icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

gubcikova
16. júl 2011

@sara45 mala som jednu kontrolu a to akurát na 4deň čo som marodovala a to s práce.inak za celých 7mes.nič.ja som aj tak nebola väčšinou doma 😀
baby my stále teplotkujeme 😖 stále sa drží na 38,2

xxx.klarka
16. júl 2011

ahojky,

včera jsme byli s manželem na večeři, dala jsem si pizzu. Hrozně jsem si pochutnala až jsem se přejedla a celou noc mi bylo zle 😀
Včera došla pro dcerku postel a dneska je první zkouška spaní. Viz foto. Bylo to náročné, 5x mi utekla, pak dostala na prdelku a pozorovala jsem ji, tak asi dostala strach a raději usnula. Myslím že to vypadá nadějně a do února tam bude spinkat bez problémů. 🙂

lubikaf
16. júl 2011

ahojte 😉 aj u vas je dnes tak krasne? my tu mame uplne ukazkove letne pocasie 😉 poobede sa chystam s malym pozriet zvieratka pri cirkus, maju tam zirafy a slony, teda maju tam aj ine zvierata, ale tieto su hned na kraji pri plote, tak ich dobre vidno 😉 😉 tak nech sa maly potesi 😉

@xxx.klarka ta postielka vyzera uplne super. neboj, mala sa urcite rychlo nauci tam spat. my musime tiez nieco poriesit, lebo maly spi stale s nami 😒

adenka
16. júl 2011

ahojte,
tak sme doma z dovolenky... bolo to uzasne, ale mali sme strasnu smolu na lety. cesta tam sa nam omeskala o 13 hodin a stravit 15 hodin na letisku bolo fakt hrozne narocne... a cesta s5 s nam tiez prelozila o 7 hodin, takze sme mali celkom dost... ale samotna dovolenka bola super, akurat ma opat sklamal all inclusive... opat medzi obedmi a vecerami ziadne jedlo, takze mi byvalo aj pekne zle kym konecne zacali davat vecere... prvy tyzden bolo super, ani som necitila nevolnosti a potom to prislo a taha sa to doteraz... uz nech je to za mnou...

ako sa mate?? nestiham vas docitat, ale verim ze vsetky ste ok 🙂

petra1303
16. júl 2011

@adenka tak super ze si zvladla dovolenku bez vacsich nevolnostich a kde ste to boli?

Inak pridala som si foto z ultrazvuku do albumu tak ak chcete mrknite ake mame foto... 😀 sa vytesujem lebo v pc to je lepsie vidiet ako na tych foto co nam dal dr.

silvia.t
16. júl 2011

@adenka vitaj spat v realite 😀
ako sa mate baby?my sme este stale v SP ale uz musime ist spat domov uz som tu pribrala 3kg 😅 len jem a jem same dobroty...ale zatial na mne tehu nevidno,len mi vravia ze som na tvari pribrala 😒 tak dufam ze to nebude tolko ako pri tamerovi..zle mi uz chvalabohu nie je vobec

mische
16. júl 2011

@adenka vítám tě doma po dovolené, je fajn, že jste si to užili ... kdepak jste byli? Chtěla jsem se tě zeptat, jak jsi zvládala let, jestli je vše ok .... my letíme za týden do Bulharska a dost lidí se diví, že ve svém stavu letím .... a já si nemyslím, že by to mělo vadit.

mareka
16. júl 2011

Ahoj holky, tak se k vám asi přidám , více budu vědět ve čtvrtek jak to vypadá s termínem tak zatím čekáme co řekne, ted minulý týden jsem byla n KO a tam jsem byla 8tt a ještě nebylo srdíčko takže počkáme a uvidíme , každopádně by bylo super kdyby jsme měli únorátko 🙂
Nestačila jsem vás dočíst je tu někdo z Prahy nebo okolí?

gubcikova
17. júl 2011

@xxx.klara postielka vyzerá super aj mne sa taká páči,ale v bielej farbe.koľko vás stála?ja som ju pozerala niekde na stránke a bola za 130€ čo je nejakých 4000korún.

my sme boli včera na záhrade grilovať.malá stáleteplotuje.stále je to v tom rozmedzí 37,5-38,2.papať nechce.

adenka
17. júl 2011

ahojte,

@petra1303 boli sme v turecku

@mische let bol uplne bez problemov, doky ma tiez sice varovala ze by som nemala koli tym tlakom pri vzlete a pristavani, ale ja viem tak, ze lietat sa nesmie az po 27tt. ja som aj v prvom tehu lietavala za mamou do Kosic a nebol nikdy problem. takze sa pekne tes a nadovolenku a uzi si to...
ja som sa akurat na dovolenke vyhybala ladovym napojom, lebo lad podla mna robia z tej ich vody, nejedla som majonezy a kupovala som si radsej balene nanuky ako tu ich zmrzlinu... a nemali sme ziaden problem ani so zaludkom... takze uplne pohodla

babulky mate tu niektora mensi bytik a 2 deticky? ako budete riesit spanie? my mame 2izbak a dcerka ma teraz postielku pri nasej posteli, ale zaroven tam ma aj svoj kutik s hrackami... ak tam chcem dat dalsiu postielku, musim ho zrusit, a ani si neviem predstavit ako sa mi tam bude hrat, ked bude babo spinkat... manzel mi navrhol ze spravi postielku pre starsiu akoby nad nasu postel, nieco ako poschodvku a ked bude aj druhe dieta vacsie, tak pod to da dalsiu postel a my sa prestahujeme do obyvacky... ale ja si to neviem predstavit.. strasne sa bojim ze sa budeme vsetci velmi rusit...

xxx.klarka
17. júl 2011

@gubcikova Vyšla nás na 2740,- s matrací, je to dovoz z Polska. Ale podobné mají i v ikei a mají je i v bílé barvě.

jinak dobré ráno 🙂

Natálka spala v nové posteli i v noci a super 🙂 Takže postýlku asi schováme pro mimčo už 😀
Mě je pořád fajn, žádné nevolnosti, žádné přibíraní zatím. 🙂

petra1303
17. júl 2011

@adenka ahoj no aj my mame 2izbovy a uz teraz sme tu natesno...mame obyvacku a Sofia ma svoju izbu s tym, ze tam mame rozkladaciu postel...netusim kam dam postielku ja stale dufam, ze sa do vianoc prestahujeme do vacsieho 😀 ale ak nie tak chcem prerobit obyvacku a spavat tam aj s mimi nech Sofiu nerusime...

adenka
17. júl 2011

@petra1303 no my by sme tiez mohli ist do obyvacky, ale to si zas neviem predstavit ze tu bude este aj postielka a okrem toho vecer nam ide telka, nechcem aby babo spalo pri telke a tiez ak tu bude nejaka navsteva tak co s babom... no neviem... asi nejak prvy rok budeme musiet vydrzat vsetci v 1 spalni a potom budu deti spolu v izbe a ny v obyvacke... ked uz zacne aj to mensie nejak normalne v noci spavat....
u nas vacsi byt nehrozi... nie skor ako nastupim do prace....

xxx.klarka
17. júl 2011

@adenka ahojky, také máme 2+1, jak už jsem jednou psala. Budeme předělávat ložnici na pokojík. S tím že tam bude spát mlaďaska a i mimčo. My zmenšíme obývák a do druhé poloviny si dáme manželskou postel, rozdělíme ložnici a obývák paravánem a bude to 🙂

adenka
17. júl 2011

@xxx.klarka a budes k mimcu behat v noci do druhej izby? nebojis sa ze ti bude budit natalku?

xxx.klarka
17. júl 2011

@adenka Nebojím a budu 🙂 Furt naivně veřím, že bude hodné jako Natálka a spinkat celou noc 😀 a pokud by ne, tak stejně bude ze začátku spát semnou v posteli.

gubcikova
17. júl 2011

baby mna teraz napadlo,že ked sa ma sestrička pýtala či boli pri prvom tehu nejaké komplikácie a ja že nie a pritom som mala zelenú plodovú vodu a aj malá bola zelená od toho.mám jej to povedať?

popinka73
17. júl 2011

@mananenka No tie lizatka ani nspominaj..tiez sa cudovali co to vlastne pytam.. my ideme na kontrolu 22.7.tak tiez som zvedava a dufame ze bude vsetko v poriadku...vzdy mam este taky strach ked ideme k dokimu... to bude presne 12tt 😉 ty si kolkati presne?

lubikaf
17. júl 2011

ahojte 😉

@gubcikova povedat jej to mozes, ale ja si skor myslim, ze to suvisi s porodom a nie s priebehom tehotenstva 😕 no neviem, to nech posudia odbornici 😒 ja som inak tiez mala zelenu plodovu vodu, ale maly bol ok 😉

@adenka my mame jednych znamych, ktori si z dvojizboveho spravili trojizbovy, predelili obyvku na dve cast normalne stenou, asi sadrokartonom a v tej jednej casti maju manzelsku postel, skrinu na veci a mali tam aj detsku postielku. ale samozrejme to zalezi od toho, ake velke mate izby a ci by sa nieco take dalo spravit.

bebel
17. júl 2011

@gubcikova to nie je komplikácia tehotenstva....to sa ti vykadilo dieťa do plodovej vody 😎 ( smolku)....stane sa to pri tom napr. ak uviazne v pôrodných cestách, alebo keď sa príliš dlho prenáša.
@xxx.klarka @petra1303@adenka udivuje ma, že plánujete mať 2 deti v tak malom priestore.
My máme síce 5 izbový veľkometrážny byt, ale s 3. dieťaťom už mám nepríjemný pocit, že sa tu budeme tlačiť a že by sa nám hodili už aj 2 kúpeľne. 🙄 Ale do domu nechcem ísť ani náhodou. 😠

gubcikova
18. júl 2011

@lubikaf @bebel ja som to zle napísala,tak komplikácie pôrodu tam je napísané

gubcikova
18. júl 2011

@bebel ešte som zabudla napísať,že viem čo znamená zelená voda.a k tým 2 izbovým.no hold niekto nemá na väčší.u nás napr.idú 3 izbové byty po 52 000-60 000€ a ked ti banka poskytne len48 000 tak čo máš robiť.ostáva ti jediná možnosť tlačiť sa v 2 izbovom byte,ktoré u nás tiež idú od 47 000-55 000.najnižšiu sumu samozrejme uvádzam neprerobení,staré okná,umakartové jadro,pôvodné podlahy atd.my žijeme napr.v podnájme kde platíme 345€ mesačne,mužovi sa bude zdvíhať plat a čakáme koľko nám banky ponúknu.

saaska
18. júl 2011

no a my sme v jednoizbaku, no a co.....uz planujeme, ako babatku v kuchyni urobime jeho kutik, aby malo pokoj, ked my budeme dlhsie hore, alebo mat navstevu....kamoska mi vravela, ze tak s rodicmi byvali do jej 6 rokov a nema z toho ziadnu traumu, cela rodina na to spomina ako na najkrajsie obdobie v ich zivote

gubcikova
18. júl 2011

@saaska tak tak saši.my bývame teda v 3 izbovom,ale 3 izba je len pre malej hračky.ked máte veľký 1izbák dá sa všetko.je to na tom kdo sa ako cítí(alebo kdo má aké finančné možnosti).možno tí ľudia čo majú menší životný priestor sú na seba viac naviazaný a dokážu si vážiť aj maličkostí.

xxx.klarka
18. júl 2011

@bebel Někdo je zvyklý na větší prostor, někdo na měnší. My jsme byli 4 sourozenci a bydleli jsme ve 3+1. Manžel zase 2 sourozenci v 2+1. Nepotřebujeme žádný luxus. Jsme zvyklý na míň, tak nám to ani nepřijde. A myslím, že štěstí dětí nezávisí na tom zda mají každý svůj pokoj, ale jak se o ně rodiče starají atd ...

bebel
18. júl 2011

@gubcikova
@saaska ....sami zistíte, aké to bude fasa v praxi, keď budete zakopávať všade o hračky a dieťa bude mať xy zbytočných úrazov len preto, že nemá vlastný priestor. Nerozumiem tomu, že sa niekto rozhodne mať deti, keď nemá pre ne vytvorené podmienky. A bývanie s rodičmi, tak to už ani nebudem komentovať....totálna utópia ako si to idealizujete.

gubcikova
18. júl 2011

@bebel bývanie s rodičmi?to tu nikto nespomínal.stými hračkami ti poviem z vlastnej skúsenosti,netreba kupovať žiadne somariny,ktoré sa maminkám ľubia a deti sa stým nehrajú,naša má 3 veci s ktorými sa hrá.ostatné sú schované.vytvorené podmienky?pre teba je asi najpodstatnejšie len počet izieb u niekoho láska stačí.a 1 podmienka pre dieťa je strecha nad hlavou

saaska
18. júl 2011

@bebel a ak nemam peniaze, nemam narok na dieta?

adenka
18. júl 2011

ahojte,
dakujem vam baby za rady, no asi budeme musiet to cele premerat a zvazit... beriem to ako riesenie na max rok, lebo potom urobime detsku izbicku a my sa prestahujeme do obyvacky

@bebel no ja si dovolim trosku nesuhlasit s tvojim nazorom, nemyslim si ze ked proste nemame peniaze na vacsi byt tak by sme nemali mat deti... my sme teda aspon toto druhe neplanovali, ale ked uz je na ceste, tak mu nepoviem ze sorry, nemam ta kam dat... vies mohli by sme makat ako blazni a setrit na vacsi byt, a zbadat sa v 40ke ze nemam deti, ale zato so uzivam luxus... alebo sa zadlzit a nabrat hypoteky a pozicky a potom si uz proste dieta nebudem moc dovolit... mate velke stastie ze mate moznost vychovavat svoje deticky v takom velkom byte, kazda z nas by si to isto tiez zelala, ale nie kazdy ma na to moznost a postriedky, no napriek tomu chceme mat deticky

norcima
18. júl 2011

@bebel tiež nesuhlasim, vela mladych rodin dnes byva s rodicmi, v podnajme, resp. v malom byte a nemyslim si, ze to je zly predpoklad pre vychovu dietata, niekdy si zial clovek nemoze vyberat, mozno na zaciatku sa treba uskromnit, no nikde nie je napisane, ze sa to casom nezlepsi a nebudu si moct dovolit aj vacsi byt, no momentalne nie su na to podmienky. Kiez by kazda mlada rodina si mohla dovolit vlastny velky byt.