Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@jankaja Kasli na to a vrat sa k prvotnej reakcii, popripade nezjedenu tortu zbal odchadzajucim navstevam. Inak zaujimave ze ked svagrina nema mieru co pre jej malu, tak preco ti hovori o zruseni tvojej objednavky???? Mne zase mama neveri ze sa mi podari urobit duhovu tortu, trochu stresujem ako sa mi to podari vsetko sklbit, ale s obcerstvenim si nerobim velku hlavu, kupim len nejake tie party mrazene male srandicky, sup do rury a hotovo. Robila som to na Maximove narodky a je to ovela jednoduchsie, k tomu papierove tanieriky a maminka nemusi umyvat ani riad 😀 😀 😀
@larosa ja to mám podobné...ja mám so svokrou naoko dobrý vzťah, ale teda, hryziem si do jazyka, keď s ňou musím komunikovať... ona je taká najmúdrejšia, všetko vie najlepšie, ona to s deťmi musela vládnuť sama- čo na tom, že to olo pred 4é rokmi a môjho manžela šupla ako 10 mesačného syna k susedom, veď "musela". A vekový roydiel medyi deckami mala 5 rokov- to je skoro také isté ako môj 2,5 ročný vekkový roydiel že? A že dedo bol stále v práci.. no to už vidím, ako za ťažkého socíku chodili manžeia domov o ôsmej večer ak ako naši chlapi.....Ona je na dôchodku už neviem ako dlho, ale s deckami mi nepomôže absolútne, keď ju poporísm, aby došla babysitovať, čo je raz za pol roka asi a len vtedy ke´d už fakt nikto iný nemôže a nemám inú možnosť, tak sa tvári ako kzslá uhorka, a okrem toho si vymýšľa rečo nelže dojsť- red Vianocami mi norlne do teefonu simulovala, že je chorá- a otom som sa dozvedela, že pobehovala po meste a v pohode nakpovala darčekz a so susedkmou kávičkovala.... 😢 Vždz mi tvrdíl, že chcú maťka na práydninky, a potom keď poviem, že OK, nech si ho na pár dni vezmú, tak na vyhovára, že prečo nem,ôže práve teraz.... dnes presne rovnaá situácia..... proste musí odložiť stromček a strašne veľa bordelu po ňom ostalo, tak nemôže mať Maťka.. stromček je umelý, to je už len y neho bordelu, že jo????.. ale na dcérkine narodky sa dovalí s nejakou bábou za 40Ea bude sa tváriť, že najepšia babka na svete... aj malého si len kupujú... nakúpia mu darčeky a nemch sa hkrá a neotravuje... bleeeee.
@larosa
@mihouk
@kajkovajanka tak ja sa na svokru nemôžem v paušále nejako sťažovať, s mm sme spolu už 12 rokov a teda prvých 11 som na ňu krivého slova nepovedala. Ale odkedy sa narodila malá, tak to asi vnímam inak. Totiž švagriná s priateľom a dcérkou bývajú u nich (ich dcéra je o 9 mesiacov staršia ako Natálka) a teda keď vidím tie vzťahy tam a tie, čo majú s našou malou, tak je to neporovnateľné. Ono sa to asi ani porovnávať nedá, ale ja som bola zvyknutá, že obidve naše babky boli rovnako babky pre nás ako aj pre našich bratrancov a sesternice, skrátka neboli žiadne rozdiely, v darčekoch, vo vzťahoch atď. A teraz keď napr. po mesiaci prídu a stále počúvam o Vikinke, svokor sa chváli, ako ju bráva každý deň na 3-hodinové prechádzky, a Viki to a Viki tamto... tak ako keby bola Natálka susedovie. Tak to ma mrzí. Zasa keď tam ideme my, to je tiež o ničom, kopa ľudí u nich, Vikinka sa vešia na babku a dedka, Natálka sa k nim poriadne ani nedostane 😖
A teraz Natálkine narodeniny, veľká sláva, bude torta, bude kočík pre bábiky, hurá!
ahojte....chcela by som sa opýtať na váš názor...či máte nejakú hračku, s ktorou ste fakt spokojní, že dokáže bábo skutočne zaujať....viem, že každého zaujme čosi iné, len hľadám nápad....tak čo je u vás momentálne top? ďakujem za každú reakciu 🙂
@zuzulienkaaaa u nas je top detsky nakupny kosik kupili sme ho malej na vianoce a od vtedy chodi a nakupuje 😀 😀 😀 alebo taky slimak od fp kde sa vkladaju cez otvory hracky
@larosa no moja svokra?! Ta mi tvrdi, ze musim Eme davat surove vajcia, aby zacala chodit. Ze s nou malo cvicim, lebo jej syn chodil v 9 mesiacoch, v 10 chodil s tatrovkou v naruci a v roku spravil 100 klikov!!! A som leniva, ze som malu uz nenaucila na serbel, lebo jej syn uz 9 mesiacoch nemal plienky a cikat a kakat sa uz pytal sam. A bla bla bla. Takze zalozme kludne klub neschopnych matiek. Skor si ale myslim, ze nase svokry maju rovnaku chorobu.
@mabel1981 Monika, ja by som ju asi vymenila...lebo naozaj mat CRP v ordinacii je uz dnes uplna samozrejmost, obzvlast pri malych detoch, to je podla mna zaklad...ja chodim k dr. Mankovej, je to pri poste, je to uzasna osobka, som s nou absolutne spokojna, aj ked dochadzame kusok k nej, ale vzdy to s niecim spojim a vybavim si naraz v meste co potrebujem...ale tiez je jedna dobra na Ladovni, meno neviem, ale zistila by som ti...ak oslavu prelozite, tak co uz...radsej nech su zdravi vsetci a mozu si oslavu uzit...my sme dnes boli dohodnut tortu, sme sa tolko naspekulovali, ale verim ze vysledok bude stat za to...ja som sa inspirovala fotkami z usa, takymi modernymi tortami, mame susedu, co vie napiect take torty, ze by vyhrala urcite aj nejaku sutaz, je velmi sikovna...tak sme to s nou konzultovali a tesime sa na vysledok uz teraz...tiez sme uz Maroskovi kupili darcek...vy co mate pre maleho???
@mihouk uf, tak to ti verim, ze si sa poriadne zlakla...to by som bola aj ja cela dototo...ale podstatne je, ze sa mu nic nestalo a ze majitel nerobil problemy,lebo mohlo to dopadnut horsie....co sa tyka nasej oslavy, u nas to vyzera na hlavnu oslavu asi 15 ludi a potom uvidime, ale este moja kamoska s priatelom a jedna rodinka s dcerkou...takze cely vikend asi bude taky oslavny 🙂 aj sa tesim, ale aj mam z toho ztroska strach, hlavne kvoli priestoru, sice mame velku obyvacku spojenu s kuchynou, ale ide aj o stolicky, riady atd...nejako to vymyslime, dufam teda...a chcem kadeco pre Maroska aj nachystat, tak bude to roboty a roboty....a co chystas na pohostenie, mas nejake vychytavky co budes davat hostom??? Marosko dnes uz normalne chodil....boli sme u nasich a nechapali sme kde sa to v nom berie, on si normalne chodil od jedneho k druhemu, velke vzdialenosti bez zavahania, sem tam nejaka strata rovnovahy, ale ani pady, tak ho to bavilo, sme mu tlieskali, vsetci slzy v ociach od dojatia, kranse momenty to boli 🙂
@jankaja ahojky, tak som rada, ze uz mala nema teplotu...aj tebe dufam je uz lepsie 🙂 a nemala to siestu chorobu??? tie vyrazky na hrudi a koncatinach, ze sa to tak prejavuje...aspon mne to tak dr vysvetlila...maly mal tiez po horuckach jemny vysyp, tiez len na brusku a hrudniku, ale velmi jemny...hned na druhy den to preslo, ale ked som volala dr, tak mi poovedala ze to by mal az take drsne keby to bola siesta choroba...ze to mal len po teplotach
@mirka2010 Jej to je krasne, ja by som tiez uz chcela aby Tilka chodila, ona by aj chcela, ale este sa jej nedari urdzat rovnovaha. Na oslavu si veci pripravujem, viac menej v hlave a pomaly nakupujem ako taniere a servitky, baloniky. Co sa tyka obcerstvenia, tak planujem kupit take velke mrazene selekcie jednohubiek, len to das do rury a hotovka. To rozlozim na stol a kazdy si naberie na co ma chut. Budem sa piplat s tortou, takze na obcerstvenie nebudem mat cas. A riad a pohare budu plastove, osvedcilo sa mi to pri Maximovych oslavach a je to pohoda. Dokonca aj pribor bude palstovy, lebo tiez to vyzera na 15 ludi a tolko priboru zase nemam. Jedine co ma trochu znepokojuje, je tiez priestor, lebo my mame kuchynu na prizemi a obyvacku na poschodi, a ked 5 deti rozvlaci vsetky hracky, tak sa nebude dat v obyvacke ani pohnut, tak ma napadlo, ze vypracem studovnu na prizemi, necham tam len gauc a nech sa tam deti hraju. Nastastie mm chce novy stol a stary tento vikend dal prec 😀 Zda sa mi ze mam hrozne malo casu a tolko by som toho chcela postihat, musim z necoho polavit a hlavne si to uzit. A este mame jeden zdrhel, ze som pozvala kamosku s deimi a oni jediny budu anglicania, ostatny sme slovaci a cesi, no ale nechcela som ju vynechat, lebo to su Maximovi naj kamosi. Tak sa bude hovorit len anglicky, co uz. 🙂
@emamichaela
@rebecca2006
@mihouk akože, perfektné sú 🙂 len ich naklonovať pre všetké mamičky 😀
@zuzulienkaaaa hrniec, slimák(ako u @mimuska2) a už aj hovoriaci pes od fisher price- sú to super hračky a príjemné melódie, len mm už lezú dosť na nervy 😀
@zuzulienkaaaa U nas je top hracka jedlo (naozajstne), Maximove auticka, Igracikove vlasy (u nas su vsetci oskalpovani) a vsetko male co sa da strcit do ust a zuzlat. Ale tiez ma rad take tie pohariky co sa daju skladat na seba a do seba a stlacacia sprcha do vane. 🙂
@mirka2010 už je lepšie, teplotu nemala ani večer, ani zvýšenú, tak sme radi. Tie vyrážky má len na trupe, na končatinách nie a nie sú drsné, úplne jemnučký výsyp. Tak to asi nebude šiesta choroba, dr. povedala, že to je po teplotách. Má to aj dnes ráno, tak dúfam, že to skoro prejde, potešila si ma, že Maroškovi to prešlo tak rýchlo. S Natálkou a jej vyrážkami sme si užili dosť na to, aby sme boli nešťastní z akýchkoľvek vyrážok, aj takýchto "poteplotových" 😒
@zuzulienkaaa u nas asi najviac ide plysovy havko, macicka taka chlpata ako ziva, kalendar so psickami, knizka kde boli na jednej strane psikovia, taka celenka - odstrihnute z noh mojich teplakov (stale sa nazi si ju davat na hlavu 😀 ). a ked bola mensia, tak to boli jednoznacne gumene kacicky 😀 . a potom samozrejme vsetko, co jej nepatri do ruk 😀 (predlzovacka vedie 😝 )
@wisinka je ti lepsie, aby som prisla pred skuskou (medzi 9 a pol 10) alebo po skuske (medzi pol 12 a 12)? ale nepohnevas sa Julka, ze naozaj len na otocku, ze vezmem a pojdem? a cislo mas to, co si mi davala v lete?
@tamaska zuzi Ty chodis k Frivaldskej aj ako k normalnej lekarke? myslim aj na prehliadky a tak mimo tehotenstva? Ci len Ta rodila? Lebo ma tuto ordinaciu na zeleznikoch, tak rozmyslam ze sa k nej prehodim, nechce sa mi trepat na furcu kde som mala gynekologicku pred tym. Ak k nej chodis, spokojna si? Myslim s objednanim, sestrickou a tak celkovo? funguje im to tam dobre?
dievčatá čo máte chlapcov, sťahujete alebo ste im sťahovali predkožku? Všade čítam názory z oboch strán, tak neviem, čo robiť, aby sa niečo nezanedbalo.

@jankaja svokra, ach svokra...ja tak závidím, keď niekto povie, že má dobrý vzťah so svokrou, aj k nám sa teraz dovalila s tortou, a že taká je perfektná a skvele sa jej podarila, a dieťa predsa musí mať na narodeniny tortu, to že ju videla za ten rok asi 15krát a to chodí na našu ulicu minimálne 2krát týždenne, tak to jej nevadí 😝 a veď sa musela predsa postarať, lebo ja som totálne neschopná a neviem sa ani o deti a ani o domácnosť postarať...podľa nej neviem úplne nič ☹