icon

Január/Leden 2010

drobec123
28. apr 2009

Ahojte,
kedze som sa pred 24hod dozvedela krasnu spravu ze cakame babatko/babatka tak si dovolim zalozit tuto temu a tesim sa na vymenu informacii pocas nasledujucich 9 mesiacov 🙂

tigarah
17. okt 2010

@hrusticka84 jasne poznam tu reklamu 🙂

tigarah
17. okt 2010

@certica_3 velmi dobry napad :D skusim. a dam vediet....len ci si to bude take male 9 mesacne uz uvedomovat

zuzkat1
18. okt 2010

@nella1 viacere zname to maju a nemali problem..len treba z vacsimi kuskami kupit🙂 myslim to puzzle

danteska
18. okt 2010

@hrusticka84 tak to nezavidim...moja mama ma kolegynu a jej 15 rocny syn by jedol len bryndzove halusky,mäso ani za svet..vseliake deti su..aj problemy.. 😒
@certica_3 no my pred nim vsetci jeje,aj sedi pri stole a on nic 😀 😀 vobec sa nehrabe ze by si nieco bral,otvaral pusu.. 😀

certica_3
18. okt 2010

@danteska no moja malá keď vidí že niekto doma niečo je tak sa hneď zvedavo hrabe ochutnať , dnes mi takto vyjedala fazulu zo šalátu . no každé dieťa je iné . ale ja som myslela že pozorovať ani nie tak dospelých ale skôr deti , to ešte viac opakujú

amisa
18. okt 2010

😀 popisem nam nase skusenosti ked nechce papat. Zvycajne na obed stolujeme spolu (moj manzel robi z domu) pri polievke zacneme Veronike podavat obedik a ked nechce tak ju vylozim zo stolicky nech sa ide hrat a mi si sadneme a ideme jest druhe jedlo . Ked to vidi tak sa rychlo priplichti k stolu stane si k nemu za prsteky sa drzi hore a vykrikuje (alebo sa tliape po nas) dam ju vtedy do stolicky a sup hned je hladna. A napriklad vcera bol u nas moj otec a jedol puding zo slahackou, sedel pri tom na zemi a pozoroval Verusku a mala ako to zbadala prilozila bleskovo k nemu a ze mnam mnam.. a kym som stihla cosi zaregistrovat uz supala so starkym slahacku 😀 Musim sa pochvalit ze uz pouziva slovo mnam mnam (s dost trnavackym prizvukom) a slovo tata (na svojho tatu najma) a este jednu super novinku uplne cerstvu z dnes vecera, urobila dva kroky od gauca k svojmu tatinovy. Najprv som na nu kukala a az potom mi doslo ze co sa stalo. 😀 😎

zuzkat1
20. okt 2010

baby inak mate uz novy vigantol? ja som kupila minuly tyzden... pani v lekarni bola hrozne zlata a dala mi aj bez receptu,lebo do poradne ideme az v novembri a ja som malej nedavala vigantol uz od septembra...teda odvtedy co ho stiahli z trhu... mala som doma 2 flasky stareho ale hned som ich aj vyhodila... tak som rada ze uz je ten novy... ja len ze ak by ste nevedeli o novom, tak uz je🙂

certica_3
20. okt 2010

no vigantol už používame tiež ten nový .
deti sú zázračné ako kopírujú dospelých . inak aj naša vraví mnam , teda skôr nam nam , tata ale mama vraví iba keď ju stráži tato , ked som tam ja ani zanič . tiež ukazuje na všetko prštekom a blaboce toto. neskutočne tie deti napredujú . každý deň niečo nové .
inak dnes bol užasný ranný nočník , najprv cikala , potom som ju poprosila nech tlačí tak tam naprdkala a nakoniec aj nakakala a usnievala sa od ucha k uchu tlieskala si , lebo vie že jej teraz pre väčšiu motiváciu nielen hovoríme že je šikovná ale aj jej tlieskame a kričíme bravó .taký cirkus okolo toho šťastný rodičia narobia 😀

amisa
20. okt 2010

uz ej vigantol? ja som sa pytala v pondelok a lekarnica len vrtela hlavou ze nieje.. no zbehnem teda do druhej lekarne.. lebo tento sajrajt co je teraz je nechutny a este aj farbi oblecenie.

@certica_3 🙂 sikulkovia

zuzkat1
20. okt 2010

@amisa no ja som bola v troch lekarnach a vsade bol ale v prvych dvoch nedali bez receptu preto som sla dalej🙂

amisa
20. okt 2010

@zuzkat1 uz som volala dokine hned mi ho predpise a sup idem pren nech ho mam doma este dnes.

danteska
20. okt 2010

@certica_3 sikulka 😉

jjeeej vdaka za info ze uz je D vitaminik 😉 vonku je sialena zima..ja by som prijala leto teraz ked uz maly chce chodit 😠

amisa
20. okt 2010

no problem Vigantol bol ale uz zas nieje a nevedia kedy bude.. 😠 😒 ☹

certica_3
20. okt 2010

@amisa no inak jediná zmena je že použili starší typ kvapkátka , také klasické nie s gumovou nasávačkou .takže ja zoberiem to čo teraz mám z novej flašky a spotrebujem aj to pôvodné staré balenie . takže ak máš doma nejaké staršie balenie ,skús len vymeniť kvapkátko . ak nie treba skúšať inde určite bude , nie všade je toľko malých detí .

zuzkat1
21. okt 2010

@amisa skus inde..iste budu mat... tu v petrzalke mali v kazdej lekarni kam som vosla...

zuzkat1
21. okt 2010

@certica_3 ja som stare balenie vyhodila..mala som aj nenacnute aj to som vyhodila..ak sa nieco uvolnilo uz je to v tom oleji... ja som jej 5 tyzdnov nedavala nic a endokrynologicka povedala ze to vobec nevadi🙂

amisa
21. okt 2010

@certica_3 no ja by som kludne pouzivala aj stare..keby som nejake mala.. nam sa minulo a nove nam nemohli predpisat ale uz som zohnala na kramaroch.. dnes im doslo. ten sajrajt co nam dali ako nahradu sa rozhodol dojest manzel 🙂 (chuti to dost zle ako rybi olej s B-komplexom a v citronovom vidani)
Hlasim dnes skusame bez doobedneho spanku no uvidime ako to pojde. Ale doobeda sa jej veru uz spat nechce.
A kupili sme krasne golfky v bazariku skoro nepouzite uplne ako nove a velmi velmi krasne chipolino electra oranzove. Budem ich vozit v aute na nakupy ci na navstevy .

amisa
21. okt 2010

a este csi baby dosiel vam uz menzes? aky bol? mne dosiel dnes.

certica_3
21. okt 2010

ja som už mala prvý v septembri , v októbri znova ale nie po 28 dňoch , mala som dlhšú pauzu .tiež som bola sklamaná , dúfala som že budem mať od toho kľud po celý čas kojenia . inak priebeh bol normálny , možno menej bolestivý než pred pôrodom , čo je fajn keďže nemôžem brať žiadne lieky proti bolesti.

jitta
21. okt 2010

@amisa já ještě menzes nedostala, po šestinedělí jsem pár dní špinila,ale nechala jsem si dít tělísko a zatím jsem bez 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a vůbec mi to nechybí 😉

zuzkat1
22. okt 2010

@amisa no mne este ani tuk... a dost mi to chyba kedze chcem druhe mimi.... ale ja este vela kojim ... za 24 hodin aj 10x... 5 cez dne a minimalne 5 v noci

inak darceky baby🙂 kupujete sanky? my malej kupime hned ako nasnezi🙂

danteska
22. okt 2010

@amisa ja mala hned po 600-nedeli..hned..a teraz pekne pravidele po 28 dnoch..

a ako to ide bez doobednajsieho spania?ja rpzmyslam kedy prejst len na poobedne,ale maly je doobeda dost unaveny,spi pekne aj 1,5 hod a 1,5 hod poobede..

zuzkat1
22. okt 2010

baby vy ich davate spat podla hodin? lebo moja spi kedy chce🙂 doobeda vacsinou 2x po 45 minut... vcera bola extremne unavena a spala doobeda 3 hodiny a poobede este 2...uz som ju chodila pozerat lebo taketo nieco sa este nestalo...ale dnes uz klasika...prave ma svoj druhy spanok... a ked sa zobudi bude obed🙂

jitta
22. okt 2010

@danteska i malý spí většinou podle toho,jak je unavený, spává většinou 2x denně,ale například včera spal 3x a dneska spí už taky po druhé a to spal pěkně i v noci a byl jen 1x vzhůru 😀

lili213
22. okt 2010

ja som dostala tiez po 600 nedeli, ale nam nepravidelne 😠 ale aspon ma neboli brucho, jedna vyhoda. Maly spava aj doobeda, ale len pol hod. a poobede tak hodinu. Dnes doobeda nepal a bol zly a nervozny. Sanky mam v plane kupit, ale neviem kedy 🙂

certica_3
22. okt 2010

no my spávame tiež dvakrát , podla ranného vstaávania ,ale tak cca po 2,5-3 hod. je unavená takže prvý spánok a druhý okolo takej 14 hod. občas doobeda vynecháme keď veľa spí v noci a dlho ráno . sánky sme zdedili .

zabatinko
22. okt 2010

Ahojte mamicky,tak mam dobru spravu,Lilus mi zacala papavat:Duz spapa pekne chlebik s maslom a sunkou a zje celu polku! 😝 Dokonca uz aj zeleninku spapa pekne co je kraaaasny pokrok pre nas 😀
Inak ten spanok nie a nie sa upravit..Stale spavame 2-3 hodky za celu noc ☹

amisa
22. okt 2010

experiment zo spankom nebol lebo nasa suseda extra vrtala.. no takze nespala ani svoje normalne spanky poriadne.. a zajtra cestujeme takze to bude spat urcite v aute..skusame od nedele..
sanky kupime pod stromcek

amisa
22. okt 2010

inak asi sa nam hlasia horne zuby ma tam zdurene dasienka zuby citi na pohmat ale cervene ich nema a ani teploty nastatsie ..
Inak este k tomu spaniu mozno skusim ako kamsoka jej dieta spi od 11.00 zhruba do druhej a vyhovuje to malej, uvidim co sa Veronike bude najviac pozdavat.

danteska
22. okt 2010

@zuzkat1 nie podla hodin..ale napr ked spi cca do 6:15 tak ide spat okolo 9:30 a spi tak do 11tej..vydrzi max 3-4 hod hod..potom je zly..no a poobede ide potom cca 14:30..ked spi do napr ako dnes 7:15 tak ide spat 10:30-spal do 12tej a potom 15:30 a spal do 16:50..a potom ideme spat asi okolo 20:15..teda uz po okupkani a napapani...ja mu to uz tak priblizne vyratavam..keby spi iba raz napr.od 11tej do 14tej-14:30 tak do vecera nevydrzi a urcite by zaspal este okolo 17:30 co uz nechcem aby spal..
@jitta ja ho davam spat len do postielky,ked je v kociku tak spi aj 3x lebo tam ho vsetko rusi tak nespi tak dlho..