Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ahojte maminky. Citam vas uz par dni, ale az teraz sa potichu pridavam. Dnes som bola u dokiho a mame srdiecko. Zatial nevraciam, ale je mi celodenne hrozne. Citim sa ako po opici. A unava hrozna. A drobci mi nedaju vydychnut ani minutu. Vdaka bohu za moju mamu, ktora mi sem chodi pomahat. Dufam, ze to dotiahneme do stastneho konca. A ako bonus bonus by som sa nenahnevala keby to bolo dievcatko 😀 A ked nie tak nevadi. Bude to riadna banda chalanska 🙂
Vsetkym drzim palceky
Ahojte, aj keď ešte u Dr. nepotvrdené..... verím, že aj ja sa k vám môžem pridať... 😵 😵 teším, teším, teším.... Len si mením Dr. tak najprv si musím isť po kartu a potom sa zaregistrovať u nového Dr. mám z toho trošku obavy, ale dúfam, že budem spokojná a malinké bude o.k........ 😎
@iwanna ufff, tak my budeme na tom podobne...i keď ja už mám párik....apozerám na vek tvojich detí, tak ty to budeš mať dosť brutalistické. Máš už vyhliadnutý súrodenecký kočík a auto, kde vlezú 3 autosedačky? 😅
Chvalabohu s priestorom nemáme problém, akurát dokončujeme hosťovskú a zimnú záhradu, ktorú sme prerobili na vykurovanú interiérovú miestnosť, takže máme vlastne veľký 5 izbový byt.
Budú 2 detské izby: chlapčenská a dievčenská a ešte aj spoločná herňa/ učebňa zo zimnej záhrady....
@iwanna to teda koukam na ty tvoje vekove rozdily.....a to mam bobky z druhyho, a ty rovnou 3!
ahojte,
tak mne prave volal manzel ze bol u lekara a vraj mame ist co najskor na amniocentezu... normalne mam z toho nervy... ved pokial viem, ta sa da robit az medzi 16-20tt a ja som sa jej strasne chcela vyhnut ☹ .. uplne som z toho rozladena.... ☹
@adenka, predpokladam ze ti uz brali krv??? zrejme tam vysla nejaka vysoka hodnota niecoho... drzim palce aby to bolo v poriadku!
@monika2712 nejde o krv... moj manzel je rok po chemoterapii a to je kriticke obdobie.. teraz bol u svojho onkologa opytat sa ze co a ako....
jaaj tak preto? ja som myslela ze tebe uz robili testy... ano to chapem, ze po chemoske by sa nejaku dobu nemalo otehotniet, ale myslela som ze to plati iba u zien po chemoske.. ale po roku by to uz snad mohlo byt v poriadku.. drzte sa!
ahojte, tak ja som bola dnes u doktora (som 5+6), krpcoch je tam kde ma, a rozmery zodpovedaju tyzdnu tehotenstva, juchhuuu 🙂 na srdiecko je vraj este velmy skoro 😒 sa mi to nejak nezda, ta moja lekarka mi skoro nic nepovedala, vsetko som z nej musela tahat a za usg som si musela priplatit 12 e, lebo poistovna vraj hradi len 10., 20. a 30. ty tyzden, je to tak?
@monika2712 no sama som zvedava co bude.. nechapem preco ma uz teraz jeho lekar posiela na amnio..... 😒
@saaska super, srdiecko bude, neboj sa...... a je to pravda ze v tehu su len 4 utz, 10, 20, 30 a 36tt tusim, ale mne robila aj viac a nikdy som nic neplatila.. len za fotky som si platila...
@saaska, neviem ako to je s doplacanim, ja chodim na sono kazdy tyzden, ale chodim do sukromneho strediska, takze tam to mam v cene zrejme vsetko... a ano na srdiecko je velmi skoro, mne tiez nebolo este ani v siestom vidno, a zajtra idem znova, tak sa modlim aby tam uz bolo. :(
@lucika09 tak priskoro neni na porod prirodzenou cestou ja som tiez s dcerkou skoncila u sekcii ale otehotnela som po 3/4 roku a rodila som prirodzene .... je to o psychike hovorila dokina ze keby som nechcela prirodzene porodit tak sa nepodari.... 🙂
a ja zacinam dnes 7tt o 2t idem sa nahlasit k doktorovi 😀 a uvidim kedy ma zoberie 🙂 zatial vsetko v poriadku spatne mi je len obcas a to ani nie spatne ako take sem tam tlacenie v zaludku inak v pohode a teda stale sa mi ziva 😀 a rano neviem vstavat ako mi este oci padaju....
Baby mne je hrozne zle 😝 nesom schopna ani ranajky spravit 🤐
vidim ze tu riesite kociky .... tak klarku som ucila od roku chodit na male prechazky bez kocika proste som ho nevzala a ked chcela ist hopi tak som ju vzdala hopi.... inak potom uz v roku a pol to bolo na zimu tak sa chodilo von len zriedkakedy a ked sa islo von tak v pohode to usla potom si nasla miesto pod kocikom a tam sa vozila 😀 a velmi sa jej pacilo 😀
aj ja mam dokiho ktory vyuziva utz pokazde ked tam idem a nechce zato ani korunu je fajn vidiet miminko vzdy ked sa ide do poradne 🙂 cloveka to ukludni 🙂
ja ked som bola u Dr. pred 2 tyzdnami, tiez som toho vela nezistila, akurat som sa potvrdila ze som naozaj tehu (vysetril ma zdola), videla som machulku v maternici, ze je to 6 tyzden (termin porodu 7.2.2012), ziadne rozmery a ani srdiecko, ani mat.knizka a dalsia kontrola az o mesiac . . .aspon na odbery krvi som ho nahovorila 🙂 . .. takze nie je doktor ako doktor 😒
lilka1 Ja som pochodila presne tak isto...A to som mala prve tehu rizikove...A neak to doktorka neriešila.Presne ako hovoriš vyšetrila, potvrdila že som tehu a viac nič...a srdiečko nič...Mne sa ju ani na tu krv nepodarilo nahovoriť...A tiež že o mesiac...Som jej hovorila že ma boli cele bruško...že to je travenie...Ale musim si zmeniť doktorku lebo teraz bývame 100km inde a to by bolo zle dochadzať..Tak mi kazala že do začiatku augusta si mam najsť doktora tu a že mi pošle kartu...No ale ja si ho najdem skor nech ma niekto vyšetri lebo som nervozna...Hlavne s toho mojho bruška..Vyzeram ako v 4 mesiaci a boli ma hádam zo všetkých stran,.... ☹
mne tiez staci to co mi da on ked dava pre poistovnu vytlaci dve a da mi 🙂 u oboch to bolo len ked sme isli na velku utz do brna tak tam sme platili v tom prenatal centre 50kc za jednu foto.... takze u klarky mam dve a u jirku mam 3 lebo mi lekar dal jednu ked mi fotil pohlavie 😀 teraz som zvedava aku foto dostanem 🙂
@adenka drzim palecky at je vsechno v pohode, jen trosku nechapu jak ti chteji v 8. tydnu delat aminocentezu, vzdyt tam skoro zadna plodova voda neni..... kamaradi taky takhle musi cekat 2 roky, on je taky po chemo, ale uz se jim to nastesti chyli ke konci.
@silvia.t čo sa týka kočíkovania rozmýšlam nad stupienkom a budem šatkovať. Deti sa narodia v zime, chodiť sa veľa nebude dať a snáď sa malý naučí poriadne cupitať popri kočíku. Teraz tiež občas chodíme bez neho, síce ide, ale kým ho nasmerujem tam, kam potrebujem je to zaslúžená prechádzka 😅
@hejdita ďakujem za povzbudenie 🙂
@adenka držím palce, nech všetko dobre dopadne.
@saaska @hanka21 nebojte, aj srdiečko bude ešte je skoro a ako sme sa tu už o taom bavili, veľmi záleží aj od kvality ultrazvuku 🙂
Čo sa týka USG, mne dr robil pri minulom aj teraz vždy a nikdy som za nič neplatila. Za fotku sa platí 1 euro a teraz som bola z toho srdiečka a všetkého vyvedená z miery, že som si aj zabudla vypýtať. Snáď nezabudnem najbližšie na prvom veľkom ultrazvuku.
@lucika09 my to asi co se tyce kocarkovani budem resit opacne, maleho do kocarku a velkeho na zada do krosny a az nebude snih tak skejtik pripadne si taky zaleze do kosiku pod kocar, mam Inglesinu a uz jsem nejaky takovy fotky nekde videla 🙂. Jsem zvedava jak se rozchodi, zatim umi 4 kroky ☹

@adenka ja tiez rozmyslam ze kupim iba vanicku na quinny,sportak mam,a skejt...rozmyslala som aj nad sedakom ale to uz bude tamer velky,asi by donho ani nevosiel