Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mabel1981 ahojky MOnika, no tie noci, to by sa dalo rozpravat...my este tiez nemame rozmyslenu nejaku konkretnu autosedacku, kedze pozerame ake maju vyhody, nevyhody...v MT c NIcolke ma nejake ale neviem, kamoska odtial kupila a su spokojni...inak najlepsi vyber je asi v Prievidzi u jedneho pana, tam chodi moja kamoska, kupili odtial pre malu autosedacku a povedali, ze mal uplne skvely vyber....uvidime, mozno sa prevezieme az tam...🙂 som rada, ze sopliky uz nemate, takze jedine teraz uz stretko len niekde v herni, co ty na to?
Ahojte vsetky, ja stale nejak nestiham. Maxim mi cez den okupuje pocitac, takze sa k nemu ani nedostanem a vecer som uz taka unavena, ze ani nevidim. Vcera som uz pri citani rozpravok zaspavala a to dieta nie a nie spat.
Tilka uz stvornozkuje o 106, ona je vsade a najradsej v kupelni, lebo v sprche ma vodu a uz aj je cela mokra, ked zabudnem zavriet dvere. Ale sazi sa aj postavit na nohy a ruky, len dufam ze nespadne na usta, lebo ruky este nema tak silne. 😝
A vy ako sa dari??? 🙂
@mabel1981 ahoj 🙂
my sme tiež zvažovali cybex, ten s pultíkom, či ako to nazvať...lebo obstála veľmi dobre v testoch...no, ale posadili sme tam malú, zacvakli ten pultík a totálny rev...vôbec sa tam necítila dobre a to ona teda toho znesie veľa (povahou 🙂 ale toto bolo na ňu moc...na to nám predavač hovorí, že je to veľmi kvalitná autosedačka, ale že väčšina aj tak nakoniec odíde s romerom či maxi-cosi....bol úprimný, zlatý...
no, tak sme terezku dávali aj do iných, nech si vyskúša a napokon sme vybrali romer king plus....pre nás to bol taký najlepší pomer cena/kvalita/dojmy dieťaťa.... http://www.mall.sk/autosedacky-9-18kg/romer-kin...
sedí sa jej v tom dobre, prakticky stále ju vozíme ešte v tej naklonenej polohe, aby to nebol taký šok z vajíčka rovno do sedu....pozerá aj von oknom, aj na nás dopredu, má z toho radosť 🙂
cestujeme často, viackrát do týždňa, a zvládla v nej aj viachodinové cesty, nemá problém v nej zaspať....
asi len jediná vec ma zarazila (neviem ako je to u iných autosedačiek, možno sú na tom tak isto), že je dosť masívna, (aj ťažká, ale to je dobre), čiže v našom autíčku (renault thalia) je dosť natesno...toto ma v obchode absolútne nenapadlo zvažovať 🙂 a ani neviem, kde by mi ju v pohode dali, že choďte si ju vyskúšať priamo do auta 🙂
určite nekupuj bez vyskúšania s bábom, každé dieťatko je iné...a čo mohlo u iných byť ok, nemusí byť u vás....
baby chcela som sa spytat, dali ste uz deturencom rybku???? Ak ano aku? lebo uz by to teoreticky mohli papat, vraj sladkovode... ale neviem aku... a tiez ako pripravit, kde ste kupili po pripade..... a co s kostami?????
@mirka2010 to stretko by sme mohli dat v tej herni, lenze u mna je taky problem, ze ja nemam vodicak, tak sa musim prisposobit bud manzelovi, ked pride z roboty alebo poprosit ocina aby ma zaviezol, uz by som veru bola velmi rada keby sme sa stretli s tymi nasimi drobcami, aby sa trosku aspon pohrali 😉 a kedy sa chystate do tej Prievidze, ci ste este nad tym neuvazovali?
@zuzulienkaaaa ahoj 😉 dakujem ti velmi za radu, aj ja sa toho pultiku velmi bojim, ci sa mu tam bude pacit, preto by som ju aj ja chcela s malym vyskusat, lenze u nas v MT nie je taky obchod kde by ich mali, asi budeme musiet ist na navstevu ku bratovi do BA, tam by ich mali mat v obchode brendon, aj brat si tam kupil romerku. Tak este uvidime, ale aj tak ti dakujem
@mabel1981 aj my sme skúšali v brendone v rači...a potom sme tú romer kúpili cez mall.sk, bola tam najlepšia cena a možnosť osobného odberu....tak som zvedavá, čo povie Tvoj malý na pultík 🙂
@martinka8 ahojky, my sme este malemu rybu nedali...ale presne sme sa o tom dnes bavili s kamoskou,ona ma 15 mesacnu dcerku a ta papa rybky o sto sest...kupuju pstruha, nejakeho s vacsimi kostami a malej velmi chuti...ako ho pripravuje presne neviem...ale my vobec nejeme s mm ryby, tak vobec netusim, ako zavedieme do jedalnicka rybu malemu
@mirka2010 inac som sa rozpravala s ocinom, tak povedal, ze ma kludne hodi do MT, ze aj tak si potrebuje cosi vybavit v MT, ved nasi su uz obaja na dochodku, takze maju casu 🙂 , tak mozme sa stretnut ked budes mat cas aj v tej herni, alebo sa teda stretneme aj s tymi muzikmi? 😉 Ok dam vediet, ale aj ja este obeham Martin a tiez sa potom rozhodneme, ci pojdeme aj do BA obzriet autosedacky a teda pojdeme aj brata pozriet, co by sa nam uz aj konecne patrilo 🙂, ci kupime nieco tu.
jaj zienky mala mi tak strasne zacala teraz vecer kaslat ze sa porad dusi.neviem co robit katdych 5 minut je hore na kasel
ženy, dnes sme začali chodiť 🙂 ráno len 2-3 krôčky, ale pilne trénovala celý deň a púšťa sa kade môže 😵 a večer už aj 5krokov 😀 uvidíme zajtra 🙂
@martinka8
@mirka2010 ryby sme jedli- pangasa- varený- varila som zemiaky s pangasom naraz, zliala som vodu, pridala maslo a popučila s tým čím pučím zemiaky a papala o dušu 🙂 jedla to už asi pred 2mesiacmi, a dala som jej aj trocha makrely- údenej, viem hrozná matka, ale ona by zjedla aj vola....furt chce jesť 😵
@1234lubka Mne sa zase tmolila pri nohach, tak som na nu stupila a rehotala sa ako blazniva. Teraz ju ucim, aby Maxima hladkala moj moj, lebo uz to nie je smiesne, ona mu take silne facky dava, ze to normalne boli. A najhorsie je, ze sa pri tom rehoce, ona presne vie kedy robi zle, potvorka mala 🙂
@mihouk no u nás keď niekto stúpne na Amali, tak vreští ako divá ☹ na ňu ani zakričať, lebo sa zľakne, ale tiež trepe tie dve staršie ako hluchá a u nás sa hlavne ťahajú vlasy 😝 taký silný úchop má, že až 😀
inak najnovšie mi škrabe prstami do úst, ďasná mám poškriabané...normálne celú ruku sa mi snaží strčiť do úst a aj mužovi, dievčatám to nerobí....
@martinka8 ja som nad tým uvažovala, počkáme ale do roka. Odporúča sa sladkovodná, tak asi kúpim pstruha a z toho kúska, čo malá dostane, vypitvem všetko. Čo sa týka prípravy, asi pečený s maslom v alobale - aspoň tak si robím pstruha pre seba (mm ryby nejedáva, max. kapra na Vianoce a 2 x filé v priebehu roka).
Inak, sánky už sú na ceste k nám, teším sa 🙂
@mihouk Natálku učím môj môj na psa, chudák, užije si pri nej. Stále ho prenasleduje a chytá, kde môže. Normálne sa bojím, že raz ho chytí na inkriminovaných miestach a potom neviem, čo bude. No zatiaľ sa darí zdrapiť jej ho len za ucho, chvost a raz sa jej podarilo chytiť jej ho ako králika - za kožu na krku a chrbte 😀
Ostatní, čo máte psa, ako riešite takéto "strety"?
A aj toto je na ceste k nám, tešíme sa ešte viac 😀
http://direct.asda.com/My-First-Rocking-Cow/000...
dokelu, teraz som zistila, že ju zlacnili o 5 libier, ale nevadí, je krááásna
@larosa ťahanie za vlasy funguje aj u nás, konkrétne teda na mne. A teda keď chytí, drží a drží ako hluchý dvere. Rovnako funguje strkanie prstov do úst, ťahanie za peru (raz mi tak potiahla hornú peru, že som myslela, že musím vyzerať ako káčer Donald). Tiež sa jej už podarilo trafiť ma do nosa tubou od krému (ale riadna šupa do koreňa nosa, normálne sa mi zahmlilo pred očami) 😀 A ešte je to malá straka, stále mi ide po náušniciach 😀
@larosa Ja som na nu nestupla, len som na nu polozila nohu, zle som to napisala, ale Maxim skusa a niekedy jej stupne na ruku a to vrestim ja a ona nic, nechapem.
@jankaja Ked hovoris o inkriminovanych miestach, tak vcera som ich kupala a Maxim behal okolo holy a Tilka sa naciahla, ale stihol odskocit, to by bolo kriku 😝 😝 😝 😝
Ta kravicka je kraaaaaasna, ja som vzdy po takej tuzila, ale neviem ci by to vyuzila, pevne verim ze Maxim by bol na tom viacej. 😖
Dávali ste niekto deťom ryžový nákyp? Práve som ho dala piecť a silno rozmýšľam, že ho skúsi aj malá. Je tam sice cukor, ale veď nezje za lopatu. Čo vy na to???
@kajkovajanka jeeeej, to by si bola zlata 🙂

@mirka2010 ahoj Mirka, mame sa celkom fajn, az na tie noci, ktore su otras, ale to poznas z vlastnej skusenosti, sme na tom asi tak ako vy ☹ aj ked tato noc bola celkom fajn, zobudil sa 2 ci 3 krat a to som ho ulozila a hned zaspinkal 😉 . Sopliky aj hlieniky nam uz konecne skoncili, ved uz chvalabohu po mesiaci. Ano uz intenzivne pozerame po neakych autosedackach, ale akosi sa este moc nevieme rozhodnut, tak robim take prieskumy zatial som vybrala znacku Cybex, tak uvidime, ale tu som ju zatial nevidela, nevies o neakej predajni tu v MT, kde su este autosedacky, zatial som bola len v Tulipe. A vy ste si uz neaku vytipovali? A vy sa ako mate? Pozdravujeme Maroska 🙂