Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Baby na mam teda poriadkumilovne dieta. Musim stale vysavat, lebo ked Ema najde mikrospinku na zemi, tak ju hned zje. Ja neviem... Aj Vam to deti robia. Take ma sikovne prsty. Zvdvihne fakt aj malilinkatu bodku zo zeme. Snad ju to coskoro prejde. Dnes zaspala na elektrickom kabli, co cmulala. Som skoro od strachu umrela, ked som to zbadala. Uz z nej nesmiem oci spustit
@mabel1981 cestovinu varim v tej istej vode a potom to cele zmixujem...tie pyre robim kadejake...snazim sa mu obmienat zeleninu, dnes som pridala prvy krat hrasok...ty uz davas strukoviny? inak, ako maly zacal s jogurtami, tak ma stolicu aj dva krat denne a redsiu...dufam zeda ze je zo z toho...a ty malemu varis kazdy den? ci mu pripravujes jedlo na dva-tri dni a das zamrazit?
@mirka2010 ahoj.. no nechcela vôbec nič okrem sladkého ovocia... už som sa o ňu bála... ale prešlo to.
Tak mi papkáme všelijaké kašičky... batátovú kašičku, ovsenú so zeleninkou, cestoviny so zelenikou, pšenovú so zeleninou, ryžu naturál so zeleninou, kukuričnú so zeleninou. Do všetkého pridám slnečnicový alebo ľanový olej. Zajtra idem skúsiť konečne žĺtko. Varím každý deň 4 jedlá. Tri kašovozeleninové na raňajky, obed a večeru. A desiatu a olovrant ovocnú presnidávku. Budúci týždeň budem mať konečne domácu kuracinku. Kúpenú papku sme ešte nemali. Mám nakúpené aj strukoviny, ale za prvé jej vôbec nechutia a strašne ju nadúvajú. Ale skúsila už mungo, červenú šošovicu, cícer, lúsky. Nič nešmakovalo. Tie lúsky som jej treskla posledný deň na dovolenke a celú noc preplakala ako ju bolelo bruško a tatko ma skoro prizabil, lebo sa nevyspal na 12 hodinovú cestu za volantom.
Júj a čo sa mi stalo. Včera prišla mrcha.. ale už druhý krát. Prvý krát ma navštívila na dovolenke. Som sa skoro rozplakala keď som to zistila. Bodaj ju... vôbec mi nechýbala.
Kočky ja nič nestíham. Neviem kde mi hlava stojí. Roboty kopec doma... vo firme som hľadala predavačku, zaúčala ju... no masaker.
@mirka2010 ti verím, že ti bolo za drobcom smutno... som pred dovolenkou musela chodiť predávať a malá bola s kamoškou. Som sa tak o ňu bála a taká som bola šťastná, že ju vidím. Ale keďže to bolo často, tak som si už zvykla byť aj bez nej trošku.
Monika sa stále iba plazí a dáva na štyri. A to už tak, že sa dáva na prsty na nohách a ruky... no snáď už sa nejak teda pohne.
No neviem či sa to aj vám stáva, ale my keď sa kúpeme tak malej sa strašne páči a vždy hodí do vody bobek. My vlastne každé kúpanie ukončujeme, že ju rýchlo vyťahujem, aby neplávala aj s bobkami 😝 😲 😲
Ináč ten bobek dáva často. Tri krát denne, ale riadne..
No pekne som to ukončila 😀
@emamichaela to aj moja robí 😀 ale ja ju nepúšťam po celom dome iba vo svojej mega veľkej ohrádke. My máme strašnú zimu na zemi. Tak preto. No je to sranda na nich pozerať ako to všetko naokolo študujú. A to ti zaspala počas hrania? To sa nám ešte nepodarilo. Aj keď už zaspávame super. Dvakrát denne po 1 až 2 hodinách v postieľke. Aj na návšteve u babiek ju odparkujem v kočíku do izby a tam sama zaspí. Ale takto počas dňa sama nezaspí... musím jej spraviť rituál, aby chápala, že sa ide spinkať.
A čo už viete spraviť? My sme sa naučili ťapi ťapi ťapušky, spraví maminke moja na líčko a to je tak asi všetko 🙂
my dávame hrášok zelený (kúpený mrazený) už dosť dlho, lebo tie zeleninové jedlá som ním musela trocha "osladiť"...zo začiatku totiž zeleninu moc nechcela, po mrkve bývala veľmi zapečená, a hrášok nám v podstate pomohol rozbehnúť jedenie zeleniny....tak si aj poprdká, niekedy sa mi zdá, že máva aj zastavené vetry, ale zase nič hrozné...a teda my na hrášku kvôli sladšej chuti fičíme pomaly každý deň a len meníme zvyšok surovín...dnes som dávala aj zelené lusky a tiež to zvládla...prdkala dosť, ale zvládla to
@zuzulienkaaaa tak to je super, že to takto pekne znáša... ja keď dám strukovinu tak strašne plače a nemôžem jej ani pocvičiť s nožičkami, aby si pukla, lebo potom ju to moc bolí... no radšej to už neskúšam.
@monky978 hej, jasné, ja sa teším tomu hrášku, lebo inak by som do nej ten zvyšok nedostala....ona zase veľmi plakávala, keď sme začínali s príkrmami a bolo to len o zemiaku, alebo o mrkve...
inak, pamätám si, že kedysi si mi písala, že si malú nedala očkovať....ako k tomu pristupuje váš pediater? po tých aférach s očkovaním som sa tomu začala trocha viac venovať, študovala som si zloženie vakcín a nejako spejeme s manželom k tomu, že ďalšie očkovania už odmietneme...len asi budeme aj musieť zmeniť pediatra, lebo tá naša to nejako nerozdýchava...a úprimne, mne sa s ňou zakaždým nebude chcieť dohadovať....aj sa obávam, že k nám zmení prístup po tom, ako to definitívne odmietneme...
@mirka2010 ja som este nerobila omacku, som si myslela, ze jej davas aj mlieko bud umele alebo svoje, ale jasne tak sa tiez da, v podstate tiez tak robim, ale ono , ked sa to zmixuje je to vsetko velmi podobne 😀 😀 posledny tyzden robim tak, ze mesko jej oprazim na masle a pore, plus mrkva, potom podlejem vodou, udusi sa , a bud dam k tomu zemiak, cestovinu, alebo ryzu a zase to cele zmixujem...ale fakt dookola to iste 😒 spapa to, ale davam jej aj tu z konzerv stravu tak 1xdo tyzdna, lebo si myslim, ze je chutnejsia, a ze tam davaju aj bylinky ako dochucovadla, aby mala proste zmenu....ja uz fakt neviem,co vymysliet 😒
@zuzulienkaaaa no ja zas musím dávať všade mrkvu, lebo bez nej to nie je ono...
ja som tiež aj kvôli tomu aj kvôli iným veciam zmenila pediatra. A tento je naklonený na moju stranu... doslovne sa vyjadril, že preňho je prvoradá moja materská intuícia a rešpektuje ju. Ja som to tiež študovala určite minimálne pol roka. Je to dosť náročné a zložité na psychiku a nechcem to tu moc riešiť. Každá mamina chce pre svoje bábo len to najlepšie a moje rozhodnutie bolo takéto a ostatných rozhodnutia plne rešpektujem. Ale ja to proste tak cítim. A po týchto aférach čo sa teraz deje okolo hexy a jej sťahovaní v 19 krajinách som spokojná s mojím rozhodnutím. Ak budeš chcieť ti pošlem naňho kontakt v ip. Je to trošku ďaleko, ale ja si za dobrým pediatrom pocestujem pol hodinu cca 30km. A som velice spokojná. Poradí aj cez mail promtne na hocijakú otázku. Podľa mňa odborník a má výbornú prax u nás na Slovensku a aj v zahraničí. Zvažovala som tú diaľku, ale teraz neľutujem. A od budúceho roka sa sťahujeme a budem mať k nemu 50 km, ale nevymenila by som. Je v stredných rokoch a má v ordinácii civilné oblečenie a ľudský prístup. Už ho radšej nebudem ospevovať, aby to nevyznelo nejak blbo 😝
@mimuska2
@mihouk a ako sa vaše babule presúvajú? My tiež neštvornožkujeme, Natálka sa presúva plazením asi tak, že zapája pravú ruku a ľavú nohu (normálne vojenským štýlom) a ľavú ruku má pokrčenú a zdvihnutú hore (často sa plazí za niečím alebo s niečím, tak to potom vezme alebo nesie v tej ľavej ruke) 😀. Ale už prišla na to, ako sa z polohy na 4 posadiť a zo sedu sa znovu dostať na 4 a zdvíha sa na kolienka pri niečom (teraz ju sledujem, zdvihla sa pri posteli a pozerala na psa, ktorý sa tam ešte snažil dospávať. Pes to pozorovanie psychicky neuniesol a presunul sa do pracovne na sedačku. Natálka za ním, zdvihla sa na kolienka pri sedačke a znovu na neho pozerá. Pes znovu zmizol 😀). A včera sa jej podarilo prvý krát sa z kolienok zdvihnúť na nožičky 🙂 Poobede sme dali nižšie postieľku, pre istotu a o pár hodín neskôr pozeráme a už stojí v obývačke pri gauči 😀
@zuzky1104 ja tiež dávam 1 x týždenne hotovú stravu, aby mala zmenu. A tiež už neviem, čo vymyslieť, každý deň varím čerstvé a obmieňam zelenlinu (zemiak a mrkva je základ a pridávam karfiol, kaleráb, cuketu, tekvicu, patizón a podobne). Dávala som už aj petržlenovú vňať a chutila. Niekedy dám namiesto zemiaku ryžu alebo cestovinu. No a každý deň mäso (kuracie alebo morčacie, 1 x týždenne hovädzie a 1 x týždenne namiesto mäsa žĺtko). No a rozbehli sme sa s jogurtami, na olovrant spapá celý zvolenský biely smotanový jogurt s polovicou výživy (ochutené jogurty zatiaľ nedávam, ochucujem tou výživou).
No a posledné dni Natálka začala jačať, keď jeme a začala sa po nás plaziť, tak jej vždy musíme tiež niečo dať 😀
@emamichaela ahojky, nas maly robi presne to iste...co i len malicku smietku ma hned na prstiku a sup do ust...zvlastne ake malicke deticky a aky maju zmysel pre detail, vsak?
@monky978 😀 😀 😀 😀 😀 no milo si to naozaj zakoncila....nam sa to este nestalo...ale maly sa casto pocika vo vanicke...neviem, ci od radosti,lebo tiez miluje kupkanie,alebo od tej tepluckej vodicky...tak co sa tyka toho papania, v podstate my robime to iste,len to obmiename neustale...ale ja si robim jedlo na dva-tri dni...a zamrazim...ranajky ma vzdy moje mliecko,na desiatu dam vzdy nejake pecivko,potom obed, olovrant ovocie, vyziva, alebo vyvar z ovsenych vlociek s ovocim, jogurt, kadeco sme uz poskusali a na veceru bud nejaku kasu, puding,alebo krupicu...snazim sa mu stale jedlo obmienat, aj ked ovocie miluje, vsak jasne, mnam sladucke...ale aj zeleninku ma velmi rad a to naozaj kadejaku co sme uz dali...tie strukoviny zacinam zaradovat az teraz...zltko uz papal 🙂 tak jasne ze ti za nou bolo smutnucko...ale asi sa naozaj da troska zvyknut byt bez toho milovaneho drobca....a mrach...no comment...ja uz mam za sebou 4 cyklus...predvcerom aj kontrolu u gyn. tiez mi vobec nechybala...ale prisla ked mal maly len 4,5 mesiaca...takze ty bud stastna, ze nebola az tak dlho!
@zuzky1104 presne ako pises...tiez uz neviem co vymysliet...preto je super sa tu o tom porozpravat aj mala inspiracia pomoze...ja hotove nekupujem,ale mozno pre zmenu aj ja zacnem...maly to ml zatial dva krat a mas pravdu, je to ochutene kadecim...vsak cim budu starsie tieto nase lasky, tak tym viac budeme moct ochucovat aj my...ale sol a cukor nedavam zatial vobec!!! moja mamina sice hovori, ze troska cukru by nezaskodilo, ale ja ho naozaj na to nechcem privykat....
@jankaja U nas plazenie nehrozi. Ako som to nazvala vyssie, my mame ninja styl. Ona sa stale iba prevaluje, sadne si, zase do lahu a prevalit. Ked je pri nabytku, tak sa odrazi. Dokaze sa dat na styri, ale formou bezec na starte, jedna noha vzadu a druha pod nou a z toho ide zase do lahu a prevalujeme sa dalej. O stavani sa na tie jej dve tucky, o tom nemoze byt ani rec. Ale dostane sa vsade kam potrebuje, vcera mi dokonca vytiahla CD z Wii-cka, bola som jej veeeeelmi vdacan. No ale ruky ma veeeelmi dlhe, ked sa nanieco zameria, tak je ako Saxana, normalne vidis ako jej ta ruka rastie. Na to ako sa nevie hybat, je az velmi mobilna, ked vies co myslim. Maxim v jej veku uz stvornozkoval jedna radost a ze baby su sikovnejsie.... v nasom pripade vynaliezavejsie. 😀 😀 😀 😀
@mirka2010 Ja som pri Maximovi zacla pouzivat cukor az okolo jedneho roku a to som kupovla iba ovocny aj jeho narodeninovu tortu som robila z ovocneho cukru. Postupne sme prechadzali na normalny, lebo som si povedala ze radsej normalny cukor ako vselijake sladidla, na ne mam averziu stale.
@monky978 budem Ti vďačná za kontakt na neho...a vďaka za Tvoju odpoveď 🙂
@mirka2010 ahoj mirka strasne mi blbol net t nevem ci ti odoslalo spravu....tu je moj email 1234lubka@centrum.sk

@mihouk som si myslela ze si sa nahnevala 😀