Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@jankasramka janko ma svoju vlastnu izbu hned vedla nasej.ked robi mala v nasej izbe v noci dlho cirkus,tak sa Janko zobudi a robi s nou cirkus,ale vacsinou s nou utekam do obyvky,aby som ich nepobudila.aj maleho aj muza.no a tam si mala reve do vycerpania,lebo ona sa zobudi vyspata,tak cakam kedy na nu pride spanok.
mile damy, hlasim miery z dnesnej poradne... kubko ma 59,5 cm a 5340g. pani doktorka sa pytala, ci mam v prsnikoch namiesto mlieka smotanu, lebo take fesne a dobre priberajuce 6 tyzdnove babo uz davno nemala 😀
@oluska88 u nas je to s tym spankom podobne, az na to, ze bubo spi v kuse len max 1x4 hodiny denne a tento interval ma nepravidelne, niekedy od 20-24h, inokedy od 22-02h a potom zas od polnoci do stvrtej, takze nikdy neviem, kedy sa mi podari vyspat. ak sa mu podari potiahnut od tej osmej vecera do polnoci, tak este mozem cakat, ze do rana pospi aspon dvakrat po dvoch hodinach. ak tento "dlhy" spanok pride neskor, tak tiez do minimalne piatej-siestej kuvikame. najhorsie je, ze uz nam ani cez den moc nechce spavat, je dost aktivny, resp. ked sa mu podari zaspat, tak sa rozplace pred kazdym ciknutim (uz dopredu mi hlasi, ze chce cikat), takze mama vybaluj a prebaluj kazdu polhodinku. uz sa tesim, kedy sa mu aspon nieco ustali, nech si aj ja niekedy oddychnem. uz si ani nepamatam, kedy som spala dlhsie ako 2 hodiny v kuse... ☹
ahojte baby. sorry, že vám sem vstupujem, ale potrebovala by som miery takého malého bábenka, ako máte vy. bola by niektorá ochotná mi to pomerať a hodiť do ip? jedná sa o šírku chrbátika (od ramienka po ramienko), obvod ramienka (na rukávik, nie moc napevno) a dĺžku od krku ku pásu (zhruba k pupku). budem veľmi povďačná, ak sa na to niektorá z vás podujme.
ešte raz ďakujem 🙂
@jankasramka presne aj nam to iste pomaha,,,v noci nesvietim len ked zacujem mrnkanie a sup dam papat hned a po kratkom case zaspi a ja s nim 🙂
ahojte, tak my sme mali na poradni v siestich tyzdnoch 5,5 kg🙂 a dlzku neviem, u nas nemeraju.
Videla som, ze ste riesili nausnicky - my nemame, ani starsia dcerka nema a bude mat, az ked bude sama chciet. V pôrodnici sa strasne cudovali, ze nechcem dat prepichnut uska, ale my sme nad tym vlastne ani neuvazovali. Len kazdy sa stale vypytuje, aj u starsej, preco nema nausnice a ked bola mensia, tak sa kazdy pytal, ci to je chlapec, aj ked bola cela v ruzovom 😀
Joj, spanok, vecna to tema. U nas, prekvapivo, vsetko uplne super, tukam, aby som to nezakrikla. Neratam, kolkokrat je mala hore, spi pri mne, pomrvi sa a hned nakojim a spime dalej. Starsia dcerka bola dost nespavec a uplakana velmi, takze teraz si to doslova uzivam 😵
Malicka sa velmi rada nosi, nosime v satke aj v Manduce na striedacku, ona mi v satke aj cez den spi🙂
Tak prajem vsetkym krasne a poslusne babatka 😉
@kkl82 super malý šikulko
No my a spánok : kúpeme sa o tej 19.00 o 20.00 už spinká a budí sa cca o 2-3 minule potiahol do pol 5 ale to máme hodinovú pauzu lebo sa musíme usmievať papať a všetko naraz , do obeda ešte čo to pospí ale popoludnia vôbec, také 10 minútové mikrospánky aj to len mamine na rukách no čo narobím aspoň že v noci spinká a vtedy naberieme síl na ďalší deň. 😉
@sammmy19 manžel byl včera s malou kupovat helmu a prodavač jí dal na zkoušku modrou s nápisem policie a komentář to by se mu mohlo líbit 😀 a píchat uši v porodnic je dle mě zločin
Včera Bětka spala v kočárku večer od 19:30 a ve 21:30 jsem ji jen přenesla nahoru převlekla nakojila a spalo se zase až do 4h 😵 skoro se nevzbudila,jen při tom převlékání.Je to moje šikulka!
@danka483 dani, a v tej satke alebo nosici ti cez den nezaspi? lebo ja uz ked cez den nevladzem, tak ho napcham do manducy a zatial vzdy pekne zaspinkal na dve hodky. vcera sme dokonca takto s malym stihli aj nakupy potravin, co by v kociku nevydrzal ani vstupit do obchodu... vcera mi prisla aj satka, tak sa ucim uvazy 😉
nas maly valibuk mal v 6tyzdnoch 5330g a 60cm, to bude asi riadny lomidrevo a miesizelezo 🙂 baby, ako zabavate vase babatka a ako dlho ich to bavi? lebo moj miniclovek je taky 2 minutovy, to je maximum co ho nieco bavi a potom zacne zurit, mece vsetkymi koncatinami a skaredo sa tvari ☹ dufam ze ho to casom prejde...
@kkl82 mám teraz novú šatku požičala mi ju známa priniesla si ju z peru tak dnes skúsim s malým trošku von ísť len tak včera pršalo tak to bolo na nervy dnes periem ako divá zajtra má zasa pršať 😠 kočík sa mi nechce stále vláčiť hore dolu bývam v bytovke bez výťahu.
@furi2012 no môj krpec je tiež taký aj kolotoč ho baví ale max 10 min. skúsim mu pre zmenu kúpiť tú hrazdičku uvidíme lebo mám ho v lehátku a stále mu krútiť oblúbeným sloníkom je výhra 😀
Inak mám za sebou aj kontrolu u gyn. všetko ok . Pekný dník babule papa
@furi2012 my sme pred dvomi tyzdnami kupili takeho hrkajuceho hrocha, ked potiahnes za snurku tak vibruje. normalne ho mava nad prebalovacim pultom a ked ideme von, tak zavesime na kocik. zatial sa maly nan neuveritelne chyta a takmer 90% placu, ktory nie je od hladu, dokaze utisit prave tento hroch. dokonca aj plac od popiskanej plienky, este skor nez prebalime. takze vacsinu nespaveho a nemojkaveho casu travime na prebalovacom pultiku 😀 hroch uz ale prestava stacit, lebo maly je coraz aktivnejsi, tak sme kupili hrazdicku. zatial je z nej trochu zmateny, ale su tam super hracky, tak pridavame po jednej, nech si na ne zvyka. najviac ho berie humpajuca sa opica a hrkajuci tukan 😀 inak, mame aj hojdacie kresielko, kvoli prdikom, ale tam si chodi obcas schrupnut a pri tom sa vyprdkat, ked ma bolesti. je tam tiez taka hrazdicka, ale ta ho vobec nebavi, mam pocit, ze si ju este ani nevsimol. na kolotoc nad postielkou zacal reagovat len teraz, ale len ked to aj hra. tie melodie zase mne lezu na nervy, takze pouzivame len v stave uplneho zufalstva...
@danka483 s tym kocikom ti teda nezavidim, kamoska bez vytahu to riesi prenosnou taskou na babo a kocikom v kocikarni. sice sa boji, ze jej ho ukradnu, ale aj to je riesenie. my vytah mame, ale von potrebujem zist 7 schodov a da to samej dost zabrat... co sa tyka satky, ja mam este respekt ist von bez kocika, ale len kvoli oblecku. neviem ako mam maleho obliect do satky alebo do nosica. najma nozky som este nedomyslela... @petja ako obliekas deturence do manducy, ked je vonku takto premenlivo ako teraz?
no ahojte, nejak sa nám to tu rozbieha 😉
mne si malá večer zaviedla režim sama o 19.00 okúpať, a spať , keď nezaspí aj hneď tak leží v postielke, a potom tak 1x až 2 krát kojenie posledné 2 dni len o 4.00 a potom až ráno o siedmej, 🙂 cez deň spíme a vstávame podľa ranného papania každé tri hod 😵 len po obede je to také krátke spinkanie na rukách a najlepšie sa spí v kočíku, čo som veľmi rada 🙂
@kristinaanna a po kupani este papa, alebo pred? ja uvazujem o zavedeni nejakeho pravidelneho rezimu, len mne maly zaspava vzdy pri papani, ale uvidim, mozno sa to casom zmeni a nebude ho papanie az tak unavovat 🙂
@kkl82,@danka483 na nožky máme merino botky manymonths,pod tím buď punčošky a nějaký tenký kalhoty,nebo ponožky a tlustčí gaťata.Dál buď teplej overalek a pod tím už jen nátělník a dlouhej rukáv.Když není teplej overálek tak krátký rukáv,dlouhý rukáv,mikina a bunda.Ty overaly sou super,že zakryjou najisto zádíčka 😉
@furi2012 keď papáme o piatej , tak sa po kúpaní napapá, a keď papáme o šiestej tak už si len pocucá ale prsník musí byť 😉
@kkl82
@furi2012 baby to co im davate do mlieka? 😲 😲 😲 ja kukam ze dr. nam povedal ze ma sofinka tabulkove miery ale ja pozeram ze vy mate ovela vecsie babetka aj ked maju o mesiac menej 😲 hehe, dajte mi tip ze ako to robite 😀
sofinka ma iba 57cm a 5,2kg a to sme ju vazili s plienkou a oblecenu....
a fotka mi nejde pridat ale vase babetka co su na fotkach na poslednych strankach su vsetky ovela vecsie...
@jankasramka tak to je krása, naše Ivanka má 4,4 kg a 55,5 cm... 🙂
@jankasramka ale sofinka sa narodila skôr nie? tam sa to trošku posúva 😉
vcerajsia kontrola po porode dopadla dobre.kontrola o dva mesiace.
@jankasramka vela lasky 😀 som citala na nete, ze niektore potraviny zvysuju kvalitu materskeho mlieka, tak preto kazdy den papam na ranajky ciste ovsene vlocky s cerstvym ovocim a bielym jogurtom, po kazdom jedle si capnem spirulinu a ked mi chuti, tak si na veceru upeciem sladky zemiak. zatial, zda sa, vsetko zabera, tak ako ma 🙂 som vegetarianka a kazdy mi tvrdil, ze budem mat male dieta, lebo z mojej stravy nebude mat dost zivin. narodil sa 3510g a po siestich tyzdnoch ma 5340g... takze si neviem predstavit, aky obor by mohol byt, keby som jedla maso 😝 http://www.breastfeeding-problems.com/increase-...

@oluska88 u nas su dni tiez take ako pises a posledne dni to bolo dokonale budenie sa navzajom. vcera mateo dokonca cely den nespal a sofia si poobedie odrevala fakt neviem co s nou obcas, je prehnane citliva na vsetko co zjem 😔
a ako ti spava v noci janko?on sa nebudi?ma vlastnu izbu?