Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@zuzky1104 uz je to tu, mrcha je spat 🙄 , sladkych osemnast mesiacov kludu skoncilo 😔
@bboossoorka juuuj, ja ked si to len predstavim, tak ma striasa...tak neviem zatial ake to je mat modry prsnik od pohryzenia, ale ach jaaaj, dufam, ze Marosko bude taky ohladuplny k maminke a neurobi mi to...🙂 urcite ti dam vediet, ci na mna bral ohlad 🙂 aj ja chcem este dalej kojit...samozrejmeeee, ci do dvoch rokov, to neviem...ale vari sa to podari...🙂 lebo to su tak krasne momenty, neviem ci to aj tvoj maly robi, ale Marosko sa mi vie tak krasne divat do oci a tak nadherne ma hladkat tou malickou rucickou...no nieco uzasneeeee 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@kajkovajanka veru, veru...som ucitelka 🙂 na pocudovanie mnohych ludi, ja mam svoju pracu rada...aj ked smola, ze tak malo platia... 😠 😠 😠 😠 ale mozno sa podari nieco pre nas vyboxovat, uvidime 🙂 mam za sebou uz 7 rokov praxe, zacala som ucit na strednej skole, potom som pol roka ucila aj v anglickej MS a teraz som na druhom stupni, uz som si odprevadila aj svoju prvu triedu a minuly tyzden si ma moji ziaci pozvali na neoficialnu stretavku, comu som bola velmi prekvapena, kedze boli najhorsia trieda na skole ci uz v spravani ako aj v prospechu, ale boli to moje deti...a vychovavala som si ich od ich 12 do 16 rokov, kus zivota sme spolu prezili....🙂 inak aj ja verim, ze noci budu lepsie...lebo ak nie, tak ja budem uplne nemozna...momentalne uz ani nevidim poriadne co pisem, som fakt vycerpana po celej sobote, je toho za mnou vela, kus roboty a kopec inych veci, takze tesim sa na sladky spanok, uvidime kolko bude trvat 🙂
dakujem baby vsetky, aspon viem ze niesom sama nervacka..... a fuha tak sa bojim ze to bude este horsie ked uz teraz som na malu zla. Musim s tym nieco robit. Ale ked niekedy ma tak vytoci.... hlavne v noci ☹
@mirka2010 aj my sme mali straaaaasne zlu noc, do stvrtej som nespala vobec, potom som konecne zaspala (teda Lili sa prestala metat, mrncat, hemzit, cestovat, a zase mrncat.....) o siestej zacala zase, ale spanok (umrncany) sme potiahli do osmej. Aj ja som jej chcela dat viburkol, ale zabudla som ☹ teraz uz spi, tak dufam ze to dnes bude lepsie. Uz fakt nevladzem. Idem si dat sprchu a spat aj ja.... mozno 😒
Inac baby dnes katastrofa, zletela nam dcera z jedalenskej stolicky, dole hlavou na dlazbu v kuchyni 😨 Tak sme sa strasne zlakli, a to sme pri nej boli obaja, no hroza. Manzel prazil syr na panvici, ja som ju krmila. Povedal mi ze sa mu rozteka ten syr, tak som nakukla na panvicu a bum..... uz bola na zemi. Tak sme ju upokojili chvilku pozorovali... rozhodovali sme sa ci ist na pohotovost ci nie.... ale spravala sa uplne normalne, ani dlho neplakala.... ma trochu modrinku na cielku. Tak dufam ze bude v poriadku vsetko 😒
@kajkovajanka davali sme do kravskeho mlieka (5 dnove plnotucne) dr. Oetker vanilkova prichut, aj s piskotkami a ovocim, velmi jej chutilo, a nic jej z neho nebolo. Tak kludne skuste. A cukrila som len trochu a pouzivam trstinovy cukor. 🙂
@martinka8 tak to sme boli v noci uplne spolu hore 🙂 mozeme na seba v taketo noci aj mysliet...ze urcite ste na tom rovnako ako my 🙂 presne do strtej ziadny spanok, maly sa hemzil, cestoval, presne ako vasa mala, mrnkal, stale sa chcel pretacat a ja uz len tichucko pri nom, no co som mala robit? mm isiel do obyvacky, lebo ten je totalne vycerpany aj z roboty, aj nevyspaty...tak sme si kralovali s malym na celej posteli,az na to, ze ma sa na nej spat a nie byt tolko hore co my 😀 😀 😀 😀 😀 dnes uvidime...dam ti zajtra vediet,ci nam viburcol pomohol....a ten pad na dlazbu!!! teda muselo to byt nieco strasne, ja by som sa priserne zlakla...lenze to je presne o tom, ze obidvaja ste pri nej boli a stane sa...to je ako naschval....ale dolezite je ze sa jej nic nestalo....zaltusikovi malemu...🙂
@mirka2010 no nas tatko chcel byt hrdina, ked som ju uz asi o druhej davala lahnut zo sedu a prosila som ju aby uz konecne spinkala pekne, ze maminka uz fakt nevladze a chce spat tak tatko zahlasil chod do obyvacky spat. 🙂 Ja ze cosi???? A co ty s nou tu.... a on chod a chod, aby si sa aspon trochu vyspala, tak mu vravim ved pockaj idem len na zachod uvidis co bude. Len som vysla z izby taaaaaky rev ze az... takze som sa pekne vratila a boli sme tam kde pred tym ☹ Tak drzim palce Mirka tuto noc 🙂 Drzte sa nech to mame obe lepsie.
@martinka8 och Mati, dufam aj ja, ze Lili bude v poriadku 😕 , a fuha, verim, ze ste sa zlakli 😨 😲 . nepojdete radsej na tu pohotovost? aby malej skontrolovali hlavicku, ze ci sa jej tam daco dnu nespravilo? (nechcem strasit, len my by sme leteli okamzite..)
@martinka8 no fúha, dúfam, že je v poriadku. Ale keď pád na čelo, je menej nebezpečný, ako keby spadla na záhlavie. Aspoň tak som čítala, keď mi malá pred pár mesiacmi spadla z gauča.
Inak, ako učíte detičky zliezať? Napr. z postele, z gauča? Viem, že treba učiť zliezať, aby šli po brušku nohami dopredu, ale ako to zrealizovať v praxi? Naša malá sa na konci gauča na chvíľu zastaví a potom veselo pokračuje. Už je fakt rýchla, tak sme ju pár krát len-len zachytili 😒
a inak, už sme hodinu hore, nie a nie zaspať, tak už máme "deň". Čo by som za to dala, keby spávala aspoň do tej siedmej pravidelne. Včera síce spala do siedmej, ale po asi týždni vstávania o šiestej 😒
@jankaja ja to robim tak, ze stale sa snazim byt pri Beki, ked vylezie na postel a ked sa blizi ku koncu, tak ju otocim nozkami smerom prec z postele (lezi na brusku) a trosku posuvam, aby videla ako sa to robi. a poslednu dobu, ked ju tak nasmerujem, tak sama sa uz potlaci na nohy. ale my mame nizku postel, teda len matrac asi 40cm, takze tu to ide dobre, na gauc sa jej podarilo vyliezt samej len zopar krat, dnes som sa uz tiez snazilu ju natocit, aby isla nohami dole. manzel mi hovoril,z e videl, ako sa mala otocila a zisla dole z postele nozkami. ale bolo to na rohu, teda posunula sa len o kusok a zisla dole. teda asi to chape, ale relazacia jej este nejde uplne. ale zaujimave je, ze ked som ju prvy krat nasla,z e vyliezla na gauc, to som ju nevidela, iba pocula, ze tak cudne mrnci "mama", ako keby sa jej daco stalo. pozrela som a skoro zomrela, lebo bola hore na gauci, na styroch , nasmerovana hlavou do prazdna. tak som rychlo pribehla a zobrala ju dole. ale prekvapil ma ten pud sebazachovy, ze nepustila sa rovno na hlavu dole. aj ked je na posteli, tak sa len tak pozera dole a ked pri tom lezi na brusku, tak skusa natiahnut ruku, ci nedociahne. neviem, cim to je. ale je pravda, ze par krat sme ju "nechali" ist hlavou, a ked sa uz smykala dole, tak sme ju rychlo chytili. teda vobec nic sa jej nestalo, len sa zlakla. tak mozno si to pamata a preto nejde dalej, neviem. ale urcite ju otacajte a vysvetlujte Natalke, ze sa musi otocit a ist nozkami dole. a potom samorejme nesmie chybat velke tesenie a pochvala, ked to s nou urobite 🙂 . Beki potom vie, ze urobila nieco dobre a tesi sa. podla mna sa takto rychlejsie naucia robit veci, ked ich budeme za vsetko straaaaasne chvalit 😀 (ale nepochybujem o tom, ze vy Natalku chvalite tiez 🙂 )
@mirka2010 inak skús chamomilla 15CH 5 granuliek roypustiť- nám funguje na zúbkz lepšie ako Viburcol....Na 1x môžeš dať len 3 granulky. Keď viem, že jej idú yúbkz, tak dávam. Ke´d neviem, prečo je nervavá a je na nevzdržanie, tak dám aj Viburcol- stalo sa to asi 2x- ray ekď mala ten uroinfekt, a ray ani neviem prečo, ale bola straaašne nervavá, nič nepomáhalo, a pritom pospnkať si nechcela....Inak sa snažím zvládať bez liekov. Aleboskús normál,nePanadol alebo Nurofen- ono to tie detičky bolí, tak prečo im nepomôcť? A nám pomáha calko aj Mundisal gel... Mala som aj Calgel, ale nič moc. Mundisal mám odskúšaný aj na sebe...
@rebecca2006 ahoj...my sme mali tiež taký nejediaci týždeň...terezka nie je nejaký extra jedák, ale toto bolo fakt ťažké do nej dačo dostať...a výsledok boli dve horné jednotky a dvojky hore sa ešte derú...pomaly začína aj viac papať, ale teda po doch troch lyžičkách už mi ich vyrážala z rúk, jedlo bolo všade len nie v ústach...ja by som esterku nenútila jesť, aj my máme občas obdobie, kedy nám moc nechutí a jeme menej...asi máte na ceste zúbok...
opatrujte sa+
@mirka2010 neboj sa ohľadom hryxenia pri dojčení- hlavne ak by to pár krát spravil nenechaj sa odradiť-mne to Esterka robila asi týždeň po prvých zúbkoch, bolo to dosť nepríjemné, lebo sa vedela parádne yahrzynúť... ostala som zaskočená, ebo pri Martinkovi som to nepoznala....aj som si vravela, veď preboha, to ťa budem musieť dievčička odstaviť...ale potom som si všemla, že hrzyie len vtedy, keď nie je skutočne hladná ani smädná a ke´d sa len hrá alebo"šalí", tak som jej prestala ponúkať prník tak "halabala", dostale skutočne len na najedenie, v noci nebol absolútne problém + keď pohrýzla, tak som jej prnsník vybrala a povedala, že nie je... asi týždeň hrýzla a prestala úplne, teraz nmá 8 parádnych zubov a cicia opatrne.. 🙂
@zuzulienkaaaa no podľa mnašich suprových nocí-. hore každú hodinu- aspoň 3 🙂 len nič nevidno... opuchnuté má dolné stoličky, len sa mi to zdá na stoličky trochu privčas.. ale asi sa už pomaly derú.. jasné, nenútim ju, skôr som mala na mysli zmenu chuti.... inak, ako si dopadla s lekárkou? Akceptuje neočkovancov? Ja ešte stále neviem, vravím si, na MMR kopec času..... a v dec ešte neviem, či dám Priorix, možno preložím na január...Aj vy sa držkajte..
@martinka8
@jankaja
@kajkovajanka no naša spadla neraz 😝 naposledy včera z postele a rovno na chrbát a tak buchla hlávku, až to zadudnelo, apoplakala asi 2-3min a už lietala ďalej, keď sa to stalo prvýkrát, tak som myslela, že pôjdeme k Dr. ale čo tam? ak nevracia, a nemá nejaké tržné rany, tak ju len pozrú a pošlú ťa domov- už sa nám to stalo s jednou staršou, tak ja ak nemusím, tak na pohotovosť nejdem...
a zliezame v pohode aj z gauča a aj z postele, spadne len vtedy, keď si sadne úplne na koniec postele- to je jej obľúbené 🙂 naučila som ju tak, že som ju otočila na brucho a spúšťala- tlačila dole z postele...stačí ukázať raz-dvakrát a hneď bude vedieť 😉
@rebecca2006 naša nemá veľmi rad tie termixy, jogurty, výživu...ona väčšinou mäso, zemiaky, ryža, mrkva, polievka, také poriadne jedlo má rada 😀 a občas jej dám aj z nášho, ja aj tak veľmi nesolím, ak varím pre ňu tak nesolím....hotové jedlo nekupujem, občas nejakú kašu- teraz jeme prosovú.....
@martinka8 citam, ake mas patalie po nociach... aj u nas to bolo, uz nekojis v noci? Ja som tak prestavala kojit v noci skoro 2 tyzdne, ale mala sa budi aj tak, su horsie noci a su lepsie, ale vstava skoro stale pred pol 6 a dnes o pol 5!! Pocuj Mati, ja si myslim, ze jediny sposob, ako toto obdobie prezit bez ujmy (ci Tvojej ci Lilinkinej) je to, ze si to s manzelom rozdelite. My to tak robime, ked uz som unavena, ze idem napr. do 2am alebo 3am spat do detskej a on k nej vstava (uz je naucena na cajik v noci) a pride pre mna okolo 3-4am a to ju nakojim a este trochu pospime...
@martinka8 ach moja, mne kubo spadol v tej nemocke z postele. tiez to bola sekunda, len som sa obzrela polozit plienku na moju postel a bum uz som ho videla ako je na zemi 😖 hrozny pohlad. tiez je ok. dnes sme boli na pohotovosti kvoli cikaniu, hrozne place ked cika, vyjde z neho zopar kvapiek. boli ma srdiecko ked vidim ako trpi ☹ preplachli mu cikacik septonexom a kazali davat sedave kupele v repiku. nech uz je ten zapal za nami, a nech uz nic ako zapal obliciek nechyti !!! dnes sa vratil od babky z prazdnin starsi adamko. bojim sa ho dat do skolky, aby zase nieco nepriniesol, nejaky virus, lebo Kubko teraz nesmie ochoriet. bude to teda tazke, musim vymysliet ako ho zabavit, aby nebol zly. 😎
@katun držím palce, mruí ma, že vám Kubko nachytal zápal obličiek, chúďa, také maé a taká choroba.. ochjej... Máš pravdu radšej vydržte s Adamkom doma, určite by niečo dovliekol, viem, ako dopadneme furt my.. S dvoma doma to bude psychiatria, ale určite niečo vymyslíš- a Kubko sa dá do poraidku, upraví sa mu imunita lebo teraz je určite celý roybitý a potom budete ďalej škôlkovať....Držte sa...
@martinka8 ahojteeee, tak dnes cely den navstevy a maminka unavena tak, ze najradsej by som spala cely den...proste noc bola priserna...ani cipok nezabral ☹ Marosko dostal priserny soplik, takze okolo pol druhej sa zacal vyslovene dusit, lebo mal cumlik a proste som zrazu zacula, ako sa mu neda nadychnut...no priserne nieco...takze rychlo nainstalovat odsavacku, on ju neznasa, tak plakal az mu zmodrali pery ☹ ☹ ☹ ach chudatenko nase milovane...tieto zuby...a to sme len na zaciatku!!!! a vy ste mali aku nocku?
@rebecca2006 tak super, mala je teda sikulka, ked to vie uz rozlisit, ze ta uz nehryzka...ja mam pocit, ze Marosko si da tiez casom povedat...on je celkom rozumny a da si povedat aj v inych veciach...na NO NO krasne reaguje, napriklad zaluzie, juuuuj, to je lakadlo...ale proste mu poviem no no a da si povedat, nech to tak...uvidime sice dokedy 😝 ale zatial je to takto 🙂 tento druhy zubok ho velmi trapi, uz dostal aj priserny soplik...aj vy ste soplili tolko?
@rebecca2006 inak,super dakujem za rady ohladom tych liekov, ta chamomilla to su homeopatika? lebo viburcol tuto noc vobec nezabral...takze dnes som ho uz ani nedala...na co, ked si to aj tak odtrpel, hlavne kvoli tomu sopliku....ale popjdem do lekarne a isto to kupim...🙂
@mimuska2 jemine, to je zlate...takze uz vie aj tato??? no to nas by bol uplne na makko, keby to Marosko vedel, ale este nevie....dnes zacal kukuku robit lebo moja mamina sa mu skryva a robi kukuk, tak opakuje po nej....ale take ze tuk, tuk a nie nie, to este nevieeee...ale dufam, ze casom bude 🙂

@mimuska2 to je kraaasny vyraz 🙂 strasne zlataaaa 🙂