icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

larosa
8. dec 2012

kočky, aj ja som tak myslela ako @matul zle som napísala, nemyslela som, že každý každému, len jednu nejakú somarinku... 😵

kajkovajanka
8. dec 2012

@zapka21 krasna krasna krasna profilovka 🙂

kajkovajanka
8. dec 2012

baby, uz aj my mame velku autosedacku 😎 (be safe izi comfort , bez izofixu, 9-18 kg)

martinka8
8. dec 2012

@mimuska2 no vidis, si mohla pokojne este chatovat 🙂 Aj Lili spala dve a pol hodiny, takze asi bolo nieco dobre vo vzduchu 🙂

matul
8. dec 2012

@zapka21 no ved tak presne - to budu darceky pre bejbinka 😉

mimuska2
8. dec 2012

@martinka8 no skoda,dnes uz spinka druhy krat v postielke,doobeda dve hody a teraz taha asi hodinku 🙂 tak snad nam to uz vydrzi 🙂
@kajkovajanka doteraz ste boli vo vajicku?my my sme sa tam uz davno dobre nezmestili a ani sa nepacilo 🙂 od leta jazdime v sedacke 🙂

kajkovajanka
8. dec 2012

babyyyy, prve krociky su uz na sveteeee 😵 😵 😵 😵

mirka2010
8. dec 2012

@kajkovajanka ahojky, juuuj, my sme mali take behave dni vcera aj dnes...som normalne z toho chodenia unavena...lebo vcera aj s malym a sestrerkou po svadobnych salonoch, ide sa vydavat o mesiac, takze zhaname saty a naozaj aj po schodoch s kocikom,maleho vyzliekat, obliekat...velmi namahave...dodrzat mu rezim, spanie, papanie...a potom zase spinkanie a v tej zime....uf, naozaj mam dost...a dnes sme boli vyberat autosedacku v ZA...´podobny scenar...ale autosedacku sme nevybrali...vy mate aku??? moc potrebujem poradit ci od 9-18,alebo 9-36, stale sa nevieme rozhodnut....

mirka2010
8. dec 2012

@kajkovajanka jeeeeeej a gratulujemeeee, to akoze uz naoazaj mala chodi??? to je krasne 🙂

mirka2010
8. dec 2012

@mimuska2 ahojky a aku mate autosedacku? riesime vyber uz taaaaaak dlho...my mame skvele vajciko, este sa fajne do neho zmesti...ale ide mi aj bezpecnost...atd...

martinka8
8. dec 2012

@mirka2010 co sa tyka bezpecnosti jednoznacne 9-18, financne asi 9-36, takze podla toho sa musis rozhodnut. My mame 9-18 🙂
A inac uz chodime celkom 🙂 jake super to je, nepravda. Z jedneho dna na druhy a uz chody po celom byte, cez prahy, vsade. EEste je nemotorna, ale ide stale :🙂

mirka2010
8. dec 2012

@martinka8 tak ja viem ze co sa tyka bezpecnosti tak ta do 18kg je samozrejme lepsia...ach, ja mam v tom chaoz...a vy mate aky typ? to som ani len netusila ze to bude taka veda ohladom tejto autosedacky...a hlavne my ju musime mat bez toho isofixu, lebo ju budeme prekladat z auta do auta a to by bola pre nas poriadna komplikacia...ach, no ved uvidime...a co sa tyka chodenia...tie zaciatky su asi naozaj velmi tazke...ale to prejde a mala ked nadobudne tu istotu aku ma, tak to bude lepsie a lepsie...ale aka je sikulka??? ja som uplne hotova ze uz chodiiiii...nas maly ani za rucky nejako moc nechce...ja viem, ze kazde babo ma svoje tempo a aj to ze chlapci su troska pomalsi...vsak uvidime kedy my zacneme 🙂

mimuska2
8. dec 2012

@mirka2010 mame nania tusim ja vola.je sueper lebo sa dala dat do polohy ako vajicko som snou spokopjna 🙂
@martinka8 sikovna zachvilu bude vsade a vsetko jej bude vo velkom ruky podavat 😀 mne uz to ide aj na nev 😀
@mirka2010 neboj cochvila je to tu.nasa sa mi pomaly zda ze z jeneho dna druhy robi nieco nove take vacssie 😀 😀

kajkovajanka
8. dec 2012

@mirka2010 chodit este nechodi, ale samostatne kroky to uz boli 🙂 (asi styri 😀 , ale zopakovala to viackrat 😀 😀 )

kajkovajanka
8. dec 2012

@mirka2010 my mame tu izi comfort od be safe. a povodne som chela od 9 do 25 kg. ale predavac povedal, ze taku kategoriu znackovi vyrobcovia nevyrabaju,z e len 9-18 alebo 9-36. a on nam povedal, ze pre malu by to bol velky skok, prejst z vajicka hned na tu velku, pretoze ta velka nema polohovanie a ta 9-18 ma. a preto sme ju zobrali. ved nam aj hned zaspala v aute a neposunula som jej to do tej vajickovej pozicie (lebo sme uz boli blizko), a som videla, ako jej padala hlava, ked manzel pribrzdil alebo siel do zakruty. cize my sme sa kvoli polohovaniu rozhodli pre 9-18 kg. a aj my mame bez izofixu.

katun
8. dec 2012

baby, vy sa mate, ten moj kubko stale na brusku 😀 ani nelozi ani sa nedava na styri, obcas trochu zacuva 😎 zuby ma dva a tlacia sa mu asi horne, alebo dole nejake, neviem,.. sedacku nemam kedy ist ani kupit, aj starsiemu chcem vymenit. my stale sa trapime s niecim, s nejakou chorobou.. adamkovi vcera urolog pretiahol predkozku, myslela som, ze to bude na operaciu fimozy, ale vraj fimozu nema iba to ma prilepene, tak mu to odlepil a som truba ze som suhlasila. chuda male, teraz sa trapime - cikame vo vani do studenej vody, stipe ho to, ani chytit mu to nemozem. teplotu ma 38 a neviem ci z toho, ale prichadzaju kiahne - v skolke ich totiz maju deti z ich triedy. Kubkovi operaciu pipika neodporucil, ze je este maly a ze sa mu to asi upravi vekom ako adamkovi. ale to teda budem cakat, kym sa odlepi same. chuda male, aj som o tom mala nacitane vela a ja truba, neviem, co som si myslela, ked som to tomu lekarovi dovolila odlepit.. tvaril sa, ze to je len trochu prilepene. 😔 ach ja tu vzdy obcas prispejem a iba o chorobach stale, uz nech je novy rok a smejeme sa bez chorob 😉

jankaja
9. dec 2012

@katun fuu, želám, nech je už len dobre, je hrozné, keď sú deti choré ☹

jankaja
9. dec 2012

@kajkovajanka v piatok sme boli u tej kožnej, žiaľ sú to prejavy atopického ekzému. Budeme mazať a mazať. Povedala, že sa to zvykne zhoršiť v zime (v lete sme nič nemali). Ešte musím zmeniť prášok, lebo som používala Batole a prešla som na tekutú Lovelu a teda to som nemala, lebo obsahuje lanolín a to v takýchto prípadoch len dráždi. No a odporučila v lete dovču pri mori, tak asi po novom roku začnem špekulovať niečo... kým nazbieram dosť informácií, aby som sa "fundovane" rozhodla, kde nám bude dobre 🙂
No a akoby nestačilo s ekzémom, mne vo štvrtok endokrinologička diagnostikovala akútny zápal štítnej žľazy, ešte v utorok idem na sono a asi skončím na liekoch. Skoro ma porazilo, doteraz som problémy žiadne nemala a aj teraz sa cítim dobre, až na padanie vlasov, ale to som riešila každú jeseň, s výnimkou minulej, keď som bola tehu.

jankaja
9. dec 2012

@mirka2010 Aj my sa tešíme na Vianoce veľmi, dnes idem vyzdobiť dom 🙂 Mikuláš doniesol Natálke kopu hračiek a sladkostí, ktoré sme rozdelili na tie, ktoré áno a ktoré nie. Tie, ktoré nie, pomaly likvidujeme s mm 🙂
Nám Mikuláš priniesol videokameru, tak teraz beháme za Natálkou a večer si to prehrávame na stenu (má videoprojektor - ešteže je tak skoro tma) a rehoceme sa veľmi 😀

kajkovajanka
9. dec 2012

@katun och, ozaj, ze ty vzdy o dajakej chorobe 😔 ... silno drzim palce, nech ste uz zdravi vsetci, aj drobcekovia obaja 🙂 a tebe prajem vela vela vela sily, si skvela mamicka 🙂

kajkovajanka
9. dec 2012

@martinka8 Mati, si sa pytala na varenie... pre nas s manzelom nevarim, iba pre Beki, a teda napriklad: fazulkova polievocka (zelene fazulky mrazene+zemiak+tri lyzice mlieka kravskeho+trosku masla), hraskova polievocka (mrazeny hrasok +zemiak+tir lyzice mlieka+trosku rasce mletej+trosku masla), dalej napriklad mrkva+kuracie masko poprazim na masle, povarim a ked to je makke, tak tam pridam kukuricnu krupicu (miesto zemiaku), potom rizoto (ryza, mrkva, hrasok, kukurica poprazim na masle a potom zalejem a dam varit) alebo karfiolova polievocka (zemiak+karfiol+mlieko+maslo), a minule som jej robila ryza+karfiol+kur. masko+mlieko (take cele biele to bolo smiesne 😀 ), a potom tradicne kuracia polievka (kuracie masko+zemiak/cestovina+mrkva+petrlen). sem-tam jej pridavam aj brokolicu, ale teraz jej nejako velmi nechuti. ked bola mensia, tak najlepsie jedlo bolo prave z brokolice a krafiolu 😀 ... tak ta mozno nieco inspiruje 🙂

kajkovajanka
9. dec 2012

@jankaja tak to ma mrzi, ze to je atopicky ekzem 😒 a aj tvoja stitna zlaza 😒 . to si na tom inak dobre, ze sa citis v pohode. kamoska to tiez ma, je na liekoch, ale kym jej na to prisli... problemy mala vseliake. ale aspon mate dovod ist na dovcu k moru 😀 🙂 ... inak, kedy bude mat Natalka narodeninky? vy ste presny januar, ze?

emamichaela
9. dec 2012

@katun ahoj. Nic si z toho nerob, ze stale pises o chorobach, kludne sa vyzaluj s bude ti trosku lepsie. Ja by som asi tiez dovolila, lebo clovek chce verit doktorom, ale poviem ti, ze ten doktor musel byt debil. Sak chlap by mal mat este vacsie pochopenie. Aj ti pred tym vysvetlil,ze co to bude mat za nasledky, ked to tak nasilne odlepi? Ja mam dievcatko, ale keby mam chlapca, tak asi necham nech sa sam pohra, po kupani a postupne by sa to asi upravilo, aspon by som v to verila. Ved si hovorila, ze mas vela nacitane, tak sa drz svojho rozumu. Chudatenko malinke, doktor mu spravi take bobo. Normalne som vytocena! Debil jeden! Och ! Drzte sa, nech je to coskoro lepsie. Chudatenko male ☹ vela sil ti prajem!

martinka8
9. dec 2012

@mirka2010 hehe nieje to take tazke 🙂 uz to tu pisem neviem kolky krat :D mame maxi cosi tobi, velka spokojnost, tiez bez izofixu, tiez vela prekladame z auta do auta, a manzel je v tom uz uplny profik, strasne rychlo to vie prelozit, nieje ani tazka velmi. 🙂 zvladam to bezproblemov aj ja prelozit 🙂
@kajkovajanka dakujem si zlata 🙂
@katun och drzte sa 🙂 nech ste uz konecne zdravi 🙂

rebecca2006
9. dec 2012

@katun na predkopžku mám super tip- triamcinolon mastičku. Ja viem, veľa doktorov s tým nesúhlasí, mz dokonca tiež choodíme na Kramáre a ja mastičku nepriynávam- od nás chceli len preťahovať. Ale nedarilo sa. Potom som sa dozvedla, že jeden pediater babám tuto v SVdoporučuje a predpiuksuje Triamconolon v režime3T mazať 1T nechať tak- a ovedala som si že to skúlsim. efekt zázračný, za 3 dni sme pretiahli úplne. Teraz natriem cca raz za3-4 dni, ale strečing denne- pokiaľ sa na to vykašlem tak je yle a ynova mu to "yarastie" Na konrole sme dopadli skevle, pochválili nás, že to má zlepšené a operácia yatiaľ nehroyí.....Lne ,astička je na predis, ale predpokladám, že súlekármne, kdepredajú aj ya hotové.. Inak niektoré mamimnz doporučujú oplachovať macerátom zo slezu, nám to moc nepomohlo....Tak sa držkajte...

matul
9. dec 2012

@kajkovajanka diky za tipy 😉 kedy si zacala s obyc. mlieckom? Inak okrem do tuhej stravy davas aj UM ci este MM?

vicki2012
9. dec 2012

Ahojte maminy, mam opat na vas zopar otazok.
Uz niektora z vas premysla resp odstavila dieta od nocneho kojenia a nahradila ho umelym mliekom?
Ak ano, ako dlho vam dieta prespi? Ako dlho trvalo, kym si dieta zvyklo na novu situaciu?
Ak vase dieta spavalo medzi vami ( rodicmi ) v posteli, ako ste ho odnaucili spat vo svojej postielke?
Dovod - nastup do prace. za prispevky ako obvykle vopred dakujem. 🙂

rebecca2006
9. dec 2012

@mirka2010 my máme pre Estreku po Maťkovi Maxi Cosi SPS Priori, je vlmi podobná ako Tobi, čo má Martinka s Lili- ale ke´d som kupovala, tak nemali Tobi ☹ . Je super, akurát že sa straaaašne yle dáva dole poťah na opratie, fakt hruuuza, čo pri dieťati pogrčcávajúcom sa v aute je dosť veľký hendikep.... ☹ Je to 9-18 a bez isofixu- inak za úvahu podľa mňa stojí, ak bz si sa náhodou rozhodla re 9-36 kúpiť isofixovú- väčšina ilsofixových sa totiž dá upevniť aj ako bezisofixové,ak v aute isofix nie je- my sme tak kúúili pre Maťka, lebo strakí majú isofix, mz sme nemali- a medzitým MM dostal nové služobné auto s isofixom.....Je pravda, že tie isofix 8-18 sú tsraaašne drahé, pokiaľ sú od renomovaných výrobcov, Romerky, Recatro, maxi Colsi apod....POtom tie 18-36 nie sú až také drahé, nás vzšla Czbexka 130E, a je isofixová....Tak si musí, hlavne povedať, na čo sedačku potrebuješ a koľko si ochotná investovať. Ale nejaké Nanie bz som nekupovala, nechcem nikoho uraziť, ono maminkz sú asi dosť spokojné, ale v crash testoch sa veľmi nesovedčili.... Ale sedačka je predsa len na to, abz yabezpečila bezpečie.....

katun
9. dec 2012

@rebecca2006 dik, viem o nej, ale ten urolog to pretiahol a bolo ... zajtra idem k pediatricke, skusim ci ju moze aj ona predpisat. na kramare som ani nesla, tam je to teraz tak, ze sa musis objednat a termin mali az v septembri 2013. tak som ich oboch kvoli casu a jednoduchosti objednala na kramare ale na tu jednodnovu chirurgiu. tiez tam robi ta dr. vavrova, ktora aj na kramaroch. len ona nemohla vtedy, kedy my, a tak nas objednali k dr. misankovi. no a ten to "odlepil" rucne strucne. Dnes uz klop klop tak nestipe cikulka adamka, ale pretiahnut to nejde. takze budem pytat tu masticku. a dakujem vsetkym, ktore na nas myslite. dik za podporu. No a aby toho nebolo malo, ja VAHA sa musim rozhodnut do zajtra, ci kupujeme vacsi byt. teraz sme v 2izbovom a mame moznost ist do 4izboveho, len 2izby su take uzke 9m stvorcovych kazda.. a trochu dalej nez sme teraz. tiez som si zvykla na super vyhlad na hrad, kamzik, .. strkovec mi prirastol k srdcu, aj skolku mame pod oknom a ked sa prestahujeme, budeme musiet vozit adamka do skolky.. juj boli ma z toho brucho. a adamko vyhlasil, ze on sa nestahuje, ze on bude v tomto byte az "do zomretia" 😀 dalsi argument preco nie do vacsieho bytu bol, ze ked sa budeme hrat na skovku, tak ma nenajde vo velkom byte 😎

rebecca2006
9. dec 2012

@katun no nemáte to ľahké.... s tou predkožkou, no keď to už raz poriešil , tak polriešil,už to bude dobré, aspoň msi sa nemusela royhodovať že či áno, či nie. S bytom sa dobre royhodni, ja mám iež dilemu- ale zatiaľ ešte nemusíme riešiť, sme v 3- ke v SC, ale perspektívne ais budeme musieť späť do BA.. čo ma neteší......hm, ale v yásade pri dvoch chalanoch väčší byt potrebujete- yasa tie kamrlíky izby... ale je to o kompromisoch.....