icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

silente
20. jan 2012

Jj, veřejné diskuze může číst každý ... veřejná alba si může prohlížet každý pedofil .... fakt bacha ....

loretana
20. jan 2012

TABULKA
MAMINKY
rossalinda...............holčička Ziva..............12.1.2012...........2270g, 44cm
nuna55.....................holčička Ninka ..........14.1.2012..........2640g, 47cm
mamilia ...................chlapeček Leo...........19.1.2012............3160g, 51cm

PŘEZDÍVKA...TERMÍN.........POHLAVÍ
kohutovci.............25.1..............dívka
loretana......... .....1.2............. ..chlapec
rony2011..............1.2...............chlapec
kharik....................2.2...............chlapec
kessinka.......... ...4.2............ ...chlapec
mavanka..............5.2.............. .chlapec
aime82.................5.2................chlapec
martinakmk.........6.2.............. ..dívka
jancag..................6.2............. ...chlapec
jahmara............. .6.2.................chlapec
vrabciatko............6.2.............. ..chlapec
hulda....................6.2.................chlapec
xxx.klarka......... .. .7.2............. ..chlapec
kokorunecka.. ... 8.2. ........... ...dívka
krakorka......... ... ..8.2.
pavlinaoo..............8.2................dívka
amrash.......... ......7.2.(14.2.).. .chlapec
paja83............. .....8.2.............. .?
ivce.................. ......9.2................?
eniciatko...............9.2................chlapec
bambula1307. ...9.2................?
tunylyk........... .. . .10.2...............chlapec
petpot......... ... ..10.2.(22.2.)...chlapec
furi2012..............10.2.......... ....chlapec
viknat.............. ....13.2...............chlapec
Bianca2..............13.2........ ......dívka
andryskam. .......14.2...............chlapec
kiityii................. ..14.2...............dívka
babatienko.........14.2.(22.2)...chlapec
mell................ ....17.2...............
defs.....................17.2...............dívka
nataly737............17.2..............
siwinka1717......19.2..............dívka
nikolet_89..... ....20.2...............dívka
veronika9686.. .20.2...............dívka
6mia6..................21.2..............chlapec.
silvia10131..... ..22.2.............. chlapec
oluska88............22.2........... ...dívka
matulat...............23.2...............dívka
kristinaanna......23.2................dívka
danka483..........24.2............ ..chlapec
silente................29.2........ .....chlapec
platinka_2009..29.2...............chlapec

hejdita
20. jan 2012

aj ja si len diskuziu citam a neprispievam to co som pozabudala v medziradkoch najdem a ak sa chcem nieco opytat vacsinu pisem rp na konkretnu osobu 🙂 takze ako uz tu pisala jedna zienka ktora pracovala a potom chysta veci pre mimi aj ja tak mam sice som bola na MD ale pracovala a este nadalej pracuje pre brata a niekedy toho mam plne zuby uz a este po pisani vypisovat ako a co tak tiez som si to v hlave tak zrovnala ze som usudila ze to nema cenu komentovat a tak 😀 aj ked asi nikdy nezapadnem bo ste tu uz viacmenej zabehnute zeny a viete o svojich problemoch navzajom a o mne neviete nevadilo by vam to keby som si chodila citat a sem tam po porode snad bude viac casu... tak by som aj ja ak sa uzamnkne tema bola ucastna na radostiach a starostiach nasich ratolesi 🙂 dakujem 🙂 ak nie nic nenarobim hnevat sa nebudem 🙂

petpop
20. jan 2012

@silente Jsem hrdou vlastnitelkou 😀 Precteno mam na 2x a jsem zvedava jak to bude v praxi 😉

loretana
20. jan 2012

ahoj holky,
to je teda tabulka, to by mě ve snu ani nenapadlo, že nás sem chodí tolik🙂
Souhlasím se Silente - můžou být dvě separátní diskuze...
Dnes jsem byla v poradně, prý se to zatím nechystá, kontrola za týden... přijde mi, že už mi asi nic jiného ani neřeknou, pokud bych tedy už opravdu nerodila🙂 vím, že mi nemůžou říct, příští týden porodíte, ale takhle mi to až přijde, že je to pořád to stejné a nic se člověk nedozví....

mell
20. jan 2012

jo, a dneska mi asi začala odcházet zátka - vůbec si teda nejsem jistá, protože u prvního mi neodešla vůbec a nebo až těsně před porodem, takže vím prd 😀

A co se týká výchovy, já se snažím jet podle "respektovat a být respektován" moc se mi tenhle přístup líbí, ale syn je na to ještě malej, takže samo se tím řídím, jen když můžu. A taky jsem dost cholerik, takže to je taky těžký 😉 Ale hodně doporučujou - pořádají se kurzy a nebo je to i knížka, ale čte se teda fakt těžko...

mell
20. jan 2012

@loretana mně k tomu pohlaví klidně napiš taky otazník - my to sice víme a tady jsem to už jednou taky psala, ale jinak to před veřejností tajíme, já teda tajím i TP, resp. všem tvrdím, že v březnu, protože si moc dobře pamatuju, jak mě v prním těhu pořád někdo otravoval otázkama typu jak mi je a jestli jsem ještě pořád 2v1 a přitom to byli lidi, se kterýma se téměř nestýkám.

loretana
20. jan 2012

TABULKA
MAMINKY
rossalinda...............holčička Ziva..............12.1.2012...........2270g, 44cm
nuna55.....................holčička Ninka ..........14.1.2012..........2640g, 47cm
mamilia ...................chlapeček Leo...........19.1.2012............3160g, 51cm

PŘEZDÍVKA...TERMÍN.........POHLAVÍ
kohutovci.............25.1..............dívka
loretana......... .....1.2............. ..chlapec
rony2011..............1.2...............chlapec
kharik....................2.2...............chlapec
kessinka.......... ...4.2............ ...chlapec
mavanka..............5.2.............. .chlapec
aime82.................5.2................chlapec
martinakmk.........6.2.............. ..dívka
jancag..................6.2............. ...chlapec
jahmara............. .6.2.................chlapec
vrabciatko............6.2.............. ..chlapec
hulda....................6.2.................chlapec
xxx.klarka......... .. .7.2............. ..chlapec
kokorunecka.. ... 8.2. ........... ...dívka
krakorka......... ... ..8.2.
pavlinaoo..............8.2................dívka
amrash.......... ......7.2.(14.2.).. .chlapec
paja83............. .....8.2.............. .?
ivce.................. ......9.2................?
eniciatko...............9.2................chlapec
bambula1307. ...9.2................?
tunylyk........... .. . .10.2...............chlapec
petpot......... ... ..10.2.(22.2.)...chlapec
furi2012..............10.2.......... ....chlapec
viknat.............. ....13.2...............chlapec
Bianca2..............13.2........ ......dívka
andryskam. .......14.2...............chlapec
kiityii................. ..14.2...............dívka
babatienko.........14.2.(22.2)...chlapec
mell................ ....17.2............... ?
defs.....................17.2...............dívka
nataly737............17.2..............
siwinka1717......19.2..............dívka
nikolet_89..... ....20.2...............dívka
veronika9686.. .20.2...............dívka
6mia6..................21.2..............chlapec.
silvia10131..... ..22.2.............. chlapec
oluska88............22.2........... ...dívka
matulat...............23.2...............dívka
kristinaanna......23.2................dívka
danka483..........24.2............ ..chlapec
silente................29.2........ .....chlapec
platinka_2009..29.2...............chlapec

krakorka
20. jan 2012

@mell že by jsi byla další adeptka na porod? 😉

Pane jo,,to je tabulka,kilometr dlouhá,to je mazec!! 😅 😀

silente
20. jan 2012

Za chvíli bude na jedné stránce tabulka a na další pak příspěvky 😀

martinamk
20. jan 2012

@silente no tak idem skusit pozhanat tie knizky 🙂 aj ja chcem mat najstastnejsie miminko v okoli 😀

martinamk
20. jan 2012

ffiha dlha tabulka 🙂 tak to vyzera tak ze rok 2012 bude silny rocnik ....a ze porodnost klesa 😝 akurat sme to rozoberali s jednou znamou ze posledne roky sa pozatvarali skolky alebo niektore triedy v skolkach pretoze nebolo dostatok deti....tak som zvedava ked zacnu do skolky chodit nase drobatka, kam sa pomestia

bianca2
20. jan 2012

baby ahojte, kolko tyzdnovu matersku mame vlastne v SR? mne zacala 2.1. a neviem ci je 34 tyzdnov alebo 28? ci kolko vlastne? chcem si len spocitat do kedy budem dostavat matersku, diky pekne 🙂 setricka u mojej lekarky mi to nevedela povedat a lekarky som sa zabudla spytat....

mell
20. jan 2012

@krakorka neříkám, že bych to nechtěla "mít z krku" dřív, ale teď ještě, proboha, ne!!! Nejsem vůbec připravená 😀 😀 😀 I když to nebudu nikdy - jak jsem si ověřila už u prvního porodu, kdy jsem neustále tvrdila, že tohle přece ještě nemůže být ONO 😀
Ale jako je to zajímavé, protože u prvního porodu mi den před v poradně řekli, že jsem zavřená na 7 západů a rodit rozhodně nebudu a teď jsem se dočetla, že zátka odchází, když povoluje čípek, tak že už by západy odpadávaly? 🙂

@silente já myslím, že to stránkuje po určitém počtu příspěvků, tak snad ne 😀

bianca2
20. jan 2012

baby inak trapi tu niektoru z vas zaha tak strasne ako mna? ja uz neviem co si pocat nic mi na nu nezabera, s bliziacim porodom sa stupnuje, ani pohar mlieka, citronova stava, gastrotuss a kopec dalsich drobnosti co som vyskusala. mlieko to zmierni ale uz je to take silne ze o chvilu je spat, v noci sa budim na to taktiez. uz ze by bol februar 🙂

martinamk
20. jan 2012

@bianca2 Momentalne je to 34 tyzdnov. Malo sa to zvysit az na 40 ale nepreslo to v parlamente. Zvysili ale zo 60 na 65 percent z DVZ co je celkom fajn.
Mne este nic zo socialky neprislo tak uvidime kedy pride prva materska a ci ma prekvapi jej vyska 😀

krakorka
20. jan 2012

@mell no ono nikdy nevíš,kdy to přijde,už tolikrát gyn žennskejm řekl,že se nic nechystá a večer se jelo.Mě u prvního začala odcházet zátka asi dva nebo den před porodem 😅 A teď už bych taky docela brala kdyby se západy začaly odpadávat,protože já mám hlavičku už bůh ví kde a čípek,potvora,je pořád dost dlouhej!! 😅
A dnes mě teda obzvlášť bolí kyčle a spodek a teď do toho mrňousek ještě škytá 😵

silente
20. jan 2012

@bianca2 - já jsem chodící reklama na Rennie 😀

skvele
20. jan 2012

@loretana a mna tam nemate ☹

krakorka
20. jan 2012

Tak my o zátce a asi se u mě začíná taky něco dít?!Něco málo jsem měla na kalhotkách,ale spíš jakoby krevní vlásečnice,ale po utření jen těhu výtok,tak nevím?!!!(omlouvám se za popis)Tak uvidíme.Ale nějako na mě z toho padla úzkost.No nic,jdu konečně uklízet,dopoledne jsem dala jen kuchyň 😅 ,tak teď ten zbytek.

petpop
20. jan 2012

@mell Ja zrovna vcera nekde vycetla, ze zatka odejde najednou, ze neodchazi po castech, ..tak nevim? 😅 A i kdyz jsem slysela, ze to muze byt i nekolik tydnu pred porodem, byva to pry opravdu spis "nekolik dni pred" 😉
Takze - asi bych uz zacla stresovat 😀 Ja uz bych to teda brala!
A recim doktoru, ze "jeste se nic" nechysta, ..na to bych vuubec nespolehala. Taky znam hafo pripadu, kdy se za par hodin rodilo 😀

Jinak ja uz zoufale hledam na netu, co vsechno by mohlo znacit blizici se porod 😀 a vcera jsem se utesila, nekde jsem vycetla, ze i to, ze citime pohyby miminka uz bolestive - a to ja fakt jo, dava mi takove rany, a tak zabrat, ze az cumim 😕 😀

petpop
20. jan 2012

@martinamk @ silente Ta knizka je opravdu super (Nejstastnejsi miminko v okoli), i kdyz priznam, ze mi se cetla celkem zdlouhave.. Kdyby se zhrnulo to podstatne tak na 3-4 stranky, bylo by to fajn. Ke konci si z toho vezmes to nejdulezitejsi 😉
Ja tomu verim, zkouset to podle knihy urcite budu, ...ale je fakt, ze nektere postupy mi zvedaly víčka - jako třást dítětem, aby se uklidnilo, ale musí to být tak, aby se mu hlavička třásla víc jak tělo 😕 😨 To je na mě moc třeba....
@silente Zabiralo Ti to u male? Zkousela jsi to na ni (praktikovala)?

furi2012
20. jan 2012

@bianca2 materska je 34 tyzdnov, pokial si ale nastupila 6 tyzdnov pred terminom porodu. pokial si nastupila neskor, tak materska je len do konca 28.tyzdna po porode
@martinamk mne materska uz dokonca aj prisla na ucet, ale vymer este nie, ale to je ten lepsi pripad. vymer mi tak nevadi ze meska 🙂

hanus177
20. jan 2012

Ahojte, práve som doobedovala cestoviny so špenátom..... normálne som prekvapená, že mi to veeeeeeľmi chutilo 😀
Inak baby celé tehu beriem železo 2xdenne, posledné 3 týždne mi predpísala magnézium 3x1 a len včera som sa náhodou dočítala, že by sa nemali užívať spoločne, lebo sa navzájom vylučujú.... mali by tam byť prestávky aspoň 2 hod 😖 ale nik mi to nepovedal, ani Dr. ani v lekárni.
Máte s tým nejaké skúsenosti?

krakorka
20. jan 2012

@petpop já si myslím,že právě klidně může zátka odcházet postupně,kamaráce odcházela taky postupně,tak nevim?!A já fakt jakoby špinla a teda je fakt,že to prostě bylo místo těhu bělavému výtoku špinění.

loretana
20. jan 2012

@skvele Holky, jen za včerejšek jsem měla asi 30 upozornění, pokud jsem na někoho zapomněla, omlouvám se, stačí poslat znovu termín porodu a připíšu to tam!

martinamk
20. jan 2012

@petpop triast dietatkom?? 😕 tak to je moc teda...ale asi si teba vybrat len to co maminke aj dietatku vyhovuje 😝

martinamk
20. jan 2012

@furi2012 asi maju tety na socialke este trosku zmatky s tou zmenou od 1.1.2012 preto tie vymery posielaju neskor.... ale uz som netrpezliva priznam sa....
Ja som mala zo socialkou strasne problemy 😕 odkedy som zacala pracovat som sa vydala a zle si ma na socialke zapisali (moje nove meno je zjavne prilis komlikovane a pise sa bez -ova) nikto ma na to neupozornil a prisla som na to uplne nahodou ked som sa hlasila do II piliera, ze vraj neexistujem a nikto za mna rok neplatil odvody!!
Tak sa bojim aby mi materska prisla bez problemov, nechce sa mi s nimi zase natahovat pol roka...

petpop
20. jan 2012

@krakorka Prodávám jak jsem koupila 😅 Já ještě zkušenosti nemám, tak jen slídím po informacích všude na netě 😀 Mi je fuk, ať odchází postupně, nebo prdne naráz, ...ale ať už jdéééééé, ať vím, že se něco blíží 😀 😀

amrash
20. jan 2012

@bianca2 Mně pomáhá jedině mléko a suchý rohlík. Jinak nic. Taky nejím nic kyselého, dokonce ani moc sladké - paradoxně i třeba čokoláda pálení žáhy zhorší. O česneku a cibuli ani nemluvě 🙄