icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

tunylyk
19. jan 2012

@mamilia aj my sa pridavame a zo srdiecka blahozelame 🙂

inak babule k februarovkam zo sukromnej skupiny vcera tiez pribudol chlapcek 😉

petpop
19. jan 2012

@tunylyk Ja ani nevedela, ze je tu jeste nejaka soukroma skupina? Na slovenskem konikovi?

silente
19. jan 2012

@mamilla - moc moc blahopřejeme 🙂

tunylyk
19. jan 2012

@petpop no je,zo zaciatku som tam prispievala,potom som bola bez netu,po dlhsej dobe som zistila,ze uz su v sukromke,akosi zabudli na mna 😉 nevadi,dnes som zapla PC a prave nahodili tabulku s drobcami,uz maju 2babuliatka v skupine.

kohutovci
19. jan 2012

@petpop no sak to.. nahodila som taky kysly usmev.. ked mi doktorka povedala, ze mam ukazkove tehotenstvo, monitor aj vsetko.. na jednej strane som stastna.. prestastna, ze je mala v poriadku aj ja.. ale presne ako pises.. uz by sme radi mali po a tesili sa z drobcov 😉 ukazkove, neukazkove.. ked sa trochu pomotam tak sa zvyjam bolestami.. a to nieje prijemne ani pre mna a ani pre malu.. ☹

petpop
19. jan 2012

@kohutovci Vsechny uz bychom to chtely mit za sebou, ..ale priznam se, ze dnes v noci, kdyz mi zacly poslicky, jsem mela zas v gatich nadelano 😀 a rikala jsem si "to prece nemuze byt UZ" 😀 😀

loretana
19. jan 2012

@defs teda, ty jsi ďábel🙂 já taky přemýšlím, co bych za aktivitu podnikla, aby se to rozběhlo, ale chci počkat do zítřka, kdy mám poradnu, abych věděla, jak na tom jsem....🙂
Holky, tak to bychom si taky mohly udělat takovou tabulku, ne, já teda netuším, jestli je na to nějaká aplikace, ale v jiné skupině se to dělalo to tak, že vždy při změně někdo zkopíroval do textu aktuální verzi - mohly by tam být údaje jako v jakém jsme týdnu, kdy máme termín a potom, kdy se mimi narodilo a jak se jmenuje, a hned budeme mít přehled, co vy na to?

tunylyk
19. jan 2012

babule tatik nam dnes rano znova odfrcal na sluzobku,pre zmenu do Madarska,tak este skoro rano drobcovi dohovaral,nech este na neho chvilu pocka 😉 tak dufam,ze si nezmysli ist von v tom najnevhodnejsom case,nema mi kto teraz detvaky postrazit pomooooc 😀

mell
19. jan 2012

Ahojky, jdu se taky na chvíli "ukázat", zatím ještě žiju, ale teda začíná to být fakt o život. Asi tak poslední týden jsem zjistila, že už neujdu vůbec nic, byla jsem s mámou v obchodu s nábytkem a u kasy jsem myslela, že už se mi to břicho fakt utrhne a to jsme se tam nijak nezdržovaly, jen chvíli očumovaly. To samé s manželem na nákupu a včera jsme jeli s kamarádkou a dětma do Ikey a asi tak v půlce prvního patra už jsem umírala... Tak to vypadá, že už se asi budu muset začít válet doma nebo max. jezdit po návštěvách...
Noci strašný a teď k tomu to šílený počasí - v Praze od rána leje, to mi fakt moc nepřidá. A do toho ještě makám, já si vždycky na sebe ušiju nějaký bič, na podzim jsem slíbila kamarádce, že udělám webový stránky pro jednu akci, musí to být i v němčině a angličtině, takže trojitá práce a nějak se do toho vždycky hrozně nutím. No, ale musím to stihnout dodělat, než porodím 😉

@mamilia moooc gratuluju a trošku i závidím, že už máš mimi u sebe 😵

kohutovci
19. jan 2012

@loretana noo ked sa mozem vyjadrit.. tak.. v sukromnej skupine mi to pride fajn.. ale takto verejne sa tabulkovat, statistikovat.. stale niekto pribudne.. potom o nom nikto nepocuje.. neviem.. no.. ako chcete.. niesom ani za ani proti.. 😝 snad som pomohla posunut tento napad 😀 😀 😀

tunylyk
19. jan 2012

@kohutovci pri mojich starsich detvakoch mame sukromky 😉

platinka_2009
19. jan 2012

Ahoj holky,
koukam, ze uz je zase o jednoho prdolku vic 🙂
@loretana - napad to neni spatny, ale urcite by to melo byt na fcb - jen mezi nami 🙂
u me nic noveho - poradna az pristi tyden, to uz bude posledni u me doktorky a pak uz jen porodnice...

bambula1307
19. jan 2012

caute zienky, teda fakt je tu pomaly polovica miminiek v januari 🙂)))...tak dufam, ze my to este chvilku vyrdzime..
Ja som dnes mala upratovaci den 😉
So konecne zrusila stromcek..bo ti nasi chlapi slubovali a slubovali..a tot prd. 😠
Aj som povysavala cely dom a postele zvilekla.
No ale uz som taka unavena, ze uz dnes nic nerobim.
Dnes nam priviezli aj postielku, tak sa tesim..cez vikend dame dokopy a malu osuniem aby si zvykala na novu polohu a aj zabranu..ze nedociahne na mamu ;D.

Este to hniezdo musime usit. Molitan zajtra tato dovezie, uz som vycmuchala kde maju, len daku peknu detsku latku musime zohnat 🙂)..to by nemal byt problem.

loretana
19. jan 2012

@kohutovci
@platinka_2009 holky, jak myslíte... stejně to jsou informace, které jsou tady vidět - týden těhu, datum porodu a až porodíme, tak si to tu steně napíšeme, já myslela spíš pro lepší přehlednost... ale chápu, že to neěkomu může vadit... myslím, že soukromou diskuzi jsme tu už řešili, byla bych pro, ale myslím, že to nějak vyšumělo...

petpop
19. jan 2012

@loretana @tunylyk @kohutovci
Ja si myslim, ze by to byl dobry napad s tou tabulkou, i kdyz teda nevim presne, co si pod tim predstavit 🙂
Jen bych chtela rict, ze ne vsechny tady jsme na FB a nebylo by fer vse oznamovat jen tam, uz je to tak s fotkama, ze tady je holky nevidi, a nemuzem nikoho nutit, at si kvuli nasi skupiny zalozi FB, ze? 😉
Mozna spis bychom mohly znovu popremyslet o tom, ze to tady teda taky udelame soukrome.. mi je to teda celkem fuk, ale jestli to nekomu prida na klidu a soukromi, proc ne 😉

platinka_2009
19. jan 2012

@loretana - myslim, ze se tady psalo, ze se to uzavre asi az vsechny porodime, pokud jsem to teda cetla spravne 🙂

jahmara
19. jan 2012

caute kocky, prosim vas, ktore ste si platili DNP, vy ste aj nejaku odhlasku vyplnali pre Soc. poist.? Ja som myslela, ze automaticky neplatim pocas MD, ale kamoska mi pisala, ze bola na socialke podat tu odhlasku.... nechce sa mi tam volat, tak skusam, ci niektora neviete poradit.
Mamilla pridavam sa ku gratulacii a prajem obom vela zdravia.

jancag
19. jan 2012

ahojte baby...tak prave som vas docitala...ja som dnes bola na internom predoperacnom vysetreni...ze ak by nahodou sa nieco pri porode vyskytlo..som sa psychicky pripravovala, ze tam stravim cely den...ale mala som stastie...sused z vedlajsiej bytovky tam robi lekara..a ked nas zbadal hned ma zobral a vysetril takze super...pak som sa stavila na obed u maminy a teraz asi idem oddychovat, lebo neviem co mi v noci bolo ..ale bola som asi 8 krat na wc 😀 takze som skvelo nevyspata..🙂))))))

loretana
19. jan 2012

@petpop
@platinka_2009
@tunylyk
@kohutovci
aha, tak to mi uniklo, že se z nás stane soukromá, až budeme maminky🙂
já si to představovala asi takhle (žazeno podle termínu):
PŘEZDÍVKA TÝDEN TERMÍN
Loretana.......... 39tt......... 1.2.

a až by z nás byly maminky, tak by se tabulka rozdělila na dvě - Maminky a Těhulky (ta by zůstala stejná) a u Maminek by zůstala Přezdívka a přidalo se datum narození a jméno....

kohutovci
19. jan 2012

@loretana @petpop nemyslim zeby niekomu vadilo narusenie sukromia.. skor.. mi to pride ako nekonecny kruh.. ked je sukromna skupina je tam partia co sa navzajom sleduje.. takto je to rozsirovanie donekonecna .. ja niesom proti novym kockam len mi vadi ked sa tu niekto objavi nachvilu a potom zase nic.. proste uzavriet partiu.. dufam, ze sa vyjadrujem zrozumitelne.. nechcem vyzniet ako niekto kto sa bavi iba s urcitymi ludmi..

furi2012
19. jan 2012

dnes som bola v poradni. vysledky z monitoru su dobre, aj ked sa tomu divim, lebo drobec chcel tu masinku asi rozbit, stale do nej kopal 🙂 podla ultrazvuku by mal byt porod 11.2. a odhadovana aktualna vaha je 3050 g, som zvedava kolko bude mat naozaj ked vykukne

tunylyk
19. jan 2012

@loretana ok tak to by bolo v pohode 😉
@petpop no u mna FB nehrozi 😀 a sukromka sa moze kludne uzavriet ako myslim @platinka_2009 spominala,ked sa babuliatka narodia,my mame napr.takto Marcovciatka,tam sa dokonca uz aj stretavky podarili 😉

kohutovci
19. jan 2012

@jahmara no ja som mala s DNP take problemy. ... ze fu.. a to presne kvoli tomu ze odkedy som zostala pn som si ho prestala platit.. leeenze .. musis ho platit dovtedy kym ho nezacnes cerpat.. bud ho cerpat cez pn.. a to tak ze odovzdas jednu PN zamestnavatelovi.. a jednu na soc.. alebo nastupom na MD.. tiez jeden papier zamestnavatelovi.. jeden na soc.. a platit treba dovtedy kym nepride rozhodnutie ze je DNP prerusene z dovodu jeho uplatnenia.. keby si nahodou zaplatila splatku navyse.. hned vratia..

jahmara
19. jan 2012

@kohutovci moje nervy... ale ked mne uz z toho aj vypocitali matersku a za december mi aj prisla. Ja som SZČO, takze vlastne zamestnavatela nemam a na socialku som papier na uplatnenie materskej dala. Len o tej odhlaske mi tam tety nic nehovorili. Nerada by som si nejaky dlh narobila. Oni su tam mile na socialke, ale teraz sa chystaju na tie zmeny od februara a vzdy mi nejake zmatene info daju ked im volam... ty si vyplnala aj tu odhlasku, nespominas si?

jancag
19. jan 2012

@jahmara ahoj ja som nedavala ziadnu odhlasku...hmm tak neviem

veronika9686
19. jan 2012

ahojte baby,tak v pondelok si ma v nemocnici napokon nechali,zacala som sa viac otvarat,takmi hned nasadili vyssiu davku magnezia,dopovali ma infuziami,ale nastastie to zabralo a dnes doobeda ma pustili domov,takze budem oddychovat aspon v mojej postielke 😀

mell
19. jan 2012

my máme taky soukromou skupinu od syna a je to náhodou moc fajn. Děláme srazy, jezdí se na hory, my pražačky se slejzáme s dětma v herničkách a v létě na hřištích, prostě už jsme něco víc než jen diskutující na fóru 😉
Jako mně je to celkem jedno, já všechno, co potřebuju, tak zjišťuju tam, tady nic osobního a choulostivého nepíšu a ani psát nebudu, ale tak kdyby to bylo uzavřené, tak si myslím, že víc lidí může psát i nějaké osobnější věci.

tunylyk
19. jan 2012

@veronika9686 presne tak,ked mozes,tak vyloz nozky a oddychuj,kazdy den naviac je pre babo v brusku dobry 😉

jahmara
19. jan 2012

@jancag boze, tieto papierovacky. Tak manzel sa na to spyta ked tam pojde po porode. Asi milion veci tam bude treba vybavit. Dakujem za rady.
Mne stale tvrdne brucho, aj cez den, aj v noci, otvaram sa uz asi tri tyzdne, ale akosi sa nic ine nedeje. Ale kazdy den som tak zhruba patkrat pripravena, ze uz asi idem. To je ine psycho.... 🙂 Najviac sa bojim, ze mi odide plodova voda ked idem pre maleho do skolky alebo do potravin nieco kupit, to su len take fukoty vzdy 🙂

loretana
19. jan 2012

holky, a kdy se žádá o rodičák - až skončí mateřská nebo už teď?