icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
15. mar 2013

@tamaska akej znacky ma Eliska ten poharik s cucacikom? skusala som ho hladat na nete, ale neviem sa k nemu dostat 😀

kajkovajanka
15. mar 2013

@larosa ahoj Kati, ako sa citis? je ti uz lepsie trochu? a ako si to zvladala s Amkou?

mirka2010
15. mar 2013

ahojte mamicky, ako zvladate tieto dlhe dni, ked sa ani von neda ist??? u nas uz je vsetko opozerane, mam pocit, ze Marosko je uz taky unudeny...potom vymysla len mnam, mnam, mnam 🙂 ake maskrtky uz vasim detickam davate???

chrystel
15. mar 2013

@mirka2010 ahoj my papame kakaovy puding bebe a ked robim palacinky tak mu davam take kusocky len na ochutnavku. A co sa tyka obeda, teraz som dva krat robila malemu lososa a velmi mu chutil.

chrystel
15. mar 2013

Dievcata mixujete trosku vasim drobcom este obediky? A ucite uz deticky papat lyzickou alebo maju nato este cas.

mihouk
15. mar 2013

@mirka2010 No nie je co obdivovat, proste fungujes lebo musis. Dnes sme boli u doktora a zase ho skontroloval a vsetko v poriadku, len sa mu nepacilo, ze ma hnis v hrdle, tak na preliecenie mu dal antibiotika. Dnes uz nemal teploty, snad sa to uz zlepsi a mame po chorobe. Tilka je v poridku, ta mala dnes prehliadku a te kozy si zabudli tu vec na meranie dlzky, tazke mame 11,6kg a hotovo. Strata casu 😝 Kiahne uz nema, aj chrasticiek ma len par, vcera som jej ich vyberala z vlaskov a normalne pri tom zaspala 🙂
Navsteva minuly tyzden bola super, mm sa trochu pochytil s bratom, ale to oni vzdy. Ja som si to uzila, so svagrinou sme poriadne pokecali a decka sa hrali a hrali. Super si rozumeli, lebo ked boli maly, tak synovec nemohol Maxima vystat, nesedel mu jeho hlas. Hracky boli vsade a uplne vsade. Vsetko robili spolu, dokonca sa aj kupali vsetci naraz, len synovec je zvyknuty na malu vanu, tak on bol v malej vanicke, ta vo velkej a v druhej polke vane boli moji dvaja smudlovia. Jedine v com sa rozchadzame je vec vychovy, ale to sme skonstatovali, ze my taku volnu hippies vychovu a oni musia mat maleho stale pod kontrolou. No nechap tak ze ja deti necham robit vsetko, ale zase ich nekontrolujem kazduminutu, lebo pri nasom poschodovom dome sa to ani neda, ja podla zvukou presne viem s cim sa hraju a ked nie, tak vtedy kontrolujem co robia. 😉
A vy ako, este ste nezmrzli??? Tu je peknych 8 stupnov, cely tyzden sme neboli vonku, tak uz by bolo aj nacase.

tamaska
15. mar 2013

@kajkovajanka NUBY, my sme stratili obľúbenú fľašku a potom mi prestala piť vodu tak som niečo zháňala a nechcela som veľa prachov za dačo čo mi bude doma stáť, tento stál asi okolo 4 či 5€ už nepamtám, kupovala som ho v DM a ešte sa dala uplatniť nejaká zľava ak máš DM kartu.

tamaska
15. mar 2013

@chrystel ja sem tam ešte rozmixujem, ale už sa snažime nemixovať, a ak má kúsky či cestovím alebo zemiaky s mäskom tak posadím malú do stoličky a nechám ju papať samu, ale väčšinou papá rukou, minule pri poslednom zemiaku zbadala že má aj lyžičku tak ten naháňala v miske s lyžičkou trošku dlhšie ale spapala všetúčko. Polievočku jej dávam ja lebo to by nedopadlo asi najlepšie 🙂

kajkovajanka
16. mar 2013

@chrystel ahoj, my este obedy mixujeme, poriadne, hrudky hned vypluva 😝 a lyzickou krmim ja 😀

kajkovajanka
16. mar 2013

baby, mam otazku. mozem ist s Beki von, ked ma 38 teplotu zo zubkov? pekne je vonku, aj slnko svieti, len je este kosa

zuzky1104
16. mar 2013

@kajkovajanka ja by som nesla, 38C celkom dost, a ako hovoris, nie je este teplo, darmo, ze zo zubkov.....

martinka8
16. mar 2013

@kajkovajanka och taku mate teplotku, chudatko malinke. Asi ani ja by som nesla. Ale ak bude len v kociku sedkat a poriadne ju naobliekas.... mozno na pol hodku, ale je dost zima, my sme behali doobedie po obchodoch, a nieje velmi prijemne aj ked svieti slniecko 🙂

martinka8
16. mar 2013

@mirka2010 to iste aj my, ide mi to na nervy, tiez hned prve co sa nudi ide do kuchyne ku linke a mnam mnam :D a ked sa spytam ci chce banan, jablcko, pomaranc.... na vsetko prikyvne, ja nacistim, ona dva krat kusne a necha tak.... a o 5-10 minut chce zase nieco ine.... hrozne. Ked sme boli vonku stale, ani si na to nespomenula. Dufam ze uz sa teraz naozaj len otepli a zacneme vymetat konecne ihriska plnou parou 🙂

martinka8
16. mar 2013

@chrystel ahoj, ja uz nemixujem vobec, a papa skor vydlickou, vie si uz aj napichnut a aj trafit do pusinky, ale ked sa jej nedari tak samozrejme pomaha rucicka. Polievku ju krmim ja, to by nedopadlo dobre 🙂

chrystel
16. mar 2013

@martinka8 tak to je sikulka 🙂 ja ked dam malemu pred seba nieco na papanie tak sa s tym hra 😖

chrystel
16. mar 2013

@tamaska
@kajkovajanka ja este musimntrosku pomixovat, ma sice 16zubov ale ked ma v ustach vacsie kusky tak ho davi. vzdy robim obedy v takom privarkovom skupenstve, len zemiaky a maso by moc na obed nepojedol ☹

kajkovajanka
16. mar 2013

@zuzky1104 @martinka8 tak sme nakoniec boli asi ozaj na polhodinku. ale len v kociari sedela a spokojna bola. nasledky zatial nevidim, a dufam,z e ani nebudu.. ale teplotu mala poobede uz 38,6.. dostat do nej panadol je umenie 😝 .. som zvedava, ze ako dlho to bude trvat, taku otapenu sme ju este nevideli, jak dnes poobede 😒 , aj ockovania na tom boli lepsie 😝 .. a pritom jej ziadne nove zuby este ani nevidno...

kajkovajanka
16. mar 2013

uz sme mali aj 39,3 pred hodinou... potom 38,3 ... och, dufam, ze nebudeme musiet ist na pohotovost v noci 😒 ... to viac dni trvaju take zubkove teploty? @mihouk u vas som to registrovala, ze Tilka mala aj viac dni, ze?

kajkovajanka
16. mar 2013

@chrystel my mame tiez privarkove skupenstvo... ale dvakrat sa stalo, ze jedla hraskovu polievku normalnu trochu a sem-tam zemiaky francuzskych zemiakov si da a spagety zo zabavy 😀 . ale normalne obedy musia byt tekute 😝 . a aj my sa musime neustale s niecim hrat, sledovat auta, inak nemam sancu 😝 a detska stolicka stoji osamotene v kuchyni castokrat...

mihouk
16. mar 2013

@kajkovajanka Jasne, u nas su teploty az pokial sa neprerezu, Maximovi to vacsinou trvalo 3 dni a u Tilky podobne, vzdy viem ze jej idu zuby, lebo ma skysnute hovienko, to je naj ukazovatel, aj vcera som jej nasla dalsi zubisko. Jaj dufam ze vam to rychlo prejde. Ked maju taketo vysoke teploty, tak davam obklad na celo a utieram, nikdy nie na ruky a nohy a zabaly tiez nedavam, lebo Maxima to vzdy iba rozrusilo a ja nemam to srdce ho trapit. Co mozes robit, je dat paracetamol a ked stale ma vysoku teplotu, tak po 4roch hodinach, dat nurofen a takto to striedat. Drzim palceky. ☹ ☹ ☹

bboossoorka
16. mar 2013

@kajkovajanka my sme teploti vobec nemali nikdy...my hned tatku a ked vyšiel von všetko bolo v pohode....

chrystel
16. mar 2013

@kajkovajanka tak to mi odlahlo uz som myslela, ze sme sami.ked bude mat nad 38,3 daj jej paralen cipok, aspon sa dobre vyspinka...snad su to naozaj len zubky a nie nejaka viroza.nam idu uz posledne 4stolicky, musim zaklopat doteraz to zvladol bez teploty.

larosa
16. mar 2013

čaute kočky 🙂 no už mi je lepšie, je to hnisavá angína, som nemala ani nepamätám... akurát som dnes dobrala prvé atb 3dňové, ešte mám jedno balenie dobrať...ďakujem za povzbudenia, nejako som nemala silu kuknúť sem, normálne som mala 2dni horúčky v kuse 38° a viac, nurofen som brala a nič....

tamaska
16. mar 2013

@kajkovajanka pri Eli sme ešte neboli na takých teplotkách ale u Niky sme to mali keď sa jej prerezávali stoličky cez 39°C a každú jednú kým sa neprerezala zväčša to bola jedna noc max 2 dni. ale väčšinou čipok a obklady na rúčky zabrali.
Nám konečne vykukla druhá horná 2.
A niekto tu písal o 16 zúbkoch - tíško závidím my sme pri 6 🙂

tamaska
16. mar 2013

@larosa ahooj prajeme rýchle zotavenie 🙂

wisinka
16. mar 2013

@tamaska my mame stale 2 🙂 minule 4 dni horucky a zubky aj tak nikde :(

kajkovajanka
17. mar 2013

@chrystel @tamaska @mihouk dakujem za rady baby, noc bola "relativne" 😀 dobra, teda nad 39 uz nemala a dnes rano len 37,5. tak som rada 🙂 .som zvedava na dalsi priebeh.
@larosa som rada, ze ti lepsie 🙂 . hnisavu anginu nezavidim 😝 , skoro sa uzdrav 🙂

tamaska
17. mar 2013

@kajkovajanka držíme pršteky nech to rýchlo prejde a nech sa netrápite. Ja som dnes našla navreté očné tak som zvedavá kedy tie vykuknú.

mirka2010
17. mar 2013

@chrystel ja uz davno nemixujem stravu, nieco pucim, nieco uz ani to nie.,..a lyzicku si pyta sam, takze uci sa sam 🙂

mirka2010
17. mar 2013

@larosa ahojky, tak ti prajeme skore uzdravenie...hlavne nech atb zaberu a nech si coskor fit 🙂