Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@xxx.klarka držím palce, hlavne nech sú výsledky o.k. 🙂
@lumi21 gratulujem 🙂
@xxx.klarka nestresuj vsak to je za minutku hotove...
@lucika09 moja mala ma takuto postel... http://www.xxxlutz.at/sortiment/c/product/Jugen...
wow ta poschodovka pre 3 je vyborna vec.. presne nieco take budem casom potrebovat, a mam vybavene aj navstevy, pripadne ak budu deticky chore, mozem spat pri nich.. navyse tu obcas mame manzelovho syna z 1. manzelstva, takze 3 postele sa zidu vzdy... dakujem za tip 🙂
no ja som sa rozhodla ze to asi urobim tak, ze presuniem knihovnicku do splane, na jej miesto dam malej detsky kutik a v splani sa mi tak vytvori miesto este na jednu postel. starsia pojde zatial asi do cestvovnej postielky s normalnym matracom a male zdedi drevenu postielku... takze sa tam pomestime vsetci... aj tak to vidim tak, ze ked to male bude take lepidlo ako moja Domi, tak rano o 6 ich mame vsetkych pri sebe 😀 ... aj dnes mala zliezla z postielky o pol 6, dofucala ku mne, opytala si mliecko a spala dalej pri nas 😀
@xxx.klarka ides zajtra na tu krv? aj ja....a preco mas nervy?
@saaska ano, zítra. Protože při odběru se mi někde stává že omdlívám, nedělá mi to dobře. A když si uvědomím že to bude 6 zkumavek, tak tím horší to je.
@xxx.klarka to pojde rychlo, neboj sa... ja uz to mam za sebou... a so mnou sestricka stale keca tak vacsinou ani neviem ze mi berie krv
@xxx.klarka jaaaj, ja uz som sa zlakla, ze co ma zajtra caka......ja chodim darovat krv, tak toto urcite zvladnem, drzim palce, nech to mas co najskor za sebou 😉
prosim vas a ako rychlo su vysledky? a co tam stanovuju? uz aj vyvojove chyby?
@adenka kéž by. Kdybych alespoň na to měla žíly, tak bych byla štastná, ale vždy mi tam s tou jehlou točí než začne něco téct. 😀 No co, co bych pro mimíska neudělala že. 🙂
@saaska to jsou nevinné testy, na HIV, krevní obraz RH faktor atd, na vývojové vady dělá moje dr testy kolem 16tt. A děkuju, snad to projde v klidu. Abych tam nemusela nechat auto a ject domu autobusem.
ahojte nacali ste tu riadnu debatu 😀 ale v podstate mate vsetky babule pravdu co ste jej oponovali ...ja neprajem nikomu nic zle, ale naco je cloveku velky byt, ked nemoze mat babetko !!! niekedy je mozno lepsie riesit babo skor a tlacit sa s rodicmi alebo svokrovcami v byte ako mat vsetko a mat prazdny zivot bez deticiek ...ved najdolezitejsia je sudrznost rodiny a laska a nie to kolko ma clovek prachov aky velky byt a podobne to su len hmotne veci, ktore su do urcitej miery dolezite ale aj ich nadbytok sposobuje zas opacny extrem, ze clovek zabuda na tie skutocne hodnoty !!!
@xxx.klarka snaz sa dnes aj zajtra rano pit vela vody aby sa ti trosku preriedila krv
@lubikaf no o termine mi nic nehovorila, musim teda povedat, ze ja zijem v Anglicku,a cele to tu maju inak ako na skv si myslim 🙂 sice toto je moje prve tehu, ale tak co Vas tu citam. Ja budem chodit k nejakej midwife ( pôrodna asistentka), idem tam vo stvrtok tak uvidim co mi povie...podla mojix vypoctov by som mala mat termin 24.2.2012 tak uvidime 🙂 inak sa citim unavena, citim rozne vone a to dost intenzivne a nie je mi z toho 2x dobre, ale nevadii 🙂 a ty sa ako citis?
@xxx.klarka @adenka dik baby za odpoved
@xxx.klarka tak ja mam stejny problem se zilama 😀 ale mne to teda nedela zle 😅 o to to mam jednoduchsi pomaha ked sa hodne napijes aby to rychlejc teklo je vetsi tlak v zilach .... ja se sestram smeju a to vetsinou pokazde protoze se mi trefujou i na 3x 😀 jedna v porodnici dokonce poslala druhou protoze nemela uz nato nervy 😀 ja jim do toho kecam a jim to asi vadi 😀 a na krev jdu nektery den tento tyden je to na HIV krevni obraz hepatitidu B na zjisteni skupiny krve a to je myslim vse 🙂 i u nas se dela na VVV v 16tt
@lumi21 hej v uk je ta starostlivost trochu ina, ako u nas. ale tak aj tehotenska kalkulacka ti vyrata termin podla dna poslednej ms 😉 ja sa citim celkom v pohode, uz mi nebyva tak zle ako zo zaciatku, nenapina ma, ked si spomeniem na jedlo. a som uz aj trochu menej unavena, ako zo zaciatku. uz sa tesim, ked sa dostanem do druheho trimestra, snad mi potom bude uz uplne fajn 😉
ja uz sa tiez citim o nieco lepsie hoci dnes som sa skoro ani nezobudila tak mi bolo nanic ale uz to nie je pravidlne kazdy den 🙂 s tou krvou ma normalne zacinate strasit :D ale tak pokial mi nerozpichne zilu cez a nebude mi podtekat krv pod kozu tak to bude fajn 😠 ja si na poradnu musim pockat este do 27.7. ale verim ze bude vsetko v poriadku a dostanem uz aj knizocku vytuzenu 😅 a snad aj uvidim ako drobec podrastol :D
@adenka Právě že piji celkem dost, 3l denně určitě. Tak nevím no. 😒
@hejdita U nás jsou testy na VVV taky v 16 týdnu. To máš taky pěkné koukám. 😀 Mě se jedno pokoušela sestra napíchnout pravou ruku a tam nemá šanci vůbec. Takže teď napíchává jen levou - tak je žíla velká, ale hluboká, takže není vidět, tudíž píchá od oka. 😀 Když se netrefí, tak s tím musí trochu potočit a pohrát si, aby tekla. 😅
@xxx.klarka 😀 no i ja je mam neviditelne a dlouho musim pumpovat zaskrcenou aby zili trochu prizili a aby vedela kam pichnout a bere mi spise taky z leve 😀 tam mam jakousi naboku
jednou se mi stalo 😀 ze mi to pani brala s takove tenounkate okem neviditelne zilky a napoprve se trefila ja sem cucela jak puk ..... ale ted povedlo se ji to propichnout ale jak povytahla tak teklo 😀 😀 😀 😀 😝 😅 😀 😀 😀 😀
fuj smrdi mi tu prepaleny olej bleeeee nesnasim to 😝 jdu ven toto neminim cichat ....jde to z venku ale primo mi do okna :-P a pritom mame naproti jenom tocenou zmrzlinu jedine sousedi ze by varili? 😕 vecnte tu z nich nikdo neni ..... no okno uz sem zavrela 😀 ale ven jdu i tak 🙂
tak zatim se tu mejte hezky 🙂
@xxx.klarka 😀 no i ja je mam neviditelne a dlouho musim pumpovat zaskrcenou aby zili trochu prizili a aby vedela kam pichnout a bere mi spise taky z leve 😀 tam mam jakousi naboku
jednou se mi stalo 😀 ze mi to pani brala s takove tenounkate okem neviditelne zilky a napoprve se trefila ja sem cucela jak puk ..... ale ted povedlo se ji to propichnout ale jak povytahla tak teklo 😀 😀 😀 😀 😝 😅 😀 😀 😀 😀
fuj smrdi mi tu prepaleny olej bleeeee nesnasim to 😝 jdu ven toto neminim cichat ....jde to z venku ale primo mi do okna 😝 a pritom mame naproti jenom tocenou zmrzlinu jedine sousedi ze by varili? 😕 vecnte tu z nich nikdo neni ..... no okno uz sem zavrela 😀 ale ven jdu i tak 🙂
tak zatim se tu mejte hezky 🙂
😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 co to ???? 😀 tak se neobtezujte to cist 2x je to to same 😀
@adenka my sme v jednoizbaku 😅 ale niekedy v sept. ideme do turecka natrvalo tak do vtedy musime vydrzat ale bude to o drzku 😖 no viem ze to zvladnem...mam kamosku ktora byva v jednoizbaku s muzom 8rocnym chlapcom,1rocnym chlapcom a 3mesacnym babom,vcera som u nich bola na navsteve a poviem ze tam mali tesno ale neskutocna atmosfera citila som sa tam veelmi prijemne a byva sa im dobre,aj sa super zorganizovali,a nestazuju si 😀
@hejdita ten pristelok je pekna vec. my mame bez, taku obycajnu masivnu borovicu, a tiez mame hore taku bezpecnostnu nadstavbu. no uvidime, ako to vyriesime, ci ju rozoberieme, alebo velky pojde hore, este mam cas 🙂
baby, ja mam tiez hrozne zily, nevidno a hlboko. ale som zvyknuta, ze sa triafaju aj na 5-ty raz. ani mi to nevadi. vacsinou beru nakoniec zdola, tam pod zapastim. ale niektore sestry su umelkyne - doslova, podla citu, fakt, len jemne prejdu prstami a trafia na prvy raz. to je pre mna vzdy maly zazrak. zial, je ich malo. a niektore su fakt drasticke. to sa uz ani ja potom nemozem pozerat.

Ahojte kočky 🙂 Akúsi tu máte bojovnú náladu 😕 Ale neškriepme sa tu, nerobí to dobre ani nám ani bábätkám 😉 Ak smiem pridať aj môj názor, myslím, že nezáleží na tom v akom veľkom byte bývame, ale na tom, aby sme deťom dali lásku, starostlivosť a pochopenie. Poznám rodinu so 7 deťmi, ktoré vychovali v 3-izbovom byte a nemám pocit, žeby im niečo chýbalo. Práveže som obdivovala kreativitu a schopnosti otca vytvoriť pre každé dieťa vlastný kútik a tiež uložiť posteľ.
Tiež si nažívame v malom bytíku a dúfam, že do 2 rokov sa nám podarí zohnať niečo väčšie, ale nejde všetko zo dňa na deň, veď to poznáte 😉
Momentálne riešim akú posteľ malému zohnať a ďakujem za všetky tipy, ktoré sem hádžete 🙂 Pre mňa sú veľmi osožné, aj keď vidím tie ceny ... niekedy detská posteľ vyjde viac ako obyčajná pre dospelého