Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mirka2010 Ahoj, ja vobec nestiham. Maxim je stale chory, uz to vyzeralo, ze sa zlepsuje, ale dnes rano mu zacal odchadzat hlas a hrozne kasle, tak som bezala k doktorovi, inemu a potvrdil ze je to virus, takze musime cakat. K tomu Tilka vcera spala iba 30min a dnes 45min, takze ona je protivna, Maxim nervozny, lebo nemoze chodit von, ani do skolky. Asi mi pukne hlava.
Pomalinky sa prehryzavam Vianocnou vyzdobou o peceny este ani reci, ale snad to nejak dokopem.
Ockovanie je u nas velmi podobne, ja cakam pozvanku az okolo roku. Chudak Marosko, to si nemoze pamatat, ale mozno citil nervozitu z teba. Maxim dostal pozvanku na 3.januara a toho sa teda bijm velmi, aj ked si uz u doktora zvykol, aj zubarku zvladame, ale neviem ci ho pripravim na injekciu VRRRRRRR 😖
A vy ste ako na tom s pripravami?????
@mabel1981 ahoj 🙂 . Beki uplne sama este nechodi, ale zopar krokov uz dokaze urobit. ale predvcerom presla sama asi 2 metre. aj sa zastavila pri tom, nebolo to len zotrvacnostou 😀 . a myslim si, ze skuste kludne aj pevnejsiu obuv. my sme tiez mali len capacky, ale ked sme dali pevnejsiu, tak za par dni sa jej lepsie samej stalo a uz tie krociky zacala. tak si myslim, ze to torosku pomoze v udrzani stability, a teda, ze by to nebolo zle skusit 🙂 a kto vie, mozno zacnete behat uz o tyzden aj vy 😉
@elviska666 Jasne, Lucik, prideme po vas. Cca tak ako minule - okolo 10.15. A opat prezvonim ked sa nalozime do auta 🙂
@zapka21 oki,budeme vas cakat... 😉
@mirka2010 no tak to ted hej az sme sa "prereagovali" :D no to si spominam ked som kojila aisla som od maleho len na chvilocku...stale som nanho myslela.....no veru hej ked by si stym prestala hned by si zabudla...no az odznova by si zacinat nemusela asi ale musela by si si co to nastudovat urcite 🙂 ale sranda je ze tie spoluziacky co su teraz v anglicku odomna v skole aj na maturach odpisovali dokonca aj nejaku tu esej som myslim ze napisala :DD no prax je prax 🙂
@kajkovajanka ahojky, kraaasnu fotocku mate 🙂 no, Marosko mal cely den cez 37,6, teraz vecer tiez...tak ho budem sledovat pocas noci, aby mu to nestuplo...na tej pravej nozicke ma prisernu hrcu a velmi to ma zacervenane, este to tak nikdy nemal...prve ockovanie tiez mal dlho zvysenu teplotu, ale takuto koznu reakciu nemal ani po jednom...tak uvidime...davam mu na to obklady, tak verim, ze mu to pomaha...to ze sa na ockovanie netesis, to ti uplne verim...ach, co uz...ale je to dolezite, takze musime to s nimi vydrzat laskami nasimi...🙂 a vy ste mali aky dni? uz mate postaveny stromcek?
@1234lubka tak samozrejme, to co nadobudnes niekde v zahranici to sa neda ziadnou skolou naucit...ja som bola rok a pol v amerike a mne to dalo milion krat viac ako cela skola...vela z toho cerpam doteraz...hlavne kopec vyrazov, slovnych spojeni, frazovych slovies, to vsetko som do seba nasala uplne prirodzene...a hlavne co ti da to ze zijes v anglicky hovoriacej krajine je to, ze pri rozpravani si neprekladas, ale rozmyslas v tom jazyku....ale vies, ak ti jazyk celkom isiel...tak by si si to raz dva oprasila 🙂 ver mi 🙂
@mihouk ach tak to ti verim, ze je to velmi narocne, aj maly chory a Tiluska, co tak nechce spavat, potvorka mala???? vysvetli jej, ze maminka si tiez potrebuje na chvilocku oddychnut 😉 😉 😉 keby sa to dalo, vsak? a nema to zle spinkanie zo zubkov?lebo Marosko celkovo spinka celkom fajn pocas dna, tuk, tuk, tuk ale ked mu isli zubky, tak to bolo zle aj pocas dna...inak Maximka mi je velmi luto, ved len nedavno bol chory a zase!!!! ach, moje zlato, nech mu to co najskor prejde....Marosko ma strasnu hrcu a cele to ma zacervenane, este to tak nikdy nemal po ockovani, zvysenu teplotu, ale je culy, radostny, tak som z toho spokojna...no a pripravy...boli sme u nasich, tam sme piekli vsetky zeny a Marosko 🙂 teda ja,mamina a bratova priatelka...zajtra pokracujeme...darceky az na rodicov uz mam nachystane, este pobalit...ale co sa tyka vyzdoby, tak to este nemam a ani stromcek...ale to ma este cas 🙂
@mimuska2 Kamaratka to pochopi, hlavne aby si na seba davala pozor, lebo clovek unesie len urcite mnozstvo. Teraz sa musis sustredit na nieco ine, viem je to tazke, ale.... Na tom kamione museli Sophie ale ziarit ocka, aj ked bubatko este neviem o co ide.
My sme dnes zdobli stromcek nech sa Maxim trochu zabavi a zajtra rano ho uvidi aj Tilka, tak som zvedava a budem pocitat kolko krat ho stiahne k zemi, preto sme tam dali iba stuzky, celu skoricu, cele orechy, makke ozdobky a veeeeela svetielok, takze aj ked to spadne, tak by to mohlo prezit 😝
@mirka2010 Ja som uz taka unavena, ze som citala, ze Marosko ma hrcu na cele a potom citam ze z ockovania a neslo mi to dokopy 😀 😀 Chudacik, musis mu to asi trochu rozmasirovat, ale iba jemne, dufam ze ho to neboli.
Maxim je uz trochu lepsie, po obede si pospal 2 hodiny a po ibuprofene mu aj teplota klesla po 37 (hej, hej, hej 😀 😀 ). Naivne som si myslela, ze ked spi, tak ze sa Tilka trochu sama pohra a ja si pocitam nejake casaky co som si priniesla z SK (tie dve knizky ani nedufam, ze mi budu dopriate) a trochu porelaxujem. Sadnem si, otvorim PC, nech kuknem spravy a to opica pride, vytiahne mi nabijacku a ked ju ignorujem, tak sa mi snazi vylomit obrazovku, no nemiluj ju. Samozrejme bola unavena a otravna. Jej najnovsia vec je, ze sa vydriape na prvy schodik, zavesi sa na branku a snazi sa zistit ako sa otvara. Obavam sa, ze jej to pojde o dost skor ako Maximovi, je velmi vnimava, normalne citis jej pohlad ked ta pozoruje. Aj dnes davala som Maximovi lieky so striekackou a ona ako som ich nabrala uz otvarala usta a ked zistila ze to nie je pre nu..... kriiiiiiiik 😝 Poviem ti je to ale osobnost. Tesim sa na pubertuuuuuuu.
Ozaj mam otazku, rozpravala som sa s mm, ze ked nabuduce pojdeme na SK, tak by sme chceli dat Maxima poriadne vysetrit SK doktorkou, nemam rada ked do neho pichaju a tak, ale on tym ze ja taky bleducky, tak hocico mu je, vyzera hrozne a aj to ze je dost casto chory. Myslis ze je to dobry napad??
@zapka21
@elviska666 @larosa @matul @kajkovajanka @martinka8 @tamaska kde je ten FunPark? A citam ze vianocne oblecko? No neviem ci nas tam vobec chcete 😢
@wisinka Ahoooj, jasneeee, prid 🙂 FunPark je pri HyperTescu, ako je Mountfield (na 1. poschodi v tej budove) - a to najdes ked odbocis dolava k pumpe. Vianocne oblecko je veeelmi vitane 🙂 A btw. dohodli sme si pre drobcov nejaku drobnost do 2eur - zabalit, da sa to na kopku a deturence si vyberu same 😀 Takze see you there? 🙂
@wisinka myslim, ze trolejbusova 1. hned ako pridete z Presova, idete na centrum (cize doprava) a po lavej ruke je Hypertesco. a to je to parkovisko. Funpark je v Mountfielde hore na poschodi, a Mountfield je na druhom konic parkoviska oproti Tescu.
Beki dnes vstala okolo osmej, cize to vyzera, ze mozeme kludne dojst 😵 (a mozno sa stretneme aj s vyspinkanou Lili 😀 )
@kajkovajanka ano idemw aj my, uz pomaly odchadzame, len sa ideme obliect a ideme, ale ci bude vyspinkana, tazko. ... :( Ale vstala o pol osmej, takze tak do jedenastej by mohla byt OK 🙂 A kedzbada detickay tak mozno aj dlhsie 🙂 Takze sa vidime kocky, tesime sa 🙂
@mimuska2 tak dobre ze si nakoniec nesla...a som rada, ze si pomalicky zacinas uzivat s malou Vianoce...vsak malicka vobec nevie, co sa deje, ona ta potrebuje taku maminku ako pozna stale, takze urcite je to tazke, ale verim, ze to dokazes a prezijete krasne prve spolocne Vianoce 🙂
@mihouk ahojky, tak vies, ak mas pocit, ze by ho bolo treba vysetrit tu u nas, tak to asi urob...a aj to ze je casto chory a bleducky, no moze mu chybat len nieco co sa da jednoducho doplnit nejakym vitaminom a by sa mu mohlo hned polepsit...tak zbehnite ku dr nech vam ho komplexne vyserti, pripadne posle na imunologiu, tam by mu zistili ak by nahodou mal znizenu imunitu, alebo cokolvek ine...myslim teda ze je to dobry napad 😉 a Tuliska je taka sikovnica...no veru, verim ti, ze sa tesis na pubertu, ale mozno to bude pravy opak a budes z nej mat super kamosku aj pocas tohto obdobia...ja si pamatam na moju pubertu, vsak nehovorim ze som bola neviem aka super, ale s mamou aj ocinom som mala stale skvely vztah a mamina mi v mnohych veciach aj dost radila 🙂 preto aj chcem velmi este druhe dievcatko...nech to aj my tak mame 🙂 aj ked Marosko mam pocit, ze mi bude spriaznenou dusou...uvidime 🙂 tak vy uz mate stromcek??? nooo, my ideme ten nas robit az neskor, hlavne kvoli malemu, nech ho to nedrazdi 😀 inak, tu hrcu na stehne ma prisernu, stale ma zvysenu teplotu, ale nie je nejaky mrzuty, len po tom vpichu to vyzera na tej nozicke priserne...ach, to bude zase tyzden este vyzerat...
@mirka2010 No mala by si sa opytat tvojej mami, ci si to iste mysli o tvojej puberte. Ja mam tiez s mamou dobry vztah, ale hovorila, ze cez pubertu to bolo obcas velmi tazke, ale to asi s kazdym 😀
Dnes rano Tilka prisla k stromceku, kukala, urobil parkrat hmmm a isl prec. Potom neskor ho isla ochytat, ale nebol jej prijemny, tak ho nechala. Myslela som ze ju bude viac zaujimat, ale mozno to este len pride.
Noc sme mali zase na figu, Maximovi zase stupli teploty na 40 a teraz zase pod 37, tak je neviem ako mu to moze takto skakat. Ale co ma netesi, tak Tilus ma 37,4, tak ja len dufam ze nam ide zub, musim jej kuknut, lebo je aj podrazdena, nechce spavat a za posledne mesiace jej vzdy vykukol jeden na konci mesiaca.
Dufam ze Maroska ta nozka neboli, ale oni zvladaju bolesti uplne inak, nastastie. Do plaviek nejde a dlhe gate to zamaskuju. Bubacik malinky.
@mirka2010 to som rada, ze nemal vyze 38.. pocula som, ze hrce sa stavaju, tak nech sa mu to drobcekovi rychlo zahoji 🙂 . my sme dnes boli na kosickom babatkovskom stretku 🙂 , faajne bolo 😵 .. a stromcek uz mame, ale len taky malicky hore na policke 😀
@wisinka @matul @zapka21 @larosa @martinka8 @tamaska @elviska666 foteckyyyy 😀 : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/kajkovajanka...
@kajkovajanka diky!! Su super!! Poprosim, posles mi moje a Olivinkine na gmail? ball....... 😉
tak zienky ochvilu ideme na poradnu a na ockovanie ☹
@mirka2010 joj ta super, že máte po očkovaní. Ja som nakoniec Estreku nedala, máme odklad po sviatkoch, bála som sa, strašne je yničená y tých stoličiek....
Inak, ja som si mzslela že druhé dievčatko, že budem mať spriaznenú dušu, hm, a zatiaľ to vzerá tak že náš maťko je tajký citlivý tuľko a Estreka je tpický kouzoroh- tvrdohladá a sebestačná, už teray len všetko sama sama, pomojkať ani za svet... Takuvidím, či to u nás nebude naopak, že moja spraznená duša bude sznček a Esterka bde taká "predsečníčka triedz" 😀 Aj včera, na poradni sa odmietla dať odvážiť odmerať taký rambajs narobila že len, a sestrička sa nestačila čudovať, že "aká zápasníčka" 😝 držkajte sa an§žka nech sa zahojí. Inak ak bz mal moc opumchnuté, tak mu daj octanovú masť...
@kajkovajanka super, ďakujeme za fotodokumentáciu 🙂
@kajkovajanka perfektne fotky 🙂 dakujeme

@zapka21 Juli vezmes nas zajtra so Zoenkou?mal nas zobrat Pato,hlavne kvoli sedacke,lebo vajicko je nam uz ozaj tesne,ale vyzera to tak,ze budeme mat auto v servise.... 😒