Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ahojte baby, chcela by som sa spýtať "kávičkariek" či ste prestali kávičkovať po tom ako ste sa dozvedeli, že ste tehotné. Ja som doslova kávoholik a nedokážem sa jej vzdať. A keď som sa o to pokúšala, tak som ledva dokázala stáť na nohách...
A čo sa týka cvičenia, tiež si myslíte, že prvý trimester radšej nie?
@adenka je mi jasné, že ani môj lekár by mi nič nespomenul, ale toto je moja najlepšia kamarátka a je celkom in , čo sa týka noviniek v danej oblasti. Baví ju aj genetika a robí si z nej doktorát, preto mi to môže vybaviť.....asi sama by som sa tam nedostala. Môj doki je stará škola, ale mamina je u neho sestričkou, takže u neho zatiaľ ostávam ako duša do počtu.
@adka0029 ja kávičkujem bez rozdielu.
Po pôrode na Brunka pri kojení káva nepôsobila nijak zvlášť, ale Bibiana na to bola citlivá.
Počas tehu som to neriešila. Ale ja zas nepijem silné kávy a viac krát za deň.
Max 2 kávy s mliekom/alebo latté.
A čo sa týka cvičenia, treba cvičiť- zdravé tehotenstvo nie je skoro nijak obmedzujúce.
Pri Brunovi som fungovala skoro normálne až na bandero do pôrodu a pri Bib som chodila na tehu jógu+ bike+ korčule.
Je nechutné, keď mnohé baby extrémne priberú a potom im zostriovatie celé telo...s tým sa už nedá nič potom robiť.
Treba sa hýbať je to prospešné aj matke aj dieťaťu.
Samozrejme nie vrcholovo- maratón si už asi najbližší rok nezabeháme. 😀 😝
@bebel dakujem za odpoved.. no ja zatial budem dufat ze vsetko bude ok... ked uz nam niekto to babo doprial, tak nech je zdrave 🙂
vcera ma prepadla taka zvlastna depka.. nejak mi doslo co vsetko som chcela rozbehnut, a ze teraz s 2 detmi to bude ovela tazsie, cela logistia, skola, skolka, kruzky... nejak ma to prepadlo a zaspavala som so slzami na krajicku... je mi zle zo seba ze to beriem tak, tak musim dnes niekam vypadnut a prist na ine myslienky....
@adka0029 ja som v prvom tehu pila kavu od 2. trimestra a teraz sa mi tiez niezada, lebo mi je zle len ked citim vonu kavy... inak som maniak... co ja viem, tak by sa nemalo silne presso, inak kavicku mozes....
a co sa priberania tyka, ja som v prvom tehu cvicila, vela chodila, jedla relativne zdravo a aj tak som dala hore skoro 30 kil... teraz by som to rada zmakla do 15, tak hadam sa zadari 🙂
tak jsem doma od dr. Jsme 6+6 a máme srdíčko. 😉
@adenka u mna je to podobne...kupili sme jednoizbak v ke mala som ist tu na VS ked tamer nastupi do skolky ale teraz sa to zas uplne zmeni 😝 zas musime riesit byvanie lebo tu s 2detmi si to predstavit moc neviem 😅 tiez ma chyti sem tam depka a najhorsie je ze tu nikoho nepoznam nemam tu ziadnu kamosku a dokonca aj muz je castejsie v praci ako doma...a stale som sama s tamerom...ale zas je lepsie riesit taketo problemi ako by som mala behat po doktoroch a nemoct otehotniet 😀 😀 😀
@silvia.t ano velmi dobre si to napisala... my mame 2izbak, ale nie je nas, takze vlastne byvanie budeme riesit az ked sa vratim do prace.. a pri cenach bytov v BA budeme potom uz len makat a splacat az kym nas v truhlach nevyvezu 😀 ... a to sme teraz este na 3. poschodi bez vytahu, takze ciste psycho 😀
Ahoj holky, můžu se k Vám přidat? Čekáme v únoru dvojčátka 🙂
@zuzinka2312 Ahoj! a to uz tak skoro vidno, ze cakate dvojicky?
Jsem v 7tt a na utz máme dvě mimča - jednovaječné.
Jsem v 7tt a na utz máme dvě mimča - jednovaječné. Máme je po dlouholetém snažení po ivf.
@zuzinka2312 tak zo srdca gratulujem 😀
silvia.t : děkuji 😉 Podle kalkulačky nám to vychází na 12.2.2012, tak uvidíme, kdy se jim bude chtít na svět 🙂
@zuzinka2312 to je krasny datum 😀 to by boli riadne intuitivne deturence s tolkymi dvojkami v datume 😀
Nie len, ze prsia su zvascene a bolia ale to palenie zahy.Och hlavne ku veceru.Papkat zatial chuti 🙂 nemozem sa stazovat len mi strasne vadi maso a tie pachy okolo mna.. 😉 12teho sa chystam na krvicku, sono, odvazit a podobne..drzte prsteky papa 😅
🙂 ale dvojky bývají dřív, tak je budeme mět třeba pod stromeček 🙂
Idf: žáha mě pálí strašně taky a pomáhá mi na to žvýkačka 😉
gratulujem novým maminkám 🙂
inak, asi aj my budeme mať dvojičky... ale sranda je, že ich u nás v rodien ešte nikto nemal. neviem sa dočkať ďalšej kontroly (lebo gestačné váčky boli príliš mrňavé, takže tam ešte nebolo nič vidno) 😅
Moja mama je z 2ičiek 2vaječných.............a toto bude moja 1. otázka na dokiho čije tam preboha len 1 ks, aj tak v rámci tohoto posledného dieťaťa si nechám prerušiť vajcovody. Už viac detí by bolo na tapacírovanú samotku v Pezinku, aj tento prírastok mi príde ako rituálna samovražda.....
@adenka s 2 deťmi je to dosť zmena, pokiaľ máte 2 autá a schopných starých rodičov dá sa to v pohode zvládnuť. Pri 3 už aj mne zamŕza úsmev na tvári - bude to dlhodobý stres.
Moja mama je z 2ičiek 2vaječných.............a toto bude moja 1. otázka na dokiho čije tam preboha len 1 ks, aj tak v rámci tohoto posledného dieťaťa si nechám prerušiť vajcovody. Už viac detí by bolo na tapacírovanú samotku v Pezinku, aj tento prírastok mi príde ako rituálna samovražda.....
@adenka s 2 deťmi je to dosť zmena, pokiaľ máte 2 autá a schopných starých rodičov dá sa to v pohode zvládnuť. Pri 3 už aj mne zamŕza úsmev na tvári - bude to stres.
sry za 2 príspevok, nejak mi MK mrzne....

@adenka tak drzim paste nech tie ranne nevolnosti nezneprijemnuju dovolenku 😉 a existuju take cipky ja som ich brala pri tamerovi ked sme isli na dovolenku a pomohli zle mi nebolo vobec 😀
@bebel tak drzim palce nech to dobadne dobre...ja som tiez brala silne atb a uz som bola tehu,a mala som aj zvysenu davku ☹ tak dufam ze to babatku neuskodi