Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kristinaanna denně tak 10plen
@kristinaanna ale to dávám ještě jednu plenu nahoru.Ty máš čtvercovky?
@petja mám klasické štvorcové, ale chcela by som aj nejaké tie s vladačkami a Pul vrstvou 😉, tak počítam, že koľko mi ich bude treba 😀 , aby som stíhala prať 😀 tých 10 to je aj na noc? a perieš v čom?
@kristinaanna peru v mýdlovým slizu,na noc má jednu,já nepřebaluju,ona spí celou noc.Dnes už můžeš koupit pleny 3v1,ale jestli máš čtvrcovky dá se toho využít.
tak uz mame dnes za sebou krst a synovu oslavu.
@kristinaanna my spotrebujeme cca 15-20 plienok denne, z toho v noci tak 2-3 bambusove all in one plienky. ale to je moj maly hrozne citlivy na pocikanu plienku. niekedy si este ani necikne a uz krici... prave preto zacneme s teplym pocasim skusat aj bezplienkovu metodu.
ahojte,,,mam rocne februarcatko,,,a kedze uz druhe dietatko neplanujem, zbavujem sa veciciek po nom,,ak by niekto prejavil zaujem, napiste do IP
@fraufrt ahojky, předně se tohle s dětmi doma trénovat nemá - myslím tahání za ručičky do sedu, doktorka mě na to upozorňovala u dcery i teď u syna... mám od ní okopírovanou tabulku psychomotorického vývoje a až u čtvrtého měsíce je napsáno, že při přitahování za ručičky, zvedá hlavu.... v první měsíci je tam nakreslené miminko, které je držené v podpaží a hlava mu visí dozadu, u druhého je nanpsané, že v téhle pozici udrží hlavičku pět vteřin... ale nijak se to netrénuje!... páteř se posiluje pasením koníků... teď by měli v poloze na bříšku zvednout hlavičku a udržet tři vteřiny (druhý měsíc)... ruce opřené o předloktí
No a jestli se pořád prohybá a neumí ležet symetricky na zádech, tak to problém asi bude, co na to doktorka v šesti týdnech na kontrole? měl by ležet tak, aby linie ramen byla rovnoběžná s linií kyčlí...
Dakujem za ohlas, dr. je v tmto opatrna, ze vraj je to individualne a netreba sa zatial znepokojovat, lebo, ze sa svalovy tonus u deti stale meni a tiez mi povedala, ze mam davat casto past koniky. To robim ale hlavicku drzi stale v zaklone, vobec ju nevie polozit, ked je unaveny, zacne sa hnevat, alebo sa prevali nabok. Uz som sa na to pytala aj na rehabilitaciach a tam mi dr. povedala, ze do 3-4 mesiacoch sa to neriesi az potom. Tak neviem, ale ma to znepokojuje, lebo so starsou dcerou sme mali ten isty problem a nakoniec sme museli rehabilitovat. Neviem, ci nebude problem v tom, ze ho drzime, ked je na rukach vo zvislej polohe, lebo lezmo place a preto mozno nema snahu posilnovat krcne svaly. !? ☹ .
@petja aké krásne vrchné plienočky 😀 aké sú to?
@kristinaanna my minieme bezproblémov aj 20, niekedy menej, niekedy ale viac...rozhodne ho nechcem nechávať v mokrom, takže ak je nutné, prebalím aj trikrát za 10 minút 🙂
@kristinaanna Bummies
@petja ano, aj ja viem, ze Vojtovka sa cvici "hned", lenze Dr. to myslela tak, ze ak je inak vsetko v poriadku, netreba hned cvicit, lebo kazde dieta je ine a nie kazde je "tabulkove"., takze "lenivsie" to musia dobehnut. Mozno maleho sledujem az moc, ale mam na to svoje dovody... nechala som si poradit a uz ho "netaham" 🙂 Dik
baby,normalne som prekvapena z malej.v noci bola len dva krat hore.bodaj by to bolo stale tak...
včera v poradně v 8týdnech 5100gr/61cm 😉
@petja my ideme dnes poobede 🙂
Obdivujem, že máš čas ešte aj látkovať... 😉
@oluska88 btw: proti kolikám pomáhajú probiotické kvapky Biogaja
Pridávam čosi z našich aktuálnych fotočiek, ako rastieme.
Inak malej zarastá nechtík na palci, idem sa na to dnes popýtať lekárky, dúfam, že to nebudú musieť riešiť na chirurgii, má to už zapálené.

@fraufrt ahoj neviem zhodnotit tvoju situaciu.ja mam dceru bude mat 7tyzdnou a hlavicku si pekne udrzala uz ako 2tyzdnova na par sekund...teraz ju uz drzi krasne , skus davat babo na brusko...alebo si este pozstuj ako dieta stimulovat...drzim paste....ale podla casopisov by dieta malo udrzat hlavicku ako 8tyzdnove