Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@bebel no ja tiež nesúhlasím napr. my budeme tiež bývať s rodičmi a nemyslím si že naše dieťa nebude štastné napr. moja budúca švagriná bývala u mami s dietatom do jeho 7 rokov a to hlavne preto ,že chceli stavať a nemali aj na to aby bývali sami v podnájme a ešte aby mali aj na stavbu . a tak to je aj s nami tiež chceme stavať chalupu ,ale dúfam že sa nám to podarí skor ako za 7 rokov 🙂 a keby som mala čakat dokedy budem tam dom nove auto a neviem čo tak deti už by som ani mat nemohla , čo som rada že som teraz otehotnela pri mojich problemoch . Takže je to naozaj tak že niekto potrebuje všetko a hlavne materiálne veci a niekomu stačia ku štastiu maličkosti a hlavne láska a súdržnosť rodiny .
@bebel nikto sa s tebou nebavi a stale reagujes na vsetko kup si 125 kocik a chval sa tu lebo to jedine tu robis... a ked uz sa staras nas byt je velky len ho treba prisposobit alebo co som aj planovala budeme sa stahovat do lepsie rieseneho len to nejde zo dna na den! Moja mala nema uraz za to, ze byvame v dvojizbovom byte ked tak tak vonku padne...toto si zaklincovala, ze uraz za to ze byvame v mansom byte 😀 to si vazne taka neinteligentna ako to chvalenkarstvo co tu predvadzas ...a som si 100% ista, ze keby moja dcera byvala v garzonke tak je stastna! Lebo stastie u deti nezavisi na priestore ci ma 1, 2 ci "5" izbovy byt v ktorom zije...
@norcima no ona je taka chvalenkarka vsadebola a do vsetkeho sa stara...minule som sa jej spytala na jedno vysetrenie ktore ide absolvovat ze kolko bude stat a ona ze jej na tom nezalezi a ja som chcela vediet aky je cenovy rozdiel v cz a v rakusku len neinteligentovy to nevysvetlis 😀 ona je uz tak zahladena na to co ma, ze onicom inom nerozprava...my si zijeme celkom nadpomeri, ale nepotrebujem to tu nikomu vesat na nos ako ona...ty si v 10tt? Ako sa citis? A mas aj foto z ultrazvuku? Odkial si?
No baby, keď to tu čítam, tak mi je grc....
Prosím, nemajme deti, lebo nemáme na to priestor, oni by boli chúďatká a tak si máme užívať prázdneho života bez detí, síce s fárom na dvore, 5- izbákom veľkometrážnym, ale bez úrazov....
Tak takúto maminu by som určite nechcela- bez lásky, a ostatné už radšej nenapíšem aby ma tu niekto nerozniesol v zuboch- aj keď už- je mi o jedno- každý má svoj názor 🙂
Kto má konečne v brušku bábo po dlhých útrapách tak to vie oceniť, ale dotyčná asi nikdy problémy s otehu nemala....
@ve2 no presne vies my si doprajeme co sa tyka na kvalitnom jedle obleceni kozmetika hracky no mat vacsi byt ako som pisala nejde zo dna na den a uz vobec nie tu v Rakusku vsak v nasom 2izbaku platime len plyn a elektriku 130eur mesacne a kde je este najom a tak vacsi byt je zase o zhruba 70eur drahsi len plyn a elektrika...a tie ceny co chcu ablose za kuchyne a podobne ani nekomentujem okolo 10 000eur plus 4 najomne zabezpeka no hotovost na npvy nemame a pozicku manzelovi nedaju je cudzinec a ma novu pracu takze musime cakat ale sme stastny nic nam nechyba zdravie sluzi a do vianoc uz najdeme novy byt urcite 🙂
ahojte 🙂 vidim ze tu riesite byvanie 🙂
my byvame v 2+kk a v loznici spime vsetci 🙂 a teraz budeme kupovat poschodovu postel aby si deti zvykli ze nez sa narodi tretie 😀 cize budeme tu spavat 5 zatial takto casom bude bud vacsi byt alebo postavime alebo kupime dom .... sme mlady tak sa uskromnime lepsie sa uskormnuje mladym ako ked sa ma uskormnit stary.... no nie?
v obyvacke mame vsetky hracky a sme vsetci pokope ..... lebo tu sa zdrziavame najviac 🙂 a aj mame moznost obyvacku rozdelit na dve casti bo tu mame jedno okno a francuzke okno ale ja radsej priestornu obyvacku kde sa deti vysantia nez malu obyvacku a stejne by si hracky tahali k televizii a bolo by to vsade.... a my v loznici len spime a rusenie neni 🙂 vstavam hned ako dieta zamrnci a chce caj alebo cikat alebo sa jim nieco nepekneho zda ukludnujem a vsetci az na mna (ale neberiem to tragicky k tej mame to akosi patri) sa vyspinkaju dobre ....
cize nezalezi podla mna aky je velky byt ci dom ale natom ako si rozumia rodicia s detmi 🙂
@petra1303 z Martina, teraz v piatok budem mat prvu poradnu, citim sa zatial dobre a snad to tak aj ostane 🙂. Akurat tak niekedy mi nechuti jest a nikedy by som zjedla aj klince, ale to sa da prezit, a unavena som, ale to sa tiez da, kym nemam migreny a nevraciam, tak sa nemozem stazovat 🙂. Nenechaj si pokazit den, nech si baba uziva co ma a je stastna, nikto nevie co koho caka, a ako kto dopadne 🙂
@hejdita velku si uz trufnes dat hore do postele? my mame poschodovu , ale velky (tiez 4 r) spi dole. ja nemam odvahu ho dat hore, aj ked teda obcas mi tam zaspi. len neviem, co keby sa v noci zobudil, alebo skor nezobudil poriadne a musel vyliezt, nie ze mi stade padne. maly sa uz strepal, to bol fakt rachot, celu plastovu krabicu roztriestil, ale toho len tak nieco nerozhodi. vstane a ide dalej. odkedy mozu spavat deti hore? my nasu mozeme rozobrat na dve normalne postele, ale potom sa tam uz v izbe velmi nepohneme. maly spi este za mrezami, ale vylieza stade.
@funny nebojim se protoze kraje budem mit jeste zvysene dame udelat tu odradku aby to bylo vysoke.... a stejne nam nic jine nezbyva.... nez aby si tam zvykla ..... 😅 a ona spi celou noc nebudi se na curani protoze ona pred spanim nepije.... a spi od pul 9 do pul 8 tak si rikam ze s budenim snad nebudou nejake potize jako ze by se budila..... a chceme takovou jak jdou rozdelat na dve a mne by se libilo ta co ma jeste i to jedno luzko zchovane kdyz dojde treba prazdninar 😀 no proste dvoupatrovku pro 3 🙂 a se suplikama ..... 😀 sme funnky 😀 😀 😀
@petra1303 konečne jej niekdo vynadal.no nechcela som byť prvá.šak niekomu sa hovorí,ked jej muž zarába dobré peniaze.1000 palčekov hore za to čosi jej napísala
radšej naučím moje dieťa skromnejším pomerom,ako ho mať rozmazlené a bude mi revať prečo nejdeme do tuniska,ale len do chorvátska.a revať za to že on nemá to a hento.moja malá sa poteší aj chrumkám a džúsiku a najviac papieru a ceruzke a to jej stačí.a načo veľa izieb.aj ked má svoju väčšina skončí v obyvačke
http://www.nabytek-megastore.cz/patrova-postel-... jo neco takoveho 🙂
ahojte kocky, teda dnes je tu aka bojova nalada 😕 😕 ale aj ja som bola prekvapena, ako ta kocka reagovala 😕 ved je to kazdeho vec, kolko deti privedie na svet a do akych pomerov. moja svagrina tiez vychovavala dve deti v jednoizbovom byte peknych par rokov, a teda vobec sa na to obdobie nestazuje 😉
@petra1303 ty si uz bola 4x na poradni? 😕 ja som bola zatial iba na potvrdeni tehu, co bolo pred tromi tyzdnami, a teraz idem za dva tyzdne na prvu poradnu 😒 tak sa uz moc tesim 😉
@gubcikova ano kedysi to tak bolo, moja mama sa tiez tlacila v domceku, ktory mal jednu izbu a kuchynu, a bola tam s dvoma surodencami, s rodicmi a starymi rodicmi. no a co? ved nejde o to, aky velky mas dom, ale ake vztahy mas v rodine, a dobrych ludi sa vsade vela zmesti, nie? 😉
ahojte baby, ako vidim riesite tu asi inu temu, dlho som tu nepisala, lebo som si nebola ista, ci je vsetko ok 😒 ale dnes sa potvrdilo, ze pekne rastieme, poculi sme aj srdiecko a mame 10 mm 🙂 som stastna, a dufam,ze sa vsetky budeme vo februari tesit z malych uzlickov 🙂
@funny ja som mojej kupila poschodovu teda taku vysoku postel aj so smyklavkou a pekne tam haja este nema ani 3 roky a to je velka putovnicka no v noci ak chce pit ci cikat zakrici na mna a dam ju dole...
@lubikaf no bola som na potvrdenie tehu asi v 6tt este nebolo vidiet srdiecko tam ma objednal o tyzden uz bolo vidiet srdiecko...potom som bola na krv a dalsi krat teraz naposledy to bola uz riadna poradna moc, tlak, tehu knizka... a zaplatila som si 100eur a bude mi robit ultrazvuk na kazdej kontrole
@gubcikova ja som bola vychovana nie moc skromne a nemali ma rovesnici moc radi lebo som mala vsetko...tak podla mna skromnejsie deti sa budu mat 100krat lepsie ako rozmaznane deti co maju vsetko...
Sa bavite o posteliach, tak prispejem. brat kupoval pre ich 2 ročnu dcerku postel z ikey http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S698..., zda sa mi celkom prakticka, da sa postupne rozsirovat ako dieta rastie 🙂
Holky, zítra jdu na krev, 6 zkumavek, už teď mám nervy, že nemůžu ani nic dělat. 😔 😔

@adenka
dufam, ze sa neurazis, ale s detmi je to ako so psami (ja som velky milovnik psov a paralel je tam kopec 🙂 aspon do 3 rokov 🙂 ), aj ten najmaxi velky pes nepotrebuje obrovsku zahradu, ked tam ma sediet sam, radsej bude zavrety 2x2 m s panickom a podnikat vylety. tak je to aj s detmi. pokial ich mozes vybehat vonku, sa im venovat a sa s nimi hrat, co treba viac?
my teda mame byt velky, so zahradou, ale zakopavam stale o nieco 🙂 tak neviem, asi je to len vec organizacie? a mame volne izby a aj tak sme nasackovani vsetci 4 v jednej. vacsinou teda. a nie sme jedini 🙂 lebo je to pre nas najlepsie riesenie. velky sa naucil krasne spavat, ked sme k nemu prestahovali maleho. ten isiel skoro do spolocnej izby. chvilu to trvalo, ale teraz prespia uz aj hocaky rev.
takze drzime pacle! nejako sa to utrasie!
alebo vyclente spalnu spalnou, pre vas vsetkych, len na spanie a hraci kutik do obyvacky? alebo kuchyne? potom mozes nechat male spavat aj cez den a mala sa ti bude hrat mimo? inak moj maly spava vylucne v kociku cez den 🙂 ked sa prestane vmestit do kocika, musim zrusit obedny spanok 🙂