icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

tunylyk
13. jan 2012

@bianca2 este v rychlosti,u mna oxytocin pri prvom porode presvihli a sposobil opacnu reakciu,kontrakcie prestali,maly sa zasekol,zacali sa stracat ozvy,na CR uz bolo neskoro,maly potom,co ho doslova zo mna v poslednej chvili vyrvali vobec nedychal,som rada,ze nema ziadne nasledky

veronika9686
13. jan 2012

@tunylyk to mame rovnako s tou zlazou

ivce
13. jan 2012

@tunylyk a ty už jsi látkovala i s klukama? a jakou značku používáš? Taky jsem uvažovala, že zkusím různé značky z bazárku a podle toho se pak pro něco rozhodnu. No snad to budu umět používat a mimčo mi z toho nevypadne 😀 😀 😀 na diskuze už jsem taky koukala, ale je to na dlouhatáááánské čtení. Ale pohledala jsem si nějaké kratší shrnutí na netu, tak to snad dám dohromady 🙂

kohutovci
13. jan 2012

@tunylyk cozeeeee? 😕 😕 😕 este ze to dobre dopadlo

ivce
13. jan 2012

@tunylyk tak to je mazec ☹ držím palečky, ať je tentokrát vše bez potíží!!!!

tunylyk
13. jan 2012

@veronika9686 mne sa vobec nedarilo otehotniet,potom som sla na operaciu s kolenom,pri predoperacnom vysetreni mi zistili,ze hapruje aj stitna zlaza,nastavili mi liecbu a zacali sa diat zazraky 😉 ja sa s mojim manzelom smejem na hlaskach,ze zenam vekom plodnost klesa,u mna je to presne naopak,az po 30/ke sa nam podarili nase krasne deticky,za 3,5roka hned rovno 3 😉
@ivce prveho este nie,zacala som az pri druhom,ale nie uplne od narodenia,novorodenca az teraz 😉 celkom ma to chytilo,tak preco nie 😉 napisem,co mame my,ale najskor cez vikend,je toho viac,no a fakt musim tych loptosov dat do laty,lebo mi tu dost vystrajaju 😀 dobruuu ja kym dotukam prispevok 5x odbehnem robit policajta

ivce
13. jan 2012

@tunylyk děkuju moc 🙂 samo na to nespěchám, mám ještě minimálně 4 týdny čas, ne 😉 😀 a ze začátku asi pojedu na jednorázovkách, než se zajedem do nějakého režimu a pak se na to vrhnu 🙂

xxx.klarka
13. jan 2012

Do mě při prvním taky lili oxytocin ve velkých dávkách, ale způsobilo to akorát to, že jsem měla mnohem větší a pravidelnější kontrakce, ale neotvírala jsem se. Takže jsem pár hodin trpěla a pak svolila k epiduralu. 😒 Naštěstí po něm už to trvalo jen 5 hodin a byla malá venku. 🙂

kohutovci
13. jan 2012

@xxx.klarka podla toho co pisete mi to pripada akoby vas k tomu epiduralu chceli dohnat 😠 aj si zanho platila? snad nie.. 😒

xxx.klarka
13. jan 2012

@kohutovci ne, u nás se za něj neplatí. Nevím no, je pravda, že mi ho nabízeli tak nějak od začátku, ale pořád jsem odmítala, až jsem bolestí nevydržela - a hlavně jsem se vůbec neotvírala, tak jsem nakonec svolila. Tvrdili mi, že mi pomůže k tomu otevírání se, že změkčí čípek a půjde to rychleji. Měli štěstí, že se to pak začlo konečně hýbat. 😅

jancag
13. jan 2012

ahojte baby..ja som dnes stravila cely den u mamy...tak sa vas pomalicky snazim docitat🙂)
@kohutovci jeej to uz mate peknu vahu...🙂 tak sa drz..a s tym tlakom ozaj pozor...ja som az v nemocke zistila, kolko bab s tym ma problem...a ze je pak aj babo a samozrejme aj ty si ohrozena...tak klud a papaj magnezko..tiez ho davali, aj v infuziach pripadne...🙂) a este viem ze holky co s tym mali problem tak mali nasadenu neslanu dietu...

ivce
13. jan 2012

mně taky doporučili epi na nepostupující porod a po něm se to fakt konečně pohnulo. Doufám, že tentokrát to bude rychlovka 🙂

xxx.klarka
13. jan 2012

@ivce též doufám, že to bude rychlejší. Ale to snad každá z nás :D

ivce
13. jan 2012

@xxx.klarka tak ten blbej porod už máme za sebou a teď nás čekají jen světlé zítřky, ne? 😉 😀

jancag
13. jan 2012

@tunylyk fuuha...:( este ze to ok dopadlo

xxx.klarka
13. jan 2012

@ivce já ho měla jen dlouhej, jinak na něj ráda vzpomínám, a byl to krásný zážitek. Ale doufám a věřím, že teď přijedu do porodnice a brzo porodím, nehodlám tam strávit zase tolik hodin. 😀
Takže ano, věřme v krásný a rychlý porod :D

fraufrt
13. jan 2012

kedze to mame vsetky za par, chcela by som sa vas opytat, ci sa neako specialne pripravujete na porod, myslim napr. cvicenia panvoveho dna, viac cviceni na fit lopte alebo ste zaradili do stravy nieco nove napr. orechy, semienka, slivky na lepsie travenie... Co ste obmedzili v strave alebo co by ste odporucili, aby to prebehlo, co "najpohodlnejsie!"? Ja nemam vela casu pri 21mesacnej dcere navstevovat kurzy ani cvicenia, tak skuste dat neake tipy. 🙂

petpop
13. jan 2012

Copak holky, kde jste vsechny? jde videt, ze je patek, urcite mate nejake navstevy, nebo proste jen muziky doma, co? 🙂 Mi se jako obvykle nechce spat, zase budu cumakovat do pulnoci a rano do poledne vyspavat 🙂

@fraufrt Hodne nas tady pije caj z malinovych listku, a uziva lnene seminko 😉 Jinak co vim, nektere cvici s Epi-nem, a kazdopadne vsechny doufame v pohodovy porod 😀

oluska88
13. jan 2012

baby neviete poradit,co by som mala dat muzovi na napuchnute lice od zubu???

siwinka1717
13. jan 2012

@oluska88 neuveris,mojej mame pomohla konska mast.mala zapal okostnice

oluska88
13. jan 2012

@siwinka1717 to jej naozaj pomohlo?jej odpuchlo cele lice?

siwinka1717
13. jan 2012

@oluska88 uplne vazne,jej zubar bol z toho hotovy.odpuchlo a necitila bolest

oluska88
14. jan 2012

dakujem za radu.

kokorunecka
14. jan 2012

Dobré ránko 🙂
@tunylyk Keď mne by sa to nechcelo prať 😀
@elisisse No to vieš... 😀 Treba nejako zarábať 😀 Neviem čo im vadí.. Zasa mi zvýšili dávku na udržanie tehotnosti.. 😖

kohutovci
14. jan 2012

Dobre ranko... Ranajsi tlak mam 112/66 co znamena, ze vcera mali v nemocke dodzubany tlakomer a ja nemusim cely den lezat, ci? 😝 😀

loretana
14. jan 2012

@kohutovci s tímhle taky bojuji - doma tlaky kolem 120 na 80, prostě normálka, u doktorů ale mnohem vyšší, tak mě hnali na internu a beru léky na tlak, podle mě úplně zbytečně... u mě to jsou hodně nervy, jak to dopadně, aby bylo všechno v pořádku a taky syndrom bílého pláště🙂

kohutovci
14. jan 2012

@loretana no inak tymto syndromom mozem celkom kludne trpiet aj ja 😀 najhorsie je, ze ako prvorodicka neviem co cakat.. co je dobre, co nie.. dalsia vec.. ze v tej poradni sme tam fakt stravili asi tri hodiny.. sediet normalne bez zaklonenia dozadu v tomto stadiu uz proste nejde.. na chodbe kopec ludi, dusno. rusno.. a potom sa divia... ze cloveku nameraju infarktove hodnoty.. 😠

vrabciatko
14. jan 2012

@loretana
@kohutovci Dobré ránko kočky, vidím, že rozoberáta vysoký tlak. Ja som pred tehu malý bežný štandard 90 na 60. Teraz mi naposledy namerala 130 na 90, ale dr. to nejak neriešila. Syndrómom bieleho plášťa trpí mm. Jeho bežný tlak u lekára je 210 na 80 😕 . Najhoršie, že jeho predchádzajúca dr. bola ... a liečila ho celý rok tbl na tlak. Potom na moje naliehanie zmenil lekára a ten sa pri týchto hodnotách začal smiať, že čoho sa bojíte. 😀. Jemu vždy tk merajú tak na 5x a tú poslednú hodnotu berú ako normálnu. 😉

xxx.klarka
14. jan 2012

čauky,

tak já nechám manžílka s dcerkou doma a pojedu s kamarádkou utrácet 😀 Snad to teda nebude klouzat a někde to nenapicnu. 😅

jancag
14. jan 2012

no aj u nas uz je po vianociach...🙂) prave sme dookladali celu vianocnu vyzdobu...a mm sa smeje ze teraz ked vonku riadne snezi tak to odkladame:D no a on pekne pokracuje vo vysavani a pak snad aj dlazky umyje 😎