Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
TABULKA
MAMINKY
rossalinda...............holčička Ziva..............12.1.2012...........2270g, 44cm
nuna55.....................holčička Ninka ..........14.1.2012..........2640g, 47cm
mamilia ...................chlapeček Leo...........19.1.2012............3160g, 51cm
PŘEZDÍVKA...TERMÍN.........POHLAVÍ
kohutovci.............25.1..............dívka
loretana......... .....1.2............. ..chlapec
rony2011..............1.2...............chlapec
kharik....................2.2...............chlapec
kessinka.......... ...4.2............ ...chlapec
mavanka..............5.2.............. .chlapec
aime82.................5.2................chlapec
martinakmk.........6.2.............. ..dívka
jancag..................6.2............. ...chlapec
jahmara............. .6.2.................chlapec
vrabciatko............6.2.............. ..chlapec
hulda....................6.2.................chlapec
xxx.klarka......... .. .7.2............. ..chlapec
kokorunecka.. ... 8.2. ........... ...dívka
krakorka......... ... ..8.2.
pavlinaoo..............8.2................dívka
amrash.......... ......7.2.(14.2.).. .chlapec
paja83............. .....8.2.............. .?
ivce.................. ......9.2................?
eniciatko...............9.2................chlapec
bambula1307. ...9.2................?
tunylyk........... .. . .10.2...............chlapec
petpot......... ... ..10.2.(22.2.)...chlapec
furi2012..............10.2.......... ....chlapec
viknat.............. ....13.2...............chlapec
Bianca2..............13.2........ ......dívka
andryskam. .......14.2...............chlapec
kiityii................. ..14.2...............dívka
babatienko.........14.2.(22.2)...chlapec
mell................ ....17.2...............
defs.....................17.2...............dívka
nataly737............17.2..............
siwinka1717......19.2..............dívka
nikolet_89..... ....20.2...............dívka
veronika9686.. .20.2...............dívka
6mia6..................21.2..............chlapec.
silvia10131..... ..22.2.............. chlapec
oluska88............22.2........... ...dívka
matulat...............23.2...............dívka
kristinaanna......23.2................dívka
danka483..........24.2............ ..chlapec
silente................29.2........ .....chlapec
platinka_2009..29.2...............chlapec
aj ja si len diskuziu citam a neprispievam to co som pozabudala v medziradkoch najdem a ak sa chcem nieco opytat vacsinu pisem rp na konkretnu osobu 🙂 takze ako uz tu pisala jedna zienka ktora pracovala a potom chysta veci pre mimi aj ja tak mam sice som bola na MD ale pracovala a este nadalej pracuje pre brata a niekedy toho mam plne zuby uz a este po pisani vypisovat ako a co tak tiez som si to v hlave tak zrovnala ze som usudila ze to nema cenu komentovat a tak 😀 aj ked asi nikdy nezapadnem bo ste tu uz viacmenej zabehnute zeny a viete o svojich problemoch navzajom a o mne neviete nevadilo by vam to keby som si chodila citat a sem tam po porode snad bude viac casu... tak by som aj ja ak sa uzamnkne tema bola ucastna na radostiach a starostiach nasich ratolesi 🙂 dakujem 🙂 ak nie nic nenarobim hnevat sa nebudem 🙂
ahoj holky,
to je teda tabulka, to by mě ve snu ani nenapadlo, že nás sem chodí tolik🙂
Souhlasím se Silente - můžou být dvě separátní diskuze...
Dnes jsem byla v poradně, prý se to zatím nechystá, kontrola za týden... přijde mi, že už mi asi nic jiného ani neřeknou, pokud bych tedy už opravdu nerodila🙂 vím, že mi nemůžou říct, příští týden porodíte, ale takhle mi to až přijde, že je to pořád to stejné a nic se člověk nedozví....
jo, a dneska mi asi začala odcházet zátka - vůbec si teda nejsem jistá, protože u prvního mi neodešla vůbec a nebo až těsně před porodem, takže vím prd 😀
A co se týká výchovy, já se snažím jet podle "respektovat a být respektován" moc se mi tenhle přístup líbí, ale syn je na to ještě malej, takže samo se tím řídím, jen když můžu. A taky jsem dost cholerik, takže to je taky těžký 😉 Ale hodně doporučujou - pořádají se kurzy a nebo je to i knížka, ale čte se teda fakt těžko...
@loretana mně k tomu pohlaví klidně napiš taky otazník - my to sice víme a tady jsem to už jednou taky psala, ale jinak to před veřejností tajíme, já teda tajím i TP, resp. všem tvrdím, že v březnu, protože si moc dobře pamatuju, jak mě v prním těhu pořád někdo otravoval otázkama typu jak mi je a jestli jsem ještě pořád 2v1 a přitom to byli lidi, se kterýma se téměř nestýkám.
TABULKA
MAMINKY
rossalinda...............holčička Ziva..............12.1.2012...........2270g, 44cm
nuna55.....................holčička Ninka ..........14.1.2012..........2640g, 47cm
mamilia ...................chlapeček Leo...........19.1.2012............3160g, 51cm
PŘEZDÍVKA...TERMÍN.........POHLAVÍ
kohutovci.............25.1..............dívka
loretana......... .....1.2............. ..chlapec
rony2011..............1.2...............chlapec
kharik....................2.2...............chlapec
kessinka.......... ...4.2............ ...chlapec
mavanka..............5.2.............. .chlapec
aime82.................5.2................chlapec
martinakmk.........6.2.............. ..dívka
jancag..................6.2............. ...chlapec
jahmara............. .6.2.................chlapec
vrabciatko............6.2.............. ..chlapec
hulda....................6.2.................chlapec
xxx.klarka......... .. .7.2............. ..chlapec
kokorunecka.. ... 8.2. ........... ...dívka
krakorka......... ... ..8.2.
pavlinaoo..............8.2................dívka
amrash.......... ......7.2.(14.2.).. .chlapec
paja83............. .....8.2.............. .?
ivce.................. ......9.2................?
eniciatko...............9.2................chlapec
bambula1307. ...9.2................?
tunylyk........... .. . .10.2...............chlapec
petpot......... ... ..10.2.(22.2.)...chlapec
furi2012..............10.2.......... ....chlapec
viknat.............. ....13.2...............chlapec
Bianca2..............13.2........ ......dívka
andryskam. .......14.2...............chlapec
kiityii................. ..14.2...............dívka
babatienko.........14.2.(22.2)...chlapec
mell................ ....17.2............... ?
defs.....................17.2...............dívka
nataly737............17.2..............
siwinka1717......19.2..............dívka
nikolet_89..... ....20.2...............dívka
veronika9686.. .20.2...............dívka
6mia6..................21.2..............chlapec.
silvia10131..... ..22.2.............. chlapec
oluska88............22.2........... ...dívka
matulat...............23.2...............dívka
kristinaanna......23.2................dívka
danka483..........24.2............ ..chlapec
silente................29.2........ .....chlapec
platinka_2009..29.2...............chlapec
Za chvíli bude na jedné stránce tabulka a na další pak příspěvky 😀
ffiha dlha tabulka 🙂 tak to vyzera tak ze rok 2012 bude silny rocnik ....a ze porodnost klesa 😝 akurat sme to rozoberali s jednou znamou ze posledne roky sa pozatvarali skolky alebo niektore triedy v skolkach pretoze nebolo dostatok deti....tak som zvedava ked zacnu do skolky chodit nase drobatka, kam sa pomestia
baby ahojte, kolko tyzdnovu matersku mame vlastne v SR? mne zacala 2.1. a neviem ci je 34 tyzdnov alebo 28? ci kolko vlastne? chcem si len spocitat do kedy budem dostavat matersku, diky pekne 🙂 setricka u mojej lekarky mi to nevedela povedat a lekarky som sa zabudla spytat....
@krakorka neříkám, že bych to nechtěla "mít z krku" dřív, ale teď ještě, proboha, ne!!! Nejsem vůbec připravená 😀 😀 😀 I když to nebudu nikdy - jak jsem si ověřila už u prvního porodu, kdy jsem neustále tvrdila, že tohle přece ještě nemůže být ONO 😀
Ale jako je to zajímavé, protože u prvního porodu mi den před v poradně řekli, že jsem zavřená na 7 západů a rodit rozhodně nebudu a teď jsem se dočetla, že zátka odchází, když povoluje čípek, tak že už by západy odpadávaly? 🙂
@silente já myslím, že to stránkuje po určitém počtu příspěvků, tak snad ne 😀
baby inak trapi tu niektoru z vas zaha tak strasne ako mna? ja uz neviem co si pocat nic mi na nu nezabera, s bliziacim porodom sa stupnuje, ani pohar mlieka, citronova stava, gastrotuss a kopec dalsich drobnosti co som vyskusala. mlieko to zmierni ale uz je to take silne ze o chvilu je spat, v noci sa budim na to taktiez. uz ze by bol februar 🙂
@mell no ono nikdy nevíš,kdy to přijde,už tolikrát gyn žennskejm řekl,že se nic nechystá a večer se jelo.Mě u prvního začala odcházet zátka asi dva nebo den před porodem 😅 A teď už bych taky docela brala kdyby se západy začaly odpadávat,protože já mám hlavičku už bůh ví kde a čípek,potvora,je pořád dost dlouhej!! 😅
A dnes mě teda obzvlášť bolí kyčle a spodek a teď do toho mrňousek ještě škytá 😵
Tak my o zátce a asi se u mě začíná taky něco dít?!Něco málo jsem měla na kalhotkách,ale spíš jakoby krevní vlásečnice,ale po utření jen těhu výtok,tak nevím?!!!(omlouvám se za popis)Tak uvidíme.Ale nějako na mě z toho padla úzkost.No nic,jdu konečně uklízet,dopoledne jsem dala jen kuchyň 😅 ,tak teď ten zbytek.
@mell Ja zrovna vcera nekde vycetla, ze zatka odejde najednou, ze neodchazi po castech, ..tak nevim? 😅 A i kdyz jsem slysela, ze to muze byt i nekolik tydnu pred porodem, byva to pry opravdu spis "nekolik dni pred" 😉
Takze - asi bych uz zacla stresovat 😀 Ja uz bych to teda brala!
A recim doktoru, ze "jeste se nic" nechysta, ..na to bych vuubec nespolehala. Taky znam hafo pripadu, kdy se za par hodin rodilo 😀
Jinak ja uz zoufale hledam na netu, co vsechno by mohlo znacit blizici se porod 😀 a vcera jsem se utesila, nekde jsem vycetla, ze i to, ze citime pohyby miminka uz bolestive - a to ja fakt jo, dava mi takove rany, a tak zabrat, ze az cumim 😕 😀
@martinamk @ silente Ta knizka je opravdu super (Nejstastnejsi miminko v okoli), i kdyz priznam, ze mi se cetla celkem zdlouhave.. Kdyby se zhrnulo to podstatne tak na 3-4 stranky, bylo by to fajn. Ke konci si z toho vezmes to nejdulezitejsi 😉
Ja tomu verim, zkouset to podle knihy urcite budu, ...ale je fakt, ze nektere postupy mi zvedaly víčka - jako třást dítětem, aby se uklidnilo, ale musí to být tak, aby se mu hlavička třásla víc jak tělo 😕 😨 To je na mě moc třeba....
@silente Zabiralo Ti to u male? Zkousela jsi to na ni (praktikovala)?
Ahojte, práve som doobedovala cestoviny so špenátom..... normálne som prekvapená, že mi to veeeeeeľmi chutilo 😀
Inak baby celé tehu beriem železo 2xdenne, posledné 3 týždne mi predpísala magnézium 3x1 a len včera som sa náhodou dočítala, že by sa nemali užívať spoločne, lebo sa navzájom vylučujú.... mali by tam byť prestávky aspoň 2 hod 😖 ale nik mi to nepovedal, ani Dr. ani v lekárni.
Máte s tým nejaké skúsenosti?
@furi2012 asi maju tety na socialke este trosku zmatky s tou zmenou od 1.1.2012 preto tie vymery posielaju neskor.... ale uz som netrpezliva priznam sa....
Ja som mala zo socialkou strasne problemy 😕 odkedy som zacala pracovat som sa vydala a zle si ma na socialke zapisali (moje nove meno je zjavne prilis komlikovane a pise sa bez -ova) nikto ma na to neupozornil a prisla som na to uplne nahodou ked som sa hlasila do II piliera, ze vraj neexistujem a nikto za mna rok neplatil odvody!!
Tak sa bojim aby mi materska prisla bez problemov, nechce sa mi s nimi zase natahovat pol roka...

Jj, veřejné diskuze může číst každý ... veřejná alba si může prohlížet každý pedofil .... fakt bacha ....