icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

furi2012
20. jan 2012

@martinamk tak to nezavidim. ja to poznam z prace, co su v tej institucii schopni spachat a podobne v zdravotke, vytvoria si tam prihlasku len aby im to pasovalo do ich systemu a potom budu firmu buzerovat, ze nepodala vykazy a nezaplatila a pritom ani nebolo co. a pritom je to len o tom, ze niekto si potrebuje ulahcit pracu a nahadze to do systemu od buka-do buka a ako vzdy, ctihodny obcan vyries si to 🙂

martinamk
20. jan 2012

@furi2012 no ja som natrafila na taku "milu" paniu ked som tam volala a sa so mnou hadala ze co to mam za blbe meno...a tvrdohlavo ma presviedcala ze predsa nie je mozne to napisat bez "-ová"...ze to su urcite dve rozne osoby s podobnym menom, ze to urcite nie som ja. Ale to ze mame rovnake rodne cislo jej teda nenapadlo 😀
ved to ze oni tam vsetko zapisuju ako sa im zachce a ako to im v systeme vyhovuje 😝
No a kolko im trvalo mi zmenit trvaly pobyt radsej ani nekomentujem 😠

silente
20. jan 2012

@petpop - praktikovala. Hlavně hlasité ššššššššš (to už v porodnici), pak taky vázání/spinkání v rychlozavinovačce (omezení rozhazování ručiček). A teorie 4.trimestru je dle mého taky pravdivá.

silente
20. jan 2012

@petpop - třesení dítětem tam je také? 😕 😕 😕 Toho si vůbec nejsem vědoma .. a každopádně bych to v životě nedělala 😲

paja83
20. jan 2012

@bianca2 Jsem na tom podobně jak @silente, několikrát denně a jinak trpím...

petpop
20. jan 2012

@silente No jo, je to tam. Nechce se mi to ted hned jit hnedat a psat to tady, ale jde o to, ze dite je zvykle na treseni z briska, a ze se ma polozit na nohy, hlavicku na kolena a trepat...tak nejak to tam bylo, no nekecam 😀 Jsem na to cucela jak tatar.. Nebo ze indiani (nebo jak to tam je..) s detmi skakali a tancili ty svoje tance, tim s nemi trepali a decka byly klidne... Nepripomina se ti? Tam teda není napsáno třepat, ale myslím "rytmicky třást" 😀
A pověz mi, na to hlasité ššššššš, lidi si musí myslet, že ses zbláznila, ne? 😅 Jak jsem si představovala, jak to dělat někde např. v obchodě, když tam píší, dát hlavu k uchu dítětě a hlasitě ššš.. 😕

silente
20. jan 2012

@petpop - reakce lidí v pohodě. On ten dětský pláč je víc nepříjemný než šššššššššššš 😀 Nebýt líná vstát z gauče, jdu hledat tu knížku a v ní Indiány. No budu muset kouknout 😀

petpop
20. jan 2012

@silente Abych tu nebyla za blazna 😀 Koukni na str. 198-199. Tam je doslovně napsáno, že hlavička se má třást jako želé!!! 😝 🤐 🤐 😕 Fuj, já jen to čtu, se mi dělá zle 😀 Jinak tu knížku fakt mám ráda, ..ale tohle 😅

jancag
20. jan 2012

@loretana vau..mala si dobry napad s tou tabulkou inak by sme ozaj nevedeli kolko nas je🙂)

ja som to dnes s mm otocila do prace..🙂 bola som si konecne zobrat veci, lebo z prace som tak necakane odisla, ze som sa s nikym ani nerozlucila..tak bol to zvlastny pocit vojst do prace skor po 2mesiacoch...ale mile... 🙂

siwinka1717
20. jan 2012

@loretana čoraz viac sa budú presúva´t mená hore 🙂

deenakee
20. jan 2012

Třást dítětem. To snad neeeee. Myslím, že stačí houpat například na baloně, v hacce, nebo v šátku, popř. v kočáru, to děti mívají opravdu rády. Ale třesení je velmi nebezpečné pro nervový systém děťátka. Že indiáni tančí s miminky si dokážu představit. V africe doteraz ženy tančí s dětmi v šátku.... Ale hlavičku by měly mít pevně fixovanou a pohyby by měly být houpavé... (já jsem s Jurom v šátku tančila docela často u rádia... krásně ho to uspávalo 😉

deenakee
20. jan 2012

Aj mě dejte do tabulky..... čekáme holčičku...Sice moc nestíhám přispívat, ale ať posílím řady holčiček....Jinak je ti kluci převálcují.

mananenka
20. jan 2012

@loretana Ahojček..aj my sme februárový..termín 18 februára-chlapček.. 🙂 😉 🙂 😉

kohutovci
20. jan 2012

Taaak a je to tu.. mala to byt skuska.. a vizera to tak, ze sa zadarilo.. 😉 vytvorila som sukromnu diskusiu pre maminy, tehulky.. ktore sa navzajom pozname.. zdoverujeme.. supikyyy sem 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/sukromna-skupin...

tato tema zostava nadalej tak ako je.. takze nikto o nic neprisiel.. akurat, ze sa par cleniek presunie na miesto kde budeme moct rozoberat svoje starosti, radosti za dverami sukromia 😉
co sa tyka priberania novych cleniek.. bude vacsina hlasovat.. ci ano alebo nie..

bianca2
20. jan 2012

@martinamk diky pekne, tak som dobre vedela ze 34 tz, mne ma tiez prist prva materska az niekedy v polke februara tak uvidime kolko vlastne 🙂

bianca2
20. jan 2012

@silente dik, zajdem do lekarne a spytam sa na Rennie, zatial som o tom nepocula.

adka0029
20. jan 2012

@loretana
ja by som tiez chcela poprosit zapisat do tabulky. Prispievam sice sporadicky, no velmi rada si vas citam ked si najdem pri tej mojej nezbednici cas a dozvedam sa nove veci. Dakujem a vsetkym nam drzim palce.
TP: 01/02
chlapcek

bianca2
20. jan 2012

@furi2012, mne ju doktorka vypisala od 2.1., termin mam orientacne 13.2. tak to je asi tych 6 tyzdnov cca. (aj ked podla PM mam termin 6.2. a podla USG 13.2. ona brala tento termin podla USG). tak mne vychadza ze tych 34 tz by to malo byt, otazka je ze kedy porodim 🙂

bianca2
20. jan 2012

@amrash presne ako pises. cokolada zhorsi aj cesnak. mlieko mi zvyklo zaberat len uz teraz nie,pecivo na mna velmi nezaberalo.skusim este suchy rohlik. dik.

matulat
20. jan 2012

mne na palenie zahy zaberaju mandle, aspon 6 kuskov dlho dlho prezuvat v ustach... zabera ale nie na dlho. vyskusala som uz anacid, gastrotumss, tums... ale bliziacim sa porodom sa stav palenia zahy zhorsuje,

bianca2
20. jan 2012

@matulat presne ako pises uz som skusala aj mandle, gastrotuss, lekarka mi dala anacid len ho nechcem brat lebo obsahuje magnesium a teraz pred dporodom to uz nie je vhodne.myslim aj gastrotuss ho obsahuje ale nezaberal mi uz teraz, je to prisilne ta zaha s bliziacim sa porodom.

kristinaanna
20. jan 2012

ahojte, tú knižočku o miminku som vyskúšala, u nás to fungovalo 😉 , viazanie na tesno, šššššššššš aj hojdanie, nie trasenie, najlepšie je na to fit lopta 😉

amrash
20. jan 2012

@bianca2 Ja na zahu zadne leky neberu a nekdy je to fakt des. Nemuzu kvuli tomu kolikrat usnout a tak se v noci potuluji po kuchyni, zvykam rohlik s mlikem a fakt to vzdy zabere. Pak uz spim krom toho, ze litam na wecko ☹

loretana
20. jan 2012

TABULKA
MAMINKY
rossalinda...............holčička Ziva..............12.1.2012...........2270g, 44cm
nuna55.....................holčička Ninka ..........14.1.2012..........2640g, 47cm
mamilia ...................chlapeček Leo...........19.1.2012............3160g, 51cm

PŘEZDÍVKA...TERMÍN.........POHLAVÍ
kohutovci.............25.1..............dívka
loretana......... .....1.2............. ..chlapec
rony2011.............1.2...............chlapec
adka029..............1.2................chlapec
kharik....................2.2...............chlapec
kessinka.......... ...4.2............ ...chlapec
mavanka..............5.2.............. .chlapec
aime82.................5.2................chlapec
martinakmk.........6.2.............. ..dívka
jancag..................6.2............. ...chlapec
jahmara............. .6.2.................chlapec
vrabciatko............6.2.............. ..chlapec
hulda....................6.2.................chlapec
xxx.klarka......... .. .7.2............. ..chlapec
kokorunecka.. ... 8.2. ........... ...dívka
krakorka......... ... ..8.2.
pavlinaoo..............8.2................dívka
amrash.......... ......7.2.(14.2.).. .chlapec
paja83............. .....8.2.............. .?
ivce.................. ......9.2................?
eniciatko...............9.2................chlapec
bambula1307. ...9.2................?
deenakee.............9.2................dívka
tunylyk........... .. . .10.2...............chlapec
petpot......... ... ..10.2.(22.2.)...chlapec
furi2012..............10.2.......... ....chlapec
viknat.............. ....13.2...............chlapec
Bianca2..............13.2........ ......dívka
andryskam. .......14.2...............chlapec
kiityii................. ..14.2...............dívka
babatienko.........14.2.(22.2)...chlapec
mell................ ....17.2............... ?
defs.....................17.2...............dívka
nataly737............17.2..............
mamanenka.......18.2..............chlapec
siwinka1717......19.2..............dívka
nikolet_89..... ....20.2...............dívka
veronika9686.. .20.2...............dívka
6mia6..................21.2..............chlapec.
silvia10131..... ..22.2.............. chlapec
oluska88............22.2........... ...dívka
matulat...............23.2...............dívka
kristinaanna......23.2................dívka
danka483..........24.2............ ..chlapec
silente................29.2........ .....chlapec
platinka_2009..29.2...............chlapec

kharik
20. jan 2012

na žáhu mi zabírá Rennie ..
nemáte některá pocit, že vám to nějak moc rychle uteklo a tím, jak se blíží konec, tak ani na to, co vypukne nejste připravené a chcete být těhotné ještě delší dobu, než do TP? 😅

skvele
20. jan 2012

@loretana ja mam termin 9.2 a pohlavie doposial nezistene

skvele
20. jan 2012

vyzera to, ze chlapci vitazia, kvoli tomu sme si nedali zatial pozriet pohlavie, aby som si mohla mysliet, ze budeme mat druhe dievca, prve je totiz chlapec 🙂

bianca2
20. jan 2012

@amrash dik, ani ja neberiem. predtym v prvom trimestri som sksusila gastrotuss kedze tvrdila lekarka ze je cisto prirodny, trochu zabral, ale teraz som ho vzala len raz a nezabral, naviac ma Mg tak preto neberiem. ja pijem vlastne len to mlieko, doteraz zaberalo len teraz uz nie. tiez sa v noci mocem po kuchyni a chudak manzel nemoze spat.

bianca2
20. jan 2012

@kharik ja sa uz tesim na porod, uz chcem aby babatko bolo s nami. este nemam sice vsetko pripravene, ale to nevadi. teraz mam tazsi tento posledny mesiac tak ja uz skor cakam ze kedy sa narodi 🙂 predcasny porod mi nehrozi podla slov lekarky mam krcok dobre uzavrety.

skvele
20. jan 2012

baby nepocujete niekedy v brusku take cvaknutie, alebo zblnknutie vody? Mne sa to zacalo tento tyzden, ked je male hore, tak to vzdy pocujem. Neviem ci sa mu tam mina voda ci co.