icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mihouk
19. okt 2012

@mirka2010 Podla mna este prisladzovat nemusis, radsej pouzi ovocie, alebo susene ovocie, nech si este uziju pravu chut jedla 😉 Javorovy syrup som neskusala davat, aj ked ja ho zboznujem, neviem asi skusim niekedy. Mna tak vcera napadlo, robila som gulky zo zemiakoveho cesta, ze nabuduce tam dam ovocie a moze to potom aj Tilka papat.
Pripajam foto nasich obluebnych hraciek - Maximove auticka, esteze je v skolke, inak by ich uz bral 😝

1234lubka
19. okt 2012

@mirka2010 jj jasne 🙂))) Ď idem mrknut

emamichaela
19. okt 2012

@monky978 ale coby pri hrani. Som ju dala do spalne do postielky a ona na zemi cez mreze nasmatrala kabel a potiahla si ho do postele a zaspala na nom. Ani nechcem mysliet na to, co sa mohlo stat. Taku chybu uz neurobim. No my sa vieme postavit, za ruky prejde uz celkom pekny kus a vie dat papa a krici po mne mama mamama 🙂 zatial nic viac. A opakuje po mne rozne zvuky co spravim pusou. A tiez pekne spinka. Babka si uz kupila cestovnu postielku, aby u nej mohla Emus spinkat.

mimuska2
19. okt 2012

zeny ja normalne nechapem mala nam dnes presla asi 5 krokov sama 😀 😀 😀

mirka2010
19. okt 2012

@mihouk tak strukoviny este nedavas? ja naozaj pomaly zaradujem...uvidime po vcerjasku, ma hrasok...a aj vecer kakal aj nemal problem s prdikmi 😀 a ako Tiluska? uz je uplne v poriadku?

rebecca2006
19. okt 2012

@mihouk aj naša Esti je taká istá, sedí ako partizán, a okolo seba sa načahuje. Ale ak sa pokúsi o štvornožkovanie, tak padne na čelo a reev . Ale vie sa vytiahnuť do stoja a aj vie posadiť z ľahu na chrbte- čo teda vôbec nechápem ako to zvládne....Motoricky proste úplne mimo...

rebecca2006
19. okt 2012

@mirka2010 javorový sirup je super, ale ešte by som počkala, hlavne ak Maroško nevyžaduje prisladzovať- ak ti papká. Radšej daj sladšie jablká- nejaký sladší druh, alebo iné sladšie ovocie. Ja mám akurát problém- teda Esterka- s marhuľami, tie sú strašne kyslé, tak jej ich dávam len d jogurtu,kašel, alebo kupujem tie Hippky, tie sú prisladené, ale podľa mňa nie ažtak moc ako niketoré iné výživky typ Ovko., Oni tie decká raz k sladkému dospejú a už budú fičať smerom kinderko fidorka tak podľa mňa čím neskôr tým lepšie...Ak sa ti podarí, tak tak od roka...Ja som dávala hnedý cukor, ale pokial pamútám, tak len na tie neochutené kaše, Babylove aleb krupicu.... Ale nejedol mi to moc ani s cukrom ani bez...

rebecca2006
19. okt 2012

@mihouk inak možno že to je aj tým že sú také guličky.. Estreku keď vidím ako dvíííha ten veliký zadok, tak sa normálne idem popučiť. Ona je ako tá hračka- kýval sa to volá myslím, čo boli za socíku, také plastové so závažím,ke´d ste donich buchli, taksa vrátili do ej istej polohy. Proste má ťažisko proklate nízko 😀

rebecca2006
19. okt 2012

@mirka2010 ty si taká zlatá s tým ako Maroška ľúbiš 🙂 Teda, nie že by som sa Esti alebo Maťka neľúbila, ale ja som taká rada, ked mi ich niekto na chvíľu vezme preč 😀
ˇco sa strukovím týka, tak zatiaĽ hrášok a kukuricu. Ale len ako súčasť jedla.Obe má rada. Hrášok som si uvairla vo väčšom množstve, narobila pyré a dala zamraziť do kociek. ako ľad- a teraz jej len šupnem hráškovú kocku do jedla. Samotný hrášok by som sa bála dať. Fazuľku zelenú sme mali, nerobila ljem cíce problém, ale ani moc úspech sme nezožali. 1x som robila taká akože prívarok so zemiačikom , zelenou fazuľkou, a bielym jogurtom, a teda zleeee. Máločo tak pľula ako toto Tak som dala s fazuľkou pokoj a skúsila včera en pár strukov do zelennovej polievočky a prešlo to. Mrkva prezrazila. Cystám sa na červenú šošovicu, už som kúpila, ale ešte nerobila.
Ja mám pocit,že sme s jedlom zamrzli na bode mrazu, na ráno má chlieb alebo pečivko, miluje to, ale dávam zatiaľ len suché. Na desiatu výživku domácu ovocnú a alebo niekedy pre zmenu Hippku- marhuľu alebo slivku. Akurát včera som jej prifarila učoriedky do výživky, bola spokojná., Neznáša banán. Ja to nechápem , ke´d som bola tehotná tak som fičala na jogurtoch, banácnoch a mandarinkýích a pečive. A obe moje deti banán nemajú rady kúpim., am potomzjem sama. A ešte som skúsila avokado a tiež debakel, mala som aspoň guacamole. Kaše štandard, dávam instantné- dobiehame tie prvé čo sme mali pšeo, ovos, ryža- osladzujem vocímm a potommliečne Nestlé. Dnes osm pokusne kúpila Babylove banán a zljedla som ju sama...
Obrd furt jednoliata kaša masko- kura, morka,králik telitko,alebo žltko, zleninka, karfiollm brokoli, so zemiakom, ryžou, ovsákmi, alebo cestovinami,,, Musím zapojiť fantáziu, nech je to ž jedlo....

mirka2010
19. okt 2012

@mihouk jemine, Tiluska je take zlaticko...no uzasna je 🙂 super ake ma miesto na hranie...nas uz na jednom a tom istom mieste nevydrzi...a niekedy mam problem ho uz aj odfotit ked sa hra...stale len lozi a lozi laska nasa 😀 😀 😀 😀 😀 s tym prisadzovanim...ja som sa sladit ani nechystala...myslim si naozaj, ze v ovoci je cukru dost a presne ako pises, je dolezite nech nase lasky poznaju hlavne pravu chut jedla....sama ked malemu ochutnam co ide papat, tak sa cudujem, ze ako fajne to chuti, ze vlastne ja tie prave chute ani nepoznam!

mirka2010
19. okt 2012

@rebecca2006 🙂 dakujem za radu...urcite sa nechastam presladzovat...papka zatial dobre, tuk, tuk, tuk...a tym padom to nepotebujem riesit,len presne tie neochute kase napriklad 3zrnna Babylove, ta by sa zisla s niecim ochutit, tak do nej davam bud cerstve ovocie, alebo vyzivu...inak vyzivu mame domacu, robila ju moja maminka, tej som jasne prizvukovala, ze malicko cukru, takze nie je moc sladka...dokonca, posledne kolo co robila boli kyslejsie jablcka a maleho az tak vrasti ked ju papa, ale spapa 🙂 a jasneeee, vsetky lubime tie nase lasky, pokladiky milovane...ale ja si ho naozaj tak moc uzivam, tak si vychutnavam kazdy moment s nim...dnes rano ako spoznaval moju tvar...ja keby som bola cokolada,tak som urcite uz uplne roztopena od tolkej lasky, stastia, ako nadherne sa ma dotykal 🙂

nusiki
19. okt 2012

Ahojte, davno som tu nebola, ale vidim ze nie som jedina co nestiham 😀 😀 . My tiez este nestvornozkujeme, len tak plazenie a prevalovanie 🙂 . Ale vieme si sadnut z lahu a vytiahnut sa na kolienka, do stoja zatial este nie. Robime papa, ukazujeme na kravicke ocko, baran baran buc, robime zvuk auticka ustockami, robime zmurky a hovorime mama a havo 😀 😀. Mame 4 zuby, papame vselico uz, najviac nam chutia polievocky, jedlo nemixujeme ale krajame na male kusocky. Najviac na chuti chlieb - kedykolvek a kolkokolvek 😀 😀. V noci vstavame 2 x 😒 a kazdy vecer dufam ze tato noc bude uz cela prespinkana...asi sa este nacakam 😀 😀.

mihouk
19. okt 2012

@mirka2010 No teraz ked ta tak citam, tak asi jej zajtra supnem do obedika hrasok, alebo kukuricku, lebo ked ja jedavam fazulky, tak ona je potom uplne v pohode, tak uvidime 🙂 Tilus je uz v poriadku, len mame nevicky, idu nam horne dvojky, k tomu sa nam pridruzila vystipana prdel, ale kremujeme aj minule ked sa jej talcil zubok, tak mala cerveny zadocek.
Dnes sme boli na kurze znakovej reci a celkom dobre. Jedina Tilka sa tam tmolila, plazila sa k ostatnym a vobec sa nebala nikoho a hrooooozne sa jej pacili ine babatka, taka bola zlata. Ked uz sa nenauci ziade znaky, tak aspon ma zabavu. 😀
@rebecca2006 Tilka iba rz padla na tvar a rozrazila si peru, normalne pada tak dive pomaly, ona to vzdy ku koncu nejak spomali a nebuchne sa. Dnes bola pri stoliku v obyvacke a zvedava potvorka sa normalne vytiahla rucickami aby kukla co je na stole. Nohy nerobili nic, ale prstiky mala uplne biele. A ked isla do kupelne, tak ju mm zobral za ruky akoze chodit a celkom jej to islo. Na toho kyvala som uplne zabudla, ale mas pravdu, niekedy strati rovnovahu, tak sa jej len nohy zdvihnu, ale usedi to, hlavne vo vani, ked sa kupu s Maximom a robia si vlnky. Ona miluje vodu, dnes sme skoncili tak, ze sme sa vsetci kryli a ona si veselo spliechala az bolo vsetko mokre. Mozno je tak trochu obtlstla morska vila a preto jej to chodenie velmi nejde 😝 😝 😝 😝 😝 Ako to vidis ty?

larosa
19. okt 2012

čaute mamičky, času mám málo, tak nepíšem, ale čítam aké sú tie naše januárovčatká šikovné 😀
my už papáme všetko, málokedy jej varím samostatne, ja málo solím, takže v pohode- najradšej má zemiaky+niečo 🙂 polievky, papá aj strukoviny a potom prdká o100šesť 😉 behá po štyroch ako drak, po dvoch okolo stola, postojí a občas urobí sama krok- tak od stola ku gauču 😵 furt len jeden zub, ale brúsi ho na postieľke ako divá 😀 no a naše naj hračky sú ovládačky-samozrejme len tie funkčné, mobily-len zapnuté a jedna smiešna zelená gumka s troma drevenými guličkami, ktorá bola kedysi záložkou do knihy 😀
otázočka- čo jkupujete na zimu detičkám na nohy? topánky? snehule? čižmy?
lebo na zimu mám nakúpené už dávno(tak od marca 😀) a zistila som, že máme tlsté lýtka a malá nestrčí nohu do čižmy...máme ešte jedné, ale ešte by to dačo chcelo šak už budeme behať 😉 snáď....

sa držte a pekný víkendík 🙂 ráno ideme na huby, teda ak vstaneme 😀

zuzky1104
20. okt 2012

@rebecca2006 citam, ze davas aj kukuricu, ale ako, a aku? Z konzervy a pomixujes? 😕

rebecca2006
20. okt 2012

@zuzky1104 mrazenú 🙂 Hocijakú značku,mám v mrazáku a odsypem si len pár zrniek čo potrebujem. Takto mámaj hrášok brokolicu, lkarfiol, zelenú fazuľku, bársčo 😀

kajkovajanka
20. okt 2012

@emamichaela Emka je smieskarka 😀 😀 ... zaspala na kabli, co cmulala 😀 😀 ... prepac, ze sa smejem, nemyslim to v zlom 🙂 . aj nasa Beki robi to iste, zbiera spinky zo sebe, vsetko dava do ust a ma aj svoj oblubeny kabel.. tiez sa ju neda nechat samu ani na sekundu 😨 😖

rebecca2006
20. okt 2012

😢 @zuzulienkaaaa s tým pediatrom je to ťažké, podľa mňa v našom mestečku je to čert jak ďábel. Ja som akurát deckára menila, ale nie kvôli očkovaniu....S tým očkovaním je to zložité, ja sama neviem, ako sa mám royhodnúť, pri Maťkovi som to rala tak s vervou, že teda dám poočkovať ani ma nenapadlo, že nie, a potom mal takú zlúúú reakciu na MMR, že som sa vyľakala a ledva som ho dala preočkovať proti žltačke, čo sme už mali začaté... A získala som strašný rešpekt, hlavne tej MMR sa bojím ako čert kríža, ešte si musím zohnať nejaké info.... Infanrix + Prevenar dám, tam to nie je o čom, čiarneho ašlu je mrte, záškrt síce nie je, ale človek nikdy nevie, kedy sa sem dovlečie, stačí pár migrantov 😢 Ale tie ďalšie vakcíny, ja fakt nevem....
A netuším, aký majú na to seneckí lekári názor... Viem že Varga, ku ktorému sme chodili, nebol veľmi zástancom čkovania, aj od dobrovoľného ma viac mene odhováral a myslím, že odmietnutie MMR sa s ním dalo dohodnúť. Ale prešli sme do Medinetu kvôlui určitýmunikačným nezrvnalostiam, a tiež kvôli tomu že mi vadilo, že mu nemôžem zavolať napr. mimo ord hodímn a poradiť sa- a mevie vôbec, aký názor má Haršányi. Netuším. Ja som rozmýšla aaj na d pediatrom v BA- respektíve mne by asi viac vyhovovala žena pediatrička, s ktorou mlžem aj "pokecať" ako rezervovaný chlap, ale pri dvoch deckách a bez vlastného ata by to .bolo o hubu, x- krát sa mi osvedčilo maťzákladnú strostlivosť v mieste bydliska.....Ale je to a tom ako jeclovek mobilný- no, ja nie som

mirka2010
20. okt 2012

@mihouk a preco chodite na kurz znakovej reci? maly uplne v pohode kakal aj po hrasku, takze postupne budem zaradovat strukoviny...a aj sebe do jedalnicka, lebo dlho som ich obmedzovala...uz mi taka dobra fazulova polievka chybala,tak som ju musela navarit a v pohode, nic sa nedialo...ale netusim ako by to bolo napriklad s kapustnicou,ktoru totalne zboznujem...budem tiez musiet vyskusat a uvidime 🙂 aky ste mali dneska dnik??? tu bolo nadherne, mali sme dve fotenia v jednom parku, tam bolo tak uzasne...no nadhera...uzili sme si krasny slnecny dnik,maly si tam hodinku a strvt pospinkal, takze spokojnost...aleeeee....ta noc co sme mali za sebou...kazdu hodinu a pol hore...ja uz som bola zufala...ach, dufam, ze tato noc bude lepsia...lebo som uz uplne bez energie 😒 😲 😲

mirka2010
20. okt 2012

@rebecca2006 ahojky, aku mal maly reakciu na MMR? jemine, tolko som uz o tom citala,pocula, aj ja sa toho bojim...ale odmietnut to, ja neviem??? malu das na to zaockovat?

mihouk
20. okt 2012

@mirka2010 Aj ja milujem kapustnicu!!! Dnes bol v pohode den, bola som upratovat, takze tatinko varoval deticky a dokonca Tilka aj pospala, lebo odkedy bola chora, tak ma problem zaspat. Dufam ze Marosko vymyslal v noci iba vcera a dens uz pospi, mozno bude unaveny.
Na kurz znakovej reci chodime preto, ze som citala, ze deticky sa tak naucia rychlejsie komunikovat, na vsetko su jednoduche znaky, nie je to ako normalne znakova rec pre hluchonemich. Maxim sa ucil Makaton ( to je znakova rec, pre autistov), hrozne rad pozeral taku rozpravku kde to ucili a vedel toho hrozne vela a on aj dlho poriadne nerozpraval, tak mu to pomohlo sa vyjadrit co chce. Takze ked sa Tilka nauci si vypytat mliecko, spinkat a papat budem spokojna, lebo ona ked nie je po jej spusta taky rev ze az, takze by sme predisli flustracii. Taka je idea 😀 Tu je o tom clanok 😉
http://babetko.rodinka.sk/detska-rec/detska-rec...

mirka2010
20. okt 2012

@mihouk ano, uz si spominam,.uz som o tom citala...tu tie kurzy nie su rozsirene, takze je skvele ze to mate poruke a mozete tam chodit...je to isto paradna vec, ak si osvoji tie znaky, budes jej veru ryhlejsie rozumiet 🙂🙂🙂 a paci sa jej tam??? ako dlho trva jedna hodina a kurz celkovo? a kam chodis upratovat?

monky978
20. okt 2012

@mihouk jéj to je super.. to by sa mi tiež páčilo také znakovanie 🙂

My sme dnes boli skoro celý deň vonku. Išli sme za tatkom na stavbu... spraviť stavebný dozor, venčiť našu obludku a poflakovať sa trošku po dedine kde budeme bývať... pipinka zaspala ako drevo...

Júj ja by som toľko vecí chcela robiť... som si kúpila bavlnky a háčik... idem sa naučiť háčkovať 😝 snáď sa mi niečo podarí... alebo to ostane ako ten nedoštrikovaný šál z minulého roku... a ešte by som chcela vymozaikovať kopec vecí.. a ešte a ešte a času málo...

Neviete mi odporučiť nejakú stránku príp. knižku čo by som mohla s malou robiť a ju učit? Fakt netuším čo a učila som ju napr. ťapi ťapi a učila a učila a ona nič a potom príde tatko a ukazuje jej to a volá ma, že poď sa pozrieť čo som ju naučil. A pipinka robí ťapi ťapi... akože zlíže smotanu za mňa a ešte sa s tým hrdí 😅 neviem či jej to ukazujem ako malomocná, alebo to just spraví tatkovi... no je to sranda, ale aspoň on má pocit aký je super táta 😝

monky978
20. okt 2012

jéj ešte mám otázku. Umývate detičkám zúbky?

mihouk
20. okt 2012

@mirka2010 Pacilo sa jej tam velmi, gulala sa za ostatnymi detickami a rehotala sa na tu ucitelku, ona je starsna koketa. Je to 5 tyzdnovy kurz, jedna hodina tyzdenne, ale da sa prihlasit aj na dalsie kurzy, tak mozno to este vyuzijeme ked prideme zo Slovenska.
Upratovat chodim k jednej pani na farmu, uz skoro 3 roky, zacala som ked mal Maxim asi 10mesiacov a tak nejak tam stale chodim. Aspon 1x tyzdenne vypadnem zo stereotipu a trosku peniazkov na minanie sa tiez zidu 😀

@monky978 Nevadi ze tato zlyze smotanu za naucene veci, hlava vec je ze jej to uz ide. Tilka napriklad robi ovela viac ked sme na SK, tak isto to bolo s Maximom, neviem cim to je, vzdy sa tam naucil kopec novych veci, asi ze tam na neho je viac ludi a moja mama sa ide pretrhnut, tak sa im venuje.
A kde budete byvat???
Zubky este neumyvame, kefku uz ma, dala som jej ju aby si na nu zvykla, ale zatial sa jej nepacili tie stetinky v stach, tak zuzlala druhy koniec.

monky978
20. okt 2012

@mihouk no asi by som mala aj ja kúpiť kefku.. nech sa jej potom nezľakne 😅
Ideme bývať kúsok k Sencu do Novej Dedinky
Ja mám niekedy strašne blbý pocit, že sa jej málo venujem. Že ju nič neučím, nemotivujem ju. Ja som v tomto taká ľavá. Neviem čo by som s ňou mala robiť. A keď si spomeniem na jej život do teraz, tak strašne veľa vecí by som zmenila a robila inak. Nejak to vo mne neni.. tak sa budem musieť nejak zlepšiť...

mihouk
20. okt 2012

@monky978 My mame chatu pri Bernolakove, takze blizko 🙂 Nemysli na to, ze sa jej nevenujes, takto sa zdeptas. Ja tiez okolo Tilky neskacem stale a nerobila som to ani s Maximom a teraz sa zahra aj sam a ja mam pohodu. Ide o to ze ked maju deti vela podnetov, tak si ich stale vyzaduju a nerozvyjaju svoju predstavivost. A nakoniec sa to kopne do zadku, lebo nic nebudes stihat, nie to hnusne, ale nevenovanie sa dietatu mze byt aj prospesne. To znakovanie je prvy kurz co robime, len my dve, s Maximom sme chodili kade takde, ale ked su dvaja, tak sa to nie vzdy da.

jankaja
21. okt 2012

@monky978 my zúbky neumývame, ale zubnú kefku máme, rada sa s ňou hrá, najradšej si pchá do pusy tú stranu so štetinkami, takže možno nejaká hygiena ústnej dutiny sa deje 😀
Inak, tiež ma chytili ručné práce teraz, ako som zoštátnicovala, nafotila som sem do albumu výtvory, chystám sa viac na háčkovanie, základy som sa naučila z youtube 😀
Tiež mám niekedy pocit, že by som sa jej mala viac venovať, tak ale snažím sa jej vymýšľať nové hry (teraz najnovšie hádžeme kocky do misky a kotúľame alebo hádžeme loptu, to jej ide), spievať, tancovať s ňou a tak. Na ihrisku sa zoznamujeme s detičkami, páči sa jej tam chodiť a vyzerať na ne z kočíka 🙂 Teraz chodíme na to plávanie a budeme chodiť na cvičenie, tak to bude mať 3 x týždenne aktivitu mimo domu 🙂

rebecca2006
21. okt 2012

@mirka2010 7 dní po vakcíne 4%0- ky, 4 dni trvajúce, excitácia, ataxia- poruchy rovnováhy pri chôdzi. Na neurologii sme neboli, len u pediatra... Našťastie sa to upravilo úplne. Potom mal úplne rozbitú imunitu- doteraz, aj som ho musea vybrať zo škôlky. Ja neviem, dovtedy to bolo zdravé decko...Neviem, či tá imunita súvisí s vakcínu, ale to ostatné áno... Iné vakcíny bez problémov... Čo sa Estreky týka, neviem......Ešte musím študovať, Teraz hlásili nejakú spojtosť s autizmom, ale musí vac načítať a nielen populistické články...Ostatné očkovania dám, navyše aj Havrix proti žltačke- ale to preto že mnaši majú chalupu "uprostred cigánskeho tábora". 🙂

rebecca2006
21. okt 2012

@monky978 jej tak to budeš suseda my sme zo SC! S nevenvaním sa netráp, ak ťa potešm, ja mám teraz brutaaal výchovné problémy so straším chalanom, ale až také, že sme skončili u psychologa... A jedna z vecí, čo mi tetula povedala, je že dnes sú matky posadnuté venovaním sa deťom- a že to vôbec nie je poztrebné až v takej miere... Jasne, nie nemchať ol dňa posaené pred telku alebo neskôr playstation, ale nechať tomu dieťaťu trochu priestor.....A okre toho, dnešné deti sú skôr prestimulované- podnetom majú kopec aj bez nášho pričinenia, takže skôr klíííídek...
Ale možno by ti dobre padlo- respektíve obom dvoch- nejaká spooočná aktivita- v Inanke majú super plávanie pre deti Žubrienka, v SC je materské centrum- nejaké herne.....Neviem, čo je priamo v Bernolákove alebpo v Novej Dedinke, ale asi si mobliná.
Ja s malou nerobím skoro nič, ale pri druhom je to iné- veľa sa naučí pozorovaním a kopírovaním strašieho súrodenca- a asi ani o nič iné záujem nemá, len s brachom, búrať u hračky a tak.KeĎ chce ísť za ím, ak ma ormále odstrkuje z cesty...