icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

gubcikova
4. júl 2011

baby ozaj ktorá máte tu prvá termín 1.2?väčšinou tu čítam,že máte tak okolo 20teho.ja mám podľa PM 30.1 podľa prvého sona 1.2,podľa druhého sona 3.2 no som zvedavá či bude v tom 12tt presnejší

lubikaf
4. júl 2011

@gubcikova dakujem 😉 hej planovali sme 😉 aspon toto druhe 😀 pri malom sme mali naplanovanu svadbu, do toho som otehotnela ani neviem ako, tak namiesto svadby boli krstiny 😉 nakoniec sme sa brali, ked mal maly necely rok. mne vychadzali pozitivne testy asi 3 dni po meskani ms.

mische
4. júl 2011

@elza81 MUDr. mi rikal, ze muzu zavadet nebo polykat ... uprimne si nedovedu predstavit jak si v praci na zachode po obede zavadim prasek 😀 .... mám to brát 1-1-1. Takze polykám, pokud je vedlejsim ucinkem vetsi ospalost, tak asi nejake mam ... ale spis jsem mela, ted uz 3 dny je to v norme. 😉

boba14
4. júl 2011

@gubcikova ahojky, my mame termin 1.2. 🙂 ale tiez je drobatko trosku vacsie tak uvidime.. len ma zaujalo, ze ti takto posuvaju termin v takom skorom stadiu tt - mne vzdy ratali podla 1.dna posl.m. a iba porovnali babo, ci je velkost zodpovedajuca vypocitanemu tt 🙂

saaska
4. júl 2011

cafte nove tehulky, ja nemam nic nove, len vas citam....v stredu by mi mala moja stara gynekologicka vydat kartu, tak sa tesim k novemu lekarovi, mozno mi povie, ci uz tam mame srdiecko....

saaska
4. júl 2011

este som sa chcela opytat...14.7. ma caka preventivna prehliadka u zubarky....musim jej povedat, ze som tehotna? moze tam nieco na nas cihat?

darksky
4. júl 2011

@kajuska09 teraz dva dni som nemala ziadne bolesti, ale dnes rano znovu. Neboli vobec silne, ako ked pred menstruaciou. Lekara mam zaplanovaneho az o tyzden, tak dufam,ze nebudem musiet ist skor....Nastastie je teraz vsetko v poriadku. Ty nemavas vobec bolesti?

elza81
4. júl 2011

@mische bud rada, protoze to zavadeni je katastrofa, ja zavadet musim a cast v sobe nikdy neudrzim a vytece to, takze je to teda fakt zazitek 😀

hanka21
4. júl 2011

Ahojte babulky.Tak ja mam dnes odbery za sebou...Uz len cakat do stvrtka na vysledky a co povie gastroentrologicka...sa bojim ze co to bude zase...Inak som skoro prisla o nervy u dokt.mojej este ze si musim zobrat kartu lebo na toto by som nervy nemala.Sestricka nema absolutne ziadny system pacientky si s snou robia co chcu..Pride, zaklope neaka pacientka ktora uz caka vnutry otvori ta co prisla sa tam strci a potom slusne cakajuci sedia a sedia ako ja od 7:30 do 10:30 nalacno uz mi bolo tak zle..ze mi bolo do placu..Darmo som jej hov.ze idem len na odbery nema cas.No ved boadaj by mala ked 15 hereciek coprislo po mne sa jej tam strcilo..a my na chodbe ostatne hresili a hresili..Potomsamozrejme jej skoro usiel sanitar s odbermy tak nas tam nahanala kto nema odbery...no bez systemu...pohroma a ja som skoro o nervy prisla...

minerva
4. júl 2011

@gubcikova Ahoj, já mám termín podle menstruace 28.1., ale cykly mám delší, tak takhle to datum podle mě o ničem nevypovídá. Podle ultrazvuku je prcek menší asi o týden - to jsem tak čekala. No uvidíme později, jaké datum mi stanoví.
Holky, co to jsou ty poradny? Proč se tomu tak říká?

gubcikova
4. júl 2011

@minerva ahoj.poradny sú vlastne návštevy u gynekologa.sú to vlastne preventívne prehliadky každý mesiac.
@saaska ahoj.no ked jej povieš,že si tehu tak máš nárok na vyšetrenie a následné liečenie zadarmo.mne napr.teraz nemohla,lebo som došla s bolesťou,tak som platila,ale teraz idem znovu sa dohodnúť aj na operáciu a už nič platiť nebudem.žena počas tehu má nárok na takéto prehliadky 2x.
@lubikaf my sme zase malú plánovali a toto druhé nie.svadbu sme mali teraz 14.5 a nejak 2-4dni pred nou som otehotnela.malá bola krásna družička.
@boba14 no ked som bola prvý krát u gynekologa,tak sa nepýtal na PM len mi potvrdil tehu a bola som 6+1 takže to vychádzalo na 1.2,na druhom sone sa už pýtal na PM podľa nej vyšlo 30.1 a podľa sona bol drobec o 2 dni menší,takže tam už bolo 3.2.v karte mám zatial napísané 30.1 a druhé 3.2 no ževraj teraz v 12tt by malo byť už presnejší.tak uvidíme.

sara45
4. júl 2011

Ahojte chela by som sa spytat ci neviete ci moze dat zubar injekciu na omrtvenie v 1 trim. lebo sme sa celu noc nevyspali pre bolest zubu ktory bude treba asi vytrhnut ☹

gubcikova
4. júl 2011

@sara45 neviem myslím že skôr nie.sestranica tiež chodí zubárke a jej nechce dávať.

sara45
4. júl 2011

@gubcikova fúúú tak to aby som sa bála tam íst ,lebo moja bývyla vedúca potratila ,tiez bola u zubara a nedal jej vtedy nic ze musi vydrzat ,ze ked nevydrzi toto ,tak co potom porod a potratila od bolesti ☹ ☹ ☹

silvia.t
4. júl 2011

@sara45 no nestraste ma baby...mne treba ist na druhy tyzden tahat korene 😅 a potom robit novy zub,ale ked to bez inekcie nepojde tak este rok bez zuba vydrzim 😅

gubcikova
4. júl 2011

neviem ako to je musíte sa opýtať zubárky.ja viem že mne budu robiť ten zub pod lokálkou no musím čakať až na 2 trimester

sara45
4. júl 2011

@gubcikova tiez som to citala ze az v 2 trimesti sa moze davat ,ale tak to ja este dva tyzdne nevydrzim , uz teraz hladam zubnu pohotovost, no ved uvidim co mi povedia tam

lumi21
4. júl 2011

Ahojte baby 🙂 rada by som sa ku Vam pridala, poslednu mrchu som mala 21.5, tehotenske testy a hodnoty Hcg potvrdli to co som si aj myslela 🙂 u gyn. som este nebola, ale pevne verim, ze vsetko je ok a malemu sa v brusku dari 😉

saaska
4. júl 2011

@gubcikova fiiiha, tak to som nevedela, dik za info, aspon usetrim 😉

saaska
4. júl 2011

@lumi21 vitaj 😉
inak neviem ci o tom viete, ale ked sa zaregistrujete na stranke rodinka.cz tak vam kazdy den chodi mail pre vase brusko, co sa deje, s nejakymi radami a tak....je to take mile 🙂

saaska
4. júl 2011

@gubcikova len ma teraz napadlo, ze na toho zubara budem potrebovat asi tehotensku knizku, nie? ta moja stara lekarka mi ju nedala 😠 a neviem ci ten novy ma do toho 14.7. stihne objednat

saaska
4. júl 2011

som sa sekla, je to rodina.cz

silvia.t
4. júl 2011

@saaska ta tvoja dr. je riadna p.... akoze ti nedala tehu knizku? ved tehotna zena ma vsade chodit s tehotenskou knizkou pre kazdy pripad lebo nikdy nevies co sa moze stat... ja ked idem od dr.tak na dverach mi este vzdy povie bez knizky ani na krok 😀
@lumi21 vitaj

saaska
4. júl 2011

@silvia.t nooo mna to vobec nenapadlo, ze by mi take daco mala dat, kedze to zazivam prvy krat....ale kazdy sa cuduje, ze mi ju nedala 😒 .......nastastie uz len do stredy a idem si po kartu....juchuuu 😀

lubikaf
4. júl 2011

@saaska mne dal pri prvom dietati doktor tehu knizku az v 11. tyzdni. skor nechcel vypisat. teraz ju mam od zaciatku, ale teraz chodim uz k inemu doktorovi. niektori nedavaju knizku hned 😒 a co sa tyka zubara, kludne im povedaz, ze si tehu, ved mas narok na dve prehliadky uz zubara pocas tehotenstva. teraz mi dokonca kazali dat zubarovi potvrdit tehu knizku a pri prvom vobec.

popinka73
4. júl 2011

@mananenka ahoj citala som o tych lizatkach ale neviem presne na co "sluzia"??? a ak si ich uz kupila aj vobec pomahaju???

sara45
4. júl 2011

@saaska ahoj ani mne doktor este nedal tehotensku knizku . Snád mi ju uz da pri dalsej kontrole 🙂 chodim tam kazde 2 tyzdne a na tej pnke ma to vobec nebav som viac unavena z postele ako ked som chodila do prace .

inak na 19,00 mam ist na tu zubnu pohotovost do tn ☹ tak drzte palce

gubcikova
4. júl 2011

mne pri prvom tehu dali knižku až v 12tt teraz v 9tt.mne povedala zubárka,že to nevadí ked nemám tehu knižku,že nabudúce donesiem,no ale aj tak som to nemala zadara,kedže som bola akútny prípad

@sara45 tebe ešte nedal tehu knižku?to by už mal dať.

silvia.t
4. júl 2011

Mne dal na druhej navsteve ked bolo tehu potvrdene a dostala som aj ten prenatal box 😀

sara45
4. júl 2011

@gubcikova nie este mi ju nedal ,tiez neviem preco ,ci ked som krvacala neviem ale dufam ze uz mi ju da tak sa na nu tesim 😀