Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@1234lubka no veru, je to tak...naco sa ponahlat? hlavne kazde babo ma svoje tempo nech si ide podla toho, ako to jemu vyhovuje...my Maroska absolutne do nicoho nenutime, len podporujem co chce robit sam...napriklad dnes rano...aky sok...zrazu zacal robit ze aky bude velky...rucky krasne do hora vystrete...a my sme sa s mm skoro popucili od smiechu...isli sme ho zozrat aky bol zlaty....🙂 stiahnem fotky a dam kuknut aj vam...uzasny zazitok 🙂
@jankaja presne, aj O2 je u nas oblubena...a este na perlu, ked ta perlicka hovori takym milym hlaskom 🙂 no je to mile..aj ked ma to troska desi, ze si maly zvyka na telku...ale asi s tym nic nenarobim...inak my uz sme mali posledne dve noci tiez priserne...kazdu hodinu hore...sadne si, lebo vak mu nedovoli sa tak rychlo postavit a poviem ti, som uplne bez stavy...ale co mam robit? zuba ani jedneho...ja neviem, ci ho to uz v tych dasienkach boli...ale nieco strasne...vykrikuje zo sna...meta sa...aj ked je s nami, je to to iste...ach, jaaaaj
@monky978 ahojky, tak ty si takato aktivna maminka? a co to vlastne robis??? dokedy musis byt v praci? mas to uz tak ze na kazdy den, alebo len prilezitostne? ako dlho je malicka u babiek? esteze ze ich mas...ja by som maleho absolutne nemala komu dat...svokra je daleko...sice na dochodku, ale kvoli vzdialenosti urcite nie...a moji obidvaja rodicia este pracuju, takze ani pomysliet....aj ked uz nejake tie pracovne aktivity mam aj ja...ale to vtedy strazi ocinko 🙂 ale je to len na malicku chvilku dva krat do tyzdna...takze nic strasne...
@monky978 klesanie na vahe poznam aj ja 😀 , pred par tyzdnami sa mi podarilo zbehnut o 4 kila nizsie, nez som mala, ked som zacala byt tehotna. ale uz som skoro spat 😀 (a hej , chodim do skoly , 3x do tyzdna z kosic do presova)
@emamichaela dík... ale čo som si navarila, to mám 😝
@mirka2010 mám malé potraviny - lahodky. Prepustila som jednu predavačku, keďže som nebola spokojná s jej promile v krvi... tak teraz budem musieť predávať dovtedy, kým nejakú nenájdem. Chodím na pol siedmu do dvanástej alebo jednej.. podľa toho ako sa vyspím v noci. Potom ma príde vystriedať tá čo mi ostala. Babky chodia na 6.45 ku nám domov, lebo mm odchádza o 7 do práce. No, ale nie je to sranda. Poobede si s Monikou ľahnem. Nevarím, neupratujem... len večer keď Moniku uložím spať varím jej tri jedlá na druhý deň. Babky si uvaria len presnidávku z ovocia. Celkom ma to tu baví, lebo som im ju nechala s rastúcimi zúbkami a bola dosť mrzutá. Už máme 6 zubov, ale tieto posledné dva boli najhoršie. V noci sme boli hore každých 20 minút.
Ale tak teraz sa aj tatino konečne spamätal a dokonca v piatok prvý krát v živote povysával celý dom. A už ma konečne chápe. Lebo včera som odišla do práce a Moniku mal odviesř k mojej mame... večer mi vraví, že skoro sa rozplakal keď ju obliekal. Samozrejme, že strašne plakala a ja som mu tam nachystala body + tričko + svetrík + pančuchy + ponožky + legíny + šatku na krk a nakoniec overal a čiapku. Meškal k babke, lebo ju obliekal pol hodinu a upokojoval ju pri tom aby neplakala 😅 No sranda keď mi to hovoril... však nech si vyskúša aj on...
Tak som aj rada v tejto situácii, že nenastal keď Monika bola plne kojená. To by som nezvládla. Takto sa to už dá. Mama s otcom mi teraz keď som na materskej zásobujú obchod, ale len tri krát do týždňa. Tak majú čas prísť ku mne tri krát v týždni a svokra má kaderníctvo a začína tam okolo obeda, tak ona chodí dva krát do týždňa. A sobotu a nedeľu som im spravodlivo rozdelila 😝
Mirka teda to som fakt rada, že ich mám tie babky... neviem čo by som spravila. Asi nejakú opatrovateľku, alebo... no nemozem to zatvoriť 😒
@kajkovajanka na teba som si spomenula v prvé dni, keď som bola nevyspatá, že ako to zvládaš tú školu... ja snáď skoro niekoho nájdem, ale ty celý rok 😨 no, však už to len dobojuj a vydrž.
@monky978 no veru, nemas to lahke...to je pravda...urcite je to narocne aj kvoli organizacii, aj nachystat vsetko...predsa len je to este male babo...a super ze si aj ocinko vyskusal...moj mm tiez zaziva taketo situacie, lebo keby nebolo toho, ze idem teda na tu chvilu prec, tak by s nim vari ani nikdy sam nebol...obliekanie je u nas tiez nieco priserne...to maly place ako keby ho rezali...nic nepomoze a ked ide na rad ciapka, tak koniec sveta...preto tato zima...fuj, nemam ju rada...ale vari najdes niekoho do obchodiku a opat budes moct byt s malou...predsa len, tie nase lasky nas potrebuju...moja kamoska uz ide na plny uvazok do prace a maly bude na cely den u babky...inu moznost nemaju...dalo by sa o tom vela pisat...ze tato materska nas kde privedie? jedine skor do prace!!!
@mirka2010 ano ano suhlasim uplne naco ho nutit do niecoho....moj matulik dnes zacal robit papa z rucickou...KONECNE uz mi bolo trapne v kuse robit jemu ruckou pa pa pa a on nic :DDD este naucime tapi tapi kazdy den mu to spievam a on netapka z ruckami ale sa kyve spredu dozadu :DDD
@emamichaela ja som to myslela tak, že môj názor nemám podložený nijakým štúdiom, ani debatou s lekárkou a podobne. Neter dovliekla kiahne zo škôlky minulé leto, mala vtedy 3,5 roka a zvládla to v pohode. Bratanec kiahne zasa nikdy nemal (28 rokov) a teda je menej v pohode, lebo si musí dávať pozor, aby to od niekoho nechytil, lebo to môže byť oveľa nebezpečnejšie, ako keby to prekonal ako dieťa. Tak si myslím, že optimálne je to absolvovať v nejakom primeranom veku, ale 9 mesiacov je podľa mňa skoro. Možno by som o tom "schválnom nakazení" uvažovala vtedy, keď by dcérka mala napr. 5 rokov a kiahne ešte nemala.
@monky978 no to aku pracu ams ze si v nej oddychnes?:DD aj ja by som chcela-...no to muselo byt strasne potom do prace este vstavat...och..mali sme uz takych par noci si neviem predstavit ze by som este musela prcovat......zatial mame len spodne zubenky,,,ale mam pocit ze iduuuuuuuuu aj horne..no uvidime....nebooooj ked davakolienka raz dva bude stvornozkovat 🙂 aj moj tak zacinal 🙂)
@monky978 uplne cely rok to nebude. zimny semester, skuskove, a letny uz nemam skolu, ale "len" prax, diplomovku, statnice.. 😲 😲 😲 . a stiham to tak, ze mam napriklad napisat recenziu na 120 stranovu knihu. precitala som asi polovicu, pozrela som si recenzie po nete a napisala som svoju. cize tu kusok, tam kusok. a robim si veci do skoly hlavne vecer, ked mala uz spi. ale vtedy toho uz vela nenacitam, vacsinou tak polhodinku, potom uz nad knihami zaspavam. teraz je to este relativne ok, ale neviem s predstavit, ako sa budem ucit na skusky..
a ten tvoj obchod ti veru nezavidim, tak skoro rano 😝 , to by som bola riadna mrtvola. len v stredu vstavam o piatej a v skole som jak matoha, minuly tyzden som zaspavala na prednaske pocas toho, jak som pisala 😀 😀 . a ockom veru nezaskodi, ked si skusia, ake je to "sladke nicnerobenie" na materskej 😀 (inak, obliekanie u nas prebieha obdobne 😝 )
tak sme z dušiciek domka, mali sme fajn počasie čo som sa obávala ako bude pod Tatrami ale bolo krásne, ešte aj dnes bolo pekne vidieť inverziu 🙂) Eliška mala celý víkend zatatovaný skor nič iné ako "tatuuu" a tatííí" som nepočula 🙂))
hadam zajtra prejde na svoje aviii ahooj . pekný večer V8m ešte prajem alebo skor dobrú noc
@mirka2010 no u nás sa nielen zhoršil spánok, ale aj zaspávanie, v piatok sa zobudila po hodine so strašným plačom, keď sa utíšila a chcela som ju uložiť do postieľky, znovu obrovský plač. A to sa opakovalo asi 20 minút. Nakoniec ju mm ponosil na rukách a keď už zaspávala, tak ju uložil do postieľky a hladkal po chrbte, kým nezaspala. No a v sobotu a včera pre istotu ani nechcela zaspať, kým sa tento rituál neopakoval. Dnes ráno o štvrtej som ju pre zmenu nosila ja - keď sa zobudila v noci a len som ju v postieľke napravila (keď bola moc zosunutá a pod), tak zaspala v poho, ale o štvrtej sme dávali mlieko, tak bola z postieľky von a zaspávanie sa opakovalo také, ako večer. Nechápem, doteraz zaspávala krásne sama, po napapaní sme ju tam len položili a sama zaspala. 😒
@jankaja toto so zaspavanim a usavanim na rukach bolo aj u nas. z nicoho nic obrovsky plac (este vecer, ale aj uprostred noci) a nepomohlo nic, len nosenie a hojdanie na rukach. tiez sme nechapali,z e co to bolo. taky bol asi jeden intenzivnejsi tyzden, teraz sa to opakuje sem-tam. a co sa tyka zaspavania, sestra a ja ju uspavame v autosedacke (vo vajicku, hojdanim) a mm nosenim na rukach
baby co si myslite 4 z priatelovej rodiny maju narodeniny a robia spolocnu oslavu v podniku.vcera som im oznamila ze sa dlho nezrdzim max hodku a pojdem k malej a oni vsetci na mna nakricali ze raz tu malu musis dat varovat a pod.ale ja este nechcem a nie ked ju este nik v noci nezazil.nikto nevie co a ako.napr niekedy sa zobudi a potrebuje iba dat na bok a take somariny len ja sa bojim ze ju vytiahnu s postielke a je dospane.uz neviem co im mam povedat.stale ma porovnavaju so svagrinou lebo ona ma zvysenu teplotu a hned vola svojim rodicom aby si dosli zobrat maleho.myslite ze som ja ta zla?
@jankaja tak to je zvlasne, ze takto zle zaspava....cim to moze byt? zeby ta potrebovala viacej citit? moze to byt separacnou uzkostou...neviem...len tak rozmyslam...a co zubky? mozno to ju trapi a tak vas potrebuje viac...ach, tieto nase lasky, stale nas niecim prekvapia vsak? my sme mali tuto noc lepsiu, tuk, tuk...ale to uz viem, ze jedna moze byt lepsia a druha bude zase taka priserna..ach, dokedyyyyy?????
@mirka2010 nerozumiem tomu ani ja. Zatiaľ musím zaťukať, denný spánok máme stále rovnaký, t.j. položím do postieľky a zaspí bez nejakých ceremónií. Ale tie noci... A presne, my sme sa tak nedávno tešili, 3 noci po sebe sa zobudila len 2 razy a sme tam, kde predtým, ešte aj horšie 😒
Tak ale raz to určite prejde...
@mimuska2 pozri, ty si matka a vies najlepsie co robit...ja by som sa nenechala ovplyvnit a hlavne nechapem ako ti to mozu vobec vycitat...vsak nase deti su este naozaj malicke na to, aby boli v noci same...potrebuju maminku...vobec sa tym netrap...ty vies, ze mas byt s malou a tak tam stravte nejaky cas a ked sa ma ist domov tak pojdete... 😉
@mimuska2 presne tak...vobec sa tym nezatazuj...ty si v prvom rade matka a mas byt so svojim babom a ktora mama to tak nerobi, tak to zase nechapem ja...a hlavne ved naozaj este je taka malicka, ako to vobec od teba mozu chciet? ved dobre, nepoviem, keby mala 2 roky, tak v pohode...ale 9mesacne dieta...nech sa zamyslia oni!!!
@mimuska2 ahoj, ak tam nechces ist, tak nechod. Aj tak by si sa tam nebavila, keby ta poucovali. Ak by si nahodou chcela ist, tak by som spravila taky kompromis. Zavolaj tvoju mamu, nech ti fojde k malej, kym spi. Ak sa zobudi a nebude vediet zaspat, tak ti mama zavola a dobehnes. Ak sa nezobudi do polnoci, tak pohoda, ved to asi pojdes domov aj tak. Na druhy den musis fungovat a vyspat sa. Ak to nechces ani takto, tak to musia pochopit. A niesi zla mama, prave naopak. Nic si z nich nerob!
@1234lubka ved to taketo malickosti vela urobia 🙂
@emamichaela bola som stoho na nic ale je to moje dieta ja viem najlepsie
Cafte cafte.... ja to tiez nejako nestiham poslednou dobou, ale citam Vas pravidelne 🙂 My sa mame dobre, myslim ze uz aj chodenie je na spadnutie.... uvidime kedy to zacne. Velmi rada citam ze zle spite haha, niezeby som Vam to priala, ale je to take povzbudive ze viem ze v tom niesom sama, tak neostava nam ine len vydrzat. Este ze je tych par dobrych noci, to vtedy doplnim energiu a frcime dalej. Zuby mame len dva stale, aj ked slinta o stosest, .... Inac asi nic nove. Tiez sa neznasame obliekat.... uz aby tu zase bolo leto 🙂
KOSICANKY vo stvrtok plati???????

@monky978 Wow! Mas moj obdiv, ze este aj pracu zvladas. Ja by som asi uz umrela, ale zas aspon by som trochu schudla🙂