Ahojte,
kedze som sa pred 24hod dozvedela krasnu spravu ze cakame babatko/babatka tak si dovolim zalozit tuto temu a tesim sa na vymenu informacii pocas nasledujucich 9 mesiacov 🙂
baby, tak teraz som merala teplotu, maly ma 37,8 po odratani a sopliky a strasne je mrzuty... dost ma to stve, lebo akuraz zajtra je vikend, takze doktorka jedine na pohotovosti.
nasla som stranku o buvaní http://www.koliska.sk/Tazkosti_s_dojcenim\nocne... skuste precitat, je tam viac metod ako naucit dieta buvat.
@kalianka nejde mi to hned otvorit.. 😉
zubky na obzore...cervene dasienka, nervozita..gelik kusok zabrala, nastastie nema teplotu 😕
vidim ze sa tu oslevuju mesacninny takze Hanke vsetko najlepsie 😎
dnes sme kupili krasnu bundicku v bazariku a minuly tyzden tiez..Na zimu sme uz skoro pripraveni. 😀
a kde ste vsetky?vychutnavate si konecne pekny den 🙂 my sme sa dnes vybrali do Bojnic...uz sme sa tam chystali od augusta a stale bol nejaky problem-skarede pocasie,robota a pod.,....tak dnes sme vyuzili pekne pocasie na pekny vylet 😀 maly kukal po zvieratkach jedna radost......
inak sme konecne mali relativne dobru noc-len jedenkrat prebudenie na kojenie okolo 1nej a potom az rano,ziadne mrncanie,plac 🙂 akurat ja som sa vobec nevyspala,stale som ho kontrolovala ci dycha,ked bol tak ticho 😀 ....ale dufam,ze mu to vydrzi a budeme mat uz len taketo noci
ahojte🙂 vraj sa chysta babie leto tak snad je to pravda🙂 co sa noci tyka, my klasika, dokonca este klasickajsia ako zvycajne🙂 uz druhu noc po sebe sa budi kazdu hodinu🙂 takze sranda... inak mame uz aj my nocnik🙂 ale este ho chcem vydrhnut (predsa len tam budu s holou ritkou🙂 ) a od zajtra ju tam budem obcas davat🙂 je to taky ten co hra ked sa je jej podari cikat ci kakat tak dufam ze sa jej to bude pacit🙂
no my sme mali hrúza noc , budila sa každé 2 hodiny a potom ešte 1,5 hodiny hore . takže dnes fungujem na zotrvačník . inak zaspávanie s plačom je kolísavé , občas velký plač občas nič , dobre pomohol rituál pred spánkom , hojdám ju na rukách a spievam ,hladkám asi 3-5 minút a potom do postielky .
inak funkcia nočník sa začína zakoreňovať , malá ciká už tak 4 krát denne , hneď ako ju tam posadím a má potrebu tak ciká a blažene sa usmieva na mňa , lebo vie že ju pochválim a pomojkám . každý druhý deň sa nám podarí aj nakakať . no uvidíme .
oblečko na zimu aj ma kompletizujeme , niečo mi ponúkla susedka takže asi to aj bude všetko - dve kombinézy a dve budny , máme aj kožúšok zdedení umelý ,ale zdá sa mi dosť tvrdý .
iank stále len dva zúbky , ostatok dáva na seby čakať , smalou ísť von je dosť náročné , je mrzutá plače v kočíku , dobre je jedine na ihrisku s deťmi a na lavičke s psíkmi .
prajeme peknú nedeľu
Ahojte vcera bolo krasne boli sme v Modre na vinobrani 🙂 Adamkovi stale soplik pretrvava uz neviem co s nim, aj Nasivin mu davam a nic nepomaha ☹ . Kedze ma ten soplik, tak ani nemozem skusit to zaspavanie sameho v postielke. Ale uspech je aj ten, ze v tej postielke dnes prespal celu noc, co sa este nestalo a vascinou spaval s nami. @zuzkat1 aj my mame ten nocnik 😀
@lili213 malej má taky trochu rýmičku, chytil to od Adélky, kapeme nasivin od úterý a tentokrát má jen lehký průběh, jen při kojení v leže trochu chrochtá, ráno jsem mu kápla do nosánku a za chvíli nos odsála a je v pohodě 😀 😀
Nočník taky zkoušíme ode dneška a úspěch je, že tam sedí a nebrečí 😀 😀 ždycky ho tam chvilinku nechám,aby si zvyknul 😉
ako su na tom vase drobce s energiou? 😀 nasa malinka tieto 2dni len raz spinkala cez den a potom uz vooobec nechcela zacala byt straaasne ziva a ryychla ufff 😀
😀 baby mi hlasime prve zubky..dnes sa objavil spodny jeden a druhy som nasla na obed..
vz mate teda sikovne deticky , casom hadam aj mi budeme taki sikovni
@lili213 naaadherna fotka,Adamko je na nocniku blaženy 😉 snad skoro vyzdraviete...
@nella1 nooo maly staaaale lozi takze doobeda spi cca od 10:00-12:00 niekedy menej,poobede cca 15:00-16:00-16:30...ale aktivny je až hruuuza 😀
nocnik neriesim zatial,ked maleho posadim na koberec okamzite lozi,takze asi by mi z nocnika usiel 😀 😀
poculi ste o tom, ze od januara je pozastaveny prispevok pri narodeni dietata ☹ ? mama mi nieco spominala, tak toto je vrchol, idu setrit na detoch, lebo soc. poistovna nema peniaze 😠 .
@lili213 a je to iste uz?ved prave,chcu aby sa rodili deti,prispevok dali aj koli nizkej porodnosti le vsetko je neskutocne drahe...a este pozastavia prispevok..no nech znizia materske a rodicovske,pridavky mozu aj zrusit a hotovo,budu spokojni...sak nech nedvihaju dochodky ale daju tam kde treba a bude mat aj socialka peniaze..toto ma vie vzdy vytocit.. 😖
@lili213 mna by to tiez zaujimalo ako to bude,aj co sa tyka dobrovolneho nem.poistenia,kedze v blizkej dobe planujeme dalsie babo.....a teraz som mala matersku len z platu,takze nic moc a ak zrusia DNP aj prispevok pri narodeni,tak si Matejko asi bude musiet na surodenca chvilu pockat 😒
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzkat1 jeeeej a vy mate dnes 8 mesiacikov 😉 gratulujem