icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

defs
13. jan 2012

Ahoj holky, tak se kpočítači dostávám až teď, jdu na čtení, jestli to vůbec stihnu přečíst vše... kolik tady toho je 😉 . Je něco nového důležitého ?

kohutovci
13. jan 2012

Ahoj ahoj ahoj.. tak konecne doma.. v klude.. 😉
poradna dopadla nasledovne.. mala vazi 3485g.. obvod hlavicky je 9,3cm... spodok ma boli preto, ze mala ma uz hlavinu v panvovom dne... som otvorena na jeden prst.. a termin mi posunuli z 5.2 na 25.1.. lekar co mi robil sono aj doktorka co ma vysetrovala mi povedali nezavisle od seba.. ze sa kludne mozem aj dnes otocit naspat.. ale ak nie.. tak podla nich vydrzim 2v1 max do konca buduceho tyzdna.. tak som zvedava 😉 akozeeeeeeee zachovavam paniku 😀 😀 😀 😀
mam aj trochu zlu spravu.. namerali mi tlak 149/90 co som v zivote nemala.. moja klasika bola 100/60.. doktorka vravela, ze to moze byt tym ze som tam dlho cakala a prezliekala sa atd atd.. ze mam pekne ist domov.. lezat.. merat si tlak dva krat denne.. a nasadit magnezko min. 2x denne.. ak by tlak stupol co i len na 150/90 tak ihned na pohotovost a lezat do nemocky ☹ tak silno moc lezim.. nic nerobim.. a dufam, ze to bude oki..
inak babeny co sa tyka toho magnezka.. vravim dokyne, ze som ho mala vysadit aby mi neodalovalo porod.. zasmiala sa, ze porodit urcite porodim a ziadne magnezko tomu urcite nezabrani.. takze som zbytocne trpela s krcami v slabinach 😠 😠 😠

kohutovci
13. jan 2012

@kokorunecka ahooooooooooj.. som rada, ze si online 😉 ako sa citis?
Mamilia sa este neozvala? dnes ju prepustili z nemocky.. 🙂

defs
13. jan 2012

@kokorunecka tak jak čtu tak budu psát..... tak hlavně že jste obě v pořádku a doufám, že vás co nejdříve pustí domů 🙂

siwinka1717
13. jan 2012

@kokorunecka sa obe držte, už len chvíločku (-:

kokorunecka
13. jan 2012

@kohutovci Ahooooooj 😀 Aké krásne veľké bááááábo 🙂 Moja malá má 2450g 🙂
A tebe aspoň vedeli odmerať ešte hlavičku bába 😀 U mňa to už nehrozí 😀 😀
Ako sa cítim? Fú.. Ja neviem. Normálne neviem.. Návaly tepla mám, ale také, že kropaje mi tečú po tvári...Tlak mi tiež stúpol, ale ja narozdiel od teba len ležím a ležím a medzitým skočím odpustiť (akože cikať 😀 ) a aj tak mi naposledy namerali ráno 1 hodinu po prebudení, že 130/70... 😖
Mamilia sa ešte neozvala... ☹
@defs 🙂 No, buď nás pustia na chvíľu ešte ako 2v1 alebo už ako 1+1 😀
@siwinka1717 Ďakujeme 🙂 Veru... Ten týždeň by nám možno už aj stačil 😀

xxx.klarka
13. jan 2012

@kohutovci Jé, to Ti posunuli termín na den mých narozenin 🙂 Tak jsem zvědavá kdy porodíš. Tlak kontroluj, snad bude v pořádku.

Jé, zachvíli se to tu rozrodí a bdue přibývat jedno miminko za druhým. 🙂

eniciatko
13. jan 2012

@mell aha, tak to nejspíš kecala baba jedna 😝 .... ja bych měla rodit v Podolí, tam se neplatí určitě 🙂

kohutovci
13. jan 2012

@kokorunecka no Milacku uz som dobehala ☹ nemam nic robit len lezat.. aspon dva dni a kontrolovat si ten tlak.. ☹ a kedze nechcem skoncit v nemocke tak nebudem robit blboviny.. mm je doma do pondelka.. tak bude aj varit.. aj Benka vencit.. no vsetko.. ja len na wecko a sup naspat do postielky...
noooo inak.. dobre som si ju vykrmila.. 😀 😀 a doky vravel, ze kludne moze byt este vacsia, ze to je len orientacne.. s tym meranim hlaviny mal problem.. ale nakoniec sa mu to predsa poradilo 😉 sondu som mala dobre, ze nie na susule 😀 😀 😀 😀 ja myslim, ze ta tvoja babika je urcite vacsia.. 😉
@xxx.klarka aj ja som velmi zvedava kedy porodim 😝 😀 😀

kohutovci
13. jan 2012

citala som, ze ste mali debatu o epidurali.. dnes som sa rozhodla, ze ho nechcem.. a som si svojim rozhodnutim uplne ista.. mala som ist na poucenie a vykaslala som sa nato.. sice sa bojim bolesti.. ale neviem sa stotoznit s myslienkou, ze mi budu pichat do chrbta.. ze sa nebudem moct pohybovat.. zacievkuju ma.. brrr.. radsej sa tam vyhucim ako pavian. a. miniem im 10 kubikov teplej vody v sprche... prezilo to kopec zien.. prezijem aj ja.. tak.. a basta 😀 😀

kokorunecka
13. jan 2012

@kohutovci Určite ho budeš mať v poriadku 🙂 Lenže ty zachovávaš stres vždy keď to je možné a potom sa čuduješ 😀 Potom ti je chvíľu dobre, div že nejdeš do roztrhania tela a zasa sa čuduješ 😀
My sme tak s mm fungovali už cez sviatky... Ja som sa nemohla riadne hýbať a aspoň si Feri na neho zvykol a nie je teraz na pospas osudu 🙂
No, neviem ti povedať či je určite väčšia.. Len ti viem povedať, že tak mi bruško narástlo za ten týždeň, že si už ani medzi nohy nedovidím... Aj holiť sa musím spamäti... 😖

kokorunecka
13. jan 2012

@kohutovci Palec hore s tým epidurálom 🙂

Inak baby 🙂 Ja nestíham po novom meniť tampóny v podprsenke jak mi to mledzivo tečie 😀 Večer po sprche dávam nové, ráno po zobudení nové, než príde čas návštevných hodín (14:00) zasa ďalšie 😀 A to už tu je potom večer a sprcha 😀 A kolotoč ide odznova 😀

kristinaanna
13. jan 2012

ahojte, no ja mam dnes nejaký spací deň, síce som sa cez obed kus prešla, ale tak ma to vyčerpalo, že naozaj nič nevládzem, konečne mi došli posledné vecičky a aj som dokúpila do pôrodnice, už len vajíčko dojde na ďalší týždeň, a máme všetko 🙂, teda ešte musím vyžehliť jednu várku mini vecičiek a jednu dať oprať 😀

@kokorunecka zdravím a držím prsty, aby ste vydržali ešte aspoň chvíľu 2v1

kokorunecka
13. jan 2012

@kristinaanna Ahooj 🙂 Ďakujeme, snáď ešte zo dva dni 😀

kristinaanna
13. jan 2012

@mananenka ahoj, malá mala v 34 tt 2190 g, a posledný meiac by malo bábo nabrať také 1000 g , takže ke´d pôjde všetko OK, mali by ste mať okol 3000 g a to nie je zlá pôrodná váha,

xxx.klarka
13. jan 2012

Já jsem nějáká přešlá. Manžel v práci kvůli pitomému sněhu, bude asi celou noc ☹ Dcera mi usla, tak mi bude pak večír strašit, takže ještě lepší. A já celý den jak lemra, nic se mi nechce, na nic nemám chuť ani náladu. Nic pořádného jsem nejedla, samá čokoládka, a energie z ní žádná ☹

kristinaanna
13. jan 2012

@kokorunecka to by ste boli na Kristínu 😀

kohutovci
13. jan 2012

@kokorunecka ja si tam nielenze nedovidim.. ale uz pomaly ani nedociahnem 😀 😀 😀 to s tou panikou.. to je len sranda.. ale s tym behanim mas pravdu.. 😔 je mi trosku lepsie a uz lietam ako drak.. 😖
za dva tyzdne som pribrala dalsie tri kila 😕 😕 dokopy to je uz 15 🙄 asi zacnem jest uz len zeleninu 😒

kokorunecka
13. jan 2012

@kristinaanna Nóóó, na moje meniny 😀
@kohutovci 😀 Ja čahám orientačne 😀 Nie je to 100%, ale aspoň keď to na mňa príde, tak ma nemusia drhnúť oni 😀
Ja ani neviem koľko som pribrala, ani koľko vážim ani nič 😀 Nevážia nás 😀

tunylyk
13. jan 2012

babule vy pisete ako draci 😀
@kokorunecka tebe sa to uz fakt blizi,to ze takto"tecies"dobre znamenie 😉 a ako meninkovy darcek fakt nie zle 😉

bambula1307
13. jan 2012

@kokorunecka tak aspon budes mat hned mliecko pre malu, aj to je pozitivum..tiect z didikov ti par mesiacov bude, zvlast ked bude mala pit...ale co uz..skoda toho mliecka..ale to je reflex. Mozno aj skoro porodis, ked uz tecie 🙂)
@kohutovci No tebe pekne posunuli termin, tak drzkam palce aby ten tlak tak nelietal hore, len sa setrite.
Ja asi porodim z vas posledna ..hm

kokorunecka
13. jan 2012

@tunylyk Ale vážne, že tečiem...Doma mi to až takto nerobilo... To mi vydržali tie tampóny bárs aj na dva dni...
@bambula1307 No dúfam, že sa to nestratí tak rýchlo jak sa to objavilo.. To by ma nasralo 😀

petrusew
13. jan 2012

Ahoj holky, nějak jsem teď neměla čas, tak to doženu aspoň teď. Kontrola v porodnici dopadla dobře. Miminko je hlavičkou dolů, odhad váhy je 2600g, všechno je v naprostém pořádku, jsem otevřená na špičku prstu a začal odcházet čípek, hlavička naléhá takže paní doktorka říkala, že kdyby něco, tak hned volat a dojet (mám tam toho císaře) jinak plánovat ho budeme až kolem 38 - 39tt joooooooo a podle paní doktorky to bude holka! Prej nic neplavalo 😀

bambula1307
13. jan 2012

@kokorunecka urcite nezmizne neboj

tunylyk
13. jan 2012

@kokorunecka prave preto som ti to tak napisala,lebo velmi dobre viem,o com hovoris 😉 pri prvom som mala to iste,teraz som sice nedavno prestala dojcit mladsieho,chvilu bol klud no uz zas veselo teciem 😀 je to fajn,pre babo po narodeni to najlepsie co moze byt 😉

tunylyk
13. jan 2012

@bambula1307 presne tak 😉 inak teraz ma napadlo,ze mne stacilo to,ze drobci zaplakali a uz som doslova citila ako teciem 😀

bambula1307
13. jan 2012

@tunylyk tak to som mala aj ja :D..len na zaciatku som nemala mlieko a to bolo tazke 😒

kokorunecka
13. jan 2012

@tunylyk No, ja budem veľmi rada, keď mi to pekne zostane aj po pôrode 🙂 Len sa bojím, že aby to zrazu nezmizlo 😲

tunylyk
13. jan 2012

@bambula1307 pri prvom som si uzila dost komplikacii,ziadne prilozenie sa nekonalo,no mliecko nabehlo aj tak ihned,tak som odsavala a nosila drobcovi,pri druhom som dojcila hned,ono prve dni to nie je ani mliecko,ale prave to kolostrum,ktore je viacmenej take polopriesvitne,nie take mlieckove,je to najlepsie pre dietatko,obsahuje tie najdolezitejsie latky,neskor sa to uz meni 😉

tunylyk
13. jan 2012

@kokorunecka neboj len tak sa nestrati 😉 babo treba zo zaciatku prikladat co najcastejsie 😉 a ak by malinka mala zltacku,vtedy byvaju babatka spavejsie,pomoze odsavacka 😉 cim viac mliecka babo vypije,tym viac sa tvori 😉