icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kokorunecka
15. jan 2012

@petpop No, ono, teraz Ti malinký tlačí asi viac na žalúdok.. Ja som to tiež mala.. A nonstop ma zo všetkého pálila záha... No čistý koniec.. Som radšej hladovala 😀 Lebo inak by som blila 🙂
A to menu si viem predstaviť, ale bez mliečneho koktejlu.. 😀 Ten neľúbim 😀
Ja viem, že to záleží odomňa hlavne... Ale keď aj pozerám foto, kde som ešte štuplík malinký, tak stále som bola v závese na tatkovi.. Nechápem jak je to možné.. Dojčená som nebola snáď ani do konca prvého mesiaca, lebo som to vraj úplne odmietala...

krakorka
15. jan 2012

@kokorunecka tak já jsem ke své mamce našla vztah až někdy v době puberty nebo po pubertě a teď jí spíš beru jako starší kamarádku 😉 ale v dětství byl lepší tatínek,maminka pro mě byla vždycky tou horší.
A s jídlem to máš dobré,já to mámm stejné jak petpop,taky mi nic nejede a ani nemám pocit hadu a chutě žádné.
😒

xxx.klarka
15. jan 2012

Tak jsem si nabarvila hlavu, a doufám, že dojde dommů manžel, než ji půjdu smývat, aby ohlídal dcerku. Barva hrozně smrdí - jako skvašené pivo, takže vím, že tuhle už nekoupím a vrátím se ke schwarzkopfu, ta voněla krásně. 😀

petpop
15. jan 2012

@kokorunecka @krakorka Ja si myslis, ze je to dost dane i tim, ze s mamou je dite doma porad, mama je vetsinou ta co rika, co se smi a nesmi, prikazy, zakazy, no ten denodenni kolotoc, a tatove vetsinou pracuji, takze jsou s detmi o dost mene, a o to jsou jim vzacnejsi ... No bohuzel 🙂 U me to bude jeste horsi, pocitam - jsem nervak a stresant, budu asi prisnejsi, a tatulda bude ten rozmazlovaci 🙂

loretana
15. jan 2012

@petpop
@krakorka no právě, je to opravdu hrozně zvláštní, člověk každému píchnutí a "zabolení" přisuzuje velký význam a ono nakone vůbec nic není.... ale přistihla jsem se, jak třeba půl dne nic jiného nedělám, než se pozoruji a přemýšlím - tak a jestli je to ono, jdi do vany, pak si umej hlavu, ať nejdeš do porodnice s mastnou hlavou, jdi překontrolovat tašku, ještě před tím musíš s pejskem, taky zavolej manželovi atd atd, asi dalších 30 pokynů a to jde třeba jen o malé ztvrdnutí podřišku🙂🙂🙂
tak jestli je to opravdu hodně silný výtok, není to ta zátka???? Já s tím nemám zkušenost, takže nevím - u mě je to vodnatější výtok celý den, ale třeba dvakrát za den, hlavně ráno je toho najednou víc, ale třeba pře chvílí jsem běžela na záchod, že mám mokré kalhoty a fakt že jo... ale dr. říkala, že je to ke konci těhu normální, že se to připravuje....

xxx.klarka
15. jan 2012

@petpop Přesně jak jsi to teď popisovala, rozdíl mezi maminkou a tatínkem, tak to funguje u nás. Maminka je ta zlá co vše zakazuje, a tatínek je ten co je nejlepší, vše povolí, nikdy nevynadá atd ... 😔

platinka_2009
15. jan 2012

@petpop to mas pravdu, ze v terminu se rodi asi jen 5% deti, tak uvidime, nechame se prekvapit 🙂

Taky souhlasim s Vami se vsemi, ted mam pocit, ze to nejak pomalu utika, ale asi je to tim, ze uz chceme mit ty nase prdolky doma 🙂

Jinak ja s mamou okolo puberty absolutne nevychazela, spis jsem chodila za tatou, ale ted kdyz je nejaky problem nebo cokoliv jineho prvni volam ji 🙂.

Jeste se chci zeptat je nektera z Vas z Prahy?
Koukam, ze jste i na fcb, tak se jdu taky mrknout 🙂

defs
15. jan 2012

@petpop
@xxx.klarka , jak píšou holky, opravdu to tak i funguje a je to i známé, že holky více tíhnou k tatínkům. Já mám s mojí mámou dobrý vztah, jsme taky jako kámošky, ale táta byl táta.... prostě to tak je.Jinak vše tady bylo řečeno.... záleží to nejvíce na Tobě... a podle toho, jak se na malou těšíš a vše co tady píšem, vůbec bych neměla strach, že mezi vámi nebude pouto....počkej, ještě přijdou okamžiky, že malá na Tobě bude vyset a nikoho jinýho nebude chtít... až Tě to bude štvát.
A co se týče kojení..... holky, to je to nejkrásnější, co může být a hlavně to je v pohodě....musíte být taky v pohodě a nic jinýho si ani nepřipustit.... prostě je jen jedna možnost a ta... že se kojit bude a to v pohodě 🙂 😉 !!! Tohle jsem řešila s holkama i se švagrovou, která první dceru nekojila, jí to nešlo.... málo mlíčka a druhou kojila, jak dlouho a ona sama my řekla, že je to o psychice a jak se k tomu stavíte samy... takže..... nic jiného nebude než kojeníčko 😉
@petpop na fb ještě nejsem, dodělávala jsem papů, ale jdu na to

xxx.klarka
15. jan 2012

@petpop ale jak píše @defs je pravda, že jakmile jí já vynadám, nebo dám na zadek, tak pláče, ale tatínek na ní nemsí šáhnout a jde se mazlit ke mě, protože ví, že udělala "hloupost". Když je nemocná, tak jde taky spíše ke mě, páč já jsem s ní pořád. Tatínek je na kravinky a hraní, ale vše osttaní zastává maminka.
Takže se určitě neboj, že by jste si nevytvořili pouto. 🙂

petpop
15. jan 2012

@xxx.klarka @defs Ja s tim pocitam, ze u nas to tak bude 100%ne, ze ja budu ta prisnejsi a tata ten nejhodnejsi na svete ...Asi me to bude kolikrat mrzet, ale s tim nic nenadelam, nejak to budu muset prezit 😔 Nekdo holt musi drzet oprate a vezt nejaky rezim 😀
@loretana Ja si kazdy vecer rikam, ze musim do sprchy, i kdybych tam uz unavou mela usnout. Ze prece kdybych zacla v noci rodit, nepojedu do porodky neumyta a nepripravena 😀

petpop
15. jan 2012

@xxx.klarka Ja se o to nebojim, to @kokorunecka tady zacala tohle tema 😉 Ja s tim proste pocitam, a jednou i tak to dite pochopi, ze i kdyz mamka pyskovala, zakazovala, nedovolovala apod. tak to s nim myslela stejne dobre, jako "nejhodnejsi" tatinek, ktery presne jak pises, je vetsinou na ty blbinky, pomazleni, hrani apod. 😉

xxx.klarka
15. jan 2012

@petpop Jé, to se omlouvám tedy, dočetla jsem asi jen polovinu. 😕

petrusew
15. jan 2012

Ahoj holky, člověk tady chliku není a tolik toho dočítat...chjooo, to prostě nedám 😉 Prcek zatím nezlobí a je hezky v klidu a pohodě. Jenom doufám, že jí to dlouho vydrží.Snažím se hodně odpočívat, jsem teď nějak víc unavená, ale to bude blbým spánkem v noci.

xxx.klarka
15. jan 2012

Broučkovi se asi můj hokus pokus barvení hlavy moc nelíbilo, teď se mi tam převaluje ze strany na stranu a tlačí mě naprovo nad tou kostí (nevím jak se jmenuje 😀) a bolí to jak čert. Auuuuu....

loretana
15. jan 2012

@petpop he he he🙂 taky to tak mám, a o to nemluvím o tom, když si holím intimní partie, které už samozřejmě přest to břicho nevidím🙂🙂🙂
holky, jdu si připravit těsto na buchty, mám na ně hroznou chuť, budu dělat čokoládové a tvarohové, tak doufám, že se povedou🙂

krakorka
15. jan 2012

@loretana jé buchty mňam,dala bych si taky

já dnes musím taky něco upéct a nejlépe s jablky,ale štrůdl se mi nechce dělat

loretana
15. jan 2012

@krakorka to byl můj první plán - něco s jablky, ale buchty zvítězily🙂 já si dělám svoje těsto na štrůdl a když chci změnu, 2/3 těsta vyplním koláčovou formu, na něj dám náplň jablek jako do štrůdlu a třetinu těsta nastrouhám nahoru, je to takový jakblkový koláč a těsto chutná trochu jako linecké....

loretana
15. jan 2012

holky, nemáte náhodu v pokojíčku dětské plakáty? já jsem hrozně chtěla obyčejné plakáty s postavičkami z českých pohádek a Večerníčků, hlavně Maxipsa Fíka, ale klidně i jiné - Krtečka, Boba a Bobka a další a nemůžu to nikde sehnat🙂 když jsem koukala po plakátech, je to samý Medvídek Pů a plakáty k Diesnyovkám... nevíte náhodou, kde to sehnat?

mell
15. jan 2012

ahoj holky, já nějak vůbec teď nestíhám, včera jsem byla se psem na cvičáku, aby vybil trošku energie a já zase pokecala s kámošema se společným postižením - a to láskou ke kynologii 😀 A odpoledne jsme dítko přenechali mé mámě a vyrazili s manželem okukovat matrace - máme je už proleželé a já teď nevím, jestli ty ranní stavy mám svádět na těhotenství a nebo na tu proleželou matraci, takže holt aspoň nás to dokopalo a budem pořizovat nové.
A večer jsem se nějak ponořila zase do výběru výbavičky látkových plenek pro miminko - to by se zase utrácelo...

A dneska šel muž s malým do lesa na zvířátka, tak já jsem si mohla v klidu uklidit a opět umírám na záda... Já už se normálně taaaak těším, až se toho pupku zbavím a porodím. Ta příroda to fakt má skvěle zařízené - člověku je ke konci tak strašně, že se přestane bát a fakt se těší 😀 😀 😀

mell
15. jan 2012

doufám, že jsem tu zase nic důležitého nepropásla, nebo jo?

ivce
15. jan 2012

jééé tady jsou krásné novinky 🙂 🙂 🙂
@nuna55 moc gratuluji k Nince a přeji princezně krásný, dlouhý a spokojený život 🙂 už se těším na zážitky z porodu - doufám, že jen samé pozitivní 🙂 teda trošku mě rozhodilo, že měla termín 6.2. tedy jen 3 dny přede mnou, ale já se zatím fakt nikam nechystám 😀
@mell manža s dcerkou se teď vrátili od štěňátka, které si bude brát. Je to německý křepelák a narodilo se 22.12., takže nám v únoru do domu přibudou miminka dvě - člověčí a pejsčí 😀 taky jsem včera pokukovala po látkovkách a objednala první zkušební sadu, ať vůbec vím o co jde. Už se těším až dorazí, vyzkouším a budu pořizovat další 🙂 jakou značku preferuješ?

ivce
15. jan 2012

@mell koukám, že propásla - Ninku od nuna55 😉 😅

mell
15. jan 2012

@ivce jé, diky za info... tak další miminko - to to teda jede 😉
Já budu na novorozence používat hlavně čtvercovky a na to vlněné svrchní kalhotky - to mi přijde jako nejprodyšnější varianta. Jinak jsem koupila jednu kalhotkovou od Anavy a hodlám ještě koupit pár AIO plenek, ty zatím ještě vybírám, ale určitě to budou vícevelikostní, jednovelikostních mám doma celkem dost, ale myslím, že na to úplně malý miminko to stejně není...
Jinak moje oblíbené značky plen jsou: Blueberry, Swaddlebeesl, Charlie Banana, Fuzzi bunz a Anavy.

mell
15. jan 2012

a dočetla jsem se, že jste založily skupinu na FB, tak jsem si poslala žádost, tak doufám, že mě vezmete 😉

mavanka
15. jan 2012

Gratuluju k prvnímu miminku !!! přeju malé Nine i mamince hodně štěstí a krásný život 🙂

taky jsem dala na fb žádost

mell
15. jan 2012

@ivce a co jsi koupila? Já teda těm sadám moc nevěřím, nejlepší je koupit každou plenku jinou a sama si vyzkoušet, co bude sedět...

krakorka
15. jan 2012

Tak jsem se zas nasoukala do vany a zatím mi je líp,ale to naše miminko si dnes asi myslí,že ven to půjde bokem,nebo nevim 😀 ¨fakt je akční jako blázen.

jinak nepeču já,ale můj manžílek s dcerou,takže parádička!! 😵

@ivce pane jo,tak to jste dobří,že jdete do štěňátka i miminka zároveň 😀 Aspoň budete mít ale doma veselo 😀

petpop
15. jan 2012

@ivce Jee, to jste fakt dobri, ze jdete i do stenatka, dvojita starost, ale i dvojita radost, prdolka bude mit kámoše od narození 😉

Ja si dala "dvacet" spala jsem skoro dve hodiny, jsem posledni dny nejak vic unavena (-a hned za tim vidim neco, co jsem nekde vycetla, ze pred porodem jsou zeny vice spave 😀 😀

krakorka
15. jan 2012

@petpop dvacet-2hoďky 😀 😀 😀 dobrý!!!já si dala 20 ve vaně,ale u mě to bylo fakt těch 20 😀 😀 Źe bycho čerpali síly na porod?! 😅 🙂 Ale je fakt,že já jsem unavená teď furt a z ničeho. 😅

ivce
15. jan 2012

@mell já jsem úplný začátečník a amatér, ale chtěla bych se do toho pustit, takže brouzdám po netu a zjišťuju co a jak. Já jsem neobjednávala žádnou velkou sadu, ale jen takovou zkušební, co se skládá ze svrchních kalhotek, vícevrstvé a separační pleny od Bambino Mio, fungl nové, ale na bazaru, takže levnější než v obchodě, abych věděla o čem to vlastně čtu a jak to vypadá na živo. Jinak mám v plánu objednat právě tak po jednom kousku od různých značek, abych věděla, co mi bude vyhovovat. teda spíš miminku 🙂 no ale ty značky co píšeš - na ty jsem vůbec nenarazila. Tak jsem zase o kousek chytřejší a můžu surfovat dál 🙂

@petpop fotky jsou fakt parádní 🙂 přirozené a hezké - šikovný fotograf a pěkná modelka, to je úžasná kombinace 🙂

@krakorka pejsek bude myslivecký, tedy venkovní 🙂 manža má myslivost jako koníčka a chtěl by mít společníka na chození do lesa, chce s ní udělat i zkoušky, takže to bude spíš jeho starost, ale na štěňátko se těšíme všichni. zatím máme doma 7 letou kníračku, ale to je takové třeštidlo 🙂