Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@veronika9686 Taky tak nejak planujeme, u jednoho urcite nezustaneme .....ale uvidime jak budu mluvit po prvnim porodu 😀
Dobre rano holky (ja uz se za ty moje "rana" nebudu omlouvat, proste ja chrnim dele 😅 , a budiz mi omluvou, ze je tady o hodinu mene, takze "teprve" bude 10) 😀
Noc byla zase nejaka divoka, nemohla jsem spat, porad se budim, sny se mi zdaji silene ☹ , dneska probehly i nejake poslicky.. Me uz ten konec fakt nejak nebavi,..uz ho chci mit u sebe, fazolecku mojeho!! 😵
@petpop 😀 Ale vitaj, krásko 😀
O snoch mi ani nehovor 😀 Mne sa stále sníva jak rodím a nemôžem sa mužovi dovolať 😀 S tým rozdielom, že ešte nerodím a on mi dvihne aj keď chcem len cinknúť, lebo už čaká, kedy to vypukne 😀
@kokorunecka To uz bych radsi i brala ty tvoje sny.. 🙂 Mi se napr. dneska zdalo, ze mi chlap nekde letel, a letadlo proste zmizlo, nikde nepristalo, nikdo o nem nic nevedel.. A v druhem snu jsme byli nekde na obrovske lodi, ktera se zacala na mori potapet.. Jako hnus toto 😠
Ale jsi me rozesmala, pripomela jsi mi noc pred dvema dny, sla jsem na wc, a kdyz jsem se vracela do pelechu, pritel se vzbudil, a kdyz me tak videl stat u te postele, vystrelil jak strela a "co je, co se deje" 😀 😀 chudak si myslel, ze uz to zacalo 😀 😀 😀
Ahoj holky, tak jsem tu asi 2 týdny nebyla, ale tohle fakt nemůžu všechno přečíst, co jste tu naštěbetaly 😀
V úterý jsem byla v poradně, tak ve 34+2 tt měl "drobeček" cca 2,90 kg. Byla jsem v šoku. Když mi měřil poslední váhu, měl jen 900 g a všechny jste tu psaly, že vaše miminka mají v té době 1500g nebo víc, tak jsem počítala s maličkým miminkem.... no a teď takovýhle macíček 😀 Kolik mají vaše miminka teď?
Koukala jsem, že řešíte mlíčko... chce to často mimčo přikládat a půjde to všem 😉 Samozřejmě, kdo si chce schrupnout celou noc, maximálně jednou za noc vstát na kojení, nemůže moc počítat s tím, že mlíčko vydrží. Já si dávala i pravidelně budík, abych kojila stejně v noci jako přes den a vyplatilo se. Ukojila bych snad i paterčata 😀
@petrusew Tak já už mám taky plánovaného císaře. Byla jsem v porodnici a tam mi oznámili, že automaticky po předchozím císaři provádí dalšího... takže nástup do porodnice 12.2. a 13.2. rodím.... teda pokud to nepřijde samo dřív 😉 Máš už taky přesný termín?
@tunylyk ano viem kolostrum je najskor. Ale ja som mala iny problem. Mne sa nechcelo spustit..didiky plne ale nechcelo ist von...aaz po par dnoch a to som aj odsavacku trapila..len par kvapiek a nic. Nakonieco som oxitocin do nosa dramkala od sestriciek..potom to uz slo 😉 . neskor som v mama a ja citala o hladine hormonov..nejakych som mala vela, co branili spusteniu mliecka.
Tak dufam, ze tento x to bude lepsie 🙂 🙂 🙂
@petpop hej take sny mam aj ja..asi je to hormonmi..hlavne ,ze su to" LeN "sny. heee tak priatel mal chudak mensi sok 🙂 ..ten moj mi tiez opakuje ..este vydrz 30 mam seminar 😉
@bambula1307 Ja mela takove sny uz od 2 trimestru, ale pak presly, ...a ted se znovu vraci. Misto toho, aby se mi uz zdalo u mimcu, nebo klidne i radsi o porodu, tak tohle.. 😒
Jj, pritel je ve strehu pri kazdem mem hyknuti, zaseknuti se, ..porad 😀 Ale to je jen dobre, az to bude nejmin cekat, pak to beztak prijde 😀
citam ,ze mate problemy so SZ..ja tiez beriem tabl na SZ asi 11 rokov..aj mi ich teraz upravili trosku. No babtko uz ma svoju zlazu funkcnu, tak hadam mu nic nechyba. Fe mam asi v norme , bo mi tbl. nedali. Pri prvom tehu mi davali Fe.
@petpop no ti nasi chlapi maju asi vsetci bobky jak tu citam hehe..
inak dievcata, co budete rodit prvy x..nam v nemocke stale opakuju..ako tlacit, tak vam tu napisem.
Zhlboka sa nadychnut..mne je lepsie ustami.."do plnych pluc" aby aj branica tlacila na brusko. Silno zavriet oci dvihnut bradu k hrudi a tlacit..silno. Pozor nevypustat pri tom vzduch...unika tym tlak.
Tlacit ,vzduch drzat, pokym vladzete...potom vydychnut a znovu..hlboky nadych..a tlacit. Ze pocas 1 kontrakcie mamicka zatlaci tak 2 az 3x.
Ked bude babo na svete, mali by ste si tlacit na brucho rukou...mne toto nikto pri prvom nepovedal ☹
dievcata teraz sa idem pytat 😉 , aky matrac mate v postielkach? Ja rozmyslam ci kokosovy, alebo daky kombinovany...
@petpop ja jsem měla taky ze začátku hoooodně divné sny.... a teď už skoro měsíc o miminku.... ale takové blbosti... třeba že je moc malinké a nemůže papat, nebo že čekám dvojčátka, jedno se narodilo a druhé zůstalo v bříšku .... 🙂
Jen ať je ve střehu 🙂)) hlavně až to opravdu přijde 🙂
@bambula1307 my kombinovaný
@eniciatko a ako kombinovany?
@bambula1307 kokos, molitan, pohanka, do roka má byt kokos nahoře...
@eniciatko a ste spokojni?
@bambula1307 na miminko teprve čekáme 🙂
@bambula1307 zkus se podívat:
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/ktery-ma...
@eniciatko jeje som uplne zabudla sorry 😉 😉
@bambula1307 v poho 🙂
@kohutovci
@vrabciatko no právě, člověk je utahanej, špatně se mu sedí, dýchá, u mě je to i trochu stres, prostě mám strach, jak to dopadne, aby nebyly komplikace a tak a pak se dozví, že je vlastně nemocný a dostane léky - a to si doma tlak měřím třikrát denně a je normální, ale na to ti doktoři slyšet nechtějí:(
@petpop Dobre to tí chlapi s nami prežívajú 😀 Síce mm už má dve deti, ale sám mi povedal, že nikdy sa k tomu necítil tak blízko ako teraz 😀
Tie sny sú katastrofa.. Mne tiež keď sa nesníva niečo typu : smrť, rakovina apod. tak aspoň takéto vcelku "milé" stresovačky. 🙂
@bambula1307 My podobne ako @eniciatko ideme kúpiť kokos-molitan-pohánka..
Síce, máme od našich, ale ten je molitan-kokos-molitan a nevieme či to nie je také "okašľané" 😀
@bambula1307 moc děkuji za radu, hledala jsem to, jak na to - a takové to rychlé dýchání, jak se někde píše, to je kdy - když se prodýchávají kontrakce?
@loretana no som rada, ze aspon niekto sa tesi dychaniu..ja z toho mam aj teraz strach..ci nezabudnem.
Pri predychavani slabsich kontrakcii vraj mame dychat nosom..aby smerovalo do brucha a nie len do pluc.. na 4 doby nadych a na 8 vydych...ustami. Cim silnejsie kontrakcie tym silnejsie dychanie..ale nie prilis rychlo, aby si sa neunavila.
Take to psie dychanie..ustami len do pluc..ako ked sa pes ochladuje...he, he, he... uz tesne pred tlacenim..ked mas nutkanie tlacit, ale povedia ti, ze este chvilocku, ze este nieje krcek dost otvoreny. priznam sa..ja som toto moc nezvladla. Nutkanie tlacit bolo moc silne.
@kokorunecka
@eniciatko dakujem za link...som si trosku posmejdila a asi bude ozaj ten kokos, molitan pohanka dobry 🙂). Starsia ma len kokos..a nemame zle skusenosti, len sa mi zda trosku tvrdy 😉
idem varit halusky..: 😉
@bambula1307
nám hovorili na príprave že pri tlačení je nutné nadýchnuť sa nosom, ústami to vraj nemá taký účinok či čo 😅
matrac sme kúpili kokosový 🙂
@bambula1307 A muzu se zaptat, proc si tlacit na to bricho, az bude prcek venku? Zeby pomoct vyjit placente, nebo...?
@kokorunecka Tak meho chlapa je to prvni, a vidim po nem, jak strasne to preziva, uplne me to az dojima, vidim ze chce byt 100%tni, strasne se snazi, aby vsechno klapalo, i v praci, financne, s bydlenim, aby nam nic nechybelo. Za tohle jsem mu strasne vdecna. Vim, mela by to byt samozrejmost, ale nekdy kdyz se podivam kolem sebe, vim, ze muzu byt jo pysna, na to, co mam doma! 😵
@petpop To aj ja som nesmierne šťastná za môjho muža 🙂 V živote ma nemohlo nič lepšie stretnúť 🙂
Vidíš, teba to dojíma a toho môjho dojímam ja 😀 Ale vážne 😀
On len príde, pozrie na bruško, dá mi pusu a už sa mu lesknú oči 🙂 Strašne je chutný 🙂
@bambula1307 ciste kokoskovy.. no pride mi strasne tvrdy 😖

@tunylyk dufam,ze aj u nas to pojde,chceme aspon 3-4 deticky,tak snad nenastanu problemy