icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petja
23. mar 2012

@kristinaanna jo,karp je super,ale mě stačilo shlédnout na youtube jak se zavinuje a jinak myslim mám tyto věci v sobě 😉

petja
23. mar 2012

@danka483 ohledně homeopatika ricinus,to užívej 5CH,ale pouze,když mlíčko nemáš,či s jistotou víš,že ztrácíš,jinak může mít nasazení opačný efekt,že o něj přijdeš.Opravdu pomáhá neuvěřitelně a to tak že nastartovat laktaci 😉 Užívej 5xdenně 3kuličky

danka483
23. mar 2012

@oluska88 no na poradni od nemocnice sme pribrali 470gr a narástli o 5 cm 😀 jupí už aj očko je ok a na bruško som mu dávala repíkové obklady a to je už tiež lepšie. A vy ako túto noc? Môj mi včera poobede vôbec nespal teda 2x po 10 minút a večer už bol jedoš a po okupkaní a napapkaní mi spal 6 hodín moje malé a potom každé cca 2 hoďky hore.

danka483
23. mar 2012

@petja ďakujem kúpila som si ich pre istotu, dúfam že ani nebudem musieť použiť 😉

petja
23. mar 2012

@danka483 určitě ne,tak je pak vyměníš za jiné,potřebnější 😉

danka483
23. mar 2012

@petja doktorka mi povedala že mlieko sa tvorí v hlave a nie je to o žiadnej strave a podobne tak sa zatiaľ toho držím len keby tá hlava prestala fungovať.... inak po dnešnej vyspatej noci mám prsia teda dobre naliate malý nestíha tečie mu kade tade uvažujem či trochu neodsajem

oluska88
23. mar 2012

@danka483 vecer mi zaspala o osmej a o pol desiatej uz bola hore a zaspala o pol jednej a potom bola 5 krat hore a o pol siedmej boli decka vyspate a z revom obaja.pekne ste narastli a pribrali.

petja
23. mar 2012

@oluska88 to homeo dávej dál

oluska88
23. mar 2012

@petja stale davam a aj ju balim...

fraufrt
25. mar 2012

ahojte babenky 🙂 , mam taku otazocku, ked tahate dieta za rucky akoby do sedu, dvihaju vam hlavicku? V pordni to takto dr. skusala a maly mal hlavcku stale v zaklone. Myslite, ze je to v poriadku? Nasa dr. je taka, ze povie radsej, ze je vsetko OK, akoby mala stresovat, ale pytam sa preto, lebo starsia dcera tiez velmi nedvihala hlavicku a nakoniec sme museli rehabilitovat, tak chcem vediet, ako su na tom ine deti v tomto obdobi (7tt). Maly je stale v zaklone, akoby v luku, nechce mi velmi lezat na chrbatiku, tak chcem vediet ako ste na tom so svojimi detmi, ci tiez takto vymyslaju?

cizu
26. mar 2012

ahojte maminky, posílám odkaz pro všechny, které stejně jako já ujíždí na čajích pro kojící matky. Na mall.cz mají super nabídku instatního čaje HIPP 1+1 zdarma (za dva zaplatíte 115Kč) - normálně to stojí např. v DM drogerii jedno balení 109Kč!
http://www.mall.cz/detske-napoje/hipp-natal-caj...

oluska88
26. mar 2012

Ahojte mamicky,co nove???Ako sa maju vase deticky

danka483
26. mar 2012

@oluska88 ahoj no moje vrabčiatko teraz spinká inak celý deň neurobím dokopy nič a ešte aj mi zaspáva stále na hrudníku musí cítiť kde mám holú kožu a vtedy spokojne zaspinká idem preto vyskúšať šatku na nosenie tak som veru zvedavá. A vy s malou ako? Zaberajú nejaké rady?

cizu
26. mar 2012

@oluska88 u nás vše při starém.-) Malý roste jako z vody - ve 2 měsících 5,020kg.-) Zatím se v noci drží, jenom se budí na jídlo, pak hnedka zaspí a tak je to celou noc (snad mu to vydrží)!! Přes den už se chce i hrát nebo něco dělat mimo spánek, takže máme cca 2x denně mezi kojením přestávku - udrží pozornost tak cca 1,5h, zbytek je pak unavený a protivný - neumí usnout, pak už jenom řve a musí se do dalšího kojení vyřvat - nepomáhá ani kojení dřív než obvykle - snad se to brzo naučí nebo ho to přejde, protože nám to rve srdce!

oluska88
26. mar 2012

@danka483 na nu neplati akosi nic,pekne spi ked sme vonku.zajtra idem na poradnu,tak pokecam z doktorkou.

oluska88
26. mar 2012

@cizu tak u nas nepomaha nic.lebo ked nespi,tak v kuse krcovito place.stale je nepokojna a zle aj zaspava.

bebel
26. mar 2012

@oluska88 hmmmm, ja som mala takého Bruna, fungoval len prsník a nosiť sa v šatke............spal len zakusnutý do bradavky visiac v šatke na mne. V noci sa budil á 2 hodiny, z toho tak hodinu aj viac trvalo nakojenie, prebalenie, prezlečenie a odgrckávanie, kým som ho mohla položiť spiaceho na bruško.
Podvečer kolikoval od 16,00 - do 23,00. Reval aj 3 hodiny v kuse napríklad pri pokusoch nechať ho "vyplakať" v kočári...nenávidel do 7 mesiacov kočík. Až keď sám sedel, mohli sme sa kočíkovať .
Zhruba v tom polroku nastalo 1. zlepšenie a úplne zlepšenie bolo keď chodil. Ako 5mesačný prijal konečne dudlík. Spokojný bol len vo vode...takže sme sa každý večer kúpavali ja hodinu. A potom som ho olejčekom masírovala- to mal tiež rád.
Dávala som mu espumisan kvapky a mal úľavovú polohu nosenia sa na tigra na strome.
Horšie bolo, keď z refluxu si sám navodzoval obštrukčné bronchitídy, potom sme skončili až v nemocnici .....
Musel proste z toho vyrásť a chodili sme k imunolargologičke a zvládali bronchitídy bez ATB, ale s inhalačným Ventolinom.

babatienko27
26. mar 2012

@danka483 moja praveze to ma byt 5 guliciek 3X DENNE ja to uzivam aj ked mliecko mam aj senovku takto mam mliecka dost aj vecer

babatienko27
26. mar 2012

@danka483 ake mate kapky do ocka my sme mali pamycom teraz nejake unimed od ocnej ale ze to je slzny kanalik upchaty ale nedam mu to preplachnut ze to ukrutne boli a detom to za par mesiacov prejde

danka483
27. mar 2012

@babatienko27 kvapky do očka máme oftalmoseptonex ale našťastie mu to za dva dni prešlo a tie homeo ešte neužívam to mám len pre istotu vraj keď je mliečko a dlhodobo by sa nemali užívať lebo to má opačný efekt, mne detská doktorka povedala na moju otázku že čo mám kúpiť za mliečko pre malého keď už nebude moje, a povedala mi že ako že nebude vy budete kojiť. Vôbec to nezáleží od stravy od ničoho vraj ženy v koncentračných táboroch kojili a aké mali podmienky vraj mlieko sa tvorí v hlave ak budeš chcieť kojiť budeš. A popravde momentálne mi je ukradnutá domácnosť čo stihnem keď drobec spí urobím inak to mám v paži. Malý je vedúci venujem všetku pozornosť jemu a nemienim sa rozčulovať ako kedysi nad neumytým riadom ...som spokojná "ja" a je hlavne malý, je to slniečko keď sa na nás usmeje je kúzelný . 🙂

petja
27. mar 2012

@oluska88 homeo nic?

oluska88
27. mar 2012

@petja akosi nic???mozno to chce len cas,nez to zaberie

petja
27. mar 2012

@oluska88 to ne,pokud jí to první den krásně pomohlo a pak už to ustupuje,koupila bych ředění 30CH

oluska88
29. mar 2012

dnesnu noc konecne mala viac menej prespala.zaspala o deviatej o pol druhej sa zobudila,napapala sa a zaspala zasa a zobudila sa o piatej a je hore do teraz.uz nech mi mama donesie hrazdicku,aby som ju tam mohla davat.inak na poradni sme dopadli takto,ze mame 4200 g a 53 cm a mame sa okrmovat.alebo uplne skoncit z kojenim a davat nutrilon.baby som si odsledovala malu,ked ju kojim tak mi vacsinou MM vygrcia a ed ju dokrmujem,tak malokedy.

kristinaanna
29. mar 2012

@oluska88 to je mi ľúto s tým grckaním po kojení, dofam že UM jej už pomôže, neskúsila si tvoje mliečko z fľaše?

oluska88
29. mar 2012

@kristinaanna to dufam aj ja,to som neskusala.ja ho vela nevystriekam.

bebel
29. mar 2012

Ahojte,
náš 1. úsmev na mamu...trochu rozmazaný, ale stihla som ho cvaknúť mobilom 😉
Skončilo nám 6 nedelie 😝

oluska88
30. mar 2012

@bebel zlatucka je...cela maminka

kristinaanna
30. mar 2012

ahojtebaby, ktoré látkujete, koľko plienok spotrebujete cez deň? tak priemerne, ´dakujem, stále nad tým uvažujem a chcela by som nejaké kúpiť ale vôbec nemám predstavu, že koľko,

henrieta44
30. mar 2012

ahojte kočky, prepáčte že sa Vám sem tak natískam, ale mám na predaj MORE MILK PLUS, pre zvýšenie tvorby mliečka. Je to zostatkové balenie ktoré už nevyužijem, je tam 51 kapsúl, predám za 12€, viac o tomto produkte sa môžete dočítať na stránke www.bioshop.sk. ak by ste mala niektorá záujem napíšte mi. má ešte aj skoro celé balenie masážneho oleja WELEDA, ktorý tiež podporuje tvorbu mliečka, ten by som predala za 8,-€