icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

ancka
19. júl 2011

@lilka1 tak to ti gratulujem, viem si predstavit ako ti muselo odlahnut. ja som tiez cela na ihlach a cakam na ultrazvuk co mam vo stvrtok a ak dopadne dobre, tiez sa naplno zacnem tesit asi az potom 🙂 tak si to teraz poriadne uzivaj 🙂

@xxx.klarka krasne babatko 🙂

funny
19. júl 2011

@saaska ahoj, ja teda neviem ako je to na slovensku, a nie som si ista, ci piseme o tom istom. u nas v nemecku sa vsadza skor na tie merania NT ( nuchalna translucencia ? u vas? ) kombinovana s odberom krvi, medzi tusim 11-14 tt. schopnost zachytit 3 hlavne trisometrie (nielen DS - tris 21, ktory je v porovnani s tris 18 a tris 13 este dost lahky, tam uz ide o vady nezlucitelne so zivotom) na 90 %. tie afp testy sa tu uz ani nerobia, lebo vcasto vykazu falosne pozitivne vysledky.
ja pojdem. je vela postihnuti, ktore nas moze zastihnut, ale pokial sa da, rada by som dopredu vedela, na com som. aj ked to nikdy nie je iste a dieta je dar a zazrak. ja to musim odfinancovat sama. poistovna nam to nepreplaca.

@loretana teda ak mas zapchu, moze byt! alebo zarazene vetry, to je tiez strasna bolest. ak mas zapchu, skus slivky, slivkovu stavu, slivkovu presnidavku. vela pit, vela zeleniny, ovocia, pokial mozno celozrrne uhlohydraty... ale to prejde. drz sa!

gubcikova
19. júl 2011

ahojte babule.som smutná ☹ termín mám už 30.1. takže ja k vám prakticky nepatrím a ja tak veľmi chcem.bábo je o 4 dni väčšie od posledného sona.mala som byť 11+4 a som 12+1 😲 drobátko bolo krásne.najprv ma vyšetril zospodu,všetko je ok krčok zodpovedá 12tt.sono-malinké najprv kývalo,potom sa nadhadzovalo,také bolo krásne.som sa najprv ľakla,lebo som nevidela srdiečko,no ako drobec sa začal mixovať tak bola paráda.brali mi 3 ampulky krvy,sestrička mi minule nepovedala,že mám priniesť prvý ranný moč,tak ho mám priniesť vo štvrtok ráno.

gubcikova
19. júl 2011

jaj zabudla som mali sme 5,5cm

xxx.klarka
19. júl 2011

@gubcikova Myslím, že to vůbec nevadí, můžeš třeba 2 dny přenášet a už by jsi patřila zase k nám. Tam myslím, že u nás můžeš klidně zůstat, ten den sem den tam nevadí 🙂

gubcikova
19. júl 2011

@xxx.klarka tak mne to stále vychádzalo na 1.2,ale šak človek nikdy nevie.dakujem

saaska
19. júl 2011

@deenakee a @hejdita DAKUJEM
@bacillka 😀

saaska
19. júl 2011

@funny no ja som dostala taky planik, ze kedy na co pojdem a mam tu, ze v 16tt odber krvi na AFP, tak u nas sa to asi robi....
@gubcikova ano ano zostan u nas 😉 a krasne fotky

bacillka
19. júl 2011

@gubcikova nikam nechoď veď je to jedno na budúce Ti bábo zmeria inak lebo bude otočený inou stranou a budeš mať ďalší dátum 😀 Mne pri prvom tehu dal 4 možnosti a aj tak si mládenec spravil po svojom.

loretana
19. júl 2011

@saaska
@deenakee
@funny
holky, děkuji moc, zkusím se pořádně nalít vodou, koupím magnésii a dám si zeleninový salát a uvidím... kdyby to bylo stejné i zítra, asi zajdu k doktorovi... a koupím švestky🙂 děkuji moc holky, fakt mě to uklidnilo, pomohly jste mi!!!

lubikaf
19. júl 2011

@gubcikova to vobec nevadi, ze ti posunul termin, no a co. ved babatko sa mozno aj tak narodi az vo februari 😉 a krasne fotky, aj ja uz chceeem, ale ja si musim este tyzden pockat 😒

bacillka
19. júl 2011

@loretana hlavne to neprežeň aby ti nebolo horšie všetko s mierou 😵 Tie sušené slivky sú dobré

lilka1
19. júl 2011

@gubcikova blahozelam . . . krasne fotecky 🙂

mersinka
19. júl 2011

@loretana ja som mala pri malej nieco podobne a mna to tak vystrasilo, ze som sla radsej na pohotovost 😖 Tam mi doktor vynadal, co tam chodim so zastavenymi vetrami, dal mi tabletku na ukludnenie (tu som hodila do kosa) a bolo po bolesti 😀 Tak drzim palce, nech ta to rychlo prejde 😉

Ale vam zavidim tie fotky, ja idem na kontrolu az 16.8. 😢 a na druhy den na ten NT screening do nemocky. Ked som sa tam objednavala, zabudla som sa spytat, ci a kolko sa plati, tak snad mi povie moj doki...

loretana
19. júl 2011

@mersinka děkuji, asi to tak nějak bude🙂🙂🙂 já se hned vystraším a pak plaším🙂

silvia.t
19. júl 2011

@saaska aj ja idem 27.7 dnes rano som sa objednavala k dankovcikovi,a bude to zamerane na downov syndrom,a sestricka mi vravela ze ak donesiem vymenny listok bude to stat 18eur..Moj gyn.ma ma nejako na haku..zo spodu ma este ani raz nevysetril 😅 chodim sa tam len odvazit a zmerat tlak,tak si musim poriesit nieco sukromne..a na triple testy som sa ho pytala tak tie mi da robit v 15-16tt

petrusew
19. júl 2011

@gubcikova Krásný dorobeček! Klidně zůstaň s námi, můžeš přenášet 😀
@mersinka raději x krát zbytečně, než jednou skutečně nutně! S tebletkou na uklidnění bych ho asi poslala někam 😀 Já budu platit za NT 1400,- ale až po genetické konzultaci, ale u nás teď pojišťovna (moje - metalka) vrací 1000,-, což je naprosto super.

parvitas
19. júl 2011

krásne krásne fotočky! veľmi sa z nich vytešujem, babuľky... a aj vám trošičku závidím, že už ste drobčekov videli... už aj ja by som som chcela... vo štvrtok sa konečne dozviem... 🙂

bacillka
19. júl 2011

Nejak som asi stratila niť v 12tt sa robí downov syndróm na vlastné tričko a v 16tt - 17tt 3pltest? To nie je v tom 3pl teste?
V tomto tehu riešim také veci čo som pri prvom nemala ani paru že niečo také existuje.

parvitas
19. júl 2011

@loretana kľudne to môže byť aj zápcha... ale ak ti to neprejde, tiež by som s tým išla k dr. pre istotu. radšej byť hysterka ako mať zlý pocit z toho, že si niečo neodhadla.... jogurty nepomáhajú? teplá voda na lačno? slivky? alebo marhuľový kompót? držím palce, nech to čím skôr prejde...
@deenakee ja som tiež cca koniec februára (podľa tehu kalkulačky) 21.2. 🙂 nie si jediná na konci

lucika09
19. júl 2011

@saaska skús zavolať Tvojmu dr, či robí testy aj on. Na NT treba špeciálnu licenciu a nie každý dr ju má, tak preto posielajú pacientky do nemocnice na toto vyšetrenie. Pokiaľ viem, tak sa robí do konca 13. týždňa a ako počítam, tak počítam, mala by si to stihnúť aj u Tvojho dr. Môj dr tieto testy robí sám a idem naň 1.8, čo budem 12+2, krv až na druhý deň.
@loretana tiež zdielam názor, že je to zastavenými vetrami a väčšou plynatosťou, občas mám také kŕče aj ja (nie len v podbrušku, ale by som povedala difúzne v celom bruchu) a pozor na zeleninu, čo nafukuje (hlúboviny, strukoviny,...), aby Ťa bruško nebolelo ešte viac. Pi viacej vody, zraď do stravy viac vlákniny (ovsené vločky, ovocie,...) a tiež sú dobré sušené slivky, prípadne šťava z nich.
@gubcikova krásna fotka, teš sa, že bábo krásne rastie a je v poriadku 😉 Neboj sa, myslím si, že budeme viaceré, čo porodia už v januári 😉

saaska
19. júl 2011

@silvia.t no presne k tomu dankovcikovi som sa objednala aj ja....mne povedali ked som tam dnes zas volala, ze s vymennym listkom to stoji 29 eur a bez neho 39 eur, ze mozem prist aj bez vymenneho listka....asi tam pojdem....
@lucika09 praveze moj doktor to nerobi a ani na to pacientky neposiela, len ked maju zlu rodinnu anamnezu a po 35ke....sla by si na to dobrovolne?

lucika09
19. júl 2011

@saaska pokiaľ sa v rodine nič podobné nevyskytuje, nemáš nad 35 rokov a ani zlý výsledok by neovplyvnil rozhodnutie nechať si bábo, asi by som sa zbytočne nenervačila a nestresovala.
Osobne by som ani ja nešla, ak by to môj dr nerobil každej tehotnej žene.

kaculiatko88
19. júl 2011

Tak doktor mi presten nepovedal ako a koľko zaostávame lebo nechcel robiť urýchlené závery. Myslíme pozitívne . 1. augusta ideme na USG. Tak uvidíme. 🙂

cacenka_d
19. júl 2011

@kaculiatko88 Koukam jsou obcas hodne opatrni, ten mas nam 3 tydny po sobe rekl, ze jsme v 6. tt tak jsem zvedava, jestli za 3 tydny konecne bude neco jineho 😅 A to ne , ze bysme nerosly 😀

cacenka_d
19. júl 2011

@gubcikova No jo, tak hlavne, ze dobre roste 🙂

saaska
19. júl 2011

@lucika09 praveze zly vysledok by moje rozhodnutie mozno ovplyvnil a sa mi zda, ze lespie to je zistit v 12. tyzdni ako v 16tom, ci? .... ach jooo, to je ked mam na vyber a neviem sa rozhodnut 😀

lucika09
19. júl 2011

@saaska ak je to tak, tak choď na to vyšetrenie, máš už ho objednané a budeš vedieť, na čom ste.

loretana
19. júl 2011

@parvitas
@lucika09 holky, moc děkuji za rady a tipy i uklidnění, jsem ráda, že Vás mám🙂

sara45
19. júl 2011

ahojte tak mne je dnes strašne soplim ,kašlem a bolí ma celý spodok výtok mám ešte horí ako som mala asi som nachladnutá alebo čo ,iba celý den ležím a je mi na nič na poradnu idem 27,7, a zasa mi ide brat aj krv na genetiku tak dufam že bude drobec v poriadku