icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

zapka21
20. nov 2012

@kajkovajanka Och a este samozrejme rasca mleta a cez sitko dat do papania 🙂

zapka21
20. nov 2012

@martinka8 Jeeeeeeeej, tesime sa z prvych samostatnych krocikov, to uz s Leuskou mozu chodit spolu za rucicky 😀

zuzulienkaaaa
20. nov 2012

@bboossoorka jeej, tak to ste si poriadne švihli 🙂 no, my máme len horné a dolné jednotky, pochybujem, že teraz by vyliezli stoličky, skôr nejaké dvojky...horné sa už prerezávajú...ale super, že už máte stoličky za sebou...a zdalo sa Ti ich prerezávanie horšie ako u ostatných zúbkov?

zuzulienkaaaa
20. nov 2012

@kajkovajanka neviem, aký máš názor na dr. bukovského, v knihe hneď to bude anjelik odporúča ako "koreniny" pre 7-9.mesiac rascu, majoránku, kôpor a ligurček (to som asi v živote nemala 🙂
od 10.mesiaca je tam okrem toho aj škorica, vanilka, klinčeky, koriander, bobkový list, petržlenová vňať, bazalka...
celkom dosť chutí 🙂

soľ ja určite nepoužívam, nechcem zaťažovať obličky zbytočne...a podľa mňa je super, že sa deti učia pravej chuti zeleniny...ja som si odkedy máme malú prestala zeleninu soliť a zo začiatku to bolo ťažké, ale teraz už mi nesolená veľmi chutí

naša malá chce mať pri jedení tiež hračku v ruke, keď mám menej síl, tak žiaľ pustím aj duck tv....a momentálne si tiež prechádzala nechutenstvom, idú jej zúbky, takže sme jedli štýlom rýchlo vytiahnuť hračku z úst, šupnúť tam lyžičku a popri tom chytať jej ruky, aby mi lyžičku nevyrazila...ale zase má dni, kedy papá pekne a celkom rýchlo...je to rôzne...už aby jedla sama 🙂

ozaj, tá kniha od bukovského sa dá stiahnuť tu:
http://www.ulozto.sk/xrsdrR8/bukovsky-hned-to-b...

martinka8
20. nov 2012

baby dosiahli sme 300 straaan waaau :D mozme vydat roman 😀

tamaska
20. nov 2012

mám doma malu striptérku dnes si dala dole pačužky už asi 10x 😀 😀 😀 a ani peľuha sa jej nepáčila 😉

monky978
20. nov 2012

@tamaska co je to peluha? 😀

zapka21
20. nov 2012

@tamaska tak u nas si mile rada dava dole ponozky 🙂 a parkrat sa jej podarilo otvorit suchy zips na plienke 🙂

mimuska2
20. nov 2012

@martinka8 no o nasich krasnych sikovnych januarovych detickach 😀
a inak kontrola dopadla dobre sme zdravy a uz konecne nebereme ziadne lieky 😀
@tamaska nasa dava dole plienku a ciapku a par krat dala dole aj tricko 😀

emamichaela
20. nov 2012

@kajkovajanka ahoj. Aj nasa nechcela papat a s doktorkou sme usudili, ze uz nechce mixovane zbrndy. Zacala som jej normalne masko dusit na cibulke. Do jedla dam aj trosku oleja alebo masla a myslim, ze tie bylinky, co si pisala v pohode moze. Hlavne by som vyskusala inu konzistenciu, ked uz ma zubky. Nasa ma rada velke kusy, z ktorych si sama odkusuje. Zemiak, zeleninu, cestoviny uz nemixujem ani nepretlacam. Akurat maso ano, lebo to mevie zjest. Skus jej dat chrumku alebo chlebik do ruky, nech zajeda. U nas to funguje. Ked otvori pusu, ze si odhryzne, tak sup lyzicku 🙂 a nemusis saskovat pred svokrou. A kasli na nu. Ty si mama, ty chces to najlepsie podla svojho vedomia a svedomia. Tie ich rady su bohovske. Mne svokra radila surove zltko, ze varene sa nedava. A ze daj jej tam trochu cukru. Som skoro odpadla. A prvu mrkvu, ze preco jej ju varis? Sak nastruhaj 🙂)) to su tie rady nad zlato 🙂)

larosa
20. nov 2012

@jkajkovajanka nijako zvlášť nekorením, ale rascovú polievku som jej dala, aj rascový čaj, veď deti pijú aj feniklový čaj, čiže niektoré koreniny v pohode, ja som jej dala z nášho aj keď tam bola soľ aelbo vegeta, ale ja veľmi nekorením a nesolím 🙂

larosa
20. nov 2012

@monky978 plienka 😀

tamaska
20. nov 2012

@monky978 plienka 😀

monky978
20. nov 2012

@larosa
@tamaska 😀 😀 hm to som ešte nepočula 😀 😀

monky978
20. nov 2012

Chcem sa Vám vyspovedať kočky. Tak my bežne denne kakáme 3x a nie málo 😝. Ani sa nedivím, keď tak veľa papá. Ale iné som Vám chcela. My ako posledné kakanie máme vo vani. Som myslela, že sranda takto kakať. Ale to trvá už dva mesiace určite. Možno aj viac. A teraz posledné dve kúpania do minúty je vykakaná. Musím kričať na mm nech doletí. Ja ju držím on loví a napúšťa novú vaňu. No sranda teda veliká. Som mu včera pichla sitko do ruky a ako ho držal a držala som ho aj ja a mu vravím, že pasujem ťa za nášho hlavného rytiera lovcu hovienok 😅. Vlastne my sme stále pri kúpaní v pohotovosti dvaja. Ja ju držím a mm ešte sprchuje. Hlavne, že buchta je vyškerená.
Tak my sa takto bavkáme.... Ja som vlastne prekvapená keď to raz za týždeň či dva nespraví 😝

emamichaela
20. nov 2012

@monky978 🙂 poznam. Sice nie u nas, ale co sme chodili na plavanie, tak jedno dievcatko malo problem s kakanim. Ale seriozne sa nevedela vykakat. Vzdy az v bazene 🙂 okrem plaviem mala aj plienku do vody a jej mama stale striehla. Podla mna sa v tej teplej vode deticky uvolnia a preto sa to stane. Nam sa to stalo len raz, ked som ju ucila na serblik a vo vani som ju posadila do takeho sedaka. Bola naha, sedela, tak si myslela, ze ma kakat 😀

rebecca2006
20. nov 2012

@kajkovajanka Bekiuž asi otrebuje nejakú ymzenu v jedálničku- ˇbuď chuťovú, alebo zmenu konziscitencie. Ja so prišla na to, žemixované superzdrav nesolené eee, naopak, polievočka pre Martinka- pripravená dietne ale na trochu maslo, kalarábik s rzžou, žiadne korenie, trocha kmínu a veľmi málo soli- ale nemôžem napísať bey soli a otárala pusu ako vtáčatko, celékusy kalerábu papkala. Ak má kašu tak musím robiť teátro, presne ako popisuješ. KOrenie mlžeš dať, soliť doporučujú až poroku, šetrne, ja trošičku už prisáľam- ale 2-3 zrnká na jedlo, fakt to ani necítiť. Ale asi yačnem variť také tie dospeláckejšie polivočkz.
Inak dnes som varila 1x krupicu do normálneho mlieka anehccela. Miesto toho mala bratovu kalerábovú polievku...

rebecca2006
20. nov 2012

@monky978 mne to takto riešil maťo... mali sme y tho nakoniec srandu celkom.....a uštrila som na plienkach a obrúskoch

jankaja
21. nov 2012

@kajkovajanka ešte mi napadlo - dávaš aj olej do jedla? Ja dávam od Alnatury z DM repkovo-slnečnicový, určený ako doplnok stravy pre malé deti (od 4 mesiacov). Predsa je to len iná chuť.

@martinka8 gratulujeme, šikovnica 🙂

@mimuska2 tak to je super, že ste už zdravé 🙂 Inak, keby si chcela vyskúšať ten Vánok niekedy, dá sa teraz aj jednorazovo, za 3 EUR v rámci tohto kurzu, lebo nie je plný stav. Cvičíme teraz vo štvrtok a budúci týždeň v pondelok a štvrtok, o 16,00 hod.

verushkokav
21. nov 2012

cawte babenky, čo dávate detičkám na raňajky , ja ešte kojím, ale už by som aj niečo pridala 🙂 zuby mám dolné 1 a horné mini 🙂 tak ešte nepohryzieme 🙂 dikes 😀

monky978
21. nov 2012

@bboossoorka tá príhoda s predlžovačkou ma strašne pobavila. Aj keď v danej chvíli ti asi do smiechu nebolo.

monky978
21. nov 2012

@verushkokav a čo vlastne dávaš papať? Iba to materské mliečko? Ste nič iné zatiaľ nedávali?

monky978
21. nov 2012

jééj baby mama mi teraz volala do práce, že Monika sa sama postavila 🙂 moja malá šikovná prdelka. Jáj som na ňu tááák hrdá.
A ja nie som pri tom 😢 do kelu aj s robotou. Tento zážitok mi bude chýbať.

verushkokav
21. nov 2012

@monky978 na ranajky iba milk a cca o 10:00 hod. výživa a pod . ...........

monky978
21. nov 2012

@verushkokav no ja dávam malej už kaše so zeleninou, aj na raňajky. Nerobím jej sladké raňajky, lebo keby som jej dala ovocie tak ma do hodiny zožerie. Tak preto sa pýtam, že ako ste rozbehnutý s papaním.

emamichaela
21. nov 2012

@verushkokav ja malu na ranajky tiez nakojim, no ked idem jest ja, tak place. Tak jej dam chlebik alebo roztek s masielkom, syrcekom, dzemikom, alebo len suchy a ona papa so mnou. Ak moc este nehryzkate, tak skus aspon korku, nech si cucka, ked aj vam doma pili usi, ked papate 🙂

mimuska2
21. nov 2012

@jankaja no konecne potyzdnoch.tu slavikovu by som niekam nakopala 🙂
@verushkokav ja som niekde citala ze na ranajky je este zaklad mlieko.takze my ranajkujeme uz bebu 3 🙂
a vcera som aj zabudla no nezabudla len som mala rozlietany den,vcera sme mali krasnych 10mesiacikov 😀

kajkovajanka
21. nov 2012

@martinka8 jeej sikovnica velka 😎 super 🙂 (cize o mesiac Beki zacne chodit? 😀 )

kajkovajanka
21. nov 2012

dakujem vam vsetky babenky za rady a tipy ohladom papania, varenia pre Beki. argument s oblickami povazujem za silny a to bude moje posledne slovo 😀. obed a olovrant varim spolu v jednom hrnci, len to potom rozdelim, a to tak,ze zeleninku + masko+ cestovina/ryza/kukuricna krupica/zemiak a bude pridam olivovy onej trosku na konci, alebo maslo, alebo este na zaciatku poprazim na masle masko a zeleninku a tak zalejem. skusim to nejako s tymi koreninami, co ste pisali, tak jemne sem-tam skusit, ale solit nebudem. a dobre, mozno skusim niekdey aj velke kusky, nech si skusi pokuskat.. a palacinka jej velmi nechutila 😀 , nebol tam cukor vtedy 😀 . a skusime aj puding, ze co to urobi 😅 .
jaaaj baby, uz o mesiac mi pomaly konci semester a seminarky mi treba, v kuse dajaku knihu citam, pisem prace ked Beki spi (trosku cez den, potom v noci, ked konecne zalahne), nic nestiham, nevladzem uz a ked to na mna pride, uz mam vsetkeho naozaj dost 😔 .. tak sa nehnevajte, ze nepisem vela a nereagujem, ale snazim sa precitat , ze ako sa mate a co mate nove 🙂 . @monky vy mate teda smiesky s kupanim 😀 , @mimuska super, ze uz je dobre 🙂 , @zapka ponozky su u nas na beznom poriadku a to este tak, ze sedim oproti nej a vravim, je ze Beki, nono si davat dole ponozku. a Beki sa na mna pozera, usmieva sa, taha si dole ponozky a pomaly sa nou blizi k ustam, az si ju da do ust. a ja stale na nu pozeram a ona na mna. chapes to? 😲 😀

janulka007
21. nov 2012

Ahojte dievcata 🙂 super, ze ste tu taka skupinka januarovych deticiek 🙂 aj ja mam jednu januarovu snehulienku doma 😀 Chcem sa spytat, ci vase deticky uz nieco rozpravaju? akoze niake slova, konkretne, okrem mama tata baba atd...🙂