Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@platinka_2009 no ještě mě napadlo, že si jenom nerozumíte v názvosloví... jsou dvě věci - rodičovský příspěvek, který vyplácí pracák - a ten se čerpá hned po mateřské (současně s dovolenou).... a to jde a čerpá se současně a do toho ani vaše mzdová účetní nijak nezasahuje, ani neschvaluje, o to žádáš na pracáku... no a pak je rodičovská dovolená, resp. neplacené volno za účelem péče o dítě, o které žádáš v práci - a o to opravdu žádáš až po té dovolené, takže ona možná tím myslí to volno, na které v práci po mateřské a následném vyčerpání dovolené nastoupíš....
ani to, jak dluho budeš pobírat rodičkovský příspěvek, nesouvisí s tím, o jak dlouhou můžeš v práci požádat rodičovskou dovolenou - můžeš klidněv práci požádat o tři roky volna (oni Ti budou držet místo.... no a současně pobírat dvouletý rodičovský příspěvek)
holky neblbněte..... já už mluvím na mm teď jak dement, asi bych se měla krotit 😀 😀 aby mi neutekl 😉 , a to až bude malá Ellenka, to asi bude mazec... i když on je z dětí taky hotovej 🙂
@kokorunecka Na gyndě mi včera MUDr. řekla, že za 14 dní klidně můžu rodit, tak musím dělat vše proto, abych porodila co nejdřív..... nechci čekat do 17.2. 😠 ....ale je jasný, že hlavně aby babulka přišla na svět , kdy jí to bude nejvíce vyhovovat 😉
Dobré "ránko" 🙂
Holky, já v noci myslela, že pojedem rodit 😕 Neměla jsem žádné větší bolesti, ale prostě celičkou noc poslíčky..tak jsem byla ve stresu, kdy se to rozjede ....mi už z toho fakt začíná hrabat. Ráno jsem si říkala, jako jestli to takhle má být ještě 2, 3 týdny, tak fakt dřív zešedivím než porodím 🙂 Ještě že mi přijde kámoška v sobotu barvit hlavu 😀
@mimmi77 Nedá mi se nevyjádřit. Ze začátku jsem právě byla spíš proti uzamknutí, abychom nebrali šanci mamčám, jako Ty, které nemají čas pravidelně číst a přispívat, ale taky by se někdy chtěly např. na něco zeptat.
Na druhou stranu, je třeba taky chápat nás, které jsme tu už "jako doma" a přesně jako napsala @krakorka a @defs, bereme se už jako kamarádky, proto řešíme i každodenní blbiny.. Téma k uzamčení skupiny vzniklo spíše proto, že po porodu příjdou teprve chvíle, kdy budeme něco chtít probrat soukromě, a ne na očích celého Koníka. A určitě by neměl být problém se do uzamknuté skupiny dostat (pokud tam nebudeš automaticky) nevěřím, že by Tě zakladelka nepřidala, protože Tě nezná (málo zná). Na FB jsme si taky založily skupinu, kde jsou přidány i holky, které tady s námi bývají hodně zřídka.. 😉
Chápu Tvoji reakci, že by Ti bylo smutno, kdybychom to tady najednou zamkly, a dobře že jsi se ozvala, takhle se s tím dá něco dělat 🙂
@petpop no dobré ránko 🙂 !!! Tebe je tady škoda, Ty jsi úplná spisovatelka..... máš vždy vše tak pěkně napsané 😉 !
Normálně jak jsi psala o těch šedinách, tak mě napadlo jestli se barvíš a hned jsem vlastně dostala odpověď- že Ti přijde kámoška 😉 . Jinak se barvíš jen kůli tónu a nebo už máš taky šedinky... ale to spíš ten odstín..že 😉 ?
Já jsem po 3 letech trápení s ex šedivá jak stařena... to samozřejmě přeháním... jsou na tom holky hůř, ale prostě už je to nabarvu... takže je to dost vidět 😠 😉
@mavanka Tak vývarekuž mi taky vaří na plotně a teď čekám, co mi napíše mm, co by si dal.... i když on toho pojí jak vrabec, takže si nedělám žádné iluze. Za to můj 11 letý syn... ten přímo žere- pardón...ten výraz..... ale fakt. Přijde ze školy, kde má oběd, hned hledá co bysnědl... a není toho málo a to je tak až do večera než jde spát.... pořád slyším, jak se otvírá lednička..... někdy mi to už leze na nervy 😀
Jo a dušenou mrkev jsem minulé těhotenství jedla snad 3x denně a Aninka se krááásně opaluje 😀
@defs Přesnééééé, studené pacenky , já se tu už taky válím smíchy. Bohužel to teda nemůžu shodit na těhotenskou demenci, mám to furt 😀 A s prckem...to teprve bude. Budeme si s tatinkem davat papanicko, koukat na televizku, pak pujdete spinuskat a v noci nas bude synecek budinkat 😀 😀 😀
Tak¨jsem teď volala manželovi a první jeho otázka byla:,tak co rodíme? 😀
Dokopávám se dojít ke kotli,ale nechce se mi,sice přestao chumelit,ale za to tu začalo nějako fičet,tak se mi fakt ven nechce.Äle budu muset jít přiložit a pak se vrhnu na vaření,už na mě jde nějakej hlad.
@defs jak jsi psala o synovi jak jí,tak takový já mám synovce,ty přijdou ze školy po obědě a dají si doma ještě oběd a pak tak luxujou kde co můžou,ségra když něco peče nebo vaří,tak většinou z dvojité dávky,protože to u nich mizí rychlostí blesku! 🙂
@loretana ahoj poprosim aj mna vlozit mam dva terminy 14.2 a 22.2 chlapec
Tak abychom to nějak pořešily, prodiskutovaly.
Je zde ještě jedna možnost:
Založí se soukromá diskuze (uzavřená), kam se přidají jako členové všichni aktivně přispívající. Co se tam napíše, to tam také zůstane.
Tuto starou diskuzi necháme plně k dispozici všem - starým i novým únoračkám.
Bude-li chtít nějaká dosud nepřispívající maminka přistoupit také do nové uzavřené diskuze, zažádá o přidání tam. Nadpoloviční většina pak rozhodne, zda ano/ne.
Vznikne tím možnost, aby se v této staré diskuzi ptaly maminky na aktuální problémy a zároveň jsme si mohly v uzavřené diskuzi pustit hubu na špacír.
Tak a teď šup názory 😀
jéééé.... už vím ,na co mám chuť... na Lasagne, jen nemám to mletý maso a rajčata, tak to nakoupím a udělám v příštích dnech 😉 ... to je radosti,když člověk přijde na to co chce...... 😀
teeedaaa...... bojim, bojim 😕 ..... tady hřmí jak prase...... slyším poprvé v životě bouřku v zimě !!!! A to se právě chystám ke švagrové
Ahojte Zienky 🙂 mam taku otazku. Akurat sme pripravili postielku, komodu a vsetky vecicky pre babatko a mam to vsetko pekne naskladane vedla postele...planujete niekto dat dietatko spinkat od narodenia do vlastnej izbicky? Ja som nad tym ani nerozmyslala, ale v mojom okoli su maminky co im dietatko hned spi v izbicke, tak uvazujem ake to moze mat vyhody

@oluska88 Máš ešte čas 🙂 Prebiehajúci 36tt je ešte mááálo ... 😀