Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Ahojte zeny pomalicky Vas docitavam a je tu par smutnych ale aj dobrych sprav...tym pozitivnym sa tesim s Vami a tie negativne to asi tak zial malo byt ☹
My sme dnes boli u dr. posunul sa nam termin na 8.2. A miminko ma 32mm a boxovalo ako boxerista strasne to bolo zlate krasne nam bilo srdiecko vysledky krvy su super a tehu knizka a v poradi tretia foto tiez este sme dostali tehu box so vzorkami a darcekmi 🙂
@xxx.klarka aj mne brala 6 ampuliek + moč a o 2 týždne zas branie krvi, ale tentoraz len skreening. Ja mám zas nočnú moru z tlakomeru. Mám syndróm bieleho plášta, takže v skutočnosti mám o 10-20 torrov nižší tlak ako mi namerajú. Zatiaľ je to v pohode, horšie to bude ku koncu tehu, dúfam, že sa mi podarí vyhnúť nemocnici 😒
Môj tip baba, úplne iný priebeh tehu, chute aj pleť ako pri prvom.
@lucika09 To já má vždy zase vyšší tlak, jelikož jsem nervozní a navíc k dr. chodím do schodů, tak mi vždy vylítne.
@xxx.klarka tak budeme na seba myslieť 😉 Najhoršie na tom je to čakanie, aspoň môjmu dr to straaašne dlho trvá, ale na druhej strane je podctivý
@lucika09 Já mám naštěstí super dr i sestru. Sestra je hrozně hodná a opatrná při braní krve atd, a dr je taky moc poctivá. Pokaždé miminko kontroluje UTZ zda bije srdíčko tak jak má. Takže jsem ráda. Kdybych měla dr co dělá jen ty povinné UTZ tak nevím nevim. To bych asi nezvládla a byla bych na vážkách pořád.
dnes som bola na odbere krvi- 5 ampuliek.
@xxx.klarka já tuším kluka, ale nevím proč. Prostě si myslím, že to bude chlapeček 😀
ahoj spolubojovnice. Tak jsem zpět z kontoly. Vše ok, termín porodu 16.2.2012.
@xxx.klarka na kazdej kontrole ultrazvuk to je super aj ja to tak budem mat sme si zaplatili 100eur za to a dostaneme vzdy aj foto 🙂 a odber mi robi dr. on sestricku vobec nema tam u seba ale sestricka nas vita a meria tlak plus zapisuje kontroli a tak...a biele plaste nenosia teda dr. iba obcas. Pred tym ked som byvla na SK tak ultrazvuk dr.nemala v ambulancii a chodila som do nemocnice a to iba zopar krat pekne som to zvladala...ale teraz nejak si viac uvedomujem co vsetko sa moze stat za tie 4 tyzdne a vela citam tu na koniku a neprospievami to asi 😖
@babatienko27 ahoj ja som bola u Dr v pondelok bola som podla neho 6+4 a už bilo srdiečko. Nebolo bábatko vidno ale srdiečko sa trepotalo to bol krásny pohľad. My sme na dovolenku išli autom 870km tam a späť a pokiaľ sme boli na diaľnici bolo dobre akonáhle sme prešli na okrsky miestami mi bolo aj do plaču. Ak nemáš problémy a nejdeš d Singapuru tak Ti to Dr povolí. Ja som vo februári prišla o bábo a Dr povolil autom tak to lietadlo prežiješ. Jediná vec ktorá bola strašná nerobí mi dobre slnko akonáhle sa mi dotkne brucha tak mi ostane na zvracanie.
baby aj vy mate niektore uz vykuknute bruska? lebo ja mam z toho normalne mindraky, som 9tt+4 a ja uz mam normalne brusko. to len posledne dva-tri dni sa mi nejak objavilo. a rozmyslam, ci to naozaj alebo ci som mohla tak pribrat, co pochybujem... a je mi strasne nepohodlne, hlavne ku veceru, to musim cele gate porozopinat a iba sedim ako tesne pred porodom. a v noci som cela nervozna ked sa na mna muz v posteli len kusok pritlaci, co mi predtym nikdy nevadilo. proste mi je stale tak nepohodlne. citite sa tak aj daktora z vas?
@petra1303 ahojky 32mm si mala v 10 tyzdni ? dakujem
@bacillka fuuu autom by ma porazilo .... radsej 2 h poletim a letime v noci a takze fajn lebo mne rano byva soufl skor ma napina potrebujem morsky vzduch , slnecnik chladocek a macat sa sem tam , este aj mykozu mi zistil tak povedal ze slana voda naj pomoze
@xxx.klarka ja mám tušenie, že by to tentoraz mohol byť chlapec (teda, ak to budú tie dvojičky, tak chlapec a dievčatko), lebo pocity a chute mám úplne iné.
pri malej som ani nevedela, že som tehotná, keby mi nerástlo brucho, žiadne komplikácie (možno ak tak posledný mesiac, keď mi tŕpli prsty na rukách a trochu mi aj napuchli členky a prstene som si musela dať dolu). vtedy som neskutočne išla po všetkom sladkom - a najmä ovocie typu jahody a maliny - proste závislosť neskutočná 🙂
a teraz? je mi zle snáď od prvého týždňa, aj z vody. najlepšie mi pomáhajú kyslé veci,ako citrusy a obyčajný chlieb s maslom... jeden deň som sa išla zbesnieť za lasagnami, ale teraz ich nemôžem ani cítiť, asi ich vyhodím, lebo mi je zle, kedykoľvek otvorím chladničku... proste je to obrat o 100 stupňov
Nie som podla Dr. 6+4 a malo 5,2mm. No to dúfam že mi zamáva lebo k Dr idem najbližšie 27meho.7 na odber atd. Tak dúfam že už bude všetko OK
@ancka aj ja mám vystrčené bruško ale toto je už moje druhé bábo takže bruško už nemám také pevné ☹ Mne strašne vadí pás v aute a nič neznesiem cez brucho ešteže teraz sedím doma inak chodím v sukni a na divoko lebo mať nohavičky je utrpenie.
@ba80 ahoj.no aj mne je už dosť vidieť brucho a ked som nafúknutá som jak v 6 mes. pri malej to nebolo vidno vôbec a to na váhe nemám stále nič(a pritom zle mi neni)len brucho o 2cm.aj som čítala,že pri druhom je to sôr vidno
@xxx.klarka aj ja idem v utorok 🙂) tiež krv,moč,tlak,veľké sono a pocit čo to bude tak zase baba,nechutí mi jesť,jem len ovocie
@babatienko27 ano vcera som bola u dr. som 10tt a mimi ma 32mm co zodpoveda 10+0 ...preco sa pytas? Aj o 2 dni mi posunul termin najprv som mala 10.2. a teraz mam 8.2.
@bacillka neni na 6tt teda 6+4 52mm nejak vela? Nepomylili ste sa trosku? Nebudes tam mat dve mimi? 🙂
@petra1303 to je fajn, že to jd etakto alespoň připlatit, nevím zda to funguje nějak i u nás. 🙂 Naštěstí dr ho dělá pokaždé, tak to nemusím řešit. Za fotečku si platím 50,- ale nevadí mi to, beru si ji skoro pokaždé. 😅
@ancka Neměj mindráky, já mám taky břicho. A celkem velké. Schválně odfotím a hodím fotku. 🙂 A pokud jsi hubená, tak poroste rychleji.
@gubcikova Já jdu v úterý jen na krev a malý UTZ zda je vše ok, a týden na to už normálně do poradny - moč,tlak, a velký UTZ. Už se nemohu dočkat. 🙂
Jsem ráda, že i někdo jiný má pocity co nosí v bříšku. Já jsem z toho normálně až vyděšená. 😀

@saaska teraz čítam predchádzajúci príspovek adresovaný tebe a akosi z neho vypadla jedna časť 😕 K ten dolnej dutej žile, mala som aj ja problémy, teda pri leže na chrbte mi prudko klesol tlak, mala som pocit na odpadnutie až závraty a okrem toho si malý sám akoby prilahol placentu s vyústením pupočníka a tým pádom si ho "priškrtil" Dúfam, že je to zrozumiteľné 🙂