icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

larosa
19. nov 2012

@matul túto čo má Amali, by si určite zvládla 🙂
inak 4generácie žien- babka, mamka, ja a Amali 😀

kajkovajanka
19. nov 2012

@emamichaela perfektne 🙂 , nech vam to vydrzi 🙂

kajkovajanka
19. nov 2012

@larosa jeej, krasavice 🙂 , to kde ste boli take vyparadene?

monky978
19. nov 2012

@mirka2010 vidím, že sa trápite so zúbkami. Držím palce nech sú skoro vonku. My sme sa naposledy tiež dobre vytrápili. Každých 20 minút sme boli hore. Bolo to hrozné, ale je to už za nami a máme 6 zubov. Horné jednotky a dvojky a dolné jednotky. Ale ty ako píšeš, že si učiteľka tak to musíš mať super trpezlivosť. Čo by som ja za to dala mať takú trpezlivosť keď rastú zúbky 😝

monky978
19. nov 2012

@emamichaela Supééér. To by som aj ja chcela..., ale nemáme tu v tomto dome pre Moniku izbičku. Všetky sú priechodné a iba spálňa sa dá zavrieť. Tak musí byť s nami. Keby sa to dalo, tak by už minimálne dva mesiace spala sama v izbe. Ja ju stále budím vrtením sa v posteli a rozprávaním a chrápaním. Tíško závidíme 🙂 nás to čaká až keď sa presťahujeme a to bude až koncom budúceho roka.

monky978
19. nov 2012

@emamichaela ako ťa to naučila sesterka? Respektíve čo ťa naučila?

monky978
19. nov 2012

Idem zas chávliť Moničku. Ako ste vraveli pôjde to rýchlo. Pred pár dňami som Vám sem písala, že Monička mi prelezie cez nohy. Tak sme zas o niečo ďalej. Každý deň spraví niečo nové. Dnes sme vo fáze, že sa dá na štyri, chytí sa napr. tyčiek v ohrádke a dá sa na kolienka a z nich sa rovno ťahá na nohy, len ešte nemá takú silu sa vytiahnúť. Tak skončí sedieť s jednou pokrčenou nohou v predu a druhou pod sebou a škerí sa jak pagáč 😀. Ale štvornožkovanie nehrozí. Budeme asi rovno chodiť. Vám to tu podrobne popisujem, ale pre nás je to super novinka dnešná... vy už asi máte toho nabehané snáď aj v km. No však nevadí.. stále hovorím, že keď bude fajčiť v 15 poza bučky, tak sa určite nebude rozprávať s kamoškami kedy začala chodiť 😅
A ja mám konečne predavačku podľa mojich predstáv, tak tento týždeň idem predávať už len dva krát. Snáď som tentokrát už dobre vybrala. Lebo toto boli 4 dlhé týždne. Ale to mám za to, že som pišťala ako ma to ubíja byť doma stále s Monikou. Tak teraz si to budem dokonca aj vážiť 😝

emamichaela
19. nov 2012

@monky978 otvorila mi oci. Ked je mala napapana, prebalena, tak nepoterbuje aby som ju uspavala capkanim a hladkanim. Prvy vecer u sesterky prerevala. Vydrzala tristvrte hodinu revat a potom zaspala. V tu noc som uz nekojila. Ked sa zobudila, postavila sa v postielke zamrncala, lahla si a spala dalej. Dalsi vecer uz neplakala a tiez som uz nekojila, v noci zas postavit, zamrncat, lahnut a spat. Po par nociach ju uz mrncat prestalo bavit a spala. Tak sme ju prestahovali a uz vydrzi celu noc. Mam zapnuty aj monitor dychu aj vysielacku a ani nepipne🙂 pekne spinuska. Uz neciti mliecko a nikto jej v izbe nebuchoce, tak spinka. Jaaaaj, nech jej to vydrzi!!!

monky978
19. nov 2012

@emamichaela gratulujem. Ja som to tiež takto riešila. Ale už dávnejšie. A od vtedy ju dám do postieľky a do 5 minút spí bez plakania. No si to proste užívam. Myslím uspávanie. Už len dotiahnúť to nočné spanie. Keď ju nič nebolí a je najedená, tak sa zobudí 2 až 3 krát. Len som nemala silu ju riešiť, keď som musela o pol šiestej vstávať do práce. Ale tento týždeň idem na to. Už si fakt zaslúžime my maminy sa poriadne vyspať. A my dve sme už tu niečo takéto spolu riešili. Či sa mi to len zdá?

mirka2010
19. nov 2012

@mimuska2 tak je to nadherne ked ta mala pusinka da boztek...to aj my sme uplne namakko, hlavne teraz ocinko, kedze jemu zacal davat bozteky len tieto posledne dni 🙂 tolko radosti vie to male stvorenie dat, vsak?

mirka2010
19. nov 2012

@monky978 dakujeme za podporu...no je to naozaj niekedy narocne, ale ja Maroska chapem, je mi ho v podstate luto, ze ho bolia dasienka, ze sam trpi...takze ja to beriem takto a tym padom aj moja psychika je na to nastelovana 🙂 naozaj som aj vycvicena z prace, ze som trpezliva, ale je to aj tym, ako to clovek vnima....druhy zubok je krasne prerezany, takze uvidime, kym pride dalsi ake noci budu....a ozaj my gratulujeme k novemu pohybu...urcite je to obrvosky uspech a verim, ze sa z toho velmi tesite 🙂len tak dalej a mala sa ani nenazdas a bude bud 4nozkovat, alebo krasne rovno chodit...takze uz mas aj predavacku??? supeeeeer, mozes byt viac s malou 🙂

mirka2010
19. nov 2012

@larosa kraaaaasne 🙂 kocky nadherneee 🙂

mirka2010
19. nov 2012

@mabel1981 tak vseeeeetko najlepsie ka narodeninam prajeme 🙂🙂🙂 veru,krasny darcek si dostala!!!!

mirka2010
19. nov 2012

@rebecca2006 mas uplnu pravdu...ak bude Marosko tie dalsie zubky takto zle prezivat,tak mozno mu dam nejaky panadol,alebo nurofen...ale tie homeo urcite vyskusam...vsak za to nic nedam 🙂 takze u Martinka boli najhorsie prve zubky? no teda, keby aj u nas to tak bolo 🙂 lebo ja sa pripravujem veru na podstatne horsie noci...momentalne ma dasienko take velke, ten druhy zubok sa mu proste dlho prerezaval,takze urcite ho to muselo bolkat....a ozaj, s tym vysterenim imunity? kde a od koho take vysetrenie mam ziadat, pripadne kde ist?

mirka2010
19. nov 2012

@emamichaela teeeeda, tak gratulujem!!! obdivujem, ze si to vydrzala, myslim to teda v dobrom 🙂 ja si to zatial vobec neviem predstavit, teda ani nahodou...vobec zatial ani nad tym neuvazujem, kedze Marosko tak zle spava kvoli zubkom, ze ako by to v realite bolo a ako by vydrzal on...vsak raz to urcite budeme aj my musiet spravit...takze naozaj, klobuk dole pred takymto krokom🙂

mimuska2
19. nov 2012

@mirka2010 no niekdy sa na nej pobavim posledne dni dava komukolvek servus a tesi sa 😀 rycho to uteka rastu jak z vody,zajtra ideme na kontrolu tak som zvedava no mala je uz skoro dobre 🙂 a vy ako sa mate?

mabel1981
19. nov 2012

@mirka2010 dakujem velmi pekne 🙂 , ano krasny darcek, to som bola aj ja prekvapena 😉 som sa prebudila okolo 5.00h a drobec pekne spinkal, tak som spala aj ja dalej, super pocit, ked sa clovek konecne vyspii 🙂 uvidime aka bude dnesna noc, lebo uspavanie bolo dost zdlhave

monky978
19. nov 2012

@mirka2010 aj takýto môže byť pohľad na vec. Vieš, ja tiež chápem ako trpí keď jej idú zúbky a dokonca stále tvrdím, že by som bola radšej keby som si to mohla za ňu odtrpieť. Vidím, že ju to strašne bolí a je z toho nervózna. Len ono to môže byť aj tak, že každý má aj inde posunutú latku trpezlivosti a ty ju máš určite super vytrénovanú na deťoch. Ja som držala prvý krát malé bábo moju dcérku. Dovtedy som sa takýmto veciam dosť vyhýbala. Tá trpezlivosť pri dieťati sa mi len teraz trénuje a niekedy s chybami. Aj keď stále rozmýšlam ako som vlastne mohla bez nej žiť, trpezlivosti a Moničky 😝. Ale už sa lepším a chodievam sa preč predýchavať, aby som bola pokojná a milujúca matka 😀 😀

A Maroško aj veľa kúše? Monika keď bola vo fáze už posledného prerezania, tak hrýzla o 106. Som jej v DMke kúpila také gumené hryzacie kefky a na tých sa vyriadila. A to jej aj pomohlo ich predrať von. Ale potrápia tie zuby riadne naše detičky... chúdence malinké. A to ešte nevedia, že už sa budú s nimi trápiť po celý život 😝

S tým uspávaním... musíš mať Maroška v pohode, aby si ho naučila zaspinkať v postielke. Žiadne bolesti zúbkov. V dobrej nálade. Je to krásne dať Moničku do postieľky teraz a porozprávam jej rozprávku, pár krát zmením hlas a nechám ju uchichotanú zaspinkať v postieľke. Ale keď ju niečo boľká, tak je to náročnejšie a rozprávka trvá omnoho dlhšie 😅

larosa
19. nov 2012

@kajkovajanka brat sa ženil...

jankaja
20. nov 2012

@mimuska2 dúfam, že už budete v poriadku... a spanie riadne závidím 🙂 , my sme nespali celú noc ani nepamätám, naposledy keď mala možno 4 mesiace. Ale dnes spala pekne a dokonca vstávala až o pol siedmej, tak sa teším 🙂

@mirka2010 ja s tebou súhlasím, tiež to nechcem teraz riešiť nejakým vyplakaním sa, lebo nám začala separačná úzkosť, zúbky idú... nechcem ju trápiť ešte viac

kajkovajanka
20. nov 2012

baby, mam otazku. vy uz detom nejako korenite jedla? teda takym, ako rasca, petrzlen, oregano? (podla svokry sa uz toto moze) .. lebo toto teraz riesia vsetci okolo mna, ze nech jej to jedlo dajak dochutim, alebo osolim, ze jej to uz nechuti a preto nechce jest... a uz som z toho unavena 😝 . Beki posledne dva tyzdne robi dost velky cirkus pri jedeni. zje jednu, dve lyzicky v pohode a potom nechce ani za svet otvorit usta a potom zacne ste aj mrncat, plakat, vrieskat... ked som s nou sama, tak sa ju snazim rozptylit, rozpravam sa s nou, robim smiesky, aby sa trochu usmiala, otvorila usta a sup lyzicka dnu. a ked ju posadim na linku alebo na stol a hra sa tam s niecim, tak dokaze zjest vsetko (s usilim, ale zje nakoniec). z toho si myslim, ze jej to musi aspon trochu chutit, ved keby jej to nechutilo, nezje z toho nic ani keby sme neviem co robili... a potom reci typu "mamka, ale ju mozno nie som hladna" ma privadzaju do zurivosti 😠 (svokra, byvame u nich a kuchyna je spolocna). a ja pred nou nebudem saskovat a potom to cele krmenie vyzera inak. baby, ja Bekine jedla este nechcem korenit, ani solit. asi uz ma dost stereotypu, ale myslim si, ze je to skor kvoli zubkom. ale co im mam na to povedat? ze preco to nie je dobre? ja im mozem povedat akurat to, ze to teraz nepovazujem za vhodne. ale ked sa ma opytaju, ze preco?

bboossoorka
20. nov 2012

@zuzulienkaaaa na stolički skoro???nam vyšli stolički v 8mesiacov obidve horne....teraz nam idu dolne

bboossoorka
20. nov 2012

@kajkovajanka my už jeme všetko...dr vravela že može všetko samozrejme menej solene a korenene...a ryby vraj može až ood roka

bboossoorka
20. nov 2012

@mirka2010 presne nejak tak to prebieha u nas.... 🙂

tamaska
20. nov 2012

@kajkovajanka ja nesolím keď varím Eliške, ale už ochutnala tiež čo sme my jedli - už si uchmatla uhorku, fašírku ale to len ochutnala - ale strašne ťažko sme jej to vyberali z ruky nechcela pustiť a ten krik potom. Ona je taký šrotovník, je všetko čo je nastole aj to čo nieje jedlé 😀 . Ale také ako rascu a bazalku kľudne môžeš, ostatné koreniny, si myslím že zaťažuju obličky . A tetnto víkend Eli mala aj palacinku, nemohla som pozerať na ňu ako smutne civí na sestričku - nič jej nebolo zmlsla len tak 🙂

jankaja
20. nov 2012

@kajkovajanka ja nekorením ani nesolím, Natálka papá pekne, tak zatiaľ nemáme dôvod. Jediné, čo som skúšala, bola petržlenová vňať, dávala som čerstvú a raz som skúšala trošku sušenej.
Zatiaľ naše jedlo nedávame, len raz si uchmatla kúsok palacinky 🙂 Troška sa nám vrátili vyrážky (seborea), tak nám kožná opätovne odporučila byť opatrní so zavádzaním nových jedál, aj čo sa napr. bielka týka a pod. Tak frčíme po "starom", akurát vo veľkom papáme jogurty a zaviedli sme aj maslo - len vždy je viac masla na tepláčikoch, ako v brušku 😀
Čo sa týka množstva, tak sa riadim tým, že dieťa by malo dostať toľko jedla, koľko s chuťou zje... ale teda určite by som inak hovorila, keby po dvoch lyžičkách odmietla ďalej papať. Jediné, pri čom zabávam, je mlieko. Sme na UM a chcem, aby vypila min. 400 ml. Len napr. večer po 100 ml už ju to prestane zaujímať, ale keď jej dám niečo do ruky (teda konkrétne niečo, čo ju najviac zaujíma), tak vypije ďalších 100 ml. 🙂

martinka8
20. nov 2012

@larosa no krasne kocky boli 🙂 pekne fotky.

Baby mame prvy krocik 🙂 Ako sa tesim. Vcera, presne na Lilinkine meninky stala pri stene a zrazu sa sama rozhodla pustit steny a ist za autickom, bolo dalej od nej na tri kroky, tak ich bez problemov sama spravila a chytila sa auticka 🙂 Nejakym zazrakom sme sa na to obaja s tatikom pozerali prave v tej chili. Tak sa velmi tesime. Potom sa jej uz aj pacilo ked chodila sama od tatika k maminke. Smiala sa a tesila z toho 🙂

mabel1981
20. nov 2012

@kajkovajanka ja by som este nesolila, ale take ze bazalku to som uz aj ja dala, oregano a rascu som este neskusala, ja si myslym tiez ze to bude zubkami ked nechce papat a nie tym ze jej nechuti 😉

mabel1981
20. nov 2012

@martinka8 tak to Lilinke gratulujem, mala sikovnica 🙂

zapka21
20. nov 2012

@kajkovajanka Ahoj Jani, do 1.roka absolutne nie je vhodne korenit ani solit (a aj potom by som sa tomu vyhybala, pretoze v takych malych mnozstvach co dieta zje, je omnoho viac soli, ako ma dospely, a ako perspektiva do buducnosti, ze bude mat problemy s krvnym tlakom, cholesterolom atd nie je velmi pekna...), je to zataz pre oblicky (dost sliny argument pre rodinu!), avsak bylinky mozes pouzit - petrzlenovu vnat a kopor deticky dobre znasaju.