icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kessinka
17. jan 2012

@kokorunecka @bambula1307
No nakoniec doktorka došla chvíľku po dopísaní mojej sťažnosti 🙂 a bola som prvá na rade 🙂 tak som ešte bežala na tú vstupnú prednášku, keď som došla tak mi povedala že už budú končiť aj, ale nakoniec ešte sa potiahlo nejakých 20 minút...každopádne mi to zapísala ako absolvované (asi aj preto lebo včera sme boli na tej prednáške pre oteckov), takže budúci pondelok si idem zacvičiť..už sa teším...už len aby som dovtedy vydržala 2v1 🙂

na poradni ale dosť neochota, keď som sa spýtala že dokedy býva poradňa, že nabudúce by som išla najskôr na profylaxiu a potom sa vrátila na poradňu, tak ma sestrička len zahriakla, že nie, že proste hneď po monitore na poradňu a potom len čakať a čakať a čakať.. 🙄

inak výsledky asi v poriadku podľa všetkého...keď som sa pýtala na kľudový režím tak vraj už nemusím, že keď už porodím tak sa nič také hrozné nestane 😅 takže radšej si ešte týždeň poodychujem... ale čo ma viac zaujalo je moje CS, 2.1. mi jeden doktor povedal 4-5, minulý týždeň iný doktor 5, a dnes som mala podľa ďalšej doktorky 2??? veľmi tomu síce nerozumiem ako je to možné, ale tak čo už...je možné že by sa mi krčok namiesto skracovania začal trebárs predlžovať??? 😕

@vrabciatko 3,7 kila 😲 to bude valibuk keď sa narodí 😎

inak by ma zaujímalo aké vyšetrenia by som mala ešte absolvovať, ja napríklad vôbec netuším koľko môže mať teraz Maťko. Naposledy mám výsledky z 33+4 tt (to som ešte bola pekne v platenej poradni), vtedy mal odhadovanú hmotnosť cca 2250 g. No, koľko narástol za ten mesiac, to sa asi nedozviem (pokiaľ sa Maťko teraz nerozhodne pozrieť sa ako je vonku pekne zasnežené🙂) Alebo v tehotenskej knižke tam mám políčka pre krvné testy v 36 tt, a teda krv mi nebrali už dosť dlho....či sa tam zisťuje niečo dôležité, ťažko povedať...

no, a na ultrazvuk ma dnes objednali...na najbližší voľný termín...teda 31.1 😀 ja nemám slov...to je 4 dni pred termínom podľa poslednej menštruácie...a podľa ultrazvukov to je už po pôrode 😀 takže mi ostáva dúfať že Maťko je stále pekne hlavičkou dole ako v tom 34-35 tt a že si to nerozmyslel, potvorka moja 🙂

@bambula1307 aj som si myslela že to budeš ty, keď som potom doma nad tým premýšľala 🙂

bambula1307
17. jan 2012

@kessinka
no vidis to je super, ze aspon to cicenie ti dala. Ja idem vstredu aj na monitor o 10'20, o 11 cicit a o 13 na poradku. dr rukavicovej na 215. 🙂..tak to budem mat v jeden den.
Mne brali krv a kultivaciu v nejakom 33t..este u mojej doki. ale utzv tiem mam este ...hrozne davno a tam jej 1300g..tak tiez netusim kolko ma babo. . V tehu knizke je apisane utzv v 36..ale sak zatial mi nikto nic nepovedal..neobjednal 😒

petpop
17. jan 2012

To je teda dneska den.......ja jeste nevylezla z pelechu, teda krome wecka a jidla.. Nechce se mi nic, zmaha me i prekuleni z jednoho boku na druhy 😀 takze dnes svuj denni rezim uz asi menit nebudu 😀

xxx.klarka
17. jan 2012

jéj, já vám zanedbávám a nestíhám dočítat, ale nějak nevím co dříve :D zda fb, háčkovvat či krotit to moje malé zvířátko co mám doma. 🙂

jahmara
17. jan 2012

kocky, ked som v 38. tyzdni a tvrdne mi brucho, mozem si dat este podla vas magnezko alebo uz radsej nie? Uz na minulej poradni povedala doki, ze magnezko mozem vynechat, ale nepovedala, ze ho nemozem a dnes som sa jej zabudla spytat.

petra123456789
17. jan 2012

@jahmara ja by som si určite v 38 už nedavala.... prečo si ho chceš dať... ved nejak ten porod prísť musí...už je normálne že ti tvrdne bruško 😉

kokorunecka
17. jan 2012

@jahmara Mne magnézium ešte stále dávajú.. Dokonca 3krát denne 🙂
@petpop Dobre robíš 😀

Inak, baby, čo znamená, keď má krček dĺžku 1(asi cm?) ?

jahmara
17. jan 2012

@kokorunecka diky za odpoved, idem jedno dat teda 🙂 inak, ja pochadzam zo Sobotista, ale uz 20 rokov zijem v Ba, lebo som raz taka stara ako ty 🙂) no na Radosovce mam z mladosti prijemne spomienky 🙂

krakorka
17. jan 2012

@petpop tak to máme podobnej režim,akorát já nejsem v posteli ale válím se na gauči a trpím,jemi nějako šoufl,dnes je mi prostě nějako divně. 😅

Jsem ráda,že jsem zvládla dojet pro Áňu a pak jsme postavili mini sněhuláka,z kterého nám stihla Loulina ukrást mrkev a teď odfrčela Andulína s tatínem na bobech,tak si můžu ještě užívat relativního klidu.

@kessinka v prvním těhu jsem byla na ultrazvuku 3x a ani jednou jsem se nedozvěděla přibližnou váhu a to,že je dcera hlavičkou dolu jsem věděla v 31.týdnu,pak až do porodu nic,takže můžeš být v klidu. 😉 Jinak co by jsi měla absolvovat máš v těhu průkazce,myslím,že je důležitý obvoďák a zubař,nic jiného jsem neabsolvovala.Jinak mi to říká doktorka co mi budou ještě dělat.

@jahmara pokud ještě nechceš rodit,tak si ho vezmi,podle mě pro jednou se nic nestane,o víkendu už jsem byla totiž taky na vážkách jestli si ho mám vzít nebo ne a nakonec jsem zvollila vanu a ta mi trochu pomohla,ale jinak už si ho nedělám a už to ani nemám v plánu.

Tak asi jdu něco dělat,nebo mě z toho dnešního nic nedělání už fakt hrábne. 😅

kokorunecka
17. jan 2012

@jahmara Ja viem, ja som ešte také škvŕňa.. Chodila si často? 🙂

kokorunecka
17. jan 2012

Inak, babule...
Moja mama volala sem doktorke, ktorá mi píše tie primitívne lieky a pýtala sa jej, že prečo mi naordinovali antibiotiká, keď nebol zistený zápal ani infekcia.
A viete čo jej povedala?
Že to mi dávajú PREVENTÍVNE..
😀 Akože, rozumiete? Takpovediac, zdravému človeku nikto nikdy neordinuje preventívne antibiotiká a mne ešte ako tehotnej dajú nejaké na neexistujúcu infekciu? 😀

kohutovci
17. jan 2012

@jahmara mne moja gyna povedala ze mam vysadit magnezko v 36tt aby som aj porodila.. teraz uz chodim do nemocnice do poradne.. tam mi namerali vysoky tlak.. a nasadili mi magnezium 2x denne.. ked som sa pytala ci mi to nezastavi porod.. tak sa doktorka len zasmiala.. ze ziadne magnezium porodu nezabrani a vysoky tlak nieje sranda.. no lenze jak meram tak meram.. tlak mam dobry.. ale magnezko radsej beriem.. vynechala som vcera vecer a uz v noci ma chytali krasne krce do lytka.. 😠

jahmara
17. jan 2012

@kokorunecka že škvŕňa... rada by som bola ešte raz aj ja 🙂) no, chodila som často kedysi, neviem ci to este funguje, v kulturaku byvali kazdy vikend nejake zabavy a diskoteky, to vtedy frcalo proste 🙂) aj tam mam nejake rodiny, ale to rodicia su s nimi v kontakte. ale akoze Zahorie je Zahorie 🙂)

bambula1307
17. jan 2012

@kokorunecka no tie atb su divne 😒 ... ja nefim..ked neni iny dovod ako preventivne. A vies ake atb ti davaju?

To moje male videlo z okna snehuliaka a hned ze chce is von..tak som vyhnala babku nech s nou ide. Musime dat dolu sanky z povale 🙂

jahmara
17. jan 2012

@kohutovci ved prave, ja si pamatam z tvojho prispevku nejakeho, ze ti kazali vysadit vtedy... ale tak uz som si dala, ked hovoris, ze by to nejako porod nemalo ovplyvnit.
Krakorka, ja som tiez bola vo vani, no akosi nezabrala. Asi ma dnes doktorka trochu rozbabrala na poradni, lebo aj trosilinku krvi mam. Ja by som aj rodila, ale zrovna v tejto romantickej bratislavskej spinavej clapkanici sa teperit do porodky sa mi veru nechce, radsej by som pockala na prijemnejsie pocasie... a este stale nema strazenie k malemu doriesene, chuda, ten bude asi pri mne aj s tatinom 🙂

vrabciatko
17. jan 2012

@kessinka no mne robili v 37tt krvný obraz, kultiváciu a utz mi robí vždy, aj keď chodím po týždni. Ale zas na druhej strane neviem čo je to monitor a na poradňu mám až do konca chodiť ku svojej gyn. vôbec nie do pôrodnice. Hold iný kraj, iný mrav? 😒

kokorunecka
17. jan 2012

@jahmara No, teraz nebývajú každý víkend.. Len, keď si starosta zmyslí povoliť 😀 Lebo sa tam nejako rozmohli drogy na tých diskotékach 😀
Ale každopádne, ja už ani poriadne neviem čo tam je a čo nie.. Lebo už vyše roka bývam v Holíči. 😀
Ale pravda, Záhorie je Záhorie 😉
@bambula1307 Moni... Veď to, že mi dávajú atb, ktoré sa podávajú pri zápale alebo infekcii, konkrétne sa volajú Dalacin, nájdi si ich.

bambula1307
17. jan 2012

@kokorunecka no to je sila...keby si mala inf. hrozilo by, ze sa mala pri porode moze nakazit..ale ak si cista..hm to je divne

kokorunecka
17. jan 2012

@bambula1307 Nepostrehla som odkedy sa tehotným dávajú preventívne hocijaké antibiotiká... 😲

bambula1307
17. jan 2012

@kokorunecka no sak ved to 😒

petra123456789
17. jan 2012

@kokorunecka a ty si v nemocnici? ked pišeš že ti davaju 3 krat denne magne?

jancag
17. jan 2012

ahojte baby..tak dnes mam tiez za sebou poradnu a monitor..a oboje ok...dokonca moj krcok sa z pred 2 tyzdnoch vobec nezmenil...maly nanho stale tlaci ale krcok sa stale drzi..sice len tak na 1 cm ale drzi...tak nakoniec este prenasat budem :DD no s stvrtok idem este na interne vysetrenie...ako super, ze som v nemocnici lezala a mi to nespravili a teraz sa mam trepat...och tie nase nemocnice

kokorunecka
17. jan 2012

@petra123456789 Áno, už od utorka minulého týždňa 🙂

petra123456789
17. jan 2012

no ja už od 28. novembra. Dávali mi magneziove injekcie a potom povedali že si mám davať 3 krat denne magne B6. Ale podla mna by sa nemalo dávať už okolo toho 37-38 týždna tehotenstva.

kokorunecka
17. jan 2012

@petra123456789 Mne ho asi budú dávať len tak, aby sa im míňalo, ale jak ma pustia domov tak naň ani nečáhnem.. 😀

petpop
17. jan 2012

Tak jsem tady zase 🙂 Pekne teda, v tuhle denni dobu teprve zacinam fungovat 😀 Pritel sel do prace na 17hod, takze lenosil semnou, stihl mi jeste uvarit obedo-veceri (spenat-mnam,mela jsem na nej ohromnou chut) a odfrcel. Takze ja stihla malinko poklidit bordel jeste ze vcerejska, ...a ted premyslim co budu asi tak do pulnoci delat, kdyz usnout urcite neusnu 😀

@jancag @petra123456789 @kokorunecka Holky, mi se fakt zda, ze ti doktori zbytecne vysiluji. Vzdyt takhle nakonec vsechny fakt jeste budete prenaset.. Jako davat ATB bez duvodu?? Ja byt bliz, uz bych se tam snad rozjela 😀 😀 😀 A janca, Tebe taky taaaak strasili,a vidis, krcek ti pekne drzi, a klidne uz bys mohla v klidu ted porodit. Ono nas to stejne nemine 😀 ...ale nelibi se mi, ze Vam do toho lekari tak zasahuji 😒 Je fakt rozdil pomoct a pomoct..

petpop
17. jan 2012

Jo a slysim a ctu, ze do Cr Vam konecne dorazila zima.. No uz Vam to ani nezavidim, tady spis zacina uz jaro 😀 Ale na druhou stranu, ten snizek za okny, snehulaci, decka na bobach a sanich.... 😵

kokorunecka
17. jan 2012

@petpop No a čo, aspoň si si trochu oddýchla 🙂
😀 Veď ja keby tu mám zostať tak ani neporodím 😀
Ale tak do konca týždňa sa budem usmievať a tvrdiť jak je všetko fajn, aby som tu dlhšie jak tie dva- tri dni byť nemusela 😀

petpop
17. jan 2012

@kokorunecka Presne, at Te konecne pusti domu, abys mohla normalne zacit rodit 😀 😀

kokorunecka
17. jan 2012

@petpop A v termíne 😀 Žiadne prenášanie nebude !!! 😀