu uz isto 100 krat preberalo..ale kupila si nejaka z vas monitor dychu...a ked hej tak co je lepsie ta podlozka pod matrac ..alebo ten prenosny co sa pripina na plienku..ja len tak nad tym uvazujem, lebo dost to stoji..ci sa to vobec oplati.. 😒
@loretana Psala jsi ze mas v patek poradnu, ze? Pro jistotu bych tam vzala pouzitou slipovku (vlozku), oni maji nejaky roztok co na to nalijou a podle toho se pozna, jestli to plodovka je nebo ne. Nebo teda kdyztak Dr dopredu zavolej a zeptej se. Jako on to fakt muze byt jen vytok, ..ale zy by az tak vodnaty.. 😕
@jancag Ja monitor dechu mam, ale kazdy Ti napise jiny nazor.. 😒 Ja ho koupila hlavne pro svuj klid. Je "z druhe ruky" takze jsem na nej ani tolik nevydala. V postylce ho mam uz ted, uz jsem ho i zkousela, ...a jelikoz mimi jeste v kolibce nemam, ze 😀 ..tak to 2x po sobe piplo a pak zaclo "rvat" - takze funguje 🙂
Nekoho odrazuji "falesne alarmy", ale ja si radsi proziju par takovych stresu, nez... ale na to ani nemyslim!
@petpop
@defs
Ahojky všem 😉
hlásím že nás ještě poslali trpět domů 😀 Dnes mě vyšetřovala zase jiná dr. a byl to fofr,byla sem snad za 2 minuty venku páč tam měli dneska narváno tak se ani utz nedělal...prý se už moc hezky chystáme,hlavička naléhá a prý je to tak na 2 prsty (nevím jestli tím myslela že se otevírám???) nicméně bud se to rozjede samo nebo za týden na kontrolu a domluvily bysme se na porodu 😀 Já už ale dneska totálka nemůžu sotva sem se dohrabala na vlak,celou cestu mi tvrdlo břicho a tu cestu co mám z vlaku k baráku která trvá max. 2 minuty sem šla asi 10 minut 😀
@jancag
my chceme, ten podložkový, ešte sa rozhodujeme medzi babysense a angelcare... ale nejaký určite bude, pre pokoj duše...
čo sa týka darovania pupočníkovej krvi tak tiež som bola šoknutá aké podmienky majú, bábo cez 4 kilá, žiadne lieky v tehotenstve, žiadna epidurálka pri pôrode a tak, no, obávam sa že ich nesplním (hlavne tie 4 kilá)...ale chcela by som darovať ak by bola možnosť...
keby to nie je také prehnane drahé (za ten premium balíček 890 eur??? to kde má (podpriemerne zarábajúci) človek zobrať?) tak určite by som si ju nechala odobrať pre vlastné potreby...momentálne som rozhodnutá že pri druhom bäbätku ju odobrať necháme a bude pre oboch 🙂
@suzamen Vy jste fakt sikovna trojka 🙂 To je az neuveritelne, jak se "mladatka" drzi 😵
Ja bych to chapala taky tak, ze jsi uz na 2 prsty otevrena, a jsem teda zvedava, jestli jeste vydrzis na pristi kontrolu, nebo uz si prdolkove sami reknou, ze chteji ven 😉 Prala bych Ti to druhe 🙂 Jinak budou vyvolavat?
@vrabciatko Tak kdybych na to mela spolehat, byla bych tehotna jak slon, 2 roky 😀 ...protoze to je, bohuzel, to posledni na co bych posledni dobou mela chut.. ☹
@petpop pokud neporodím do týdne tak se domluvíme na vyvolávačce ale já myslím že to asi přijde samo 🙂
@vrabciatko jj měl by,u dcery nám to nevyšlo a já už ted přes 3 měsíce abstinuju 😀 bála sem se aby se mi to nerozběhlo dřív a ted zas nevím jestli by to šlo páč mě hrozně bolí spodek a asi bych to nevydržela 😒
@suzamen sledovat co stvaraju ti tvoji drobci je napinavejsie ako akakolvek telenovela 😀 😀 😀 uz jednych bambulakov mame na svete.. tak snad sa to uz rozbehne a budu nam tu uspesne pribudat deticky 😉 drzim palceky a velmi ti zelam aby sa cim skor vypytali na svet 🙂
Nasa Mamilia je stale 2v1.. test dopadol dobre a malemu sa este zdaleka nechce von.. 😝
ja som uspesne vybliskala byt.. no vybliskala.. vydrhla som kupelku, wecko.. povysavala vsade, poumyvala dlazku.. prevliekla perinky, pospratavala kuchynu a zacinam pomaly varit.. mm chodieva z prace po 20tej takze varievam tak navecer aby bolo cerstve 😉
inak u nas je uz druhy den 11stupnov.. slniecko kraasne svieti.. toto snad ani nieje januar 🙄

@amulienka no vitaj stratenaaaaaaaaa 😉 ako sa citis? uz vies konecne pohlavie, ci stale babo v utajeni? 🙂