Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@zuzulienkaaaa moja dr nechce preockovat, to pisala ta druha kocka o tom. Moja dr sa praveze tvarila stylom ze co prehanam ze mu nic neni. Hlavne ze mal po tom ockovani teploty, hnacku a chytil zapal priedusiek. Tak neviem ci jeho kartu nestudovala ale tak ona je dr ona by mala vediet. Kks normalne som rada ze zijeme v dobe netu, kde mas same infoskY inak by sme sa fakt museli spoliehat na dr a to vo vela pripadoch konci katastrofalne.
@ibajeho no, tá hnačka mohla byť z toho....a zápal priedušiek - myslím že očkovanie oslabuje imunitu a asi nie je nič horšie, ako keď je bábo očkované počas inkubačnej doby nejakého ochorenia - lebo navonok sa zdá byť zdravé a pritom v telíčku už môže zápasiť s nejakým bacilom....potom sú z toho zápaly a kadečo iné...podľa mňa by pred každým očkovaním mali urobiť vyšetrenie imunitného systému z krvi....
@mirka2010 také prvé prejavy separačnej úzkosti sa objavili asi 2 týždne dozadu, krátko po tom, čo malá začala veselo štvornožkovať (dlho dlho sa len plazila). Má také stavy, že by sa chcela len na rukách nosiť, keď od nej odídem na 3 metre, začne na mňa kričať alebo rovno plakať, keď sa zobudí napr. po 3/4 hodine poobedného spánku, postaví sa v postieľke a zasa na mňa kričí, chce sa ponosiť, pomojkať. Tak ale zistila som, že keď ju vždy, keď ku mne príde, objímem, pomojkám, tak o chvíľu sa sama odlepí a pokračuje vo svojich prieskumoch 🙂 Akurát ten spánok máme riadne pokazený, dnešná noc bola hrozná. X krát hore, zaspala, zasa po 10 minútach hore, potom spala hodinu a pol. O pol štvrtej sme sa menili s mm, keby sa mu ju nepodarilo na druhý pokus uspať, tak o piatej je hore. Takto potiahla do pol siedmej.
A inak s tými chuťami, máš pravdu. Včera som malej varila príkrm s ryžou, to varím vždy na 3 dni. Kuracie prsia, mrkvu, hrášok a zemiak som uvarila, pomixovala a zmiešala s ryžou. Pred mixovaním som odliala vývar, aby to nebolo riedke, podľa potreby potom zriedim. No a ten vývar zostal v hrnčeku a už som ho išla vyliať a potom mi napadlo, že veď ho môžem aj vypiť, že to predsa nie je nejaký odpad. A také dobré to bolo, normálne som si pochutila 😀 Nesolené, nekorenené, a napriek tomu super chutné.
@monky978 poznam take, ze nebola som pri tom... prve "mama" mi sestra nahrala s fotakom 😒 a ze Beki sa prvykrat sama otocila mi kricala svokra zhora z izby ☹
@janulka007 my mame zatial iba: mama, baba (babika) a ne ne ne ne 😀
"de do do do de da da da da" ... Bekina najoblubenejsia pesnicka 😀 😀
@jankaja citam, aku ste mali noc... vyzera to, ze my navlas rovnaku ☹ asi najhorsia noc doteraz, v podstate sme medzi 23h - 2h skoro nespali, ach jaj... asi len vydrzat nam ostava... A aj s tou separacnou uzkostou to mame tiez take posunute, mame 10m, a zda sa, ze teraz to na nu dolahlo... Po dlhych mesiacoch je opat schopna zaspat na mne, na pleci ci hrudi, musim povedat, ze to su najkrajsie pocity, ako mi funi na krk ci do ucha 🙂
@martinak8 ako sa mate? Ako vas nocny spanok, nejake zlepsenie?
@1234lubka ema sa narodila v sobotu 28.1. 🙂
@jankaja a ake jogurty papa Natalka? a och, snad sa vam uz coskoro zlepsi nocne spanie. a mate super ocka, nie kazdy by bol ochotny sa takto striedat 🙂
Baby, co na kasel...celu noc ruhlim, nespim ja , nespi mala, lebo ju budim, pocut ma az ku susedom... ☹ ☹ ☹ som uz z toho vycerpana 😝
nečítam všetky príspevky, ale niekto tu písal, že deťom dávate puding. To aký? Normálne robený v mlieku?
@mirka2010 aaaale ja na konika stale chodim len sa mi nechce citat diskusie..vcera som trosicku nakukla...🙂 ci bud som tu fakt dlho nebola alebo som nejako nezaregistrovala ze uz mate prvy zubok a uz je tu aj druhy? ci ja uz neviem nejaka som dopletena :DD no pred spanim mu dam v noci uz nie....dnes som mu nedavala a bola celkom dobra noc..celkom no....jasne ze by som sa s nim vymenila moj drobacik malinky 🙂)))
@1234lubka veru, aj ja mam casto pri ludoch okolo seba, ze som len hlupa Bekina mama, co nic nevie a ze vsetci (svokra) su ti najmudrejsi a najlepsie vedia co Beki potrebuje ... 😔
tak babuľky, ktoré ste chceli vedieť, ako sa vyjadria tí známi zo švajčiarska ohľadom očkovania, tak čítajte...
hneď na začiatok poviem, že oni by dieťa po zvážení všetkých argumentov očkovať dali, že vnímajú viac benefitov ako rizík...pokiaľ sa dieťa nejaví ako imunodeficient (oslabená imunita)
čo sa týka zloženia vakcín, nemáme si robiť ilúzie, ona pracuje v labáku - kontroluje lieky, zloženie a že každý liek aj ten najobyčajnejší obsahuje kopu pomocných látok v stopových množstvách (podobne ako očkovanie), ktoré proste môžu mať nežiadúce účinky a ich množstvo je porovnateľné (očkovanie vs. liek)...
a teda spomínala, že aj z prostredia, ovzdušia, potravín sa do tela dostane kopa škodlivín, nie je to len o zelenine zo španielska a pod...hnojivá používajú aj slovenskí poľnohospodári
môj manžel bol dnes u pediatričky jej oznámiť, že chceme dať pred očkovaním urobiť terezke imunologické vyšetrenie... sestrička po ňom hneď vyštartovala (my máme takú "supermúdru", ani medicínu jej nebolo treba študovať, všetko vie, všade bola....)
ale lekárka mu dala nejaké tri kontakty na detské imunologičky s tým, že mu ale povedala, že výsledky určite dopadnú zle, že dieťa nemá zmysel do roka vyšetrovať, že imunita ešte nie je dobre vyvinutá...očkovať by ale chceli, ach jaj, to je tak na hlavu, až to bolí...a že nás nezoberú nikde, všade toho majú veľa a bla bla...u imunológov bývajú veľmi dlhé čakacie lehoty, aj niekoľko mesiacov....doporučenie (lístok) od pediatra podľa všetkého netreba
dali ste niektorá robiť svojmu bábätku vyšetrenie imunity? zaujíma ma hlavne bunková imunita, lebo očkovanie podľa všetkého čo som si načítala oslabuje najmä jej činnosť...
vďaka za reakcie
@janulka007 naša reve a vrieska a tak čudne hučí, to ju naučila Saška, stále ju strašila a pritom tak zrevala na ňu, tak ona to teraz opakuje 😀 zakaždým má inú mániu a je mi jedno čo ľudia naokolo 🙂 minule všade pľula, teraz vrieska...čakám čo bude nabudúce, dievčatá ju stále niečo nové naučia 😵 a furt len baba, mama, aaaaaaaahhh....
@martinka8 @tamaska @zuzky1104 @kajkovajanka @zapka21 @elviska666 @matul a ďalšie z KE si napamätám všetky teraz 😀 čo tak v januári nejakú spoločnú mini oslavu, napr. v Aide? je tam pekný detský kútik a nejakú tortu? každá by sme pripravili nejaký mini darček 😵 porozmýšľajte, rozoberieme na ďalšom stretnutí 🙂 nezabudnite o 2týždne 6.12. na Mikuláša 🙂 v stonožke...a aj toho prvého Mikuláša by sme mali osláviť 🙂 inak kto chce foto čo mám z toho posledného stretka, napíšte mi adresu do IP, pošlem zazipované 🙂
@larosa jeej, ta oslava v januari je super napad 😵 (len nech mi to nevyjde na dajaku skusku 😝 )
@kattka5 to nic ze nemate aspon nemusis umyvat :D veru dnes je ina doba a niekedy to tazko vysvetlit ze dnesne mlade maminky si uz vedia lepsie poradit z detusKAMI AKO KEDYSI.....mi maame dva spodne.....a uz asi dva tyzdne vravim ze mu idu horne...ale kto vie....zatial dva mesiace nam zubenek nepribudol 🙂
@larosa my byvame s mojou babkou....no neviem ci by byvanie zo svokrov nebol ten stokrat lrepsi odvar....babka ma v lete 80 ale mudra je jak...och....nemam slov....a tiez nosi kydle :D ma plne dva skryne :D hlavne ze na mna mala blbe reci ze kedysi tam byvalo kopa ludi a skryne im stacili a nam s manzelom jedna nestaci....no hlavne ze ona sama ma dva plne napchate skryne....
@mirka2010 ahoj Mirka, no dalsia noc bola asi taka ze sa 2 x zobudil tak to sa este da, ale vecer ho uspat to bolo umenie, nie a nie zaspat a noc na dneska bola este horsia, lebo sa nam prerezava uz 8 zubok, zobudil sa okolo 1.00h a zacal chudacik tak plackat, tak som mu dala gelik na zubok a dali sme si ho s mm medzi seba a zaspal az okolo 2.30h. potom uz spinkal a ked isiel mm rano o 5.00h do prace tak ho prelozil do postielky 🙂 a vy sa ako mate, ako Marosko este vymysla? Filipka davam cez den vonku spinkat, lebo v postielke tak isto vymysla a vonku si pospinka aj 1,5h a niekedy menej. Spinkava 2x doobeda okolo 11.00h a potom cca okolo 15.00 - 16.00h.
@emamichaela ja som z piatka na sobotu v noci prisla do porodnice
@zuzulienkaaaa no ja som svojho nedavala a asi ani davat nebude,m lebo myslim ze ma dobru imunitu zatial nebol nijako vazne chory...siesta chroba a teraz asi pred mesiavom trosku kasla a sopliky....z ockovania mu zatial nic nebolo tak podla mna u nas to nema zmysel....hmm ja by som zmenila dr ked je taka "mudra"....moja je super nemozem povedat pol slova...ked som bola s malym u jej kolegyne ked mala nasa dovolenku tak to boila sila..maly revaaaaal a revaaaal pri nej....ma zdrbala ze si presne do pismenka nepametam aky sirup bral a ze to nieje proti kaslu ale len na utlmenie kasla....ze maly je prilis naobliekany ma zdrbala...no siula to mal bodynko z dlhym, mikinku a vestu....a bol chory a bola zima tak neviem co som mu mala obliest vestu na body???????? och nabuduce radsej s nim ku doktorke nepojdem ked nasa nebude ordinovat...
@kajkovajanka to je na tom najhorsie....ta co uz sme take hluuuuuuuuupe :D ale snazom sa kaslat na to..ked uz mam toho dost tak sa poriadne vykricim na nich...aspon sa mi ulavi lebo efekt to nema ziadny.....presne si to vystihlsa..len hlupa mamina....

Nerobia vam dietky problemy, ze vykrikuju ?? akoze my to mame na dennom poriadku, proste ona neplace alebo tak, len vyrevuje ked sa jej nieco nepaci. ale to je strasny zvuk...je to dost neprijemne hlavne ked sme v uzavretom priestore, v obchode alebo v autobuse...chudaci ludia naokolo 😀