icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
19. nov 2012

@matul čítam, že vstávate skoro ako my, ako potom riešiš deň? Mne je o pol šiestej príšerne skoro, to v podstate vôbec nie som schopná nejako fungovať ☹
Najhoršie je, že vidím, že malá by si ešte aj pospala, ale už sa nezadarí ju uspať. Na porazenie.
@kajkovajanka snažíme sa ju otáčať, ale ona ako keby to zatiaľ chápala tak, že sa ide znova hore, nie že sa ide dole 🙂 A teda jasné, že chválime, tlieskame si, aké sme šikovné a tak 😀
@larosa to sadanie na konci postele alebo gauča máme aj my, vždy sa mi až srdce zastaví, že sa preváži dozadu skôr, ako ju stihnem chytiť 😒
@mirka2010 aj Natálka vie tata-tata, už to hovorí asi mesiac, ale až teraz si to začína trochu priraďovať. Najlepšie je, keď to začne hovoriť, keď začuje garážovú bránu, to akože ide tata z roboty. No ale minule sa sekla a začala sa radovať, keď ráno odchádzal 🙂 Mala obdobbie, keď robila tata tata stále, ja na ňu: povedz ma-ma, ma-ma a Natálka úsmev od ucha k uchu a najnežnejším hláskom: ta-ta-ta-ta-ta-ta. Sme sa na nej nasmiali strašne 😀

matul
19. nov 2012

@jankaja no ked vstala o pol 5 v nedelu, tak ju vzal muz a ja som spala dalej, on ju uspal asi o pol 6, spala 1,5 hod, potom bola hore, o 10h spala v kociku skoro 2 hodky, a potom este poobede o pol 3 na hodku spala v kociku. Ked vstane neskor, o pol 6 - 6, tak ma len 2 spanky cez den, od 8h cca a od 13h cca.

Alebo Ty sa pytas, ako fungujem ja? 😀 Pijem kavu, asi tak Ti poviem... 2 denne, bez toho by som to nezvladla. A lahnut si s malou nelahnem, nikdy mi to nevyjde, alebo neviem zaspat cez den a ked uz raz za mesiac si ten cas poobede najdem, ze mala spi v postielke, ze by som si aj ja zdriemla, tak ako na potvoru bud zabudnem vypnut mobil a niekto zavola, alebo dedinsky rozhlas, atd atd 🙂

Ako to riesis Ty?

kajkovajanka
19. nov 2012

@matul Mati, vy nie ste z Kosic? ja som si myslela, ze ano 🙂 .. a inak, kava, kava, kava 😀 alebo cierny caj 😀. a aj Beki ma dva spanky cez den (pokial rano nevstane velmi skoro). prvy niekde medzi 10-11tou a podla toho , kedy sa zobudi, o dalsie 4 hodiny druhy. a potom po 5-6 hodinach ide vecer spat, medzi 21-22,00. kedy chodi spinkat vecer Lili?

matul
19. nov 2012

@kajkovajanka Jani, ako sa to vezme, sme z Hrasovika, co uz technicky nie su KE, ale kedze som mobilna, tak sa stale za Kosicanku povazujem 😉 No Olivia sa pyta spat uz o pol 7, takze vtedy kupeme a medzi 7-8pm zaspava... (v idealny vecer) Toto mi velmi vyhovuje, ze aspon vecer je volny a rano by mi nevadilo vstavat o 6h, aspon toho vela stihnem, ale ked sa veduca prihlasi o 5h, alebo aj skor, tak to mam veru problem 😀

tamaska
19. nov 2012

ELi, mi ešte stále spí od večera a to som ju v spánku obliekla dala do kočiarika a šla vyprevadiť do školy Nikolku, vbehla do obchodu došla domov a ona ešte stále chrní, to bude rozhádzaný deň 😀 😀 😀

mirka2010
19. nov 2012

@jankaja tak to ti verim...to je take zlateeee....aj ja Maroskovi tolko krat poviem ze mama, mama a on babaaaa, babaaaa, to ma teraz najradsej...a mnam, mnam 🙂 ale to ze vasa mala uz vie prirpadit, ze tato prichadza, no sikulka je to veeeeelka 🙂

mirka2010
19. nov 2012

@tamaska fiiiiiha, tak to je spanok!!!! 🙂🙂🙂

jankaja
19. nov 2012

@matul Natálka zatiaľ našťastie nevstala skôr ako o piatej, aj to len raz, inak o pol šiestej. To o piatej sme museli riešiť, lebo sme šli na plávanie a do pol jedenástej, kedy by najskôr mohla spať, by nevydržala. Tak sme ju uložili o pol siedmej (skôr nechcela) a pospala hodinku.
Inak sa snažíme do tej pol siedmej ju držať v postieľke, t.j. sa snažíme ju ukladať, či ešte nezaspí. Dnes sa skoro aj podarilo, ale teda keďže o 15 minút bola hore, nedá sa hovoriť o úspechu. Potom ju ukladám o 9:15 až 9:30 - takto to máme zaužívané z doby, keď ešte vstávala medzi pol siedmou a siedmou. No a ďalší spánok má od 13:30.
Už som aj uvažovala, či by sa neoplatilo skúsiť posunúť ten spánok o 9:15 na neskôr, ona možno vie, že bude mať možnosť spať a keby vedela, že bude spať až neskôr, tak by si možno pospala ráno.
No a teraz som dohovorila so sestrou, čo robiť a ma nepotešila - jej dcéra bola tiež taký ranostaj a trvalo to 2 roky, kým sa to upravilo. V lete vraj vstávala aj o štvrtej 😒
@tamaska toto by sa nám stať teda nemohlo 😀

martinka8
19. nov 2012

@tamaska neskutocne.... 🙂
@mirka2010 my sme mali opacnu noc, prvu polku spala, myslim ze som ju kojila raz (ale uz si niesom ista) a od tretej to zacalo.... mrncanie, krutenie... a tak az do siedmej, vtedy vstala. A tuto noc hroza zase... od zaciatku az do rana, vstala uz o tristvrt na sedem :( Inac tu chamomilu CH15 sme my uz skusali, nezabralo, ani cipok nam nezabera, a mam pocit ze ani panadol nie..... :( )

martinka8
19. nov 2012

@matul ja kojim v noci, keby som nie, to by sa uz vobec nedalo :( a kedysi sme sa striedali... ale uz to nieje mozne, Lili robi pri nom taky cirkus, place uplne sialene, (myslim v noci ak pri nej niesom ja ale on, cez den je OK), az prestava dychat a vola ma mama mama.... hrozne. Takze uz nemam na vyber. Ale dakujem za radu. A ty uz nekojis?

zuzulienkaaaa
19. nov 2012

@rebecca2006 my sme tiež mali ťažšie noci, ani som to nerátala koľko krát sme bol hore, ale viac ako 10 určite...už sa to ale pomaly dostáva do starých koľají, že sa budí až medzi 4.00-4.30...tak som rada...aj to jedenie sa pomaly zlepšuje...
inak, terezka si hrozne začala aj šúchať a chytať uši, aj si strká hryzátka dozadu, až ju napne, tak tiež to vyzerá na stoličky....aj keď jasné že je na ne skoro...ale jedna detská zubárka mi vravela, že zúbky sa derú niekoľko mesiacov a môže to detičky viac či menej svrbieť, bolí skôr až tá finálna fáza, keď už sa režú cez ďasienka...
naša pediatrička nahlasuje na RUVZ, nás zatiaľ ešte nemá prečo, tretiu hexu máme ísť dať v polovici decembra...ešte nie som rozhodnutá, stále aj čakám ako sa vyjadria známi zo švajčiarska (robia tam v labáku, genetici), zaujíma ma ich názor...iba jeden záver, ku ktorému som s istotou dospela je, že určite chcem dať terezke urobiť imunologické vyšetrenie z krvi a aj to môže pomôcť sa rozhodnúť....kamoška tak dala pred treťou hexou urobiť a zistili, že maličká má oslabenú imunitu a že ak očkovanie, tak len fragmentované (rozdelené na viac dávok s menšou koncentráciou)...a to bežní pediatri nerobia, treba ísť na špecializované miesto a tam sa ešte nedostali, a pediatrička to prestala riešiť, tak ostali neočkovaní....
no a s MMR mám ja asi najväčší problém....neviem....

martinka8
19. nov 2012

@katun coh tak sa drzte nech ste zdravi coskoro. Deticky by nemali byt chore, ved oni tomu ani nechapu este co sa im deje, je to nefer :(

mirka2010
19. nov 2012

@martinka8 fiiiha, takze uz ani panadol ze by vam nepomahal??? no ten som malemu nedavala...ale ked bude nutne dam...no ja musim zaklopat, tuk, tuk, tuk, tato noc celkom fajn, dve kojenia, ziadne hniezdenie, ani mrnkanie, spal ako kedysi 🙂 ale to bude skor vynimka, ja uz si vyslovene zvykam na to, ze uz tie noci budu taketo zle...lenze on zacina poriadne spekulovat uz aj toto predobedne spanie...ani za svet zaspat, vymysla, vstava v postielke, zaspi vykruteny po dlhom zaspavani, to nikdy predtym nerobil...no co uz,...vcera spal za cely den dokopy 40 minut, ani za svet spat...takze ja uz naozaj neviem, ach, jaaaaj

martinka8
19. nov 2012

@zuzulienkaaaa urcite potom napis ake info si dostala ohladom MMR, lebo aj ja to zvazujem 🙂

martinka8
19. nov 2012

@mirka2010 ja som jej nedala vecer pred spanim, ale tak okolo druhej v noci... ked uz bola velmi zla a nevedela som co s nou, dali sme asi dva krat, zaberie tak do polhodinky mala zaspi ale tak o 4 hodiny to zacne znova to iste.... 😖
My doobedu celkom dobre spime, dufam ze to tak ostane, taku hodniku a pol niekedy aj dve pospi, obcas sa zobudi po polhodine, musim ist k nej uspim ju a spi dalej, dnes spi od 9:45 zatial bez zobudenia. Ale potom vecer zaspava az okolo stvrtej a to uz len tak polhodinu 40 minut max.

mirka2010
19. nov 2012

@martinka8 aj nas maly takto spava, uz ked zaspi tak hodinu a pol urcite spinka...a potom o stvrtej taky 45 minutovy spanok...ale ukladame ho stale na pol deviatu, proste skorej zaspat ani za svet....to s tym panadolom je zvlastne, ale asi jej ucinkuje kratko...nasemu malemu sme dva krat dali nurofen po ockovani a to vzdy prespal celu noc....panadol este naozaj nemal...ale moja dr povedala, ze sa nemame trapit a ked budu zle noci tak mame mu nieco dat, vsak urcite ho to boli, tak preco mu nepomoct? a to este nejdu ocaky a stolicky, co bude potom????

matul
19. nov 2012

@martinka8 ja kojim, ale nie v noci, to sme zrusili, lebo z toho bol sialeny kolotoc a nedalo sa - nieco ako u vas... Skoro 2 tyzdne k nej v noci vstaval drahy, a tak si nejak odvykla (dostava cajik) a okolo 3-4am uz ju nakojim, to uz ju cajikom neosalim... Ale inak predtym to bolo strasne, aj kazdu hodinu bola hore a len kojit sa chcela a ja nie som schopna spat s niekym v 1 posteli, takze nebolo mozne, aby som ju mala pri sebe, navyse par krat, co som to skusila sa ani jej dobre pri mne nespalo, takze to padlo...

rebecca2006
19. nov 2012

@mirka2010 chamomilla sú homeopatiká. Ale fakt, ak sa ti takto trápi tak mu daj na noc normálne anelgetiká- Nurofenu stačí aj nižšia dávka- 2ml. Ad sople T povedať neviem- lebo ja má pocit, že vždy, keď som si mzslela, že má sople d yubov atak sa aj tak y toho vykľula normálna klasická virosa 😢 Sople od zobov sme mali len také slabé hlieniky. Ale malej vždy kelsla imunita a nachytali sme aj nejaký bonus, tak snáď u vás to bude iné...Držím palčoky 😀

rebecca2006
19. nov 2012

@mirka2010 inak moji najhoršie zvládali tie prvé zuby, ani očáky ani stoličky už taký problém nebol teda u Martinka....Vždy sme vedeli, že zub ide, o tom potom, ale už sa to dalo. Pri prvom som utekala aj k pediatrovi, že prebohaaa čo je s tým dieťaťom....Y analgetík da netráp, ešte sa ich napapá do dospelosti že len. Takže kľudne daj... Veď ani mz sa nechceme trápiť, ke´d nás niečo bolí, nieto ešte tí maličkí...

rebecca2006
19. nov 2012

😢 @zuzulienkaaaa zaujímavé, to s tým vzšetrením imunity... ja určite dám perd MMR... Maťa mám imuniodeficienta a mzslím si spätne, že mal oslabenú imunitu už pred MMr- lebo sme boli už po 3 atb- a to by také malé decko čo nechodí nikam do koelktívu, podľa mňa enmalo mať... A potom ho tá MMR pomalz prizabila...Len neviem, či mi to spravia u Estreky na požadanie- musím sa opýtať Maťkovej imunologičky, čo si o tom myslí... Ke´D tí imunologovia sú väčšinou strikne za očkovanie

emamichaela
19. nov 2012

Baby ja sa musim pochvalit, i ked neviem, ci ma nebudete zato skor odsudzovat. Prestahovali sme Emu do jej izby a uz tam pekne druhu noc sama spinkala. Vydrzi 10 hodin spinkat, tak sme ju prestahovali a spi tam este lepsie ako v spalni s nami. Rano okolo siestej ju nakojim a spi este do osmej. Aj cez den tam ukazkovo zaspi. Polozim ju do postielky a ona sama zaspi. Asi ju osvietilo. Za tento vikend som sa tak dobre vyspala, ako uz davno nie. Dufam, ze nam to vydrzi! 🙂

zuzky1104
19. nov 2012

@larosa Jake kocky....xixixi, je tam prosim Vas aj nejaky chalan ? 😀 😀 myslim na tej kolektivnej fotke zo stonozky .-)

zuzky1104
19. nov 2012

@emamichaela
waaaau...no tak toto je pre mna sci-fi 😀 😀

zuzky1104
19. nov 2012

zuzulienkaaaa@martinka8@ ja tiez to mmr skor nie ako ano, resp.neskor, az bude starsia...tiez si prosim info 🙂

zuzky1104
19. nov 2012

@tamaska teda...dobry spachtosko 🙂

emamichaela
19. nov 2012

@zuzky1104 no mam pocit, ze ked ma neciti, tak jej mliecko nechyba a pekne spinka. A zaspavat sa naucila u mojej sesterky min.tyzden. Sme u nej boli 3 dni a naucila sa. Respektive to sesterka naucila mna. Ona ma uz 3 deti a keby mala skakat ako oni piskaju, tak by uz dusu vypustila.

mimuska2
19. nov 2012

@mirka2010 no iba blbosti 😀 ale tak vie toho viac.kukkuk nevie nasa 🙂 najkrajsie co vie je dat mi pusu tak krasne obime a otvori uplne pusinku a to je nasa pusa 🙂

mimuska2
19. nov 2012

@tamaska aj nasa do 9 45 a az teraz zaspala od vtedy uz som stihla urobit kopu veci ist gratulovat svokre nakupit poplatiti samozrejme aj snou a az teraz odpadla. 🙂

mabel1981
19. nov 2012

Dievcata idem sa vam pochvalit, ze dneska som dostala najkrajsi darcek k narodeninam od mojho drobceka Filipka, prespal celuuu noc, asi od 20.30h do 6.30h som ho rano riadne vybozkavala anjelika mojho 🙂 🙂 🙂 a to po ine noci sme boli skoro kazde 2 hodiny hore