icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

oluska88
21. mar 2012

@kristinaanna dakujeme,budem rada ak sa nam polepsi vdaka homeo ako mi radila petja.vonku je nadherne,mala sa rada vyvaza.

oluska88
21. mar 2012

@danka483 no lebo u nas v lekarnach to nemaju.ved tu akosi nic nemaju...

danka483
21. mar 2012

@oluska88 skús pozrieť aj tu na bazáriku niekedy tam predávajú aj nové

oluska88
21. mar 2012

@danka483 maju,ale to su malicke

danka483
21. mar 2012

@oluska88 skúsim ti niekde pozrieť 😉

petja
21. mar 2012

@oluska88 a zkušelas zakarpovat teda? Tady mám fotku jak je spoko moje Bětka

kkl82
21. mar 2012

ahojte 😉 musim sa pochvalit, dnes sme boli na poradni a maly nam od prepustenia z porodnice pribral 850g a narastol takmer 7 cm, takze uz mame 4260g a 57cm. a to je len na materskom mliecku! rastie nam z neho riadny valibuk a zachvilu uz vyrastieme nase krasne novorodenecke latkove plienocky 😀

kkl82
21. mar 2012

@petja aka je krasna a ako spokojne spinka zavinuta. to ten moj certisko nechce byt v zavinovacke ani zabaleny v deke uz od 4. dna po porode, ked som ho odtial vybrala, aby sa lepsie prisal pri kojeni. najlepsie mu je, ked mu rucicky a nozicky mozu lietat. a preto mi nevydrzi ani v satke a babyvaku... som zvedava, ci sa to casom nauci 😒

oluska88
21. mar 2012

@petja poziciam si od susedy na par dni a ak to bude mat dobre ucinky,tak to kupim.

petja
21. mar 2012

@oluska88 zatim je zabalená v tetra pleně,ale později až bude větší mám merino zavinku,tam se dá stáhnout ještě víc,Jolanka byla hrozně lekavá a po zabalení do tej meriny mi stažená vnoci prospala 7h,až sem se musela jít podívat jestli žije

@kkl82 možná by potřeboval stáhnout víc
jinak moje holčička na 6týdenní měla 4500gr a 58cm,od porodnice +6cm 😉

petja
21. mar 2012

@kkl82 při kojení nechávám volně,ráda si vykopkává prdíky 😉

pavlinaoo
21. mar 2012

Ahoj holky, chci se zeptat, zda vaše dětičky mají v pořádku kyčle. Nám dnes (v 6ti týdnech) nařídili široké balení...musíte taky někdo takhle balit? Jsem z toho nemile překvapená, protože používám tak v 70% látkovky..takže šiřší balení měla 🙄 Doporučili mi na pampersku 2 látkovky a když jsem se mudra zeptala, jak to mám dělat, když látkuju, tak mi odměřeně řekl - No to nevím...Lepší by byla ta pamperska... ☹ Netuším proč ta látkovka vadí 😕 Má někdo nějakou zkušenost?

petja
21. mar 2012

@pavlinaoo s Jolankou sem měla taky široký balení ale tak zpruzelou reakci jsem neobdržela,na látkovku přidat ještě jednu nebo dvě navrch a je to 😉 akorát to bude pěkná kuželka 😀 já ji balila už v porodnici,na druhé kontrole už o.k. S Betynkou jdu zítra,tak jsem zvědavá

kkl82
21. mar 2012

@petja no vidis, a moj to ma za 3 tyzdne 😀 keby nebol len na mojom mliecku, tak si myslim, ze ho prekrmujem... a skusim ho stiahnut viac, ako radis, som zvedava, ci sa mu bude pacit. ale je nejak cely popredu, uz od druheho tyzdna mi dviha hlavicku v polohe na brusku a uz tyzden mi place skutocne slzy... nejak sa asi ponahla dospiet 😝

kkl82
21. mar 2012

@pavlinaoo s kubkom sme boli teraz v tretom tyzdni, klbiky su, nastastie, v poriadku. nam doktor povedal, ze pamperska staci a ja mu na to, ze aj tak pouzivam latkove, tak bol trochu v soku a nechapal preco 😀 oni ani netusia, ake su dnes moznosti s latkovymi plienkami a stale poznaju len stvorec a igelitove nohavicky... ale baby v diskusii o latkovych plienkach radili to iste co @petja, skus pridat este jeden-dva stvorce na rovno a budes k tomu potrebovat vacsie vrchne nohavicky. ono to latkove balenie je vacsinou dostatocne siroke samo o sebe, hlavne ak pouzivas novosklad zo stvorca alebo nejake viacvelkostne plienky (je jedno ci kalhotkove alebo AIO, ta sirka tam bude ok).

kkl82
21. mar 2012

@pavlinaoo este som sa prave docitala, ze sirka balenia na siroko ma byt niekde medzi 15-20 cm, tak si to skus zmerat s tymi latkovkami, ja ked premeriam napr AIO plienku tots bots easyfit, tak ta ma 13-14 cm alebo este viac, zalezi od dovypchania. myslim, ze je to plne vyhovujuce... ak pouzivas stvorce, tak jediny problem budes mat v tom, ze budes musiet viac prat, lebo ti plienky navyse mozu prevlhnut od tej prvej, co je pri zadocku. takze mozno na jedno prebalenie spotrebujes 2-3 plienky namiesto jednej.

pavlinaoo
21. mar 2012

@petja @kkl82 No právě, si myslel, že ji vážu do nevím čeho 😕 ono celkově tam jsou strašně vstřícní! 😝 no teď už jsem ji dala 2 navíc, ale je to teda vážně kuželka. Našla jsem ale abdukční kalhotky Marwell, zdá se mi to dobrý...asi je koupím...lehká manipulace, budu je dávat na oblečení. Právě nechci spotřebovat na jedno přebalení i 3 pleny, kdybych je dávala všechny do kalhotek. To schválně změřím kolik moje pleny mají šírku..používám bambino mio...ale dnes už jsem ráda, že jsem 🙂 tak až zítra...

kkl82
21. mar 2012

@pavlinaoo bambino mio som pouzivala aj ja prvy tyzden, teraz ich mam len ako zalohu, ak nestihnem oprat ostatne. na noc malemu uz nestacia 😉 ten ich prefold size 1 ma zlozeny na tretiny 10-11 cm, takze asi tam budes naozaj potrebovat pribalit dalsiu plienku...

pavlinaoo
21. mar 2012

@kkl82 no já na noc právě dávám jednorázovku, protože tyhle nestačí...a ano používám size1, takže budu nabalovat no 🙂 Budu to muset 6 týdnu vydržet a důsledně dodržovat, aby to měla malá v pořádky a já klid 😉

bebel
21. mar 2012

Ahojte
@pavlinaoo my sme na široko vôbec nebalili a kontrola na usg bola ok minulý týždeň, jadierka máme prísť ukázať v 8.-9. mesiacoch 🙂
@petja Bel som zavinovala len 3 týždne, teraz je spokojnejšia na voľno....je rada, keď môže hýbať rukami a nohami. Snaží sa už chytiť/trafiť napríklad hračky 🙂 , keď ju prebaľujem na pulte, tak tam okolo nej sú navešané.
Keď chce kakať, tak najradšej si uľaví úplne v odopnutej plienke.

A dnes sme 1. x vyrazili okolo jazier na korčuliach, lebo ráno som dokúpila miminkovník do cyklovozíka 🙂 .
Teším sa, že konečne môžem zas trochu športovať.

Zajtra k nám príde zase sestrička z laktária po MM, odsajem a zamrazím pre nich tak 2 litre za týždeň. Dúfam, že všetky výsledky výterov aj rozbor mlieka sú ok 🙂 a moje mlieko môžu začať dávať nedonoseniatkám na Kramároch.

btw tá tvárička, aj telo sa malej stále vyhadzuje- i keď je to na ústupe, a neprišla som zatiaľ na zdroj tejto alergie.
A kúpila som si dnes krásnu telovú podprsenku nakojenie, vrele odporúčam.....vyzerá aj sedí naozaj veľmi pekne na to, že je to materská podprda. http://www.spodna-bielizen-podprsenky.sk/podprs...

oluska88
22. mar 2012

@petja ahoj,tak som ju tak zabalila do tenkej deky a hned mi vecer zaspala a prvy krat od osmej sa zobudila o druhej.potom uz bola hore castejsie,ale to chce cas...dakujem za radu

oluska88
22. mar 2012

@kkl82 tak toto co hovoris mame aj my,par dni po narodeni dvyha hlavicku aj sa za vsetkym otaca,na brusku tiez dvyha krasne hlavku a sem tam udrzi,podarilo sa nam uz dva krat na brusko prehodit.a slzy placeme aj my...

petja
22. mar 2012

@oluska88 to jsem moc ráda!

danka483
22. mar 2012

Dnes máme poradňu tak som zvedavá koľko sme pribrali, večer sa malý pučil bol nervózny tak som mu masírovala bruško s detským olejčekom z oriflamu pár kvapiek a také má brušinko červené chúďa moje malé, a ešte nám slzí očko dávam mu kvapky do očka a už som mu dala aj mliečko no zatiaľ nič... 😖

oluska88
22. mar 2012

@danka483 ako ste dopadli na poradni?

petja
22. mar 2012

U nás kyčle super,kontrola až v květnu.Maličká je úplně zlaťoučká celou dobu spinkala, od 10:30-13:30 to byla v kočárku a pak se na kontrole najedla a zase spala od 14-15:30 c sme cestovaly zase domů 😵

@bebel Jolanka bývala hodně neklidná,takže sem karpovala až skoro do 9m,to se ta merino zavinka už hodila,páč je hodně velká a pružná

kristinaanna
23. mar 2012
kristinaanna
23. mar 2012

@oluska88 ahoj, teraz ma napadlo, že ak si vieš pozháňať túto knihu "harvey karp-nejstastnejsi miminko v okoli"
možno by vám pomohla, je tam to balenie na tesno, hojdanie a tíšenie "šššššššš" 😉