Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@defs naaadhera... ja milujem sneh a tu nam len prsi, prsi a prsi :( ja ked citam ako u vas a u krakorky snezi, az sa mi chce plakat. U nas v Bratislave za celu zimu nasnezilo v jeden den par milimetrov, aj to skolabovala doprava... tak si to uzivajte, ja budem dalej iba ticho zavidiet 🙂 aj tu burku by som brala, len keby sa nam to tu chcelo rozpadat konecne...
@martinamk my mame pre malu zariadenu samostatnu izbu.. ale je to hlavne kvoli tomu, ze mame malu spalnu, velky byt.. tak preco nevyuzit priestor.. zo zaciatku sama tam urcite nebude.. budem tam spavat s nou.. ono sa to potom casom vykrystalizuje ci ju tam nechavat samu alebo nie.. som nazoru, ze kazdi by mal mat svoj priestor a klud na spanok.. aj my aj ona svoje sukromie.. ale nasilu urcite nebudem nic riesit.. ak bude chciet byt s nami.. nepomozem si..
@martinamk z vlastní zkušenosti.... jedině u postele a navíc bych měla strach, kdyby malá byla jinde i když mám chůvičky. Syn byl v pokojíčku od 4 měsíců, ale stejně potom přišlo období, kdy se vrátila postýlka k nám do ložnice..... a o malé ani nemluvím.... ta spala s náma v posteli snad do 6 let..... ta měla takovej strach, že to nešlo jinak a proč ji budu deptat strachem......., přežili jsme to a teď už se těším, jak budu koukat na malou taky u nás v ložnici. 😉
@silente ved presne aj ja si myslim ze to kojenie v noci je jednoduchsie ked je babatko na dosah 🙂 a aj kvoli kludnejsiemu spanku maminky je to urcite pohodlnejsie. Pytala som sa tych mojich znamych ze preco to tak riesili...tak ze vraj kvoli "lepsiemu partnerskemu zivotu" ...no neviem neviem 😝
@martinamk to fakt uvidíš až v realitě, co vám a miminku bude vyvhovovat, stejně si nejdříve musíte všichni na sebe zvyknout až přijdete domů z porodnice a ono se samo ukáže, jestli chce mít to miminko svůj klid a nebo bude chtít být u maminky a tatínka 😉 .... neřeš to, ono se to vyřeší samo 😉
@martinamk nas stvorrocny syn ma svoju izbu aj s postelou, ale este tam nespal. aj ked sme ho tam ulozili, vzdy prisiel do spalne. Tak ma postel aj tam, ale kazdu noc zo svojej postele prejde na manzelsku medzi mna a manzela. Tvrdi, ze v noci chodia strasidla, aj ked ho nestrasime. Proste asi to ma z nejakych rozpravok. Neviem presne ako to bude, ked bude s nami byvat aj babo, ale urcite krpca nasilu presuvat nebudem. Ked vidim ten jeho spokojny usmev rano pri zobudeni a popusinkuje nas, nic krajsie neexistuje 🙂 Tiez ratam, ze este nejaky rok si ho v spalni proste uzijeme. Ale kamoska dala od 4 mesiacov syna do vlastnej izby, teraz ma rok a je celkom zvyknuty. Akurat rano asi o piatej musi ist vzdy k nemu. To zavisi podla mna tak od povahy rodicov, ako aj od dietata, ci to zvladnu vsetci. Moj osobny nazor je ten, ze dietatko sa citi bezpecnejsie pri rodicoch a partnersky zivot sa da zit aj s dietatom v spalni 🙂
A este Zienky chcela som sa vyjadrit k tej uzamknutej skupine 🙂 suhlasim ze je to lepsie pre tie aktivne prispievajuce maminky, mam zial zle skusenosti s tym, ked sa nieco rozobera verejne, mozu si to citat nespravni ludia... ja k tym aktivne prispievajucim velmi nepatrim priznam sa 😝 ste si vsimli urcite, ze sa ozyvam, ked mi zrazu nieco napadne co neviem a musim sa rychlo rychlo opytat 😀
Kedze este aj teraz pracujem (teda nie pracovanie v pravom zmysle, lebo len malujem a vyrabam veciciky do maminho obchodu 😝 ) chodim na Konika len obcas a snazim sa vsetko precitat.
Tak ak ma budete chciet po tom ako sa dietatko narodi do sukromnej skupiny, tak budem rada a ak nie tak to pochopim 🙂
ale fotocky malej urcite zverejnim a pochvalim sa, ale asi radsej ich poslem niekomu z adminov sukromnej skupiny aby zverejnil alebo len na fejsbuk.....aj ked te fejsbuk je sam o sebe tiez nie je velmi bezpecny.
@mimmi77 Taktéž souhlasím s @krakorka, @defs, @petpop. Rozumím tomu, že když člověk nemá čas a chuť sem přispívat a jen si čte, je to příjemné, ale na druhou stranu je to veřejná diskuze nejen pro registrované na koníkovi, ale také se sem dostane úplně kdokoliv. Spousta z nás zde vyjadřuje názory i intimní (samozřejmě, že nemusí, ale psát si jen obecně by byla trochu nuda) a nemusí o tom vědět celý svět. A přesně, jak píšou holky, se z nás stávají kamarádky, s kterými si člověk rád popovídá i tom, že v noci byl jen dvakrát na záchodě, že nemá chuť na intimnosti....
@kokorunecka ved preto chcem vydrzat do termina,to by bol krasny datum.a som zvedava ci sa mi mala narodi zo zubkom vonku ako bolo vidiet na sone.
Holčiny, tak já jdu za tou švagrovou, a moc to nepřehánějte, nebo to potom nedočtu 😉 . Zatím se mějte. Přeji dobrou chuť k obědu....pá
@martinamk
my v tomto nemáme veľmi na výber, keďže máme len jednoizbák (aj to len "požičaný" od svokry, hypo máme len na garsónku, kde by sme sa traja ani nezmestili), takže Maťko bude spávať s nami, rovnako ako potom ďalšie bejby ak sa zadarí (chcela by som tak s cca 2 ročným rozdielom) minimálne do nástupu do školy 😖
ale aj keby má vlastnú izbičku, tak prvé mesiace by som určite jeho postieľku mala pri tej našej 🙂 ani si len nedokážem predstaviť dať tak malého drobca do samostatnej izby...
to počasie ma inak strašne nebaví, nemám už veľmi čo jesť, dala by som si špenát so zemiačikmi, ale nemám špenát, a ani chleba, ani nič také...a cestoviny som mala doobeda ☹ a do obchodu sa mi v tomto daždi nechce 🙄
@jahmara presne toto mi vravela jedna znama ze ich dietatko sa velmi boji tmy a ked spi samo tak ma strasne nocne mory....ja tak rozmyslam kde to tie deticky zoberu, ze ich strasia strasidla, chudatka male ☹ .....no ale mas pravdu ze uvidime. Manzelsku postel mame dost velku tak sa tam vyspime kludne aj styria, pripadne tatinka posleme spinkat do malej postielky 😀 (to by mi asi nepreslo) hehe teraz som si spomenula na jedno video, ktore som videla ako sa tatino snazil uspat male babatko a podarilo sa mu to az ked sa nasukal do detskej postielky spolu s babatkom 😀 😀 😀
@kessinka to chapem ze v mensom bytiku je to jasne, ze dietatko spinka s rodicmi 🙂 ked som ja bola mala aj s mojou sestrou, tiez sme tak byvali a bolo to ok.
A s tym dvojrocnym rozdielom planujeme dietatko aj my 🙂 myslim ze to je taky akurat odstup. Ale uvidime ako priroda rozhodne 😝 Clovek si raz neda pozor a babulko je za chvilku tu 😀
Inak to pocasie je riadne sialene 😖 byvame juznejsie a tu snezilo asi len dva krat a hned sa to roztopilo..mne klicia na zahrade tulipany, ruze a teraz najnovsie dokonca broskyne ...to bude zase chorob buduci rok
@martinamk toto je velmi nevdacna a citliva tema 😝 je to hlavne o nas rodicoch.. niektori sme ochotni skakat okolo dietata za kazdu cenu.. dieta si vychova nas nie my jeho.. a ini zase zachovavaju zdravy odstup.. kazdi ma tu hranicu inde.. kazdemu vyhovuje nieco ine.. vy sa musite s muzikom rozhodnut ako to chcete.. ci chcete dieta neustale pri sebe s tym, ze si nikto neoddychne, ale vam to vadit nebude lebo vas to bude naplnat alebo budete od zaciatku ucit dieta samostatnosti.. aby ste mohli ist v klude aj na wc, navarit a tak 😉
mne su vzorom susedky... svoje deti miluju.. no neskacu za kazde mrnknutie.. a to od uplneho malinka.. 🙂
@kohutovci ...to ani ja nechcem aby si dietatko vychovavalo nas, mam v mojom okoli jeden taky pripad a to dietatko je take vyspekulovane a presne vie co a ako ma urobit aby bolo podla neho a rodicia sa mozu aj na hlavu postavit 😉 ja viem ze z nas dvoch ja budem ta prisna, to sa prejavuje aj teraz 😝 ja mam hrozu z toho ako sa vsetky babky dedkovia a tety v nasej rodine chystaju to nase chudatko rozmaznavat 😲 nastastie moja sestra ma termin par tyzdnov po mne, tak hadam to sustredenie nebude az tak velmi len na nas.
@platinka_2009 tvojí mzdový účetní do rodičáku vůbec nic není, s tím nemá zaměstnavatel nic společného, takže jí jen dones žádost, že od toho a toho data chceš vyčerpat veškerou řádnou dovolenou, co ti zbývá (to datum musí být přesně den po dni, kdy ti končí mateřská). Takže ty si v práci jen požádáš o dovolenou a o rodičák žádáš na úřadu práce, takže mzdový do toho nic není 😉
Jinak nechápu, co chce s tou tvou dovolenou jako dělat? to ti jí převede až se vrátíš z rodičáku? A nebo je to záměr a chce ti ji nechat propadnout, protože když ji nenastoupíš ihned po skončení MD, tak ti jí zaměstnavatel nemusí povolit a propadá. Někde jsem o tom viděla takovou pěknou diskuzi, zkusím ti to pohledat...
@defs no, u toho maliníku píšou, že se má začít asi 5 nebo 4 týdny před porodem a první týden pít šálek denně, dašlí týden přidat jeden šálek, pak zase přidat apod. Ale nemyslím, že by ses tím mohla nějak předávkovat 🙂
a já mám doma muže, tak musím vařit nějaký "normální" jídlo, takže od rána lítám a vařím. Máme rajskou s kynutým knedlíkem - ten se akorát dodělává v parním hrnci, tak se pak nacpem a už se těším, až půjde malej spát - si konečně na chvilku sednu, dočtu vás a taky moje záda budou asi dost happy 😀
@kohutovci 😀 😀 ....no treba sa asi pripravit uz trosku dopredu, ako na niektore situacie reagovat...a tiez pripravit aj svoje okolie, aby usilie rodicov po jednej navsteve rodiny nevyslo nazmar 😒 hehe sa mi tiez hovori, ja mam vsetky mudre knihy v teorii nastudovane a som macher, pritom prax moze byt uplne ina 😝
@martinamk jo jo, toho se taky bojím. Mám načteno všechno možný a představuju si, jak to bude u nás chodit, ale pak přijede rodina a bude všechno v tahu🙂
Když jsme u výchovy apod. - doporučuji knížku od Dr.Karpa - Nejšťastnější miminko v okolí (další díl je pak Nejšťastnější batole v okolí).
http://www.kosmas.cz/knihy/128348/nejstastnejsi...
http://www.ulozto.cz/7813155/harvey-karp-nejsta...

psa by tam člověk nevyhnal