icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

veronika9686
13. jan 2012

@kokorunecka veru,stale bubke opakujem,ze sa nema kde ponahlat,ze tam kde je,je jej najlepsie ,zatial pocuva 😀

lucka_89
13. jan 2012

@danusskaaa Ahoj taky jsem přemýšlela o epidurálu, ale když jsem zjistila že stojí 1600kč, tak to radši vydržim a koupim za to něco mimču. A u vás stojí epidurál kolik?

lucka_89
13. jan 2012

@krakorka Aha no to my jsme chtěli vědět, ale na sále to opravdu musí být překvapení 😉

petpop
13. jan 2012

@lucka_89 Muzu se zeptat, kde se za nej tolik plati? Ono to totiz neni vsude, ze by se za epidural platilo. Aspon co teda vim, kamaradka ve Frydku-Mistku (MoravskoSlezsky kraj) neplatila.. Tak me to fakt prekvapuje, proc nekde se plati, a nekde ne.. Ja ho planuju, a kazdopadne bude zadarmo, (ale ja jsem v Anglii).

mavanka
13. jan 2012

@petpop taky nevim, proč se někde platí a někde ne, ale je to tak, v Praze v Podolí ne, ale já věřim, že to půjde bez něj, když to tak šlo i minule....

lucka_89
13. jan 2012

@petpop V Havlíčkově Brodě, ale někde to je ještě i dražší. No a někde se neplatí nic, jenže v Brodě je to braný jako nadstandard.

danusskaaa
13. jan 2012

@lucka_89 no, u nas to je 100eur /podstatne viac/ a to len ked porod prebieha cez den do 18:00 kym tam je anesteziolog. Ak prebieha v noci a musi prist do nemocnice mimo svojich ordinacnych hodin tak az 150eur. Je to dost vela, ale pravdepodobne tie peniaze aj tak na to obetujem. Aj ked viem, ze by som tie peniazky mohla vyuzit ovela lepsie, ale sama neviem ako tu bolest znesiem, lebo niekedy to je uz teraz na nevydrzanie. A co ma trapi najviec je asi to ze vobec nevladzem s dychom. Mam niekedy pocit, ze sa idem zadusit a ked dycham rychlejsie tak mi zase trpnu ruky. Uvidim ako to dopadne vsetko...

krakorka
13. jan 2012

u nás se za epidurál neplatí a je k dizpozici po celý den a i přes víkkendy

lucka_89
13. jan 2012

@danusskaaa Tak to je opravdu víc peněz, koukám že jsi ve 36tt , já jsem ve 34tt a zatím mě vůbec nic nebolí. V kolikátém týdnu tě to začalo bolet?

lucka_89
13. jan 2012

@krakorka Tak to se máte že tam u vás nemusíte platit. Co je to za porodnici? Budeš si ten epidurál dávat?

krakorka
13. jan 2012

@lucka_89 chrudimská porodnice a teda aspoń v papírech to mají napsané,že se za něj neplatí.No uvidíme jak to půjde,podle toho se rozhodnu,když to bude mít pomalý postup a bolesti budou silné tak do něj jdu,ale protě uvidíme.

No nic,valim pro malou do školky,pak tady asi ještě něco pošolichám a pak pofrčme na tu návštěvu,třeba vás večer dočtu až už budu v posteli pěkně odpočívat.
Tak pa a přeju hezký zbytek dne.

lucka_89
13. jan 2012

@krakorka Taky bych do něj šla, ale za ty peníze to radši vydržim.

kessinka
13. jan 2012

u nás sa platí 150 a teda som rozhodnutá si to zaplatiť, pre prípad že by to bolo naozaj neznesiteľné, ale ak sa bude dať a zvládnem to, tak si ho nedám (mali by vraj potom z toho 140 eur vrátiť)

matulat
13. jan 2012

@mananenka ahoj, ja som bola na sone cca 33+5 a mala vazila cca 2040g a tiez doktor povedal ze je to ok. Obaja sme drobnejsi ja mam cca 160 vysku a manzel 176cm. Takze neviem ci som ti poradila, ale nemyslim ze by tvoje babo bolo pod normu.

danusskaaa
13. jan 2012

@lucka_89 len vcera tak silnejsie, doteraz len obcas take silnejsie kopkanie, ale tuto noc sa to dialo ovela dlhsie a intenzivnejsie.

mell
13. jan 2012

ahojky, jen koukám, že se řeší cena epidurálu - tak mně to přijde, že to, že se platí, je spíš výjimečný... v Praze se platí akorát v Krči, protože tam na to mají nějakou externí firmu, sami ho tam nedělají.

Jinak já dneska vyrazila se synkem na nákupy, pak jsme zašli do dětského koutku, dali si oběd a on teď dospává v autě. Ale teda ačkoliv jsem nějak extra nechodila, tak když už jsme odcházeli k autu, tak jsem myslela, že mi snad prasknou záda...
A dneska mi přišly těhotenské fotky, mám z nich ohromnou radost, opět nádhera. Ale tak to jsem čekala, protože mě fotila ta nej fotografka 😀 😀 😀

lucka_89
13. jan 2012

@danusskaaa Tak to mám asi ještě čas 😉

veronika9686
13. jan 2012

u nas sa plati 35eur za epiduralku,ale ja ju nachcem,skor ma zaujimalo,ci sa plati,ked je manzel pri porode a to vyjde 20 eur

ivce
13. jan 2012

u nás se epidural taky neplatil a byl k dispozici kdykoliv, já jsem rodila v neděli a to jsme nemocnice v malém město - ale je to teda skoro 5 let zpátky, takže snad se od té doby nic nezmněnilo. Na předporodní kurz jdu až poslední čtvrtek v lednu - nějak jsem na něj tentokrát zapomněla 😀 tak snad nám k tomu řeknou víc na kurzu.

nicollet
13. jan 2012

Awojte babulky tak dlho som tu nebola no čo ako sa máte? už sa to blíži riadne ja ani neviem ako to všetko rýchlo uteká a mám pocit že stále nejako nič nestíham 🙂 dneska som akurát bola prvý krát v nemocnici na kontrole počula srdiečko a zistilá po dlhom čase že to vyzera na dievčatko predsa len 🙂 ozaj mám otázku berete niektorá ešte magnezko alebo ste ho už vysadili? lebo mne ho lekár predpísal len pred týždňom a v nemocnici mi dneska povedali že po 38 týždni ho mám vysadiť

nuna55
13. jan 2012

u nás stoji epidural 133€ a ak stihnem tak si ho dam určite
dnes teda bola noc tlak mi lietal ako si chcel už som si myslela že pojdeme aj na pohotovosť no našťastie sa ustalil,dnes cely den ležim v posteli aby sa včerajšok neopakoval tak zatial je to o.k.

eniciatko
13. jan 2012

@mell kamoška rodila před 2 lety u Apolináře a taky za epidurál platila....teď nevím...

nuna55
13. jan 2012

@kokorunecka vitaj stratená 😀 😀 😀 len sa pekne držkajte a vobec ešte mas čas rodiť, hadam nebudeš skor ako ja 😀

mell
13. jan 2012

@eniciatko to je podlě mě totální blbost, bo já tam před necelýma dvěma rokama rodila taky a to se teda fakt neplatil... u Apolináře se s tím moc nemazlej, tak si stačí říct a máš ho bez problému a zadarmo 🙂 rozdávají ho jako na běžícím pásu

siwinka1717
13. jan 2012

@nicollet mne ho kazal nevysadit ani po 36 tt

kokorunecka
13. jan 2012

@elisisse No, u mňa nie je (zatiaľ) dôvod na cisársky rez. A na pôrod sa veľmi, preveľmi teším aj keď si myslím, že ma tu už do neho aj nechajú, že ma nebudú dávať domov, ale uvidíme 🙂
@nuna55 😀 Ja som nebola stratená, nie nie nie 😀 Mňa to tu len nechcelo a sestričky mi pili krv a nechceli volať tej panej čo to mala na starosť 😀 No prr 😀 Toť, dva dni predomnou originál termín a ešte ma chce aj zastaviť 😀 Teraz? Keď som sa tak rozbehla? 😀

U nás (Skalica) stojí epidurálna analgézia myslím 100€ v pracovných dňoch a mimo pracovných dní čo sú teda víkendy a sviatky, tak buď 150€, keď sa zastihne lekár na to určený (nemôžem si spomenúť jak sa mu nadáva 😀 ) a keď sa nezastihne tak smola 😀

kokorunecka
13. jan 2012

@nicollet Ahoj 🙂 Ja ležím v nemocke a magnézium mi dávajú tablety 3krát denne 😀

silente
13. jan 2012

Ad epidurál - já ho u malé nějak zapomněla chtít a šlo to 😅 O placení za něj jsem tedy neslyšela 😕

Nedávno se tu řešil vhodný teploměr - doporučuji tento
http://sdeleni.idnes.cz/digitalni-teplomer-ther...
máme ho a spokojenost velká

nicollet
13. jan 2012

siwinka1717 a kokorunecka tak ja teda naozaj neviem niekomu povedia tak a niekomu tak už mám z toho naozaj miš maš v podstate ja ho berem len týždeň a už ho mám vysadiť :D kokorunecka a ty už si v nemocnici tak držím palčeky teda

defs
13. jan 2012

@hanus177 Ahojky, na net se dostávám až teď, děkuji moc za odkazy 🙂 🙂