icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

loretana
16. jan 2012

@krakorka s tím spaním to mám stejně, vůbec nemůžu usnout, budím se, třikrát a někdy i víckrát jdu na záchod, do toho mě svědí to břicho, teda konec těhu je fakt úžasnej🙂 a to my všichni říkají - hlavně se vyspi, dokud můžeš, na to jsem úplně alergická, copak si můžu pomoct, copak nechci usnout? ach jo🙂🙂🙂

manila421
16. jan 2012

@kohutovci Alexandra- krasne meno 😅 ja som rozmyslala nad Aleexandrom, ale Gregor nakoniec vyhral.

krakorka
16. jan 2012

@viknat zkus matriku,tam by ti měli poradit,popřípadě schvált

@loretana jo jo,myslim si,že už nám kvalitní spánek nehrozí. 😒 🙂

manila421
16. jan 2012

@loretana jaaaaj som na tom presne tak isto, budim sa stale, na zachod minimalne 3 krat, potom zase smadna, a staaaasne mi je horuco stale...v noci sa zobudzam s tym ze sa so mna leje, ze preco tolko kurime, a manzel ze mame len 18,5- 19 stupnov v izbe,chudak ten pri mne mrzne

viknat
16. jan 2012

@krakorka Jj zkusím, jen se mi tam nechtělo chodit, tak jsem to nejdřív chtěla zkusit podle vlastní zkušenosti některé z vás 😀 Resp. jsem tak líná, že se mi nechce vůbec nic 😀 😀 😀
Jinak já už jsem taky ve skupině abstinujících... chuť není vůbec a tak nějak si to s tím břichem ani nedovedu představit, hekám, i když si mám zavázat boty, natož nějaká akorbacie 😎 😎 😎

kohutovci
16. jan 2012

@manila421 😀 😀 akoby si pisala o nas

krakorka
16. jan 2012

@viknat tak jim tam zkus napsat mejl a nebo zavolej když se ti tam nechce chodit 😉

na mě zas jde nějaká únava či co

jak už jsem tu psala,tak my také abstinujem,nejdříve z nepříjemných pocitů a pak ze zákazu a teď si to taky nějak nedoveddu představit,stačí mi se vyhrabat z postele nebo z vany a nebo vůbec najít nějakou dobrou polohu na spáne nattož TO...!!! 😀

cizu
16. jan 2012

@viknat Tak vzhledem k tomu, ze kdyz jsme byli na ECHO vysetreni a to byly dvere hned naproti oddeleni nedonosencu a ja jsem se ze zvedavosti koukla na dvere, jake jmena se ted davaji u nas, tak jsem narazila na IŠALAT - tak bych rekla, ze jestli u nas schvalil nekdo takoveho jmeno, tak ostatni jit proste musi😀

loretana
16. jan 2012

@krakorka
@viknat taky se přidávám, na sex nějak není chuť (tedy z mé strany🙂 ) a i když je, představím si sama sebe, jak jsem s tím břichem neohrabaná, jenom převalait se jedné strany na druhou je už dost náročné a i komické, tak ta chuť rychle přejde🙂 ale musím říct, že to asi brzy prolomíme, už kvůli manželovi a taky, pokud babské řeči neklamou, třeba se to trošku urychlí🙂🙂

viknat
16. jan 2012

@cizu No tak Išalat je fááááákt dobrej (nebo dobrá?) 😀 😀 😀 My byli rozhodnutý pro Davídka, že David jde jak u nás, tak ve Švédsku, odkud je manžel. No a teď, když jsem vyplňovala papíry do porodnice ohledně jména, manžel na mě vybafl, že by tam chtěl mít ještě jako druhé jméno Mauritz. No nejdřív jsem zalapala po dechu, ale zas když to mají v rodině už po několik pokolení všcihni mužští potomci... no co bych pro něj neudělala 😀 😀 😀 Prcek to pak ani nemusí používat a manžel bude šťastnej 😉

nikolet_89
16. jan 2012

ahojte dievcence tak sa nam to uz blizi ako sa citite ??

ivce
16. jan 2012

@viknat tady máš odkaz, kde popisujou co dělat v případě, že chceš dát nějaké neobvyklé jméno. Cesta na matriku tě nemine. Ale pokud je to jméno, které někde oficiálně existuje, tak bys tím neměl být problém. Na matrice jedou podle seznamu Dr. Knappové, což je znalkyně na křestní jména.
http://www.babyonline.cz/maminka/jmena-deti/jme...

jinak u nás teda vypuzování sexem nefunguje, to už bych musela být dávno i z porodnice doma 😉 😀 😀 😀

ivce
16. jan 2012

@mell @silente @tunylyk
ty anavy mě zaujaly, ty zkusím. Jen jsem ještě rozmýšlela, jestli spíš jednovelikostní nebo různé velikosti. Na jednu stranu mi přijde praktické koupit ty jednoveliskotní a upravovat si to podle rostoucího miminka, na druhou stranu si říkám, že se častým praním třeba brzy opotřebují a stejně mi dlouho nevydrží. Jaké máte zkušenosti? A vy všechny skládáte klasické čtvercovky do těch svrchních kalhotek? Já si právě myslela, že bych koupila ty ušité vícevrstvé pleny, nějak si nedovedu sama představit jak to tam skládám 😀 ale asi to chce trénink. A můžu vás poprosit ještě o radu, kolik kusů čeho je do začátku třeba? Díky a moc se omlouvám, že tak otravuju 😉 🙂

mell
16. jan 2012

@viknat já myslím, že s tím cizím jménem nebude problém vůbec, vždyť se stačí podívat kolem, co občas lidi vymyslí za exotická jména.

@ivce ono to zní hrozně prakticky a jednoduše, že dáváš jednovelikostní pleny, které má dítě od narození až po konec plenkového období, jenže ty novorozenci jsou fakt strašlivě maličký, takže když je narveš do jednovelikostní pleny, i když si jí zapneš na tu nejmenší velikost, tak to prostě na tom miminku vypadá, jak když má mega kouli na zadečku 😉 Ono to teda tak vypadá s jakoukoliv látkovkou, ale s těma miniaturníma to bude lepší - aspoň to si myslím já. Tady je synovi měsíc a kousek, s nejmenšíma svrchňáčkama a čtvercovkou: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak... tak si zkus představit, jak by to vypadalo s plenkou, do které narveš i dvouleté dítě 😉
Čtverce se skládají v pohodě, na netu je spousta návodů - na novošky se používá tohle: http://www.latkovepleny.info/index.php?option=c...
A kolik čeho? závisí, co chceš používat, myslím, že minimum jsou dvoje svrchňáčky, tak 30 čtverců a pár all in one plenek na ven. Pak budeš potřebovat snappi sponku a hodí se dost i separační plenky, nejlepší jsou celulózové, které se v záchodě rozpustí.

platinka_2009
16. jan 2012

@loretana - ja ty samolepky kupovala pres aukro, mam konkretne tyhle + jeste detsky metr do vysky 170cm. Posilam Ti odkaz na konkretniho prodejce, od ktereho jsem to kupovala.
http://aukro.cz/samolep-dekorace-cca-120cm-velk...
Kdyz das zobrazit nabidky uzivatele najdes tam toho mnohem vic....

silente
16. jan 2012

@viknat - jiná jména smí schvalovat pouze paní Knappová.
http://www.kudlanka.cz/index.php?Itemid=73&id=1...
http://www.emimino.cz/diskuse/jmeno-ditete-37851/
PhDr. Miroslava Knappová, CSc. (Kontakt: tel.: 02/71733481, poštovní adresa: Kubánské nám. 1322/17, 101 00 Praha 10 – Vršovice)

danka483
16. jan 2012

Juj babule koľko ste tu popísali vás teda dočítať ... gratulujem @nuna55 k miminku a @kokorunecka všetko naj k meninkám , ešte mi ušlo niečo? 😀

veronika9686
16. jan 2012

ahojte baby,tak ja mam znova den hroza.vcera vecer ma zacalo boliet vsetko ,najskor mi tvrdlo brusko,potom som mala strasne tlaky dolu a potom a od vtedy stale mam pocit,akoby sa mi tam dolu vsetko trhalo a strasne to boli.citite to tiez tak?co to je?poradnu mam az vo stvrtok,tak neviem ci mam do vtedy vydrzat alebo ist k dr. pre istotu uz zajtra

viknat
16. jan 2012

@ivce @silente No tak to je hezký, proto, že chceme aby se dítě jmenovalo druhým jménem po otci budeme muset zaplatit litr? No zítra jdu na matriku, po přečtení toho článku jsem byla docela v šoku, že přijetí nebo nepřijetí jména závisí v celé ČR jen na jedné osobě. Kdyby to jméno byla ještě nějaká blbost jako třeba Jarní Bouře (jak tam psali), no tak neřeknu, ale Mauritz je hodně běžný švédský jméno, jako u nás třeba František atd. No hlavně že jsme v EU a máme všude mezi evropskými státy dveře otevřené 😀 😀 😀 No každopádně si zítra s sebou vezmu manželovi doklady, aby viděli, že to jméno existuje a dám vědět, jak jsme dopadli 😉 Jen abych se tam nerozčílila a ještě jim tam neporodila 😀 😀 😀

veronika9686
16. jan 2012

@kokorunecka vsetko najlepsie k meninam 🙂

nikolet_89
16. jan 2012

@veronika9686 tak toto ja nemam...zato ale citim malu ovela viac ako volakedy co mi je cudne, kedze vacsina ludi hovori, ze v tomto stadiu, uz su pohyby menej citit...dufam, ze budes ok...ja na tvojom mieste by som asi sla skor, alebo na pohotovost pre istotu

kohutovci
16. jan 2012

@veronika9686 mam to podobne.. doktorka vravela, ze niet sa co cudovat.. hlavicku mam zosunutu v panvovom dne a uvolnuje sa mi krcom. cize sa otvaram.. je mozne, ze sa ti deje to iste.. v kazdom pripade chod sa dokyne ukazat aby si bola kludna, ze je vsetko oki.. radsej tam 10x ist "zbytocne" akoby sa malo nieco zanedbat..

kohutovci
16. jan 2012

krcok.. nie krcom.. 😝

veronika9686
16. jan 2012

@nikolet_89 no uvidim,ako to bude pokracovat,nechcem robit paniku,ja tiez malu stale citim,niekedy mi da poriadny uder

veronika9686
16. jan 2012

@kohutovci to urcite ano,asi je to to iste,ja som mala krcok na spicku uz pred 2tt a otvorena som bola na 2 prsty

vrabciatko
16. jan 2012

@veronika9686 tak to vitaj v klube.Ja už sa neviem dočkať zajtrajšej poradne.Brucho ako skala a bolesti tak každých 20 minút. Jediné čoho som schopná je ležať a sedieť na wc-ku. Keď som sa okúpala, na chvíľu mi brucho stvrdlo ale ozaj len tak na hodinu. Som zvedavá ako to bude pokračovať. Len sa bojím, že keď to zajtra poviem dr. tak ma vyženie do pôrodnice a tí chytráci ma tam nechajú trápiť ešte 2 týždne. Na to skutočne nemám chuť a radšej si to odtrpím doma. Pohyby cítim ale neviem kedy je tá hranica, že treba ísť. ☹

vrabciatko
16. jan 2012

@veronika9686 už neviem čo píšem, po tej vani mi brucho zmäklo 😉

kohutovci
16. jan 2012

@vrabciatko bolesti kazdych 20 minut? kocka.. a nerodis ty uz? 😕

veronika9686
16. jan 2012

@vrabciatko tak to ti poviem,tiez mam obavy z toho,ci ma nezatvoria do nemocnice,este len zaciname 36tt a doktorka mi na poslednej poradni vravela,ze skor ako v 37tt nemozem porodit,tak mam fakt obavy co mi povie

jancag
16. jan 2012

@veronika9686 no ale radsej zajdi...mne vzdy vysvetlovali...ze kym sa porod nezacne este to nejako vedia infuzkami potlacit...ale ked sa uz spusti..nic ho nezastavi...ja tiez idem zajtra do poradne som zvedava ze co bude 😒