icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

matulat
31. mar 2012

@fraufrt ahoj neviem zhodnotit tvoju situaciu.ja mam dceru bude mat 7tyzdnou a hlavicku si pekne udrzala uz ako 2tyzdnova na par sekund...teraz ju uz drzi krasne , skus davat babo na brusko...alebo si este pozstuj ako dieta stimulovat...drzim paste....ale podla casopisov by dieta malo udrzat hlavicku ako 8tyzdnove

petja
1. apr 2012

@kristinaanna denně tak 10plen

petja
1. apr 2012

@kristinaanna ale to dávám ještě jednu plenu nahoru.Ty máš čtvercovky?

kristinaanna
1. apr 2012

@petja mám klasické štvorcové, ale chcela by som aj nejaké tie s vladačkami a Pul vrstvou 😉, tak počítam, že koľko mi ich bude treba 😀 , aby som stíhala prať 😀 tých 10 to je aj na noc? a perieš v čom?

petja
1. apr 2012

@kristinaanna peru v mýdlovým slizu,na noc má jednu,já nepřebaluju,ona spí celou noc.Dnes už můžeš koupit pleny 3v1,ale jestli máš čtvrcovky dá se toho využít.

petja
1. apr 2012

naše sluníčko má dnes 8týdnů

oluska88
1. apr 2012

tak uz mame dnes za sebou krst a synovu oslavu.

kkl82
1. apr 2012

@kristinaanna my spotrebujeme cca 15-20 plienok denne, z toho v noci tak 2-3 bambusove all in one plienky. ale to je moj maly hrozne citlivy na pocikanu plienku. niekedy si este ani necikne a uz krici... prave preto zacneme s teplym pocasim skusat aj bezplienkovu metodu.

mafynka
1. apr 2012

ahojte,,,mam rocne februarcatko,,,a kedze uz druhe dietatko neplanujem, zbavujem sa veciciek po nom,,ak by niekto prejavil zaujem, napiste do IP

mavanka
1. apr 2012

@fraufrt ahojky, předně se tohle s dětmi doma trénovat nemá - myslím tahání za ručičky do sedu, doktorka mě na to upozorňovala u dcery i teď u syna... mám od ní okopírovanou tabulku psychomotorického vývoje a až u čtvrtého měsíce je napsáno, že při přitahování za ručičky, zvedá hlavu.... v první měsíci je tam nakreslené miminko, které je držené v podpaží a hlava mu visí dozadu, u druhého je nanpsané, že v téhle pozici udrží hlavičku pět vteřin... ale nijak se to netrénuje!... páteř se posiluje pasením koníků... teď by měli v poloze na bříšku zvednout hlavičku a udržet tři vteřiny (druhý měsíc)... ruce opřené o předloktí

No a jestli se pořád prohybá a neumí ležet symetricky na zádech, tak to problém asi bude, co na to doktorka v šesti týdnech na kontrole? měl by ležet tak, aby linie ramen byla rovnoběžná s linií kyčlí...

fraufrt
1. apr 2012

Dakujem za ohlas, dr. je v tmto opatrna, ze vraj je to individualne a netreba sa zatial znepokojovat, lebo, ze sa svalovy tonus u deti stale meni a tiez mi povedala, ze mam davat casto past koniky. To robim ale hlavicku drzi stale v zaklone, vobec ju nevie polozit, ked je unaveny, zacne sa hnevat, alebo sa prevali nabok. Uz som sa na to pytala aj na rehabilitaciach a tam mi dr. povedala, ze do 3-4 mesiacoch sa to neriesi az potom. Tak neviem, ale ma to znepokojuje, lebo so starsou dcerou sme mali ten isty problem a nakoniec sme museli rehabilitovat. Neviem, ci nebude problem v tom, ze ho drzime, ked je na rukach vo zvislej polohe, lebo lezmo place a preto mozno nema snahu posilnovat krcne svaly. !? ☹ .

fraufrt
1. apr 2012

@mavanka ten prispevok hore bol pre teba, dik.

petja
2. apr 2012

@fraufrt nevim,no,u nás se Vojtova metoda cvičí už u šestinedělňátek...jinak to tahání za ručičky určitě už nedělej!!!

@oluska88 jak se jinak máte,upravilo se to zase trochu? Nebo už si objednala tu 30CH? Vy jste věřící?

petja
2. apr 2012

Naše sluníčko je v látkovkách spokojený 😉

oluska88
2. apr 2012

@petja ano sme veriaci,ale nie nejako extra.neprehaname to.vies co,je to uz o nieco lepsie.tak uvidime.

oluska88
2. apr 2012

@petja mala je taka zlata.

danka483
2. apr 2012

@petja zlatučké miminko 🙂

kristinaanna
2. apr 2012

@petja aké krásne vrchné plienočky 😀 aké sú to?

kessinka
2. apr 2012

@kristinaanna my minieme bezproblémov aj 20, niekedy menej, niekedy ale viac...rozhodne ho nechcem nechávať v mokrom, takže ak je nutné, prebalím aj trikrát za 10 minút 🙂

petja
2. apr 2012

@kristinaanna Bummies

fraufrt
2. apr 2012

@petja ano, aj ja viem, ze Vojtovka sa cvici "hned", lenze Dr. to myslela tak, ze ak je inak vsetko v poriadku, netreba hned cvicit, lebo kazde dieta je ine a nie kazde je "tabulkove"., takze "lenivsie" to musia dobehnut. Mozno maleho sledujem az moc, ale mam na to svoje dovody... nechala som si poradit a uz ho "netaham" 🙂 Dik

oluska88
3. apr 2012

baby,normalne som prekvapena z malej.v noci bola len dva krat hore.bodaj by to bolo stale tak...

danka483
3. apr 2012

@oluska88 jupí neboj ono sa to zlepší treba veriť 🙂

petja
3. apr 2012

@oluska88 super,dáváš stále homeo a karpuješ?
@fraufrt my včera na kontrole,máme více motivovat pravou stranu,má trošku slehlou hlavičku

petja
3. apr 2012

včera v poradně v 8týdnech 5100gr/61cm 😉

oluska88
3. apr 2012

@danka483 tak to dufam,boli by sme radi.clovek sa potom aj rano o nieco lepsie citi,ked vstane.

bebel
3. apr 2012

@petja my ideme dnes poobede 🙂
Obdivujem, že máš čas ešte aj látkovať... 😉

@oluska88 btw: proti kolikám pomáhajú probiotické kvapky Biogaja
Pridávam čosi z našich aktuálnych fotočiek, ako rastieme.
Inak malej zarastá nechtík na palci, idem sa na to dnes popýtať lekárky, dúfam, že to nebudú musieť riešiť na chirurgii, má to už zapálené.

oluska88
3. apr 2012

@petja aj karpujem aj homeo davam,tak dufam ze to je uz naozaj na dobrej ceste.

oluska88
3. apr 2012

@bebel mam to doma,ale to je az od troch mesiacov,tak mi dr.vravela ze jej to nemam davat radsej tak skoro.

oluska88
3. apr 2012

@bebel malinka je aka zlatucka...