icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kohutovci
11. jan 2012

@krakorka prosim ta vystvetli mi ako sa vies kupat? 😕 ja som to skusila raz pred par dnami s tym mojim banderom a vies ako som dopadla? ako ked sa chrobacik prekoti na chrbabik a meta rucickami, nozickami.. poviem ti uprimne ze som bola stastna, ze som sa z tej vane dostala cela a bez urazu..

xxx.klarka
11. jan 2012

My z porodnici pojedeme v autosedačce - vajíčku. Dítě bych do auta bez autosedačky nevzala. Malý bude oblečen v zimní kombinézce (pod tím body dl. rukáv, polodupačky, kabatek, cepicka) a přikryt dekou a na vajíčku nánožníček.

defs
11. jan 2012

@petpop prosím tě, proč se nemá čistit nosánek tyčinkama ? Aby se mimi nedloublo, nebo z nějakého jiného důvodu. Nikdy jsem tam neštourala, jen z kraje.... když byl viděn holoubek 🙂

petja
11. jan 2012

@xxx.klarka to je oblečenej do vyhřátýho auta docela dost,ne?
U nás bude krátký body,overálek,ponožky,zimní kombinéza,,rukavičky,čepička a do fusaku ve vajíčku.Možná přikryju na přechod merinou,ale v autě zase sundam

defs
11. jan 2012

@suzamen tak dík za radu, asi to čekání nebudu riskovat, když to můžu mít rychlejší kousek od baráku 🙂

kohutovci
11. jan 2012

@xxx.klarka nieje to vela? 😕 😕 myslim ten kabatik.. deka... ja neviem ale myslim ze ked dam malej dupacky s dlhym rukavom..capicku, rukavicky, nato hrubu kombinezu s hrubymi rukavicami, kapucnou.. a este ju dam do hrubeho fusaku tak jej nemoze byt zima ani keby ako mrzlo.. nie? 😒 keby fakt mrzlo tak tiez dam nanoznik a otvor kde ma hlavinu zakryjem dekou ale v aute ju urcite porozopinam..

xxx.klarka
11. jan 2012

@petja Auto nebudeme vyhřívat, jen lehounce zavlažené, aby se nespotil. V autě dečku odkryji - máme slabounkou. Jinak pořád věřím tomu, že bude určitě jako naschvál -10 až pojedeme domů, že přijde ta největší zima 😀
Myslím že to je akorát, ty budeš mít kombinézku a ještě ve fusaku, my fusak do autosedačky nemáme.

xxx.klarka
11. jan 2012

@kohutovci kabátkem myslím - takové to slabé bavlněné co je v setíku oblečků do porodnice, spíše jsem to špatně pojmenovala, je to vlastně jakoby tričko s dlouhým rukávem - jenže je rozepínací jako kabátek.

suzamen
11. jan 2012

@defs já jsem se taky vždycky děsila když jsem tam šla že tam budu zase vysedávat tak dlouho 🙄 a to berou na monitor 3 ženský naráz a nestačí to...

defs
11. jan 2012

@kohutovci se tady směju,když čtu jak jsi se koupala 😀 😀 😀 😀 .Máme malinkou koupelnu, prostě bytové prostory, tak je i malá vana... co Ti budu povídat, řehtám se, protože je to jak u mě..... vyvrženej vorvaň - hadra 😀 . Ten můj v té vaně není ani vidět a já jsem ráda, že se do ní napresuji ☹

defs
11. jan 2012

@xxx.klarka také to mám tak v plánu- protože s fusakem, už se tam asi malá nevleze. Bude mít bodičko, dupajdy, svetřík, naducanej teplej zimní overal a přikreju ji teplou dekou, myslím, že taková zima nebude a že to bude dostačující

kristinaanna
11. jan 2012

@babatienko27 rektálna rúrka sa neodprúča, teplomer ti stačí obyčajný,

matulat
11. jan 2012

@kohutovci nerozumiem tomu ani ja. Ale pani bola zlata ze zavolala kolegyni ktora ma nasatosti moje platby aby to s nou skontrolovala ci mam vsetko uhradene co treba tak dufam ze to bude ok.Lebo inak ma trafi slak. Ty si isla na materku prvy krat 8tyz. pred porodom ale koli nedoplatu si to menila na 6 tyzdnou. Pracovala si pocas tehotenstva alebo si bola na rizikovom? Ja som bola na rizikovom cele tehotenstvo aj pn ka mi bola vyplacana z oboch poisteni tak som na tom bola ako keby som pracovala, resp.aj lepsie.uz mas aj taku vyraznu ciaru nad pupkom??? ja este nic

petja
11. jan 2012

@xxx.klarka jo ten můj fusak je spíš jarní-podzimní,ale skvělej 😉 flauš a manšestr

defs
11. jan 2012

@petrusew tam si to také chválí, já jsem rozhodnutá pro Obilňák proto, kdyby se něco dělo, tak na obilňáku jsou nejlépe vybavení a nachystaní na kr.situace a hlavně už vím do čeho jdu... byla jsem tam moc spokojená 😉

krakorka
11. jan 2012

@kohutovci no hele je to prča,do vany nalezu v pohodě,pak tam ležím a přemýšlím jestli budu schopná vylézt 🙂 Ale už včera a i dnes mě docela hodně tlačilo břcho a bolela kostrč,takže do vany už jen v krajním případě 😅 No a vylejzání to je prča,to si nejdřív musím rozmyslet jak a pak se nějak vyštrachhám,ale pohled to musí být srandovní 😀

@xxx.klarka já dnes četla předpověď na začátek února na seznamu a v noci mrazy na sněhu až -12 a přes den až -4

Tak loupáčky na pohled vypadají moc hezky,tak ještě aby i tak chutnali.

no a nějak mi neni dobře,miminko se tam zas vrtí na všechny strany,takže si asi půjdu lehnout a bude to

nuna55
11. jan 2012

vám sa tie miminká prehadzuju v brusku a to moje len sem tam to bude asi liekmi stale spi

krakorka
11. jan 2012

@nuna55 no včera jsme měli taky lenivější den,to jsem si do břicha pořád šťouchala jestli je vše ok,takže jsem docela ráda,že dnes tam má tradiční gymnastiku

kristinaanna
11. jan 2012

@jancag bábätko bude vo vajíčku malinké 🙂 , koľko to budete mať z pôrodnice domov?

kristinaanna
11. jan 2012

ahojte, chcem sa vás opýtať na ten čajík z malinových listov, ako sa to konkrétne volá? je sypaný alebo sáčkový?

s tým oblečením z pôrodnice mám aj ja dilemu, našťastie autom sme doma za 10 min. tak hádam nezamrzne 😀

petrusew
11. jan 2012

@defs já tam jedu hlavně proto, že tam chodím na alergologii. Tak mě tam posílá moje alergoložka.

nuna55
11. jan 2012

@kristinaanna čaj z ostružiny malinovej je sypaný

defs
11. jan 2012

@krakorka kde děláš těsto, v rukách a nebo v pekárně na chleba ? Kdyby to nebylo podle chuti ok, napiš, řekla bych švagrové, ta dělá chuťově výborné...., ale těsto si dělá v pekárně.

kristinaanna
11. jan 2012

@nuna55 dík , som si myslela,

defs
11. jan 2012

@petrusew já myslím, že i tam je dobrá volba 😉 , přece jen, je to stejná nemocnice- patří k sobě. 😉

oluska88
11. jan 2012

ahojte maminy.chcela by som vediet,ci aj vy mate problem zo zaspavanim vasej ratolesti.vzdy ked ide spat ci cez den,alebo vecer robi cirkus,ze on spat nejde,vymyslasi ze sa boji niecoho a konci to srdcervucim revom.po dlhom placi zaspi.ako to riesite,alebo ste riesili?

tunylyk
11. jan 2012

@oluska88 no u starsieho to bolo celkom bezne,este aj teraz stale vybieha z postele,od dvoch rokov mi cez den nespal vobec,az teraz,co chodi do skolky sa naucil,nenutila som ho,ked som chcela aby zaspinkal mladsi,ten cez obed ukazkovo,dam do postielky a haja,snazime sa v tu istu hodinu,no vecer obcas nema konca kraja,no a obcas to dopadne tak,ze ich necham odkvecnut a potom len prenesiem,ak chces kuk do moj albumu 😉 rozpravky citame kazdy vecer,v tom lepsom pripade zaspinkaju,v tom horsom este vybehnu a nie a nie spat,ale snad sa dockam a zaspia hned kazdy den,aj ked viem,ze ked sa mimi narodi,zladit ich bude problem 😉

kohutovci
11. jan 2012

@matulat ja som od siesteho mesiaca na rizikovom.. ale pripoistenie som si necerpala.. az od materskej som si ho zacala uplatnovat.. tak aspon vidime kde je medzi nami rozdiel 😉 jasne, ze si si ho nemusela platit ked si ho uz cerpala cele teho 🙂
@kristinaanna u nas na slovensku ho dostanes ako caj z malinovych ostruzlin.. sypany.. maju ho malokde a myslim ze porciovany zohnat je hotovy zazrak
@xxx.klarka uz som sa zlakla ze si z maleho chces spravit cibuliacika 😀 😀
@krakorka no aj tak ta obdivujem, ze to dokazes.. 😉 ja som sa bala kupat cele teho.. aby som nahodou nepotratila.. teraz som si povedala, ze snad sa uz nic nemoze stat.. no a skoro som sa prizabila 😀 😀 najhorsie na tom bolo, ze manzel bol v robote a ja sama doma.. fu som fakt rada, ze som to nejako zvladla..
@defs 😀 😀 😀 ze vyvrženej vorvaň - hadra 😀 😀 😀 kraaasne si to vystihla 😉

jancag
11. jan 2012

@kristinaanna praveze nie vela asi 15km..tak neviem jak to vymyslim...lebo som myslela ze ho do perinky dam lebo to take krehunke mi pride

veronika9686
11. jan 2012

@tunylyk mozno bude nieco na tom,ja mam na to ovela mensiu chut ale nastastie manzel je rad,ze aspon nieco je 😀