icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

bebel
21. jún 2012

@danka483 ja som skúsila karotku z polievky a moc nadšená nebola...len tak trochu požužlala v pusine

petja
21. jún 2012

ahojky,u nás zatim proběhla kůrka chleba a kousek jablíčka,to spíš na zubky,které se určo klubou.Naštěstí skvěle zabralo homeo 😉

matulat
21. jún 2012

@bebel krasne fotecky... aka je velika.my sme taky drobunky...
To ze sa jej to podarilo bola naozaj nahoda mezi jej hrkutanim...skaldala som postielku a ona sa na mna divala... na ozajstne mama si este pockam.

nelinqua
21. jún 2012

@danka483 my sme zacali tento tyzden s ochutnavanim, nechapala som z nej...mrkva jej brutalne chutila..planovala som jej dat len 3-4 lyzicky..ale nejako sa to zvrhlo...mnamkala si a stale otvarala pusinu a chcela este 🙂 dnes zaciname 3 zemiakove dni..

danka483
21. jún 2012

@nelinqua
@bebel no ja skúsim cez víkend dať mrkvičku tak uvidím ako sa bude drobec tváriť 😵 ozaj a ako v tomto teple riešite pitie vodičky ja dávam malému po lyžičkách trošku a keďže nevie piť z fľašky chcela by som ho naučiť piť z tej sosáčikového pohárika aspoň keď je takto horúco u nás doma už 30,5 stupňa 😠

oluska88
21. jún 2012

@danka483 aj ja chcem cez vikend vyskusat,tak som zvedava.a sa tesim,ked bude manzel pri tom.a budeme oslavovat.

danka483
21. jún 2012

@oluska88 no náš tata nie je nadšený že chcem už malého prikrmovať ale ja si spravím po svojom 😉

oluska88
21. jún 2012

@danka483 len urob....ved on nemusi kojit a detom to uz nestaci...

danka483
21. jún 2012

@oluska88 no veď a dnes som dala malému cuckať jabĺčko taký mesiačik a tak si ho držal a cuckal moje sladké mimulko 😵

nelinqua
22. jún 2012

@danka483 povedz manzelovi ze ide o ochutnavanie🙂 citala som o tom dobry clanok, ten ma presvedcil...inak som tiez bola presvedcena ze budem az po 6tom mesiaci davat papat ine ako mliecko...zemiacik nam inak vcera tiez velmi chutil, ked bude mala po tatinovi tak jedlo bude stredom jej vesmiru :D ja moc malej nedavam nic ine na pitie, len ju teraz castejsie kojim, ale sem tam jej moja mama nalyzickuje vodu ked sa nepozeram 😎 doma mame tak max do 25st. takze celkom pohoda...Laura tiez nepozna flasku, ale nejak som este neuvazovala nad tym hrncekom, lebo zatial jej mliecko staci...teda aspon ja mam ten pocit🙂

nelinqua
22. jún 2012

ozaj babule, uz ste boli na druhom ockovani? my sme boli vcera..a teda reakcia este horsia ako prvykrat..teraz mame aj vysoke teploty..nechce papat..joj taky mam o nu strach, uz nech to cim skor prejde:(

kkl82
22. jún 2012

dnesne miery z poradne 67,5 cm a 7090g 😀 valibuk poriadne vyrastol, ale pribral "iba" 590g. boli sme aj s tatinkom, takze pani doktorka bola pomerne mierna a asi si nieco o tom nasom neockovani nastudovala, lebo sa nevyhrazala a ze vraj nas nemoze nahlasit skor ako dosiahneme 4 mesiace, co je az za tyzden. to je vraj lehota na prvu davku ockovania. takze nas v podstate nechala dychat este jeden mesiac a az potom mame prist do poradne a spravit zaznam do zdravotnej dokumentacie...

matulat
22. jún 2012

caute babule chcem sa vas spytat aky mate nazor na plavanie babetiek. a este ako casto vam chodia deticky spinkat..v akych intervaloch papate spinkate a hrate sa...
dakujem

danka483
22. jún 2012

@matulat no ja zvažujem plávanie s malým v NR je hviezdica jedna baba od nás tam chodí a vraj úplne super , len mám takú brzdu že čo ak mi nejak ochorie alebo niečo a predsa aj tá cesta autom teraz už vôbec nechodím horúco je v aute a kým sa rozbehne klíma ktorú ja nevyužívam neviem.... 😕 a papáme my od začiatku často ja som za kojenie na požiadanie a nenútim malého aby mi vydržal 3 hoďky veď to ani ja nevydržím 😀 a spinkáme cez deň 2 hoďky hore a potom 45 minút hajká a všetko to závisí od toho kedy sa pánko ráno zobudí a večer od začiatku o 19.00 kúpanie maznanie papanie a haji. A s tým hraním ja už nemám ani fantáziu ako sa s ním zabávať 😕

danka483
22. jún 2012

@nelinqua ahojky ideme na očkovanie 19.7 už teraz sa toho obávam a veľmi no malej asi aj to teplo nerobí dobre + to očkovanie chúďa malé ☹ ja dávam malému vodičku máme tu veľmi teplo a strašné dusno

danka483
22. jún 2012

@kkl82 no teda je to riadny chlap a máš novú dokynu alebo je to tá pôvodná?

kkl82
22. jún 2012

@danka483 stale ta ista, zatial sme nemenili, lebo inde by sme pochodili rovnako. este na klokocine som dostala na tip, ale vyzera, ze aj nasa to uz prehltla a bude nase rozhodnutie akceptovat... a tiez asi pomohlo, ze tam bol dnes moj chlap so mnou.

danka483
22. jún 2012

@kkl82 no asi to veru zabralo tak držím palec ja som s tým ani doma nepochodila ☹

danka483
22. jún 2012

Ozaj baby používate niektorá parný hrniec chcem ho kúpiť na tie príkrmy máte skúsenosť?

kkl82
22. jún 2012

@matulat my sme si v poslednej dobe uz spravili aky-taky rezim, co sa aspon tych intervalov tyka. to teplo nam paradoxne pomohlo, lebo maly cucka na ciciku aj cez den a nerobi zbytocne stresy (pred tym mi cez den nechcel papat a v noci to chcel vsetko dobehnut, jedina istota bolo ulozenie na spanie medzi 20.00-20.30). takze cez den dve hodky max. 2 a pol hore a potom 40 minut spanok, okolo obeda uz posledne dni tahal jedno denne spanie 1-1,5 hodinky v kuse. posunuli sme si vecierku, aby sme mohli vecer kocikovat, lebo cez den ho nechcem tahat von do tych horucav. teraz chodime spavat okolo deviatej. papame stale na poziadanie, takze tam rezim nehladam 😀 aj v noci ma sa prebudza tak cca 3x, bez placu, len cuca palec. napapa sa a spi dalej.

kkl82
22. jún 2012

@danka483 u nas doma sme sa na tom zhodli pomerne rychlo, aj ked tatinko predtym nemal ziadne info. ale on nema rad injekcie a lekarov vseobecne. ked bol maly a ockovali ich v skolke/skole, tak sa vzdy nenapadne presmykol do toho uz zaockovaneho radu a ked bol u lekarky, tak ho vraj po celej dedine museli nahanat, lebo utekal pred "vcielkou". takze vela ockovani ani nema a nikdy nemal problem. potom som ho donutila studovat a po hodinke prisiel ku mne so zronenym vyrazom v tvari, ze "kubkovi urcite nedame ziadnu vcelicku!". takze to pochopil velmi rychlo a som rada 🙂

danka483
22. jún 2012

@kkl82 no brala by som vášho tatu môj si nič neprečíta a tam to je a potom že keby sa Dadíkovi niečo stalo že ma bude viniť jááj ☹

kkl82
22. jún 2012

@danka483 ak chces len na prikrmy, staci ti obycajny paracik do normalneho hrnca. ak chces zdravsie varit, tak si kup tento technicky zazrak. dobry je v tom, ze sa ti pri naparovani nemiesaju chute na jednotlivych urovniach hrnca. len potom musis doma chlapa naucit, ze vyprazane je nezdrave a ze treba vychutnavat cistu chut napareneho jedla :D ja to doma zakryvam omackami, lebo moj chlap by vela veci inak nezjedol. ale stale naparujem "iba" v obycajnom hrnci...

danka483
22. jún 2012

@kkl82 no ja to chcem pre nás všeobecne ja som vegoš a aj zostanem a chlapi budú papať spolu maso ale môj chlop má rád také zdravé veci tak v pohode asi teda kúpim len som teraz zmätená z tých príkrmov niečo som si zasa prečítala tak neviem ty ako budešzavádzať a hlavne kedy? Ozaj a malého budeš len vegetiť či dáš aj mäsko?

kkl82
22. jún 2012

@danka483 ved to, keby si precital, tak by mozno inak reagoval... ma ovela vyssiu pravdepodobnost, ze sa mu stane nieco z vakcin, ako z tych chorob... ale pevne dufam, ze tvojho danka aj inych deticiek sa ziadne z tych priznanych aj nepriznanych neziaducich ucinkov nebude tykat 😉 hlavne koj cim dlhsie a pripadne aj pred/po ockovani siahni po homeopatikach, aby si zmiernila ucinky tych toxinov, co sa bezne v tychto vakcinach nachadzaju - www.homeonitra.sk.
co sa prikrmov tyka, ja este pockam do toho 6. mesiaca, nebudem to silit, dr. so mnou suhlasila. ja som vegos od mojich 16, ryby som zacala jest asi pol roka pred otehotnenim (tie my chybali uz niekolko rokov, ale bolo mi ich luto. aj teraz sa kazdej pred zjedenim ospravedlnim 😀) masko malemu davat budem, bez masa by mi to doma nepreslo, zase by som bola divna a ohrozovala svoje dieta (to mi vraveli v tehotenstve, najma ten nas mudry pan doktor v priatelovej rodine...). ale budem davat iba bio alebo z domaceho chovu od znamych, ved ten maly tak vela nezje, aby sa to nejak extremne odrazilo na rodinnych financiach. rybky dostane tiez, najprv od uja jara z rybnika a potom aj lososa. samozrejme vsetko pekne prevazene zeleninkou, masko len tak na chut.

kkl82
22. jún 2012

@danka483 a este, pisem pisem a zabudam. idem si objednavat knizky od annabel karmel a skusim potom pripravovat prikrmy podla nej. vyzera to dobre, niektore jej knihy som videla v knihkupectve, ale objednam si original v anglictine, nemam rada tieto ceske preklady kucharskych knih...

bebel
23. jún 2012

@kkl82 ja 1 doma mám...dostala som ju od mamy, lebo sa tiež volám Anabela 😝
A vôbec sa mi podľa nej nechce variť....ja som taký nedisciplinovaný typ.
Keď už, tak varím podľa Nigely alebo 1 Íra. 😀

bebel
23. jún 2012

@danka483 nepoužívam...ale kamoška si pochvaľuje parnú rúru. Zohrieva a varí v nej skoro všetko...nemá mikrovlnku. 🙂

danka483
23. jún 2012

@kkl82 zlatko a vieš mu poradiť názov toho liečiku pre malého po očkovaní? Ja som vegoš od mojich 13 a od 17 nejem ani ryby..nedá sa...čiže už dĺhó.. @bebel no parnú rúru by som brala ale tá je chronta kapánek drahá 😀 😀 zatiaľ postačí parný hrniec 😉

kkl82
23. jún 2012

@danka483 tu na koni som nasla toto:

Na elimináciu negatív po očkovaní proti diftérii, tetanu a pertussis v 3., 5. a 11. mesiaci atď. (vraj ťažké najmä na pečeň) - DIPHTERIA-TETANUS VACCINE 30CH a PERTUSSINUM 30CH v dávkovaní á 10 granuliek jednorazovo (robí ich Homeo Nitra). Mám ich od mojej známej, ktorá sa aktívne venuje homeopatii niekoľko rokov. Všeobecne - Thuya ox. 15CH (Boiron) 10 granúl, môže sa pridať aj Silicea resp. v schéme Thuya 5CH 1 deň pred (5 granúl), Thuya 15CH v deň očkovania a Thuya 30CH na 2. deň očkovania.

skus si zavolat do homeonitra, urcite ti poradia...